Şimdi Ara

Mika dan kasa yapmak istiyorum....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar tavsiyenize ihtiyacım var...

bir overclock denemesinde gördüğüm mika dan yapılmış bir kasaya benzer bişeyi sıfırdan yapmayı istiyorum. geniş olacak ve hava akımı sistemi tamamen bir mühendis arkadaşla sıfırdan beraber yapacağımız bir sistem olacak. ama bazı çekincelerim var.

1-sıfırdan kasa yapmayı planladığım boyut konusunda çekince yaşamaktayım. klasik bir tower kasa mı yapmalıyım yoksa daha kübik hatlara sahip bir kasa üzerinde mi uğraşmalıyım ?

2-kasa tamamen mikadan olacak... ısınma konusunda bi sorun çıkarırmı diye düşünüyorum. fikriniz ?

3-5mm'lik mika mı yoksa bir arkadaşımın tavsiyesi gibi yan yana kaynatılmış 1cmlik mika mı?

4-anakartı yerleştirme konusu... direk mika üzerine vidalamalımıyım ???
    yada somunlu vida ???

eğer başarılı olursa idareten kullandığım bir sistemide htpc olarak televizyona bağlamak için yeni bişeyler daha yapacağım. bunları yaptıktan sonrada ss leri eklerim.

şimdilik bu konular üzerinde düşünüyorum. tavsiyeleriniz benim için önemli. saçmalamışda olabilirim beni düzeltirken kullandığınız üslup çok önemli.

ilgi ve alaka için şimdiden teşekkürler.

• Mika kolay işlenebilir bir malzeme olduğu için kasa yapımında uygun olabilir ancak dayanıklık konusunda kuşkularım var.
    1. Daha büyük kübük yaparsan hem soğutma olarak hemde estetik olatak daha iyi olur.
    2. Isınma konusunu fanlar aracılığıyla çözebilirsin pek bir fark olacağını sanmıyorum.
    3. Hangisi daha sağlam olauyorsa onu seçmelisin.
    4. Fark etmez sonuçta mika iletken bir madde olmadığı için sorun çıkmaz ancak benim tavsiyem somunlu vida kullanman yönünde.
  • mika derken sanırım plexi den bahsediyorsun bildiğim kadarıyka benzer malzemeler belki de aynı malzeme tam olarak bilmiyorum ama yapmaya başlamadan önce özellikle yabancı forumlarda çok güzel örnekler var onları inceleyebilirsin özellikle anlatımları okuyarak incelersen konu hakkında ayrıntılı fikir sahibi olursun sanıyorum bit-tech.net ve the modnation.com da bahsettiğim örneklerden vardı biraz araman gerekiyor ama bulmak için
    kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: brk18

mika derken sanırım plexi den bahsediyorsun bildiğim kadarıyka benzer malzemeler belki de aynı malzeme tam olarak bilmiyorum ama yapmaya başlamadan önce özellikle yabancı forumlarda çok güzel örnekler var onları inceleyebilirsin özellikle anlatımları okuyarak incelersen konu hakkında ayrıntılı fikir sahibi olursun sanıyorum bit-tech.net ve the modnation.com da bahsettiğim örneklerden vardı biraz araman gerekiyor ama bulmak için
    kolay gelsin

pleksi değil mika tabaklar oluyor ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: ASİL01

quote:

Orjinalden alıntı: brk18

mika derken sanırım plexi den bahsediyorsun bildiğim kadarıyka benzer malzemeler belki de aynı malzeme tam olarak bilmiyorum ama yapmaya başlamadan önce özellikle yabancı forumlarda çok güzel örnekler var onları inceleyebilirsin özellikle anlatımları okuyarak incelersen konu hakkında ayrıntılı fikir sahibi olursun sanıyorum bit-tech.net ve the modnation.com da bahsettiğim örneklerden vardı biraz araman gerekiyor ama bulmak için
    kolay gelsin

pleksi değil mika tabaklar oluyor ya

anladım malzemeyi ama sonuçta plexiye benzer bir malzeme dediğim modları incelerse yine de fikir sahibi olacaktır

• aslında mika konusunda bende çekince duymaktaydım ama daha sağlam ve saydam yapıda bi malzeme bulamadım. şu anda mika fiyatlarını soruyorum. bi firmayla görüşüyorum çorluda sanırım. projede gelişme var biraz bahsedeyim:

- kasa boyutlarını 500x500x300 düşünüyorum. htpc yapısında olmasını istiyorum çünkü masayıda modifiye edicem lc power işlemci soğutucusu ve 8600gt ekran kartını rahat bir şekilde yerleştirebilmem için gerekli olan boyutlar bunlar sizce çok büyük olurmu?

tavsiyeler için teşekkürler.
  • merakla beklediğim çalışmlardan biri olacak ön sipariş verebilirmiyiz şimdiden peki :) oturma odası için kardeş düşünüyorum bende bir tane ama şimdiden kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: 01000101e

aslında mika konusunda bende çekince duymaktaydım ama daha sağlam ve saydam yapıda bi malzeme bulamadım. şu anda mika fiyatlarını soruyorum. bi firmayla görüşüyorum çorluda sanırım. projede gelişme var biraz bahsedeyim:

- kasa boyutlarını 500x500x300 düşünüyorum. htpc yapısında olmasını istiyorum çünkü masayıda modifiye edicem lc power işlemci soğutucusu ve 8600gt ekran kartını rahat bir şekilde yerleştirebilmem için gerekli olan boyutlar bunlar sizce çok büyük olurmu?

tavsiyeler için teşekkürler.

arkadaşım ukalalık etmeyim ama mikayı,özelliklerini iyice etüd ettinmi?(+)veya(-) leri nedir.bildiğm kadarı ileoldukça sert pul pul ve kat kat ayrılan bir malzemedir.işlemesi ve temiz sonuç alınması oldukça zor.tercih nedeni fiyatı ise pek ucuz olduğunu zannetmiyorum. fikir vermesi bakımından söylüyorum,akrilik fiyatı yaklaşıkolarak kalınlık(mm)X10 YTL=M2 YANİ 4mm=40 YTL/m2 10mm=100YTL/M2 bu verdiğm fiyat perakende parça kesilmiş fiyatıdır. levha fiyatı daha ucuz.slm.

• ukalalık değil yaptığın üslubun iiçinde teşekkür ederim. ben mikayı belki sizde biliyosunuzdur, bir overclock denemesinde adam yağ ile soğutma yaparken boş kalan yerlerini silikonlayarak kullandığı bir videoda gördüm. videoyu izlerken birden arkadaşım "bu mika ya iyi fikir a.." diye söyleyince düşündüm. geçekten hayal edince çok şık bir kasa modeli olabileceğini düşündüm (tabi biraz uv boyayla beraber )

yanlış olabilir diye zaten bu topic i açtım birisi yanlış yapıyorsam düzeltsin diye. yardımın için sağol bu siteyi referans olarak aldım mika ve pleksiglas konusunda:

http://www.mikaplastik.com.tr/urunlerimiz.asp

fiyatlarıda burdan alacağım ankarada sanayii gezmeye vaktim olmuyor.

görüşler için sağolun zaten belli bir fiyatı geçerse kesinlikle bulaşmayacağım

• Orjinalden alıntı: 01000101e

ukalalık değil yaptığın üslubun iiçinde teşekkür ederim. ben mikayı belki sizde biliyosunuzdur, bir overclock denemesinde adam yağ ile soğutma yaparken boş kalan yerlerini silikonlayarak kullandığı bir videoda gördüm. videoyu izlerken birden arkadaşım "bu mika ya iyi fikir a.." diye söyleyince düşündüm. geçekten hayal edince çok şık bir kasa modeli olabileceğini düşündüm (tabi biraz uv boyayla beraber )

yanlış olabilir diye zaten bu topic i açtım birisi yanlış yapıyorsam düzeltsin diye. yardımın için sağol bu siteyi referans olarak aldım mika ve pleksiglas konusunda:

http://www.mikaplastik.com.tr/urunlerimiz.asp

fiyatlarıda burdan alacağım ankarada sanayii gezmeye vaktim olmuyor.

görüşler için sağolun zaten belli bir fiyatı geçerse kesinlikle bulaşmayacağım
    [d/quote]
    dostum referrans diye baktığın siteyi gezdim ,ama sattıkları malzemeler arasında mika yok .anıln ürünler toplumda plexi diye tanınan akrilik levhalar.malzeme bunlarsa tamam ama mika farklı bir malzeme. kolay gele.

• ARkadaşlar teknik ve Mali nedenlerden dolayı proje iptal edilmiştir. Gönül isterdi ki projeyi tamamlayayım ama özellikle mali nedenlerden dolayı iptal etmek zorunda kaldım ilginiz için tekrar teşekkür ederim.
  • istanbuldaysan kadıköy eksen bilgisayarda pleksiden yapılmış bir kasa var. İleride yapacaksan fikir edinmiş olursun.
  • 80 kg anakart 100 kg cpu 200 kg soğutucumu kullanacaksın ?
    tada bu mika denilen şey 1 mm lik birşeymidir. Kusuruma bakmayın ama sağlamlık demişsiniz konuda üzerinde en çok durulan şey bu olmuş kürdanla bilr yapılır bu iş :) eskiden kirbit çöpünden evler yapardık öyle bile bir pc yaparsın yeterki sağlamlaştırmayı bil.
    Kaldıki 1cm lik mikayla masa yaparım üzerine benim 30 kg lik cmstackeri monitörü koyar birde ben çıkar perde asarım :) (ben çıkmasammı abartımı olur). Nakalım bilimsel açıklaması neymiş mikanın?
    Formülü FeO(OH) olan bir demir hidroksittir. Limonit ile birlikte bulunur. İğne biçiminde billurlar ya da tabakalar halinde rastlanır

Mika, çok kolay dilimlenebilen yapraksı bir silikat grubuna verilen isimdir.Misket yapımında da kullanılırlar

Mikalar, çok ince bükülgen pullar ya da yapraklar halinde kolayca bölünebilme özellikleriyle dikkat çeker. Mikanın bütün türleri, monoklinik sistemde billurlaşır. Billursu kayaların çoğunda bulunan mika, granitin üç temel elemanından biridir. Özellikle pegmetit içinde üst üste yığılmış yapraklar halinde bulunur. Mika, ısıya karşı çok dayanıklı bir mineraldir; bu özelliğinden ve saydamlığından ötürü bazı sobalarda kullanılır. Mika aynı zamanda kusursuz bir yalıtkandır. Bu nedenle kondansatörlerin yapımında da kullanılır.Mühendislikte yağlayıcı olarak kullanımı da vardır. Mika genellikle feldspat içerisinde yoğun bir şekilde bulunur.

saydam,ince tabakalara bölünebilen bir madendir. Kağıt kadar ince olabilen bu tabakalar sert ve çok yüksek ısıya da dayanıklıdır. Bunun için, sobaların küçük, göz pencerelerini kapamakta, yüksek ısıda, ateşe yakın yerde çalışanların taktığı özel gözlüklerde kullanılır. mikanın belirgin bir özelliği de iletken olmayışıdır. Dolayısıyla bazı elektrik apareylerinin izolasyon (yalıtkanlık) gereken kısımlarında da mikadan yararlanılmaktadır. Böylece güven sağlanmış olur. Ruslar pencere camı yerine geniş ölçüde mika kullanmaktadırlar.

Günümüzde mika sanayinin birçok dallarında önemli bir yer işgal etmeye başlamıştır. Bir çarpma anında parçalanıp, sürücü için tehlikeli bir durum yaratmaması amacı ile otomobil camlarının arasına da mika konmaktadır.

Dünyadaki mika kaynaklarının en zenginleri Hindistan ve Birleşik Amerika'dadır. Rusya'da zengin mika kaynakları vardır.

Gayet güzel benim anladığım şeymiş mika ısıyada dayanıklı acaba ısıyı arka yüzeye nekadar geçirir bu mika eveet ruslar cam niyetine kullanıyormuş demekki 2 yüzey arasındaki ısı farkı ciddi derecede yüksek demekki kasanın içinin ısıs dışarıdan etkilenmiycek harika.

Dayanıklılığı nasıldır acaba bu mikanın ??*

Spirolino Nedir, Nasıl Monte Edilir ve Kullanılır?
    pirolino yada kısaca Spiro mekik yada mermi biçimli, ortasında anten görevi gören hortum bulunan bir tür seviye dengeleyici ağırlıktır. Bu özellikleri onu şamandıralardan ayırır. Spirilino suya batar. Uzağa atışta ve çekerken oltanın istenilen seviyede ve istenilen aksiyonla çekilmesine yardımcı olur. İtalyanlar ona bombard derler. Bazı Türkler ise "Çok maharetli yüzdürgeçli daldırgaç" adı vermektedir

olta için kullanılan bir malzemeyede bunu kullanmışlar demekki sağlam neye benziyo acaba bu alet ?
    Bayağı sağlama benziyor.

2 sorun görünüyordu
    1. Isı problemi rusya tarafında cam olarak kullanılıyor içeri soğuk geçirmiyor yada dışarı ısı kaçırmıyor camdan çok daha iyi.
    2. Oltada kullanılıyor balık yakalanılıyor alet bayağı büyük demekki hamsi yakalanmıyor bunla arada asılı kalıyor 1 cm kullanırsan kasanın içine buz koysan soğuttuktan sonra demekki hem sağlam olacak hemde o buz 3 ayda eriyecek .. :)

Diyeceksinizki okumadınmı hayır okudum mali nedenlerden dolayı iptal edilmiş kazara mikadan kasa yapıcam derse birileri aklında bu 2 soru kalmasın diye yazdım.

• Açıkcası benim bu konuda kafama takılan olay topraklama olayı...

daha da önemlisi klasik olarak kullanmış olduğumuz metal kasalar aslında bilgisayar içerisindeki elektronik parçaları dışardan gelen manyetik alanlardan korumak içindir. bunu için faraday kafesini inceleyiniz...http://tr.wikipedia.org/wiki/Faraday_kafesi

belki kısa dönemde komple plexi kasa sorun yaratmaz ama uzun vadede parçalarda sorunlar çıkmaya başlayabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: janavar®

Açıkcası benim bu konuda kafama takılan olay topraklama olayı...

daha da önemlisi klasik olarak kullanmış olduğumuz metal kasalar aslında bilgisayar içerisindeki elektronik parçaları dışardan gelen manyetik alanlardan korumak içindir. bunu için faraday kafesini inceleyiniz...http://tr.wikipedia.org/wiki/Faraday_kafesi

belki kısa dönemde komple plexi kasa sorun yaratmaz ama uzun vadede parçalarda sorunlar çıkmaya başlayabilir.

bende bi aralar saydam kasa yapmak istiyordum ama pleksiglas fiyatları çok diye yapamamıştım. bu mika denilen şey şimdi pleksiden daha mı iyi oluyor? yukarıdaki açıklamadan herhangi bişeyler anladığımı söyleyemeyeceğim. bide fiyat var 01000101 adlı arkadaşım fiyat ne kadar dedilerde vazgeçtin?

• quote:

Orijinalden alıntı: ecarpar

80 kg anakart 100 kg cpu 200 kg soğutucumu kullanacaksın ?
    tada bu mika denilen şey 1 mm lik birşeymidir. Kusuruma bakmayın ama sağlamlık demişsiniz konuda üzerinde en çok durulan şey bu olmuş kürdanla bilr yapılır bu iş :) eskiden kirbit çöpünden evler yapardık öyle bile bir pc yaparsın yeterki sağlamlaştırmayı bil.
    Kaldıki 1cm lik mikayla masa yaparım üzerine benim 30 kg lik cmstackeri monitörü koyar birde ben çıkar perde asarım :) (ben çıkmasammı abartımı olur). Nakalım bilimsel açıklaması neymiş mikanın?
    Formülü FeO(OH) olan bir demir hidroksittir. Limonit ile birlikte bulunur. İğne biçiminde billurlar ya da tabakalar halinde rastlanır

Mika, çok kolay dilimlenebilen yapraksı bir silikat grubuna verilen isimdir.Misket yapımında da kullanılırlar

Mikalar, çok ince bükülgen pullar ya da yapraklar halinde kolayca bölünebilme özellikleriyle dikkat çeker. Mikanın bütün türleri, monoklinik sistemde billurlaşır. Billursu kayaların çoğunda bulunan mika, granitin üç temel elemanından biridir. Özellikle pegmetit içinde üst üste yığılmış yapraklar halinde bulunur. Mika, ısıya karşı çok dayanıklı bir mineraldir; bu özelliğinden ve saydamlığından ötürü bazı sobalarda kullanılır. Mika aynı zamanda kusursuz bir yalıtkandır. Bu nedenle kondansatörlerin yapımında da kullanılır.Mühendislikte yağlayıcı olarak kullanımı da vardır. Mika genellikle feldspat içerisinde yoğun bir şekilde bulunur.

saydam,ince tabakalara bölünebilen bir madendir. Kağıt kadar ince olabilen bu tabakalar sert ve çok yüksek ısıya da dayanıklıdır. Bunun için, sobaların küçük, göz pencerelerini kapamakta, yüksek ısıda, ateşe yakın yerde çalışanların taktığı özel gözlüklerde kullanılır. mikanın belirgin bir özelliği de iletken olmayışıdır. Dolayısıyla bazı elektrik apareylerinin izolasyon (yalıtkanlık) gereken kısımlarında da mikadan yararlanılmaktadır. Böylece güven sağlanmış olur. Ruslar pencere camı yerine geniş ölçüde mika kullanmaktadırlar.

Günümüzde mika sanayinin birçok dallarında önemli bir yer işgal etmeye başlamıştır. Bir çarpma anında parçalanıp, sürücü için tehlikeli bir durum yaratmaması amacı ile otomobil camlarının arasına da mika konmaktadır.

Dünyadaki mika kaynaklarının en zenginleri Hindistan ve Birleşik Amerika'dadır. Rusya'da zengin mika kaynakları vardır.

Gayet güzel benim anladığım şeymiş mika ısıyada dayanıklı acaba ısıyı arka yüzeye nekadar geçirir bu mika eveet ruslar cam niyetine kullanıyormuş demekki 2 yüzey arasındaki ısı farkı ciddi derecede yüksek demekki kasanın içinin ısıs dışarıdan etkilenmiycek harika.

Dayanıklılığı nasıldır acaba bu mikanın ??*

Spirolino Nedir, Nasıl Monte Edilir ve Kullanılır?
    pirolino yada kısaca Spiro mekik yada mermi biçimli, ortasında anten görevi gören hortum bulunan bir tür seviye dengeleyici ağırlıktır. Bu özellikleri onu şamandıralardan ayırır. Spirilino suya batar. Uzağa atışta ve çekerken oltanın istenilen seviyede ve istenilen aksiyonla çekilmesine yardımcı olur. İtalyanlar ona bombard derler. Bazı Türkler ise "Çok maharetli yüzdürgeçli daldırgaç" adı vermektedir

olta için kullanılan bir malzemeyede bunu kullanmışlar demekki sağlam neye benziyo acaba bu alet ?
    Bayağı sağlama benziyor.

2 sorun görünüyordu
    1. Isı problemi rusya tarafında cam olarak kullanılıyor içeri soğuk geçirmiyor yada dışarı ısı kaçırmıyor camdan çok daha iyi.
    2. Oltada kullanılıyor balık yakalanılıyor alet bayağı büyük demekki hamsi yakalanmıyor bunla arada asılı kalıyor 1 cm kullanırsan kasanın içine buz koysan soğuttuktan sonra demekki hem sağlam olacak hemde o buz 3 ayda eriyecek .. :)

Diyeceksinizki okumadınmı hayır okudum mali nedenlerden dolayı iptal edilmiş kazara mikadan kasa yapıcam derse birileri aklında bu 2 soru kalmasın diye yazdım.

Okadar zaman sonra bu bilgiler çok işime yarıcak konuyu hortlatmak gibi olmasın ama arkadaşa bir teşekkür etmek istedim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.