Şimdi Ara

Miles&Smiles Kampanyaları (283. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.333
Cevap
373
Favori
657.741
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 281282283284285
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BonusFlaş kampanyalarında sorun yaşayan başkası var mı?
    Örneğin internet sitesinde market alışverişi kampanyasında online alışverişler dahil iken bana çıkan BonusFlaş kampanyasında sadece fiziki alışverişler dahil. Zamanında çıkmayan birkaç kampanya için müşteri hizmetlerini arayıp kayıt oluşturmuştum her çıkan farklı bir şey demişti, en son birisi duyuru listesinde değilmişsiniz gibi bir yanıt verdiydi. Yani hiçbir yere varmamıştı.
    Garanti bankası zaten mil kazanım oranlarını ve kampanyaları azalttı, üstüne bir de yaptığı kampanyayı her müşteriye çıkarmıyor.
    Kampanya koşullarında ise her müşteriye açık olduğu belirtiliyor üstelik.
    Bu ay mesela e-ticaret kampanyası yine ₺500 alt limitli ve maks 1000 mile düşürüldü. Uygulamamda görünmüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Whosthat W kullanıcısına yanıt
    kampanyalar değişkenlik gösterebiliyor. bazılarına kişiye özel harcama hedefi çıkarken, bana 2 sene oldu çıkmadı. yine de piyasada en çok puan veren kartlardan. mecburen kullanıma devam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eticaret kampanyasina alt limit gelmesi baya kotu oldu. Kucuk buyuk butun eticaret harcamalarinda bu karti kullaniyordum. Akmasada damliyordu. Kampanya harici mil kazanmak zaten imkansiza yakin

• istanbul615 kullanıcısına yanıt

Aynen. Online alışverişlerde Miles kredi kartını kullanıyordum. En azından aylık birkaç bin mil geliyordu. Eskiden harcama hedefi kampanyası vardı. O da uzun zamandır yok. Mevcut kampanyaların minimum harcama tutarı da yükseldi. Mesela eskiden her 250 TL akaryakıt alışverişine 250 mil veriyordu. Şimdi her 500 TL'ye 250 mil veriyor.

Artık kartla mil kazanmak çok zor

• Miles And Smiles kart alacak arkadaşlar için yaklaşık 4 aydır bu kartı kullanan (işim nedeniyle sık uçuş yapmam gerekiyordu) bir müşteri olarak size yorumlarımı yazayım.

Öncelikle belki ben yanlış hissettim ama karta başvuru yaparken gerek telefonda müşteri temsilcileri gerek banka görevlileri (Garanti Bankası'ndan aldım) sanki daha çok Shop and Fly 'a yönlendirmek istediler ama ben ısrarla Miles And Smiles istemiştim.

Shop And Fly daha çok puan veriyor gibi görünse de bilet fiyatları mil bazında çok yüksek ve bence bu büyük bir dezavantaj. Avantaj olarak ise millerin sadece THY'de kullanılması şartı yok . Benzin vs. de alınabiliyor.

Miles And Smiles bana çok makul gelmişti. Aldım ve kasım aralık ocak aylarında fena sayılmayacak miller kazandım taa ki şubat ve mart gelene kadar. Özellikle mart ayı kampanyaları rezalet neredeyse yok gibi . Bu şartlarda mil kazanmak mümkün değil.

Öte yandan yurtiçi uçuşlar (örnegin İSTANBUL - SAMSUN ) 3800 mil ile alınabilyorken şimdi bu uçuşların mil bazında fiyatlarının arttıgını (8800 mile kadar çıkıyor ) ayrıca 3800 mil olan ucusların genellikle aktarmalı olduğunu belirtmek isterim.

Sonuç olarak yıllık ödenen kart ücreti ,ekstra başka hiçbir getirisi olmaması düşünülürse ve kampanyalar bu derece kötü devam edecekse (ki her ay kötüye gidiyor ) bu kartı önermiyorum. Alternatif ne olabilir bilmiyorum. Ama paraf vs gibi çok puan veren kartlar alınarak bu puanlar turna.com vb sitelerde liraya çevrilerek alternatif uygun bilet seçenekleri denenebilir.

Umarım yetkili birileri görür biraz düzeltme gelir..

• Mil ile alınan biletlerde yurt içi için iki seçenek bulunuyor; promosyon ödül, standart ödül bilet şeklinde. 3800 mile açılan biletlerin belirli bir kontenjanı bulunuyor. Son birkaç aydır pandemi kısıtlamalarının gevşetilmesiyle yolcu sayısı arttı. Doğal olarak promosyon biletler daha çabuk bitiyor. Yani mil bazında bir zamlandırma söz konusu değil. Aktarmalı uçaklarda çıkmasının sebebi ise o uçaklarda promosyon kontenjanın dolmamasındandır.
    Mil kampanyalarında ise ekonomik şartlardan bağımsız olarak bir azalma var. Bir ara Getir kampanyası falan vardı 50 liraya 500 mil veriyordu. Bir şey satın almamıştım ama Converse’te 500 liraya 5000 mil veryordu. Şimdi Network’te 2500 liraya 1000 mil veriyor, üstüne bir de Garanti posundan işlem yapılması lazım vs vs.
    Finans ve Kuveyt Türk’e baktım; onlarda da işe yarar bir kampanya yok. Standart mil kazanım oranları da üç aşağı beş yukarı aynı. Sanırım hiç rekabet yok şu an.

• 400 mile ihtiyacım var. Ücreti karşılığında transfer edecek olursa pm atabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • miles&smiles
    İnternetten yapacağınız harcamaların yarısı kadar ekstra mil hediye!
    https://www.milesandsmilesgaranti.com/kampanyalar/internetten-yapacaginiz-harcamalarin-yarisi-kadar-ekstra-mil-hediye-4

arkadaşlar buna 31 Mart dahil midir? Kampanya bitmiş diyor ama sanki 31 Mart dahil gibi...

• manilafortuna kullanıcısına yanıt

Bu gece yarisina kadar gecerli.00.00 dan sonra biter.Bende son gun diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueman7 -- 31 Mart 2022; 7:42:12 >
  • blueman7 kullanıcısına yanıt

Yani 31 Mart Dahil...

• selam herkese.

bir mantık anlamaya çalışıyorum;

diyelim ki 1000 tl doğalgaz faturası geldi. bunu otomatik ödeme talimatı vermiş olsak 20-30 mil kazanıyoruz. üstüne bir de otomatik ödeme faizi işletiliyor.

ancak "internetten yapılan ödemenin yarısı mil hediye kampanyası"' na katılsak ve aynı kredi kartı ile 1000 tl lik faturayı kurumun internet sayfasından ödesek, 500 tl mil kazanıyoruz.

bilgimde bir eksiklik mi var yoksa mantıkta bir problem mi var?

miles and smiles kullanan arkadaşlar, eğitim vs gibi yüksek ödemeleri saymaz isek, aylık rutin harcamalarda benzin, market alışverişi, faturalar vs. gibi nasıl ve hangi yolu izleyerek mil kazanıyorsunuz? bu sayede aylık en fazla ne kadar mil kazanabiliyorsunuz?

benim kesin mantığımda bir sıkıntı var çünkü kartı henüz bir kaç aydır aktif olarak kullanmaya başladım, ayda 1000 milden yüksek mil kazanamadım, o da internet harcamasının yarsıı hediye mil kampanyasından.

• Normal şartlar altında fatura ödemeleri kurum ödemesi olarak işleniyor ve mil kazanımı olmuyor, eticaret kampanyasına da dahil olmuyor. Garanti için konuşacak olursak otomatik ödeme talimatına 500 mil hediye gibi tek seferlik kazanım sağlayan kampanyalar oluyor.

Kart artık eskisi kadar çok mil kazandırmıyor. TL’nin değer kaybının da durumla doğrudan ilgisi olduğunu düşünüyorum. Kampanyaların minimum harcama tutarları yükseldi ancak şartları karşılasanız bile toplam hediye edilen mil tutarları düştü. Önceden hem fiziki hem de sanalda geçerli olan kampanyalar artık sadece fiziki işlemlerde geçerli olabiliyor.

Mesela geçen sene Ramazan kampanyasına sanal alışverişler dahildi, Migros sanal market kampanyası vardı, eticaret kampanyası da vardı. 500 liralık migros alışverişine 1000 mil sadece kampanyadan geliyordu.

Şu an eticaret ve market dışında sürekli kazandıran bir kampanya maalesef yok. Standart olarak Network, Divarese ve Beymen kampanyaları oluyor bir de.

• Bu kartı bitirdiler eskisi gibi cazipliği kalmadı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kazanmayı geçtim artık kullanmada da sıkıntı var. yurtiçi biletleri en son fix 8800 puana sabitlemişlerdi. kaç tane ayrı lokasyona baktım 3800 puana uçuş bulamadım. yurtdışı uçuşlarıda 30k'ya sabitlerlerse o zaman hepten çöp olacak.

• Shop&fly karta geçtim. Daha memnunum :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • istanbul615 kullanıcısına yanıt

Dediginiz gibi hocam genel olarak talep goren hatlarda ya da thynin daha cok kar ettigi alternatifi olmayan hatlarinda(ornek olarak direk ucuslu bati/orta afrika ulkeleri) thy artik promosyon odul bilet acmiyor. Mesela 2022 yili icin istanbuldan filipinlerin manila sehrine herhangi bir tarih icin promosyon odul bilet yok, hepsi yer garantili ve 45k mil. Musteri hizmetlerini aradigimda promosyon biletlerin sinirli sayida acildigini o yuzden odul biletin bitmis olabilecegini soyluyor ama palavra. Filipinler biletleri pahali oldugu icin komple 2022yilinin promosyon odul biletlerini iptal etmisler ve ne hikmetse 2023 ocak ayindan itibaren 30bin mil ile promosyon odul bilet var. Diger hatlari bilmiyorum ama genel olarak thy mil programinin bi avantaji kalmadi zira yuksek millerin yanı sıra vergiler de kol gibi.

• Whosthat W kullanıcısına yanıt

cevap için teşekkürler. ben kredi kartından bir kaç ev ve iş yerinin faturalarını ödüyorum, hepsi toplanınca da ciddi bir rakam ediyor. bu rakamları mil e dönüştürebilseydim çok iyiydi. şimdi sadece internet üzerinden ödersem %50 oranında mil geliyor ki onun da tavanı var 1000 mildi geçen ay.

zamanında gerçekten çok avantajlı durumları varmış, gittikçe suyunu çekmiş sanırım.

şu anda halen miles and smiles kredi kartını kullananlar, ne şekilde mil kazanıyor tüyo verebilecek olan var mı?

• renzokuken kullanıcısına yanıt

şu an bence miles and smiles'da en çok mil kazandıracak şey thy bileti almak. eş dost akrabanın alacağı biletleri direk kendi kartınızdan alırsanız ancak o zaman gelen miller ödediğinize değiyor. tl bazında 1'e 1 puan yatırılıyor. alınan bilet toplamı 500 tl üzeri ise internet alışverişi kampanyasınada dahil olur. atıyorum 500 tl'lik thy bileti alsanız kafadan 750 mil + standart thy alışverişlerinden yatan mil eklenir.

standart alışverişlerle artık mil birikmesi imkansız gibi bir şey. şirketin maaş anlaşması sayesinde kart ücreti ödemiyorum. yoksa hayatta açık tutmam.

• Eskiye göre millerin azalmasının basit bir nedeni var, yüksek enflasyon. Mille alınan bilet aynı ama enflasyon çok yükseldiği için aynı mili kazanmak için tl olarak çok daha yüksek alışverişler gerekiyor. Haliyle büyük çoğunluğun geliri de enflasyon oranında artmadığı için sanki kart dezavantajlı hale gelmiş gibi hissediyoruz. Özetle fakirleşmemiz hayatın her alanında olduğu gibi burda da hissediliyor

• Elit plus olup elite kart hediye etme hakkı olan var mı? Ücreti karşılığında alabilirim.

• 
Sayfa: önceki 281282283284285
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.