|
Mikro Otomobiller! (Ana Konu)
-
-
11bin dolar Mini araba BYD Seagull
Sefa KandemiryoutubeYENİ BYD SEAGULL 2023 - TÜM DETAYLAR! - 30 kWh - CHERY eQ1'e ÇOK GÜÇLÜ UYGUN FİYATLI RAKİP GELDİ!https://www.youtube.com/watch?v=oidyl0dH3uw&ab_channel=SefaKandemir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Türkiye’ye gelmeleri güzel, fiyatları biraz hoş değil sadece.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Faydadan çok zarar getirmeye başladılar bile. Ben de trafiği rahatlatır, kocaman araçlar yerine bunlar olursa az da olsa bir trafik durulur dedim ama kaldırıma park eden mi istersin, hiç sağa sola bakmadan yola atlayan mı istersin. Frenlemek yerine gaza basıp araçlara vuran mı dersin. Bir ara mobiletler nasıl başa bela olduysa araba alamayanların 3 kuruşa aldığı (ki bunlar da aslında aylıklarımıza göre pahalı) bu araçlar da başımıza bela olacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
avrupalı can sıkıntısından yapıyor bu işleri, bizimki eziklikten. konusunu görmek bile iç burkuyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
BUNLARA JEL AKÜ KOYUYORLAR. PERFORMANSI YERLERDE OLUYOR. LİTYUM AKÜLÜ OLANLAR BİRAZ DAHA İYİ AMA O DA DAHA PAHALI..
-
Bu tip mikro bir araç ile Şubat veya Mart ayı (yalan yanlış olmasın) olması lazım öyle hatırlıyorum, yanlış da olabilir şimdiden kusura bakmayın, bir günümü geçirmiştim.
Sabah tan akşama kadar köprüler mi dersin, şehirler arası yolu mu dersin gezdim durdum, git gel yaklaşık 20 KM yol gittim diye hatırlıyorum, güzel bir deneyim idi, trafikte durunca diğer araçlar size bakıyor, normal yollar dan giderken yayalara yol veriyorum, gülerek bakıyorlar ve geçiyorlar, kısacası herkesin gözü sizin üstünüz de oluyor, yine olsa yine binerim, sürüşü keyifli ve güzel oluyor.
Hayatta almam araba dediğin heybetli olacak
-
Gelecekte daha çok göreceğimiz kesin, şuan ne kadar az bir kesim tarafından sevilse de, geleceğimiz bu araçlar dan ibaret olacak diye düşünüyorum.
Bu sınıf henüz yeterince keşfedilmedi. Ağırlığı 400 kilogramı ve gücü 15 kilowatt'ı (20 hp) geçmezse 4 tekerlekli motosiklet oluyorlar. B1 sınıfı ehliyetle kullanılıyor, B sınıfı ehliyetle de kullanılabiliyor. En güzel tarafı ise moped gibi hızı sınırlı değil ve ötv %8.
-
ilginç konu up
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yandan sert bir rüzgar yese devrilecekmis gibi geliyor bana hep. Ya da yandan normal bir araba çarpsa mesela ne olur? Ama mahallemizde birkaç yıldır kullanan bir abi var tin tin gidiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Otomobil demek yanlış olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni fiat 500 büyüklüğünden aşağa düşmemek lazım, o da sadece şehir içi kullanımı için,
şehir içi sürekli kısa ulaşımlar yapılacaksa sadece, indi-bindi için (bindi>indi)
-
Ya bunu yapan 4 kişilik sedan da yapar ne fark var arada yani
Desingcigim tesla diyonda para mi yeter ona
Yok öyle düşünme
Normal arabada 500 tane donanım var
Bunlarda plastik batarya motor bu kadar
Klima yok koltuk ısıtma yok radyosu bile yok
Fren diski yok ucuz kampana var
4 kişilik kasa yapılmalı düşük maliyetle
Motoru aynı güçsüz motoru koysunlar
Güç isteyen farkla 2. motoru alsın
Aynı küçük bataryayı koysunlar
Menzil isteyen 2. bataryayı alsın
İsteyen klima + radyo + sunroof paket alsın
Ben sırf şehir içinde gezmek için alırım 4 kişilik menzilsiz güçsüz modelini
Ama bu minik şeye de binmem komik görünüyor yani
Bu şase 250 kilo ise 4 kişilik olanı 600 kilo olsun
Zaten ne güvenlik var ne bişiy düz plastik kafes
Hava yastığı yok
Sanayi ustalarımızın orijinali gibi kaporta yapabiliyor mesela
Neden ülkede şase elektrikli motor üretilmiyor anlamış değilim
Şahsi proje olarak sıfırdan off road aracı yapanlar var
O kadar zor bişi değil yani
1000 m2 bir depoyu en alt segment sedan fabrikasına dönüştürmek sadece 100 milyonluk bir proje
Bu küçük araçlar gibi bişi çıkar ortaya ama 4 kişilik olur kaportası sac şasesi çelik profilden olur en azından
Alacağın en pahalı şey saç baskı kalıp makineleri ve kaynak robotları
Boya desen alırsın saniyedeki bir boya ustasını boyar
Elektrikli motor desen bu düşük güçlerde olanı her çarşıda sarabilecek bir usta bulursun
Batarya desen bütün markalar gibi hazır alacaksın 50 km menzilli bir batarya 50 bin liradan fazlaya patlamaz bunu hesapladım geçen
Motor besleme ünitesi desen BOSH satıyor fiyatları düşük güçlerde 40k civarı.
Şu anki şartlarda cidden 300 400k civarına eski Şahin gibi herkesin peynir ekmek gibi alabileceği elektrikli sedan yapılabilir
Benim önüme koysunlar azıcık imkan 6. ayda fabrikadan ilk aracı çıkarmazsam dinimi imanımı gebersinler, ülkede iyi kötü 10 mühendisi bir araya toplasan alt segment sedan yapılır la.
Biz niye hala i10 gibi arabalara 700 800k bayılıyoruz
Gelişmemiz istenmiyor
Köle olmanızı istiyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Zamanında amerikada petrol ucuz iken devasa motorlu araçlar üretiliyordu. Aynı dönemde avrupa araçları, petrol ve işçiliğin pahalı olması sebebi ile daha küçük motor ve hacme sahipti.
Aynı şekilde yarın bu elektrik teknolojisi gelişsin, tek şarj ile binlerce km gidilebilir hale gelecek büyük ihtimalle. O zaman hala küçük araçlar mı tercih edilir yoksa tekrar büyük araçlara mı geçilir göreceğiz. (Ki araçların menzili yüzünden eklenecek parçalar büyük araçlara geçişi de gerektirecek gibi)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X