Şimdi Ara

mikroblog sitem hakkında görüş ve öneriler(blokick.com) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
4.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • birde acil şekilde opensans font yükle. birkaç satır kod ile daha güzel bir görünüm elde edersin.
  • Twitter'ın yapamadığı neyi başardınız ki?

Hangi isteği karşılıyor bu sistem onu da anlamış değilim.

Üst konu yaptırılmış, ben de ciddi bir girişim sanmıştım. Kusura bakmayın.
  • Sevgili Dostum,

Öncelikle tebrik ederim. Türkiye'nin senin gibi girişimcilere ihtiyacı var.

Yurtdışında bir "STARTUP" herkesin elbirliğiyle destek olduğu, imece ile amatörlükten profesyonelliğe taşıdığı kutsal bir olgu iken, Türkiye'de malesef kimse fikre ve işe bakmıyor. Sen destek ararken sana nasıl hot topik oldun diye saldırılıyor. Bu nedenle türlü türlü boş insanlardan boş laflar duyabilirsin; kulağını kapa. İşine konsantre ol ve sana söylenenlerden beğendiğini dinle beğenmediğini dinleme.

Çünkü sen bu ülke için bir fikir yaratıyorsun. Bir şirket olacaksın. isdihtam yaratacaksın. Vergi vereceksin. Kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracaksın. O halde sen bizim ülkemiz için önemli bir değersin. Sana elimizden geldiğince destek olmak bizim vatandaşlık borcumuzdur.

Bu startup hakkında benim fikirlerim şöyle:

1= "Twitter varken aradan nasıl sıyrılacaksın" konusu ciddi bir konu. Biraz düşünüp onu geçecek zekice noktalar ve kendine nefes alacak ortamlar yaratmalısın. (Bu noktada sadece soru sormakla kalmak yerine, "Acaba bir dikeye konsantre olsan daha mı iyi olur" diye bir pozitif öneri getireyim: Mesela Twitter "genel"bir site iken, sen "tatil"e, veya "futbola"a veya "okul" ortamı gibi daha dar bir dikeye odaklanabilirsin.) ("Dar" diyorum ama Twitter'dan futbolu çıkarınca geriye muhtemelen çok az şey kalır)
    2= Sitenin İngilizce olması akıllıca çünkü Türkiye pazarı büyük değil. Ayrıca zaten sen de görüyorsun ki, sen "site kurdum lütfen yardımcı olun" derken bizim angutlar -ki "angut" sempatik bir kuştur- "nasıl hot topik oldun" derler ve konu güme gidiyor.
    3= Çok hazır olmadıkça insan içine çıkmamanda yarar var. Çünkü insanlar bir dener ve beğenmezlerse onları kaybedersin. Üstelik ilk kaybettiklerin "opinion leader" denen kamuoyu yaratacak kişilerdir. Meraklıdırlar. Dener ve sen hazır olmadığın için beğenmezlerse sağda solda senin için negatif bir baskı oluşabilir. Burada da benim önerim, eğer tam hazır değilsen bu siteyle denemelerini yap; hazır olunca ve programlama/tasarım gibi teknik, "konumlandırma" gibi varoluşsal sorunlarını çözünce de (belki başka bir isimle ve sıfırdan) insanların önüne çık.
    4= Herkesin her dediğini dinleme, benimkiler dahil. (Henry Ford diyor ki "eğer milletin istediğini yapsaydım, daha hızlı giden bir at arabası icat etmiş olurdum)

Sana başarılar diliyorum, yolun açık olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: general-net

Sevgili Dostum,

Öncelikle tebrik ederim. Türkiye'nin senin gibi girişimcilere ihtiyacı var.

Yurtdışında bir "STARTUP" herkesin elbirliğiyle destek olduğu, imece ile amatörlükten profesyonelliğe taşıdığı kutsal bir olgu iken, Türkiye'de malesef kimse fikre ve işe bakmıyor. Sen destek ararken sana nasıl hot topik oldun diye saldırılıyor. Bu nedenle türlü türlü boş insanlardan boş laflar duyabilirsin; kulağını kapa. İşine konsantre ol ve sana söylenenlerden beğendiğini dinle beğenmediğini dinleme.

Çünkü sen bu ülke için bir fikir yaratıyorsun. Bir şirket olacaksın. isdihtam yaratacaksın. Vergi vereceksin. Kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracaksın. O halde sen bizim ülkemiz için önemli bir değersin. Sana elimizden geldiğince destek olmak bizim vatandaşlık borcumuzdur.

Bu startup hakkında benim fikirlerim şöyle:

1= "Twitter varken aradan nasıl sıyrılacaksın" konusu ciddi bir konu. Biraz düşünüp onu geçecek zekice noktalar ve kendine nefes alacak ortamlar yaratmalısın. (Bu noktada sadece soru sormakla kalmak yerine, "Acaba bir dikeye konsantre olsan daha mı iyi olur" diye bir pozitif öneri getireyim: Mesela Twitter "genel"bir site iken, sen "tatil"e, veya "futbola"a veya "okul" ortamı gibi daha dar bir dikeye odaklanabilirsin.) ("Dar" diyorum ama Twitter'dan futbolu çıkarınca geriye muhtemelen çok az şey kalır)
    2= Sitenin İngilizce olması akıllıca çünkü Türkiye pazarı büyük değil. Ayrıca zaten sen de görüyorsun ki, sen "site kurdum lütfen yardımcı olun" derken bizim angutlar -ki "angut" sempatik bir kuştur- "nasıl hot topik oldun" derler ve konu güme gidiyor.
    3= Çok hazır olmadıkça insan içine çıkmamanda yarar var. Çünkü insanlar bir dener ve beğenmezlerse onları kaybedersin. Üstelik ilk kaybettiklerin "opinion leader" denen kamuoyu yaratacak kişilerdir. Meraklıdırlar. Dener ve sen hazır olmadığın için beğenmezlerse sağda solda senin için negatif bir baskı oluşabilir. Burada da benim önerim, eğer tam hazır değilsen bu siteyle denemelerini yap; hazır olunca ve programlama/tasarım gibi teknik, "konumlandırma" gibi varoluşsal sorunlarını çözünce de (belki başka bir isimle ve sıfırdan) insanların önüne çık.
    4= Herkesin her dediğini dinleme, benimkiler dahil. (Henry Ford diyor ki "eğer milletin istediğini yapsaydım, daha hızlı giden bir at arabası icat etmiş olurdum)

Sana başarılar diliyorum, yolun açık olsun.

ah dostum ah. sen onları bir bana sor. buradaki yorumlara ve saldırılara hiç bakmıyorum desem yeridir.

ben işime evel allah çok konsantreyim. ama bir şey bulmam lazım ki insanları çekmesi için. aslında kafamda çok şey var ama piyasa çok hızlı olduğu için hemen yapılıyor. örneğini yaşadım. birkaç fikrim var bu siteyle ilgili inşallah onları yapıcam kimse yapmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasantn -- 31 Temmuz 2014; 21:23:13 >

• xKUZENLERx kullanıcısına yanıt
    şuan için yok hocam.
  • Üye değildim konuyu okuyunca üye oldum kim ne derse desin emek vermişsin başarılar diliyorum.
    Bence isteyenin üyelik tipi olarak public, private olmalı ve ana sayfada bi kaç örnek için bağlantı olmalı.
  • aN.Ke A kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. üyelik tipi değişmeli derken nasıl mesela örnek verir misin?
  • Dost acı söyler

Aşırı dandik görünüyor. Ciddiye alıp üye olunacak gibi değil yani. Bu alanda çok başarılı yüzlerce siteler varken asla tutmaz bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ellerine sağlık.Parayla mı açıyosunuz bu mikroblogları
  • Her şeyden önce güzel bi ara yüz çizdirin. Ya da ben çizeyim vereyim bu nedir böyle. Ayrıca yüksek çözünürlükte site tam oturmuyor bile.
  • üst konu yaptırmak için verdiğin paraya yazık hocam
  • hasantn H kullanıcısına yanıt
    hocam kayıt sistemi kapalı mı kayıt oldum mail falan gelmedi giriş de yapamıyorum?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaya kullanıcısına yanıt
    spam a düşmüştür. tekrar kayıt olmayı dene.
  • Arkadaşlar merhaba. Ben bu girişimimde aklımda soru işaretleri var. Bu işi yurt dışında yapsam acaba nasıl olur. Zaten hedefim yani pazar payım yurt dışı yani dünya geneli olduğu için türkiyede böyle bir işi yapmanın sıkıntışarını daha wn başında daha başlamadan çekmeye başladım. Şöyleki benim kendi avukatımı bu siteye üye yaptım anlattım. Ama gav.t bana düşman oldu. Ben üye yaptığımda çok iyi hatırlıyorum kasım 2013 civarıydı. Aralıkta kazandığımız davada benim evimi sattırdı. Bu olaydan sonra azlettim. Oturmadığım evime 60 bin liralık usülsüz tebligatla icra takibi başlattı ve aldı parayı. Yani bir idealiniz varsa düşöanınız çok bu ülkede. Bu kan.ıkla davamız devam ediyor.

Diğer taraftan bu projeye daha farklı bir özellik ekemeyi düşünüyorum. Yine sistem microblog olacak fakat yanına farklı bir özellik koyacam. Siteyi geçwn sene yayından aldım
    aldım. Ve bu proje için geçen sene tam 10 ay boyunca günde 9-10 saat kod yazdım özel besin takviyeleriyle. İnanılaz bir efor sarfettim.2 ay önce bitti buçalışmam ve tamamen tasarımı yenilenmiş html5 bir site alt tarafta razorla yazılmış vnext e uyumlu 3 katmanllı mimari tüm bunlar 10 ay tuttu. Ve site şuanda cloud için yayını bekliyor.

Ben bu ülkede bir şeyler yapmak istiyorum fakat bu şartlar altında çok zor. Simit sarayı kurucusu haluk okuturu izledim. Bu ülkede başarılı olursan her yerde başarılı olursun diyor. Siz ne düşünüyorsunuz.

• Hocam site kapalı olduğu için çok bakamadım nedir ne değildir diye ama neden asp ile yazdığını anlayamadım. Mikroblog sitesi dediğin benim bildiğim Twitter var ve yeni çıkan MVC mimarisiyle çalışan herhangi bir framework ile bunu yapması çok kolay. Tabii asp bilmiyorum, yaptığın siteyi göremiyorum da belki çok güzel bir şey yaptın. Ama 9-10 ay boyunca besin takviyesi falan alıp günde 12 saat kod yazmak bana çok uçuk geldi. Bi laf vardır hani "Don't work hard, work intelligent."
  • Peyloride kullanıcısına yanıt
    Model view kontroller yok bende. Kendi frameworkum var.

Sql yerine postgre var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasantn -- 27 Eylül 2015; 18:21:10 >
  • Siteye girebilsem tavsiyelerde bulunacagim da...

Twitter cok buyuk de mesela twitter'da olmayan seyleri oldurabilirsin. Yani benim hayal ettigim sey twitter kadar free bir ortam degil, duzenli icerik-haber uretecek 20 kadar hesap olsa zamanla daha da artabilir bunun altinda kumelenen insanlar 5 yil sonra medyayi haber sitelerini degistirebilir.

Haberleri kisa anlasilif okunakli sunacaksin ki insanlar sitene girme ihtiyaci duysun. Cagimizdaki yuzeysellik cok detaya bakmiyor tek mevzu islevselligin gecerliligi...

Belki yaptigi paylasimlarin etki gucune gore kurus kurus para odeyebilirsin kullanicilara...

Bir de hedef kitle olarak cekecegin insanlari elitler olarak gorme, elitler azinliktir kitleyi pesinden surukleyebilir de siradanlar cogunluktur internet medyasinda para kazanmak icin bu cogunluga ihtiyacin var (facebook'ta poor seyleri paylasanlardan bahsediyorum) bu kitleye hitap etmen kritik

Twitter da cok bot hesap var takipci satisi tt isleri falan siteyi uyuzlastirdj. Twitter bunlara buyumek pahasina goz yumuyor facebook ta sahte hesap acmayi olagan karsiladi yillarca bilmediginden degil yani bu tarz seyler hakim tepelere yapilmis gecekondular gibi

Tumblr-flickr mesela hala populer siteler cunku icerik uretenleri cekiyorlar

• prideintruth P kullanıcısına yanıt
    Şuanda site kapalı zaten yakında hizmetinizdeyim dedim. Bitane de progres bar attım alta. Şuan bişey yok tek sayfa var yani.

Söylediğin şeyler konusunda çok haklısın. Çok samimi görüşlerin var. Bu konuda yukarıda da geçen sene biri çok samimi görüşler belirtmişti. Bu senin söylediğim siteyi ilk kullanacak kitle hakkında. Bu kesimin görüşü çok önemli dedi. Daha o ilk kullanıcılar oluşmadı siteyi kapattığımda 390 kullanıcı falan var şuanda. Bunların bir kısmı donanım haberde bir konu açmıştım orafan geldiler 80 kullanıcı civari. Konuyu açar açmaz iki saat içinde 75 80 kullanıcı oluştu ve beğenildi. Daha sonra iki saat sonra donanım haber adminleri reklam gerekçesiyle konuyu sildi. Ben orada bir kısınim eksiklikleri gördüm. Kullanıcılar mesaj bölümü falan istedilet bu geçtiğimiz çalıştığım 10 ay içerisinde bunları falan tamamladım. Bu şekilde.

• Aman dikkat edin facebook twitter forum şifrelerinizle kayıt olmayın , görebiliyorsa şifreleri toplu katliam olabilir.
  • ersin07 E kullanıcısına yanıt
    şifreler sadece benim kendi bulduğum yöntemle kriptolanıyor. hiç merak etme. kafanı yorma böyle şeylere zaten facebook a verdiğin şifreler de amerikan gizli örgütünde.
    yaptığım sistemi şöyle açıklıyabilirim.....

şimdi... şifre kırıcıların(hackerların) özel bir database i var. burada asd123 falan filan bütün şifreler var. yani insanların çok kullandıkları milyonlarca şifre var. ayrıyetten şöyle bir şey var. örneğin 123asd şifresini web siteleri md5 ile kriptoluyorsa atıyorum oluyor sana 2krk3k3kş45kn454ş3kş3ş gibi bişey. ama şifre kırıcılarda bu şifreler de var. yani onların database lerinde bu ileriye doğru kriptolama yöntemiyle elde edilen şifreler de var. bunun için bazı programcılar 123asd yi alıyor ve onu md5 - sha1 - sha1 şeklinde kriptonun da kriptosuyla şifreliyor. ama işin ilginç yanı şifre kırıcılarda bu kombinasyonlar da var. işte bu noktada sadece benim kendi ürünüm olan bir sistem var. ben kendim düşünüp buldum bunu..
    benim sistem şu:...
    ben bu şifreyi alıyorum. öğneğin bu şifre 123asd ise bu '123asd' nin sonuna kendi içinde bulduğum farklı bir kombinasyon deniyip örneğin 'f7sA9J' gibi bişey ekliyip öyle kriptoya veriyorum. yani kullanıcının 123asd si oluyor sana 123asdf7sA9J bu şekilde sadecee md5 e verdiğin zaman oluyor sana çok farklı bir kombinasyon. ersin07 KAPİŞ

bu arada arkadaşlar site yayına giriyor çok yakınım. son eksikleri tamamlıyorum. bakalım 3 senenin emeği ne olacak.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.