Şimdi Ara

MILENICOM Modem Kirası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

5-6 aydır milenicom fiber 35mbit 89.90TL(eskiden 79.90) olan tarifeyi kullanıyorum. Yalnız faturam 90 TL + 15TL modem kullanım ücreti olarak geliyor ve artık ödediğim parayı sorgulamak istedim. İlk sorum bu modem kullanım ücreti her fiber sağlayıcıda mevcut mu yoksa milenicoma özel bir saçmalık mı?

Bunun yanında ben türktelekomdan milenicoma geçerken 1 yıl boyunca faturama ek yansıtılan bir modemim vardı ve kira değildi taksitini ödedim yani modem benimdi. Milenicoma geçerken bu modem değişecek denildi fakat modem değişmeden devam edildi ve ben kendi modemimi kullanmama rağmen 15 tl kira ödemeye başladım. Asıl saçma olan noktaya geliyorum, geçen hafta nakil talebinde bulundum ve internetimi yeni daireme taşıttım eve gelen saha personeli eve yeni modem bağlamış ve eski(bana ait olan turk telekomdan aldığım) modemi turk telekoma iade etmemi istemiş. Milenicomu aradım onlar diyor bize iade edeceksiniz, saha personeli turk telekoma iade edin diyor. Benim anlamadığım ben bana ait olan modemi neden bir yere iade ediyorum bir yanış anlaşılma veya benim anlayamadığım bir nokta var gibi. Bilgisi veya yorumu olan arkadaşlar yardımcı olrusa sevinirim. Herkese iyi forumlar.

• +₺15'i modem kullanım ücreti olarak değil de HARAÇ BEDELİ olarak görürsen eğer olaya biraz daha farklı açıdan bakabilirsin.

1- TT'den SATIN ALDIĞINI söylediğin modemin, gelen internet faturası açıklama kısmında ne yazıyordu?

2- TT'den SATIN ALDIĞINI söylediğin modemin senin adına düzenlenmiş bir faturası mevcut mu?

1. Seçenek ---> Farzedelim TT'den aldığın modemin mülkiyeti sana ait ve bu işbilmeyen ISS dangozları modemi iade et falan dediler o zaman Modemin faturasını göster ve bu modem bana ait de.İadeye yazılı olarak itiraz et.
    2. Seçenek ---> Farzedelim TT'den aldığın modem satın alma değilmiş ama kiralamaymış (türlü türlü laf canbazlığıyla sana yutturmuşta olabilirler), o zaman git THH'ye modem haraç bedeli ödemek istemiyorum diye itirazda bulun.

Modem kira dayatması yasal bir durum değildir.BTK'nın denetlememesi sonucu ortaya çıkan bir açık kapıdır.

Evine doğalgaz bağlatıyorsun diyelim, doğalgaz firması illa ki, marka olarak atıyorum Demirdöküm kombi taktırmak zorundasın ve bana ayda ₺150 vereceksin diyebiliyor mu?

-Hayır.

Evine elektrik bağlatacaksın diyelim, elektrik firması illak ki marka olarak atıyorum Osram ampul yada Schneider Priz taktırmak zorundasın ve bana ayda ₺50 vereceksin diyebiliyor mu?

-Hayır.

Evine su bağlattıracaksın su firması illa ki ECA armatür kullanacaksın ve bana ayda ₺50 vereceksin diyebiliyormu?

-Hayır.

Evine telefon hattı bağlatacaksın ve telefon firması sana illa ki Siemens Gigaset kullanacaksın ve bana ayda ₺15 vereceksin diyebiliyor mu?

-Hayır.

Sonuç olarak bu modem haraç bedeli BTK'nın ISS'leri denetlemediğinden ortaya çıkmış bir boşluktur.ISS'lerin amacı da her daim müşterisini düdüklemek olduğu için bu fırsatı kullanıyorlar.İtiraz edin.THH'ye gidin.Yoksa ki bu işin sonu yok.

• Charmlander kullanıcısına yanıt

Anladım hocam THH' ye gitmek çözüm oluyor mu peki? İlk fırsatta talep açacağım.

• sinekel kullanıcısına yanıt

Çözüm konusunda birşey diyemem ama en azından bir seçenek.Yakında emsal kararlar gelmeye başlarsa ISS'ler de ayaklarını denk alırlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.