Şimdi Ara

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
55
Favori
146.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bölümde bu soruların çoğunun cevabı verildi; okursanız yararlı olacağını düşünüyorum.

3 yıl öncesine dek Nilfisk'in 2,500 W lık ve Miele'nin 2,200 W lık motorlara sahip süpürgelerinin çekiş dahil hiç bir konuda rakipleri yoktu.
    Sonra; 2 yıl önce AB regülasyonları geldi ve 1,500 W üstü ev tipi süpürge üretimi AB içerisinde bitti.

2 yıl önceki en popüler toz torbalı süpürge testim:

Çıkış havası toz tutma seviyesi ve sert zemin temizlik performansları A kalsa da; halı temizlik performansları C ve D ye düştü.

Miele bunu tolere etmek için yeni tip başlıklar üretti.
    550 W lık modellerde; eski tip başlıkla D halı temizlik performansı varken, yeni başlıkla B performansı alınabildi.

Peki Miele sahipleri halılarını A seviyesinde temizleyemeyecek mi ?
    Bunun çözümü: Turbo başlık.

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi

Ekstradan Miele TURBO başlık satın alırsınız ( STB 205-3 veya STB 305-3); kıl, tüy, saç dahil her şeyi halıdan alır.

Başka hiç bir ev tipi makinanın yapamadığı kadar halınızı temiz bulursunuz.

Bu bölümde her bir konu ile ilgili satırlar dolusu bilgi mevcut, detayları merak ediyorsanız yarım saatte okursunuz.

Sizi ilgilendirebileceğini düşündüğüm kısımları özet geçersem:

1) Miele ve Nilfisk bu sektörün Mercedes ve BMW si gibi. Her zaman kaliteliler. Toplam kaliteye sahipler; her noktada...

2) Dyson der ki süpüreceğiniz yerde vida, küçük metal v.s. olmasın.
    Demek önce başka bi makine ile süpürüp sonra dyson ağamla süpürmek lazım.

Ayrıca tüm torbasız süpürgelerin toz haznesi boşaltımı işlemi; şahsen berbat bulduğum, hijyenden uzak bir olaydır.

Topladığınız onca tozu size yeniden solutur hem de yoğun bir biçimde...

3) Miele'nin şu an 890 W ve 550 w lık elektriksel güce sahip 2 farklı motordaki modelleri Almanya'da üretiliyor.
    Güç bu kadar azaltılınca onlar da hava akışını arttırabilmek için yeni tip standart başlığa geçiyorlar yavaş yavaş.

Ancak turba başlığınız varsa ki olmalı, zaten halınızı başka hiç bir ev tipi makinenin yapamayacağı düzeyde temizlersiniz.

Günlük kullanımda C veya D zaten problem olmaz.

A seviyesinde halı temizliğine ihtiyaç duyacağınız genel temizlik günlerinde veya halıya ciddi bir şeyler döküldüğünde
    bizim yaptığımız gibi TURBO başlığı kullanırsınız.

4) Miele'nin yıllardır ve hala rakipsiz olduğu bir konu var.

Nilfisk dahil neredeyse tüm güçlü süpürge modelleri, özellikle max. güçte halıya yapışabiliyor.

Miele istisnasız her modelinde çok rahat kayıyor.

Turbo başlıkta bile, turba başlığın fırça darbelerine rağmen, diğer süpürgelerin turbo başlıklarına göre çok daha rahat sürülebiliyor.

Yani diğer pek çok markanın her konuda A alan modelini alırsınız da o halıdaki A yı max. güçte halıya yapışmış haldeyken sağlar; zorlukla ittirirsiniz !

Eşim her gün rutin süpürme yaptığından ve annem 63 yaşında olduğundan; 2 yıl arayla her ikisine de miele aldım da rahat ettik.
    Daha önceki toz torbasız pek çok modelin ardından süpürge arayışlarımız finalize oldu.

Ne zaman kime süpürge lazım olursa Miele tavsiye ediyorum.

5) Yine mielenin rakipsiz olduğu diğer bir konu toz torbası.

11 katmanlı ve % 99,90 toz tutma derecesi ile "HEPA 13" sınırını sadece On binde 5 farkla kaçırıyor; "EPA 12" seviyesinde.

Neredeyse torba bile HEPA_13 seviyesinde toz tutuyor.
    Miele USAyoutube
    Miele Vacuums - AirClean 3D Efficiency Dustbags
    https://www.youtube.com/watch?v=CYr6vByRh9k

Yani toz torbası tek başına, hepa seviyesinde olmayan süpürgelerin tüm filtrasyon yeteneklerinden fazlasını sağlıyabiliyor.
    Yukarıda çok daha detaylı bilgiler paylaşılmıştı...

6) Miele'de ekonomik toplam çözüm formülüm hep aynı;

satılan en ucuz Almanya üretimi süpürgeyi al,
    üstüne toz torbası
    ve turbo başlığı ekle.
    ,

Hepa filtreyi hemen alma;
    süpürgeyi bez kutusunun içinden çıkan standart filtreleri ile kullan,
    hala toz şikayetin olursa satın al.

süpürge konusunu unut.

Miele de en ucuz süpürgenin üstüne aksesuarları ayrı ayrı almak,
    üst modelleri almaktan daha hesaplı oluyor.
    Daha ucuza üst modele sahip olmuş oluyorsunuz.

Mielenin hepa 13 seviyesinde filtrasyona sahip olmayan, en ucuz baz versiyonu ( )
    zaten %99,90 tozdan fazlasını tuttuğundan,

kullanıp denedikten sonra ihtiyaç duymuyorsanız;
    boşuna hepa 13 (min.%99,95) filtre satın alıp 136 TL vermeyin.

toz bezi kutusundan çıkan ve hepa olmayan bedava filtreleri kullanın ( ben öyle yapıyorum ve yeterli geliyor).

Hala toz sıkıntısı yaşanırsa hepa 13 alın diyorum.

( Toz tutma artışı: On binde 5 den fazla olacak, yani mile zaten muhteşem toz torbası ile işi bitiriyor. Miele hepa filtresinin %99,95 in daha üzerinde olduğunu belirtiyor ancak tam değer vermiyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 29 Ocak 2018; 12:8:31 >

• ferhatas kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler, tüm yazılanları teker teker okusam da ısrarla aradığım cevap şu idi:
    Yani diğer pek çok markanın her konuda A alan modelini alırsınız da o halıdaki A yı max. güçte halıya yapışmış haldeyken sağlar; zorlukla ittirirsiniz !

Onu da açıkça belirtmiş oldunuz. Tekrardan teşekkür ederim.
    Hocam merhaba,

Yıllardır miele'nin ününü duyar bilirim, okurum, almak kısmet olmamıştı. 4 yıldır evliyim, kaynanam arçelik almışmış, bugün de kendisi sanırım mefta olmuş hanım öyle dedi. Kayınbirader arçelik serviste çalışıyor ama benim umudum yok. Miele'nin evladiyelik olduğunu kullanan birkaç arkadaştan da teyit etmiştim. Evdeki 2200 watt ama sizin yazınızla öğrendim AB kuralları çerçevesinde en yüksek şuan 1500watt var sanırım. Ben de nette biraz araştırdım niye bunlar düşük diyordum. Evde homend dik süpürge var o bile 1400 watt ki o garibime gitmişti. Turbo başlık yanlış anlamadıysam AB'nin watt kısıtlamasına ek güç sağlaması için üretilmiş bir aparat mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWolt38 -- 26 Ocak 2018; 15:47:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MegaWolt38

Hocam merhaba,

Yıllardır miele'nin ününü duyar bilirim, okurum, almak kısmet olmamıştı. 4 yıldır evliyim, kaynanam arçelik almışmış, bugün de kendisi sanırım mefta olmuş hanım öyle dedi. Kayınbirader arçelik serviste çalışıyor ama benim umudum yok. Miele'nin evladiyelik olduğunu kullanan birkaç arkadaştan da teyit etmiştim. Evdeki 2200 watt ama sizin yazınızla öğrendim AB kuralları çerçevesinde en yüksek şuan 1500watt var sanırım. Ben de nette biraz araştırdım niye bunlar düşük diyordum. Evde homend dik süpürge var o bile 1400 watt ki o garibime gitmişti. Turbo başlık yanlış anlamadıysam AB'nin watt kısıtlamasına ek güç sağlaması için üretilmiş bir aparat mıdır?

"...bugün de kendisi sanırım mefta olmuş."
    Tam bu kısımda bi irkildim; sonra haaa dedim. :)
    Allah gecinden versin...

1500 W 'ın altına düştü AB üretimleri;

nilfisk max. 1450 W
    miele max. 890 W üretiyor AB içerisinde. Ben de anneme 890 W lık en ucuz modeli aldım.(699 TL)

Hatta Miele'nin üzerine daha çok odaklanmaya başladığı ve Almanya'da daha çok sattığı modeller, A+ verime sahip 550W motorlu modeller.

Beni de şaşırtacak şekilde çok düşük elektriksel güçlere indi Miele.

Ama normal başlıkları(SBD 290-3) ; yeni tip (EcoTeQ Plus) normal başlıklarla (Turbo değil! Turbo başka bir aparat) değiştirince;
    550 W lık motorda bile D den B seviyesine çıkardılar halı temizliğini, enteresan.

Demek ki yeni tip standart başlıklarda ciddi oranda hava akışı artışı sağlamışlar.

Ancak yukarıda da belirttiğim gibi; en ucuz 890 W süpürge 699 TL. Halıyı C ile temizliyor.

Türkiyede satışta olup; yeni tip standart başlık (EcoTeQ Plus) içeren yegane model oln 550 W'lık süpürge 1,290 TL. Halıyı B ile temizliyor.
    https://shop.miele.com.tr/
    Miele Complete C3 Excellence EcoLine 550 W elektrikli süpürge
    https://shop.miele.com.tr/complete-c3-ecoline-550-w-elektrikli-supurge-sgsp3

Fiyat farkı çok fazla.

C' den B' ye çıkmak için 2 katını vermeyin;
    (Hangi model süpürgeniz olursa olsun zaten turbo başlık almalısınız; hiç bir şey halıyı turbo başlık gibi temizleyemez )
    Turbo başlığınız bence A klas üzeri bir şekilde halıyı haftada bir temizlemenize yardımcı olacaktır...

--------------------------------------------------------------------------------------------------
    Turbo başlığın wattla, kısıtlamayla bir ilgisi yok. Eskiden beri var olan "ek bir aparat. "

Normal başlığı büyütüyorlar,
    İçine çekilen hava ile dönen bir çark koyuyorlar,
    o çark bir merdaneyi döndürüyor
    o merdanenin üzerinde fırçalar var,
    o fırçalar halıyı dövüyor; tozu kaldırıp, tüyü/kılı/saçı çekiyor.

Yani halıyı çok daha iyi temizlemek isteyen ve/veya evinde tüy döken hayvan olanlar için elzem bir ek başlık tipi.

Yıllardır var ve çok yaygın aslında.

Turbo başlıkların elektriksiz (çekilen havayla döndürülen çark mekanizmalı) modeller olduğu gibi
    elektrikli (başlık içerisindeki bir elektrik motoru ile döndürülen mekanizmalı) modelleri de vardır.

Elektikli turbo başlıklar daha performanslı, daha komplike ve daha pahalıdırlar.
    Başlığa doğru bir elektrik beslemesi gerektirirler.

Miele'de de var ancak artık başlığı ve o başlığı kullanan modelleri Türkiye'ye getirmiyor.
    www.miele.de
    Miele Complete C3 Electro EcoLine - SGFP3 Bodenstaubsauger mit Beutel
    https://www.miele.de/haushalt/staubsauger-1784.htm?mat=10653520&name=Complete_C3_Electro_EcoLine_-_SGFP3

Daha performanslı olsa da;
    yüksek fiyatlardan satılan elektrikli turbo başlık ve bu başlıkla gelen modelleri, fiyat/performans yönünden tercih etmiyorum.

En ucuz Miele elektriksiz turbo başlık olan STB 205-3'ü (298 TL) kullanıyor ve tavsiye ediyorum.

Not: Turbo başlıklar uzun tüyleri ve saç kıllarını da alır ama bir kısmı merdane fırçalarına dolanıp kalır saç fırçalarında olduğu gibi.
    Bu yüzden turbo başlıklar alt kısmından rahatlıkla açılabilecek şekilde yapılır.
    Böylece dolanmış saçları keserek toplayıp çöpe atarsınız.
    Bu işlemi turba başlık fırçalarında yoğun kıl, tüy gördüğünüzde yapmalısınız.

Bu saç veya tüylerin çoğunu normal başlıkla halıdan çekemezsiniz; çünkü dolanmış olur çoğu zaman...

Biz 2,5 yıldır daha temizleme gereği hissetmedik. Evde hayvan da olmayınca hala gerek duymadık. Belki bu günlerde bi açar temizlerim.

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge TestiMiele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge TestiMiele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi

Ayrıntı bir temizlik videosu burada:
    MadAboutHooversyoutube
    Technical: Miele Cat & Dog, STB-205, Full size Turbo Brush strip down and re-assembly
    https://www.youtube.com/watch?v=A6CEYURnZXk

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 10 Şubat 2018; 12:43:8 >

• Hocam selamlar.

Şuan internette satılan C3 699TL olan süpürgenin, 1390TL'ye satılan Cat&Dog serisinden farkı nedir? Sadece turbo başlık.mı var?

Bir mağazada Miele satış danışmanı dedi ki internette satılan model uzak doğu üretimi. Cat&Dog 890watt 650watt çekiş gücüne sahip. İnternetteki model 890watt 450watt çekiş gücüne sahip. Ve cat&dog satmak için çok çabaladı.

Bu benim kafamı karıştırdı.
    Her ikisinde "Turbo başlık kullanmadığımızı var sayarsak" ne gibi fark var. Neden bu kadar fiyat farkı var.
    Veya her ikisine de turbo başlık taksak arada ne fark olacak?

Bir de baz modelin bir önceki seri olan s5222 - 2200watt ile arasında ne fark var?

Sonuç olarak 699TL'lik model Almanya üretimi mi yoksa uzak doğu mu? Parça-motor vs diğer modellerden kalite farkı nedir?
    Neden bu kadar fiyat farkı var?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ofamof kullanıcısına yanıt
    Annemlerdeki süpürgenin etiketinin fotosunu istedim; kabak gibi Made in Germany yazıyor 699 TL lik modelde.

Cat&Dog çok daha fazla çekişe sahipse neden halı ve sert zemin performansı diğer tüm 890 W lık modeller ile aynı ?
    diye sormak lazım şu satış elemanlarına...

Neyse biz bilimsel düzlemde kalalım; Miele Türkiye ve Almanya sitelerinde her iki ürün de satışta.

Ben de tüm bilgileri derleyip görsel bir özet haline getirdim:

* 890 W lık tüm modellerin içindeki motor aynıdır.

* Altında made in germany yazan ürün Çin'de üretilmemiştir.

* Aynı motor, aynı başlık modelinde tamamen aynı performansı verir.

Cat&Dog modelinin, en ucuz model ile ortak yönleri:

* Aynı motor

* Aynı standart (eski tip) başlık

* Almanya'da üretim

* Gövde içerindeki yuvada aynı 3 minik başlık

* C3 Complete serisinin hepsinde aynı tip toz torbası

Cat&Dog modelinin, en ucuz modelden farklı yönleri:

* 405 TL değerinde STB 305-3 turbo başlık. Ayrıca da satılır. (Buna alternatif olarak 300 TL lik STB 205-3 Turbo başlık da var benim kullandığım)

* Filtresi standart yerine Hepa seviyesinde olamayan Aktif Karbonlu, koku giderici "Active Air Clean" filtre. SF-AA50 : 91 TL . (Her ikisinin de filtresi Hepa seviyesinde değil, Hepa filtre isterseniz ayrıca 136 TL'ye satılıyor)

* Pahalı olan Cat&Dog da ucuz modeldeki ekstraTutamaç yok

* Aktif karbon filtre kokuyu giderirken toz tutmakta o kadar başarılı olamıyor. Ucuz model toz emisyonunda A alırken, Cat&Dog B de kalıyor !
    Daha çok para verip daha çok toza maruz kalıyorsunuz.

Bu kadar.

Miele her zaman böyledir; en ucuz modeli al, ne lazımsa ekstradan al.
    Daha karlısın...

Almanya'daki satış fiyatlarının şu anki kurdan TL değerine bakarsan;

Cat&Dog Almanya da 1.396 TL, Türkiye de 1.390 TL.

Cat&Dog ile "En ucuz model" arasında Almanya'da 420 TL karşılığı Euro fark var; turbo başlıktan biraz fazla.

Tutamaçın olmayıp bir üst filtrenin olduğunu düşünürsen +/- hesap aynı.

Yani Almanya'da Miele; en baz modele eklediği ve veya çıkardığı aksesuarların ederini
    doğru hesaplayarak üst model süpürgelerini fiyatlandırıyor.

Türkiye'de biraz farklı olabiliyor...
    Esas sebebi de; en baz modelde fiyatı düşük tutmaları.
    Bazen de en üst modellerde saçma fiyat farkları koyabiliyorlar.

Mevcut kampanyadaki asıl fırsat:

Almanya'da 209 euro: 976 TL'ye satılan en ucuz modelin;

Türkiye'de kampanya ile 277 TL daha ucuza; 699 TL'ye satılıyor olması.

Miele bu en ucuz modelde güzel indirim yapmış; o yüzden kaçırmayın diyorum.

Pahalı modellere bakmaya bence hiç gerek yok mielede.

Tavsiyem 2 yıldır aynı:

** Almanya üretimi en ucuz modeli al;

** 2 turbo başlıktan hangisini istersen ( STB 205-3: 300 TL, STB 305-3: 405 TL ) ekle

** Kullandıktan sonra hala Hepa filtreye ihtiyaç duyarsan; onu da al.
    (Zaten cat&dog da da Hepa filtre yok ve üstelik toz emisyonu A değil B...)

En ucuz modelin Almanya Miele satış linki:

Artık iddialı konuşacağım :)

Bana güvenin; şu 699 TL lik modeli Miele sitesinden gözü kapalı satın alın.

Aksesuarlar keyfinize, paranız cebinize kalır...

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 21 Mart 2018; 23:27:21 >

Tamamen benim anlatım hatam, Allah gecinden versin, süpürge mefta olmuş

İnternette gördüğüm kadarıyla 1200 wattlık şu modeller var, farkı nedir acaba biliyor musunuz?

akakce.com
    Miele Complete C3 Allergy PowerLine SGFE1 1200 W Toz Torbal� S�p�rge Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/elektrikli-supurge/en-ucuz-miele-complete-c3-allergy-powerline-sgfe1-1200-w-toz-torbali-supurge-fiyati,6017711.html

akakce.com
    Miele Complete C3 Cat Dog PowerLine 1200 W Toz Torbal� S�p�rge Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/elektrikli-supurge/en-ucuz-miele-complete-c3-cat-dog-powerline-1200-w-toz-torbali-supurge-fiyati,5611863.html

Yoksa hepsi aslında 890 watt mıdır?

Hafta içi bizim süpürgenin durumu netleşir, ömrü bitti denirse dediğiniz gibi anında 699-TL'lik model + turbo başlık ve 1 yıl garanti uzatan paketten almayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: MegaWolt38

Tamamen benim anlatım hatam, Allah gecinden versin, süpürge mefta olmuş

İnternette gördüğüm kadarıyla 1200 wattlık şu modeller var, farkı nedir acaba biliyor musunuz?
    akakce.com
    Miele Complete C3 Allergy PowerLine SGFE1 1200 W Toz Torbal� S�p�rge Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/elektrikli-supurge/en-ucuz-miele-complete-c3-allergy-powerline-sgfe1-1200-w-toz-torbali-supurge-fiyati,6017711.html

akakce.com
    Miele Complete C3 Cat Dog PowerLine 1200 W Toz Torbal� S�p�rge Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/elektrikli-supurge/en-ucuz-miele-complete-c3-cat-dog-powerline-1200-w-toz-torbali-supurge-fiyati,5611863.html

Yoksa hepsi aslında 890 watt mıdır?

Hafta içi bizim süpürgenin durumu netleşir, ömrü bitti denirse dediğiniz gibi anında 699-TL'lik model + turbo başlık ve 1 yıl garanti uzatan paketten almayı düşünüyorum.

* Gönderdiğiniz linklerdeki her 2 model de 1.200 W; aynı motora sahip

* 1.200 W'lık bu modeller Miele Türkiye ve Miele Almanya tarafından satışta değil

* 1.200 W'lık modellerden Cat&Dog olanı Miele İngilterede satışta, diğerini ilk etapta bulamadım...

* Geçen yıla kadar 1.200 W'lık bu modeller Miele Türkiye tarafından da satılıyordu; artık satışı yapılmıyor.

* Miele 890 W lık ve 550 W lık yeni modellere odaklanmış durumda

* Allergy PowerLine - SGFE1 (beyaz olanı); elektriksel verim haricinde (1.200 W olduğundan D çıkıyor)
    sarı renkli 699 TL lık en ucuz modelle (890 W) aynı halı (C) ve sert zemin (A) temizlik performanslarına ve aynı hava emisyon (A) standardına sahip (aynı standart başlıkla).

Yani;
    Eski tip 1.200 W lık model yerine üretildiğini düşündüğüm yeni 890 W'lık modeller;
    Aynı başlıklarla, aynı performansı;
    daha az elektrik tüketimiyle (D yerine C elektriksel verimle) sağlıyor...

1.200 W lık Cat&Dog da, halı performasının C yerine B çıkması; yeni tip standart başlıktan (SDB 650-3 Air TeQ).

Miele de yeni tip standart başlık diyebileceğimiz 2 model var:

1) SDB 650-3 Air TeQ

* Miele Türkiye sitesindeki hiç bir C3seri modelle satılmıyor.

* Miele Türkiye internet sitesinde tek olarak 185 TL ye satılıyor.
    shop.miele.com.tr
    Miele Online Shop
    https://shop.miele.com.tr/sbd-650-3

* 1.200 W lık model incelendiğinde; halı performansını C'den B'ye çıkardığı ( 1 basamak arttırdığı) görülüyor.

2) EcoTeQ Plus

* Miele Türkiye sitesinde sadece 1 tane 550 W lık C3 model ile geliyor.

* Miele Türkiye sitesinde ayrıca satılmıyor.

* 550 W lık model incelendiğinde; halı performansını D'den B'ye çıkardığı ( 2 basamak arttırdığı) görülüyor.

--------------

Burdan şunları çıkarıyorum:

* Miele SBD 290-3 eski tip standart başlıkları hala bir çok modeli ile veriyor. (699 TL lik model dahil)

* AB yüzünden güç azalmaya başladığında; 1.200 W. lık motorları ürettiği zamanda SDB 650-3 Air TeQ standart başlıkları da üretti.

* Asıl hedefi elektriksel verimde A+ almak olduğundan 550 W'lık motorları ürettiği zaman da EcoTeQ Plus standart başlıklarını üretti.

Sonuç olarak;
    EcoTeQ Plus en yeni ve en gelişmiş standart başlık:

* Türkiye'de ayrıca satılmıyor.
    * Sadece tek bir 550 W lık C3 model ile geliyor.
    * Bu başlık 890 W lık motorlu modele takılsa; halıda A performası vermesi gerekir mantıken...

--------------

Beyaz renkli 1,200 W'lık Allergy PowerLine - SGFE1 modelinde dikkat çekecek bir fiyat/performans yok.

1.200 W 'lık Cat&Dog aksesuar ve fiyat yönünden iyi bence.
    Başlık ve aksesuarlarla toplam maliyeti;
    benim önerdiğim, en ucuz model üzerine aksesuarları ayrı almaya yakın bir fiyata geliyor.

Ancak !
    Tek sorunu; Bu ürüne Miele Türkiye garanti veriyor mu ??

Miele Türkiye garantisi yoksa sıkıntı olabilir.
    Şahsen Miele Türkiye garantisi olmayan ürünü tavsiye edemem, kendim almam da...

Eğer o ürünün %100 Miele Türkiye garantisi varsa, bu kadar aksesuarı en iyi fiyata sunan Miele süpürge olurdu.

----------------------------------------------------------------------------------

Bu üründe benim ilk kez gördüğüm bir aksesuar daha var:

SRD 10 Döşemeli Mobilya Temizlik başlığı.

Yani koltuğu , kanepeyi silmek için kullanılan başlık. İngiltere'de yaklaşık 75 TL.
    Aslında ben bunu pek gerekli bulmuyorum,
    çünkü her Miele ile verilen, gövde içerisinde saklı 3 küçük başlık zaten bu tür işleri görüyor.

Biz onu bile kullanmayıp; başlığı çıkarıp, direkt boru ucunu tutuyoruz koltuğa.
    Daha pratik oluyor.

----------------------------------------------------------------------------------

Bu arada, eğer bu 1.200 W lık ürünlerin motorları da Almanya'da üretiliyorsa;
    890 W'lık motorlar, aynı performansı, daha düşük elektrik tüketiminde yakaladıysa,
    1.200 W lık motorların AB içerisinde üretiminin durmuş olmasını beklerdim.

Belki de çoktan durmuştur ve bunlar stoktaki modellerdir.

Bir diğer ihtimal da AB dışında üretilmiş olup olmayacağıdır ki bunu bilemiyorum.

Ürünün altındaki etikete bakmak lazım.

Şahsi fikrim; nerede üretilmiş olursa olsun,
    Aynı performansa 890 W'lık motor ile sahip olan
    Almanya üretimi
    ve Miele Türkiye garantisindeki en ucuz modeli almanın alternatifi olduğunu düşünmüyorum.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 13 Şubat 2018; 0:54:33 >

• Bu arada yeni 550 W lık modellere bakınca çok enteresan bir şey farkettim.

Türkiyede en yeni ve gelişmiş standart başlıkla (EcoTeQ Plus) satılan modelin linkini vermiştim:

Miele Türkiye isim kısmına aynen şunu yazmış:

Complete C3 EcoLine 550 W Elektrik Süpürgesi SGSP3

550W yani

ama teknik detay kısmında
    Max. güç : 800 W
    Nominal güç: 700 W. yazıyor !!!

ürün tipi bölümünde, sayfa başındaki SGSP3 yerine SGDG1 yazmışlar.
    SGDG1 i araştırdığımda yurt dışında SGDG1 800 W ismiyle satıldığını gördüm.

Üstelik miele Almanya da bu model de yok, herhangi bir C3 seri 800 W süpürge de yok.

Miele SGDG1 800 W olarak satılan süpürgeyi
    Türkiye'de yeni tip başlıkla SGSP3 550 W olarak satıyor.
    (Ki bu başka bir ürün aslında:
    www.miele.de
    Miele Complete C3 Excellence EcoLine - SGSP3 Bodenstaubsauger mit Beutel
    https://www.miele.de/haushalt/staubsauger-1784.htm?mat=10653590&name=Complete_C3_Excellence_EcoLine_-_SGSP3
    )

Ancak bizim ülkedeki Miele'de olur bu...
    Ya yalan ya ciddi bir hata.
    Bunu Almanya Miele'ye yazmam lazım....

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 29 Ocak 2018; 0:11:25 >

Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim, aklımdaki soruların tamamına cevap buldum. Bu hafta netleşirse hemen alacağım 699-TL'lik modeli.
    Hocam selamlar, geç dönüş yaptım kusura bakmayın.

Verdiğiniz bilgiler çok çok faydalı oldu. Aklımdaki sorulara cevap buldum ve dün Miele C3 Limited Edition 699 TL'lik modelden aldım. Şuan için Turbo başlık ve HEPA filtre almadım. 2 adet 4 lü toz torbası aldım garantiyi 1 yıl uzattım.

Bugün kargoya verilir yarın elimde olur sanırım.

Çok teşekkür ediyorum. İyi haftalar.
  • Arkadaslar Miele Blizzard icin ne diyorsunuz?

Ben ozellikle toz torbasiz bir urun istiyorum. Sesi mesi umrumda degil. Ne yaparsaniz yapin torbali bir urunden ayni performansi alamazsiniz. Ben cocuguma toz koklatmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xedos.

Arkadaslar Miele Blizzard icin ne diyorsunuz?

Ben ozellikle toz torbasiz bir urun istiyorum. Sesi mesi umrumda degil. Ne yaparsaniz yapin torbali bir urunden ayni performansi alamazsiniz. Ben cocuguma toz koklatmam.

"Ne yaparsaniz yapin torbali bir urunden ayni performansi alamazsiniz"

??

Torbalı Miele'nin, torbasız Miele'den daha kötü olduğunu nereden çıkarıyorsunuz?

Ben de çocuklarıma toz koklatmıyorum...

Hatta benim çocukların daha az toza maruz kalacağını iddia edebilirim.

Neden mi?

Çünkü 1,890 TL lik Miele Blizzard; "550 W lık, Hepa filtreli, toz torbalı, yeni tip başlıklı süpürge" ile halı hariç aynı.
    Halıda ise; toz torbalı model bir üst performansta...

* İçindeki 550 W motor; toz torbalılardaki 550 W motor ile birebir aynı

* Toz emisyonu A; 699 TL'lik 890W hepa olmayan Miele de bile A zaten!. İsterseniz ona da 136 TL ye hepa alırsınız hala çok daha ucuza gelir.
    Ayrıca torbasız süpürgelerde tozun dışarı kaçmasını, santrifüj etkisi dışında, tek başına filtreler engellerken;
    Miele toz torbalıda ise filtre öncesindeki toz torbası, tozların %99.90 'ını tutar. Bu yüzden filtrelerin değişim periyotları da daha uzun olur.

* Sert zemin performansı; diğer tüm Mieleler gibi A

* Halı performansı; aynı 699 TL lik 890W Miele'deki gibi C. (Temizlik konusunda 699 TL lik modele bir üstünlüğü yok)

* En kötüsünü sona sakladım: Bakın Miele ürün açıklamasında ne demiş:

Yani toz torbalılar, toz boşaltımını tertemiz yapabilirken; Miele Blizzard sahipleri "asgari ölçüde toz kalkması" na maruz kalacaklar. Üstelik 1,890 TL ödedikten sonra bile...

Sonuç: Dyson, Miele, Rowenta, Philips v.s hiç bir toz torbasız süpürge (Sulu markaları hiç bilmediğimden hariç tutuyorum);

Toz torbalı Miele den (Hepa 13 filtre de eklenebilir), hatta toz torbalı Nilfisk'ten (Hepa 14) daha hijyenik, daha temiz ve daha pratik olamaz şu anki mevcut ürünlerde.

699 TL lik 890W en ucuz Miele'ye
    fiyat,
    performans,
    hijyen (açık ara en gelişmiş toz torbası; 11 katmanlı ve torba bile Hepa 13'ü On binde 5 ile kaçırarak EPA 12 seviyesinde çıkıyor: %99,90),
    pratiklik (kullanım kolaylığı, halıda rahat sürülme),
    yükseltilebileme seçenekleri (hepa/aktif karbon filtre, turbo başlık v.s.) ve
    kalite

yönlerinin toplamında rakip yok şimdilik...

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 31 Ocak 2018; 1:18:33 >

Azizim zaten o mesajı yazdıktan sonra sanıyorum konu başlığının yüzde seksenini okudum ve sizin köri sarısıyla iki paket de filtre aldım. Bakın öyle bir okudum ki hepa filtreyi almadım bile. Gerek olmadığını düşündüm. Kullanıp karar vereyim dedim.

Turbo başlığını da henüz almadım çünkü makineyi yardımcımız kullanacak ve kendisi canı sağolsun milyarlık MR siklon makineyi defalarca parçalamıştır. Dedim buna bir alışsın da başlığı sonra ekleyelim.

Hava emerken araya bir torba koyuyorsunuz ve toz geçmemesini umuyorsunuz. Dedim mümkün değil ki gördüklerim de öyleydi ancak siklonluların da bu kadar çıkardığını farketmedim. Bu nedenle torbalı istememiştim. Ta ki bu konu başlığına kadar.

Aynen annenize yaptığınız alışveriş gibi yaptım ben de. Anlatımınız değiştirdi kararımı yalnız beklentim de çok yükseldi tabi.

Teşekkür ediyorum paylaşımınız için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ferhatas

Bu arada yeni 550 W lık modellere bakınca çok enteresan bir şey farkettim.

Türkiyede en yeni ve gelişmiş standart başlıkla (EcoTeQ Plus) satılan modelin linkini vermiştim:

Miele Türkiye isim kısmına aynen şunu yazmış:

550W yani

ama teknik detay kısmında
    Nominal güç: 700 W. yazıyor !!!

ürün tipi bölümünde, sayfa başındaki SGSP3 yerine SGDG1 yazmışlar.
    SGDG1 i araştırdığımda yurt dışında SGDG1 800 W ismiyle satıldığını gördüm.

Üstelik miele Almanya da bu model de yok, herhangi bir C3 seri 800 W süpürge de yok.

Miele SGDG1 800 W olarak satılan süpürgeyi
    Türkiye'de yeni tip başlıkla SGSP3 550 W olarak satıyor.
    (Ki bu başka bir ürün aslında:
    www.miele.de
    Miele Complete C3 Excellence EcoLine - SGSP3 Bodenstaubsauger mit Beutel
    https://www.miele.de/haushalt/staubsauger-1784.htm?mat=10653590&name=Complete_C3_Excellence_EcoLine_-_SGSP3
    )

Ancak bizim ülkedeki Miele'de olur bu...
    Ya yalan ya ciddi bir hata.
    Bunu Almanya Miele'ye yazmam lazım....

.

Güncel modellerin birinci önceliği az enerji harcamaları olduğu için ekonomi kademesinde ulaştığı gücü 550 watt olarak belirtmişlerdir. Aynı beyaz eşyaların ekonomi programlarındaki tüketimlerin enerji etiketine yazıldığı gibi. Tip etiketinde yazan 700 watt en yüksek güç kademesinde ulaşabileceği maksimum güç, 800 watt ise kalkış anında çekilebilecek maksimum güç olarak belirtilmiştir.

• Electrolux ultraone zuoquattro ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Partir -- 31 Ocak 2018; 12:03:26 >
  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 2 yıldan fazladır Miele S8310 kullanan bir elektrik mühendisiyim,

Mielelerde ekonomi kademesi diye bir şey yok, hiç bir süpürgede de böyle bir kademe ismine teknik olarak rastlamadım.

Mielelerde 6 farklı çekiş basamağı var: perdeden parkeye kadar.

Bunların herhangi birinin ekonomik kademe olduğunu Miele de iddia etmiyor.

Miele'nin motor özelliklerinde 2 güç kademesinden bahseder:

Max. güç ve Nominal güç.

Nominal güç terimini kastederek "ekonomik kademe" terimini kullandıysanız (ki bu yanlış bir ifade) zaten bu değer 550 W değil o modelde.
    ----------------------
    teknik detay kısmında
    Nominal güç: 700 W. yazıyor !
    ----------------------

Bütün Miele modellerinde, şikayet ettiğim linkteki hariç,
    Nominal güç kısmındaki değer ne ise ( 550W, 800W, 890W ) model isminde de yani başlıkta da o geçiyor.

Yukarıda, isim kısmında 550W yazıp,
    aşağıda; teknik bilgiler kısmında (800W max power/güç , 700W nominal power/güç ) yazan başka hiç bir Miele modeli yok.
    Zaten Almanya Miele'ye yazdım durumu.

Şimdi de meraklısına bu güç meselesini detaylandıralım:

Bir elektrik motorunun çıkış gücü;
    dış sıcaklık, motor iç sıcaklığı, atmosfer basıncı gibi çevresel etkenlere de bağlıdır.

Dolayısı ile tüm şartların uygun olduğu bir durumda;
    bir süpürge motoru kısa bir süreliğine max. güç değeri olan 800 W'ı verebilir.
    Ancak çalıştıkça ısınır ve/veya atmosfer şartları değişebilir.
    Max. güç değerini veremez hale kısa sürede gelir...

Nominal güç denen şey;
    süpürgenin herhangi bir atmosferik ortamda,
    herhangi bir ısıda
    sürekli olarak sağlayabildiği en yüksek güç demektir.

Yani Miele 800W süpürge, 6.hız kademesinde çalıştırıldığında
    soğuk bir kış günü
    ilk bir kaç dakika 700 W 'dan fazla güç verebilir. (Max. : 800 W)

Ama 10 dakika sonra bu güç 700'W a yakın bir değerde kalacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 31 Ocak 2018; 12:28:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ferhatas

Hocam ben 2 yıldan fazladır Miele S8310 kullanan bir elektrik mühendisiyim,

Mielelerde ekonomi kademesi diye bir şey yok, hiç bir süpürgede de böyle bir kademe ismine teknik olarak rastlamadım.

Mielelerde 6 farklı çekiş basamağı var: perdeden parkeye kadar.

Bunların herhangi birinin ekonomik kademe olduğunu Miele de iddia etmiyor.

Miele'nin motor özelliklerinde 2 güç kademesinden bahseder:

Max. güç ve Nominal güç.

Nominal güç terimini kastederek "ekonomik kademe" terimini kullandıysanız (ki bu yanlış bir ifade) zaten bu değer 550 W değil o modelde.
    ----------------------
    teknik detay kısmında
    Nominal güç: 700 W. yazıyor !
    ----------------------

Bütün Miele modellerinde, şikayet ettiğim linkteki hariç,
    Nominal güç kısmındaki değer ne ise ( 550W, 800W, 890W ) model isminde de yani başlıkta da o geçiyor.

Yukarıda, isim kısmında 550W yazıp,
    aşağıda; teknik bilgiler kısmında (800W max power/güç , 700W nominal power/güç ) yazan başka hiç bir Miele modeli yok.
    Zaten Almanya Miele'ye yazdım durumu.

Şimdi de meraklısına bu güç meselesini detaylandıralım:

Bir elektrik motorunun çıkış gücü;
    dış sıcaklık, motor iç sıcaklığı, atmosfer basıncı gibi çevresel etkenlere de bağlıdır.

Dolayısı ile tüm şartların uygun olduğu bir durumda;
    bir süpürge motoru kısa bir süreliğine max. güç değeri olan 800 W'ı verebilir.
    Ancak çalıştıkça ısınır ve/veya atmosfer şartları değişebilir.
    Max. güç değerini veremez hale kısa sürede gelir...

Nominal güç denen şey;
    süpürgenin herhangi bir atmosferik ortamda,
    herhangi bir ısıda
    sürekli olarak sağlayabildiği en yüksek güç demektir.

Yani Miele 800W süpürge, 6.hız kademesinde çalıştırıldığında
    soğuk bir kış günü
    ilk bir kaç dakika 700 W 'dan fazla güç verebilir. (Max. : 800 W)

Ama 10 dakika sonra bu güç 700'W a yakın bir değerde kalacaktır.

Ben de 2014 mart ayından beri 8310 modelini kullanan bir mühendisim. Süpürgenizi daha nice seneler kullanmanızı dilerim. Aklınıza gelecek bütün yakıtla çalışan makinelerde bir ekonomi modu/kademesi/parametleri vs vardır. Nasıl ki arabaların tüketim değerleri belirli bir motor deviri ve belirli bir hıza göre veriliyorsa, buzdolaplarının ekonomi parametreleri varsa, çamaşır bulaşık makinelerinin ekonomi programları varsa süpürelerde de bir ekonomi kademesi var(tek hızlı olanlar hariç). Mielenin güncel modellerinde bu kademe sessiz kademe olan 4. Hız kademesidir. Cihaz bu kademede harcadığı elektriğe oranla maksimum emiş gücü ve minimum gürültü üretir.

4. güç kademesinin ekonomi kademesi olduğundan emin olmak için kullanma kılavuzunun 18. sayfasına bakmanız yeterli;
    https://www.miele.com.tr/pmedia/ZGA/TX2070/10703080-000-00_10703080-00.pdf

Başlıkta yazan watt değerinin teknik bir geçerliliği zaten yok çünkü bu bir etikettir ve pazarlamak için doğru olmayan bilgiler yazılabilir.

8310un satıldığı dönemde watt değeri en yüksek olan en iyidir algısı vardı ve etiketlerde gerçek güçten çok daha Yüksek değerler yazılırdı. Şimdi durum tam tersi, en az güçte olan en ekonomiktir anlayışı var. Bu yüzden ekonomi kademesinin gücünün yazılması normal. Ancak yine de mielenin sitesinde yanlışlar olabiliyor bazen. Bir zamanlar da çamaşır makineleri için 4 tane amortisör bulunur yazıyordu.

İmkanınız olursa kendi 8310unuzun gücünü ölçmenizi öneririm 2000 watta bile ulaşamadığını göreceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 31 Ocak 2018; 12:57:48 >

• K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Peki diğer tüm 800 W lara neden 550 W yazmamışlar o zaman ?

Dediğim gibi o model hariç diğer tüm modeller max. güç değerini isimlerinde kullanırken
    o model 550w ı ve farklı bir ürün kodunu kullanmış.
    O ürün kodunu almanya miele de girince başka bir ürün çıkıyor ve o üründe 700W / 800W falan yok.
    Yukarıdaki bu konu ile ilgili ilk mesajımda yazmıştım, okursanız...

Dediğiniz doğru olsa; buna oradaki örnek dışında almanya ve türkiyede satılan tek bir mieleyi daha örnek verebilir misiniz ?

Ben baktım; hiç birinde öyle bir şey yok !
    Tamamen yanıltmaca veya ciddi bir hata.

Arabalarda ekonomik kullanım olur,

ama teyplerde, süpürgelerde ekonomik kullanım değeri ana özellik olarak, web sitesindeki teknik veriler kısmında verilmez çünkü anlamsızdır.

Yurt dışındaki hiç bir testte ekonomik kullanım elektriksel güç değeri diye bir şey göremezsiniz o yüzden.
    Ve yine dediğiniz doğru olsa; piyasadaki yüzlerce elektrik süpürge üreticisi de böyle yapar; var mı başka bir örnek ?

Nilfisk'in tüm ürün gamını biliyorum; tek birinde ekonomik kullanım güç değeri demiyor.
    Aslında şu ana dek;
    reklam sayfalarında, insertlerinde, web sitelerindeki teknik veriler kısmında
    "ekonomik kullanım elektrik güç değeri" veren tek bir elektrikli süpürge görmedim.

Zaten AB 'nin ürünlere yapıştırılması zorunlu etiketinde de böyle bir değer yok; max. güç değeri var.

süpürgelerin hepsinin reklamlarında, web sitelerinde max. güç değeri vardır, bir kısmında da nominal güç değeri verilir o kadar.

Sizin mantıkla max. 1000 W civarı bütün süpürgeler kendini 600 W olarak satsın o zaman.
    Yok öyle bir örnek.

Dediğim gibi sadece ve sadece , Miele Türkiye sitesinde
    Sadece ve sadece o modelde böyle bir durum var.

Üstelik eklektriksel veri dışında ÜRÜN KOD bilgisi de farklı. Yine sadece o üründe.
    Yukarıda 550 W yanında gerçekten 550 W lık ürünün kodu (SGSP3) yazarken
    Aşağısında 800 W altında gerçekten 800 W lık ürünün kodu (SGDG1) yazıyor.

İddiamı yükseltiyorum:

Bana herhangi bir süpürge markasının herhangi bir modelinde;
    Max. Güç ve Nominal Güç dışında

Herhangi başka bir güç değeri bilgisini web sitesinde veren süpürgeyi gösterene (pdf in 18. sayfasında değil :)
    sabaha kadar dua edeceğim...

Mühendis olarak bunları da değerlendirirsiniz umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 31 Ocak 2018; 15:46:56 >

çünkü bu model ve bir model daha özellikle "ECO line" adı ile anılıyor yani öne çıkan özellikleri yüksek enerji verimlilikleri. ayrıca türkiye sitesinde başlığında "550 watt"
    yazan bir model göremedim siz hangisinden bahsetmiştiniz?

Diğer söylediklerinizden bir şey anlamadım. Daha açık yazarsanız belki cevap verebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.