Şimdi Ara

millet niye sürekli kaç programlama dili biliyorsun diye soruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kerametin çokça programlama dili bilmekte olmadığını, genel kavramları; bilgisayar bilimi konularını, algoritma, veri yapıları gibi konuları bilince başka bir dili öğrenmenin kolay olduğunu, kodlama kısmının yazı yazmak gibi olduğunu anlatmaya çalışıyorum anlamıyorlar. Adama programlama dilini tuval ve boya gibi düşün. Cin ali de çizebilirsin mona lisa tablosu da diyorum. Olsun sen kaç dil biliyorsun yine diyor 

bunu sadece cahil dayılar değil bilkent'te mühendislik (ee/cs harici) okuyan eleman bile soruyor yav. bi tanesi kanser etti bugün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 5 Aralık 2024; 2:17:34 >

• Elcevap: koskocaman bir sıfır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölüme başladığımda benim de aklımda olan bir soruydu, bölümdeki tanıdık "yeni dil öğrenmek kolay" derdi anlamazdım.

Bölümde tecrübe kazandıkça anladım ki kaç dil bilmenin bir anlamı yok. Elbette sık sık kullandığın, araştırdığın dillerde daha başarılı olursun ama 3-5 ayrımı yapılmamalı.

• Object oriented bir dili (dsa kısmı da dahil olmak üzere) öğrendikten sonra diğer OOP dilleri öğrenmek kolay, doğru

Aynı türdeki diller için geçerli, mesela assembly kolay denilemez eğer kişi sadece oop dillerle çalıştıysa. Structured yapısı daha yoğun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.