Şimdi Ara

Millennium SERİSİ & Millennium 3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
13.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    MILLENNIUM I

Stieg Larsson
    PEGASUS YAYINLARI

41 ülkede rekor satış yapan kitaplarının başarısını göremeden 50 yaşında hayata veda eden İsveçli gazeteci Stieg Larsson’un zihne kazınacak sahneler, çarpıcı ve canlı karakterler, okurları adeta yerlerine çivileyecek sürükleyici bir kurgu ile her sayfasını ağır ağır ve dokuyarak yazdığı Millennium serisinin ilk kitabı Ejderha Dövmeli Kız’ı okuduktan sonra, Gefle Dagblad gibi ‘bundan daha iyisi yapılamaz’ diyebilirsiniz. Ama bu erken bir karar olabilir. Son sözü söylemeden ikincisini beklemenizi tavsiye ederiz.

“Olağanüstü… Okuyucular kitabı okurken yerlerinden bile kıpırdayamayacak.”
    -SUNDAY TIMES

"Bu kitabı okumaya başladı- ğınızda, ilk adımı hiç atmamış olmayı dileyeceksiniz. Çevreniz kararacak ve kendinizi öykünün içinde bulacaksınız…"
    -BILD AM SONNTAG

“Bu kitap kendisi için söylenen her bir övgü sözcüğünü hak ediyor… Üçlemenin geri kalan iki kitabı bunun yarısı kadar bile iyi olsa, Larsson bize müthiş bir miras bırakmış olacak.”
    -SHARON WHEELER

“Larsson’un bu kitabı saatli bir bomba gibi...”
    -BOB CORNWELL

“Hipnotize edici.”
    -USA TODAY

“Tam bir dinamit.”
    -LIZ SMITH

“Çılgınca… Müthiş bir gerilim.”
    -THE WASHINGTON POST

“Büyük bir açlıkla okunacaktır…”
    -OBSERVER

“Larsson’un kitapları hayatımız için bir tehlike oluşturuyor. Parklar okuyucularla tıka basa dolacak, çalışma dünyası altüst olacaktır. Bütün bunların nedeni hiç kimsenin kitabı elinden bırakamamasıdır.”
    -BAMS

Ateşle Oynayan Kız
    MILLENNIUM II

Stieg Larsson
    PEGASUS YAYINLARI

“Eğer hâlâ Ejderha Dövmeli Kız’ı okumadıysanız, bu övgüyü okumayı bırakın ve bir tane alıp okumaya başlayın…
    Eğer Ejderha Dövmeli Kız’ı okumayı bitirdiyseniz, o zaman hiçbir şey ikincisini almaktan sizi alıkoyamaz.”
    -ERICA MARCUS

“İlkinden daha etkileyici ve daha şaşırtıcı… Bu roman okurları esir edecek.”
    -SUNDAY TIMES

“Ateşle Oynayan Kız az bulunan bir şey… serinin ilk kitabından daha iyi olan bir roman…”
    -LOUISE FRANCE, OBSERVER

“Etkileyici, bu kitap için sabahlamaya değer.”
    -ENTERTAINMENT WEEKLY

“Etkileyici bir iş… Tırnak yedirten bir cinayet ve sırlar.”
    -PEOPLE

“Bu kitabı bitirene kadar uyumayı unutacaksınız.”
    -DALLAS MORNING NEWS

“Zekice… Beni esir etti ve gözümü kırpmadan okudum.”
    -ALAN CHEUSE, SAN FRANCISCO CHRONICLE

“Kurgunun ölümsüzlüğüne hoş geldin, Lisbeth Salander!”
    -MARIO VARGAS LLOSA, EL PAlS

“Dünyanın en başarılı suç romanı yazarı olarak memnuniyetle Larsson’u gösterebilirim.”
    SLATE

VE SERİNİN SON ROMANI [ DAHA TÜRKÇEYE ÇEVRİLMEDİ ]

İNG =The Girl Who Kicked the Hornets' Nest

Stieg Larsson
    QUERCUS

The Trial
    Lisbeth Salander,outsider and apparent enemy of society,is charged whit attempted murder,İn addition,the state has determined that
    she is mentally unstable and should be locked away in an institution once again.
    The Enemy
    Pulling the strings behind the state's prosecution is the inner circle of the Swedish security police .Only whit Blomkvist's help can
    Salander avoid the fate they have decided for her and expose the secrets they are protecting.
    The Gril Who Kiched The Hornets' Nest
    Lisbeth salander has been abused by a system supposedly designed to protect.And yet she is the one person whose intransigence and limitless
    bloody-mindedness can provoke the disruption of the swedish secret state.This final volume of the millennium Trilogy is the culmination of
    one of the most mesmerising fictional achievements of our time.
    The sequel to the bestselling
    The Gril Who Played Whit Fire
    ''The Gril Who Played with Fire is that rare thing-a sequel that is even better than the book that went before...to be read in great hungry chunks.

TÜRKÇE = Eşek arılarının yuvasını tekmeleyen kız

Duruşma, toplumun Lisbeth Salander, yabancı ve açık düşmanıdır, duygulu zerrenin, cinayeti denediğidir, İn toplaması, durum, onun, aklen kararsız olduğunu kararlaştırdı, ve bir daha bir kurumda kilitlenmeliydi.

Durumun davasının arkasında ipleri çekiyor olan düşman, İsveçli güvenlik polisinin iç çemberidir.
    Onların, koruyor olduğu Blomkvist'in yardımının Salander, onların, onun için kararlaştırdığı kaderden kaçınabildiği ve sırları açığa vurabildiği tek zerre.

Kiched'in olduğu KIZ, eşek arılarının yuvası Lisbeth salanderi, bir sistem ile korumak için sözde tasarlanan kötü kullanıldı.

Lakin o, uzlaşmazlığı ve sınırsız kanlı-niyetliliği, İsveçli gizli durumun karıştırmasını tahrik edebilen bir kişidir.
    Millennium üçlüsünün bu son cildi, bizim zamanımızın en büyüleyen kurgusal başarılarının birinin doruk noktasıdır.

"Ateşle oynayan KIZ, o nadir şey daha önce giden kitaptan hatta daha iyi olan bir devamıdır... Büyük aç iri parçalarda okunmak ateşle oynayan KIZ'in olduğu bestselligin devamı.

NOT = BENİM ÇEVİRİMDİR ( NET YARDIMIYLA )

EMEĞE SAYGI

Millennium SERİSİ & Millennium  3

• İlk kitabı aldım bugün, 40 sayfa filan okudum. Beklediğim gibi çıkmadı ama okumaya devam ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darth Nihilus -- 10 Eylül 2010; 22:05:46 >
  • 1. ci kitabı ve ikinci kitabın methini çok duydum.Birkaç hafta sonra alacağım.3 kitap eşek arının yuvasını tekmeleyen kız
  • Arama butonunu kullansan böyle bir konu açmazdın..

ama çeviri için çok uğraştığın belli terazine tıkladım

• bu serinin kitaplarının adı tuhaf ya ben aldım ejderha dövmeli kız ı fakat daha başlamadım acaba her kitap farklı bir kızın hikayesinimi anlatıyor..hayır kitap isimleri onu gösteriyorda
  • hayır karakter aynı kişi
  • bende aldım ilk kitabı fakat henüz okumadım merak ediyorum elimdeki kitabı bitirir bitirmez başlayacağım :)
  • Ben de kitabın adını çok duydum ve aldım.Elimde Açlık Oyunları vardı onu bugün bitirdim ve hemen başlayacağım kitaba
  • Biran önce gelir inşallah .

Not : 1. kitap ı alıp 50 sayfa okuyup kitabı elinizden bırakmayın . Başlarda biraz sıkıcı ama ilerde iyiki okumaya devam etmişim diceksiniz
  • Konunun geniş kapsamlısını ben önceden açmıştım ama çeviri filan uğraşmışsın.
  • kitapta olaylar farklı gelişiyor fakat olay aynı kızın basındn geciyor.. serinin 3 kitabını da okudum yaptıkları yorum solda ''0'' ( sıfır) kalıyor kitabı okuduktan sonra..
    küçük bir ip ucuc vereyim olaylar lisbeth salanderin basından geciyor.. :))
  • 3. kitabıb isminde yanlışın war.. 3. kitabın adı ARI KOVANINA ÇOMAK SOKAN KIZ
    ben hepsini okudum serinin 4-5-6-7... kitapları olmasını isterdim..
  • kitabın basları biraz sıkcı ilerliyor fakat kitabı okuduktan sonra diğer kitapları okumak için sabırsızlık bekleyecen fakat sen kitaba yeni basladığın için beklemene gerek kalmayacak..
    ben kitabı ilk çıktığında aldım kitabı bitirdikten sonra diğer kitabın çevirisin olmsını ve piyasaya sürülmesini beklemek zorunda kaldım..
    belki saka gibi gelcek ama kitabı okumayı bırakıp uyuduğum da kitabı okumaya devam ediyordum sanki..
  • Açlık Oyunları adlı bi kitaptan bahsetmişin kitabın konusu nedir acaba.. kitap seri mi ?
    [ ben cinayet gerilim polisiye tarh psikoloji romanlarını çok severim... eger önerebileceğin kitaplar warsa sevinirim :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: miran hüma

Açlık Oyunları adlı bi kitaptan bahsetmişin kitabın konusu nedir acaba.. kitap seri mi ?
    [ ben cinayet gerilim polisiye tarh psikoloji romanlarını çok severim... eger önerebileceğin kitaplar warsa sevinirim :))

Bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen bir yerin yıkıntıları içerisinde Panem ulusu yaşamaktadır.Başkent Capitol'ün etrafında 12 bölge bulunmaktadır.Capitol şiddetli ve acımasızdır ve bölgeler bir hat boyunca sıralanmıştır.Onların her biri her yıl yapılan Açlık oyunlarına katılmak zorundadır.Yarışma için her bir bölgeden yaşları 12 ila 18 arasında değişen birer erkek ve bir kız çocuğu göndermek durumundadır.Açlık oyunları TV'den canlı yayınlanan ölümüne bir kavgadır.
    On altı yaşındaki Katniss Everdeen annesi ve 12 yaşındaki kızkardeşi ile yaşamaktadır.Oyunlarda kızkardeşinin yerine geçerek ölüm cezasını üzerine alır.Ancak Katniss daha önce de ölüme çok yaklaşmıştır ve bu kez kızkardeşi için ikinci kez hayatta kalma mücadelesi verecektir.Gerçekten ne anlama geldiğini bilmeden bir yarışmacı olmuştur.Eğer bu mücadeleyi kazanırsa hayatta kalma seçeneğini başlatmış olacaktır.

rahat 3 haftada 3 kitap biter

bu arada yakuza dövmeli gelin diye kitap çıkmış... yaniii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ölü ozan -- 5 Mart 2011; 14:33:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: miran hüma

3. kitabıb isminde yanlışın war.. 3. kitabın adı ARI KOVANINA ÇOMAK SOKAN KIZ
    ben hepsini okudum serinin 4-5-6-7... kitapları olmasını isterdim..

BEN KİTABIN KONUSUNU , KİTAP ÇIKMADAN ÖNCE ÇEVİRDİM.O ZAMANLAR KİTABIN İSMİ BELİRLENMEDİĞİ İÇİN ÇEVİRİDE BU VARDI :).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.