Şimdi Ara

Milli Muharip Uçak TF-X’in ilk görüntüsü yayınlandı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
1
Favori
7.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Savunma sanayiindeki gelişmeler beni oldukça mutlu ediyor ve heyecanlandırıyor.Bu tarz gelişmeler askeri gelişmenin yanında ekonomiye de katkı sağlayacak inşallah.Bir yandan ithalat azalırken diğer tarafından ihracat artacak.Ülkemin böyle şeylere ihtiyacı var, bölgede oldukça güçlü olmalıyız.Üretimde kilit noktalar bize ait olduğu sürece gerisinin çok mühim olduğunu düşünmüyorum tasarım ordan alınmış kanat şu uçağa benziyor vs boş şeyler.İnşallah daha iyilerini de görürüz.
  • heykel dikmek varken uçak helikopter tank köprü hastane yol ... vs vs gibi milletin hayrına olan işlerle uğraşılması bazılarına garip geliyor ,bu gayet normal ,
    sonuçta kanunla korunmak zorunda olan kahramanlarının efsaneleri ile büyümüşler ,
    oyüzden bu yapılanları ve yapilacak olanları hafzalaları almıyor.
    yazık acıyoruz zavallı bi durum bir okadarda komik .
    en azindan heykel ve put konusunda dunyada birinciyiz budayı 1000 kere katladık 90 küsur yildir en iyi yaptigimiz is heykel yapip bir odaya 10 heykel 10 resim asmak:D e 90 yillik aliskanlik kolay kolay degişmiyor :D
    ama alışacaklar seve seve alışacaklar :)
  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    Siz neyi tartışıyorsunuz arkadaşlar? Sizin ülkenizin daha zihni bağımsızlığı yok :) Zihni bağımsızlığı olmayan bir ülke hiç bir teknoloji üretemez! Zihni bağımsız ve hür olmayan bir toplum nasıl gelişebilir? Zihniniz sınırlı ise siz nasıl gelişebilirsiniz? Ancak kopyalarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 17 Aralık 2020; 17:24:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_virüs

Yuhhhh bu kadar kör olmayin ya

Hürkuş'un test uçuşlarını da mı görmedin be kardeşim? Umtas atesledi

Milli muharip uçak için Theresa May gelip sözleşme imzaladi Bae Systems yetkilileri ile Tai Mou imzaladi be

Binali Yıldırım ile Theresa May'in açıklamalarını da mı izlemedin?

ODTÜ'deki proje ofisi

https://www.tai.com.tr/content//images/mmupyo-acilis-toreni-2-.jpg

Eurojet motorunu satabilmek için takla atıyor

http://www.eurojet.de/turkiye/

Ortada tank yok derken dalga mi geçiyorsun? Tankların testleri tamamlandi idef fuarında Otokar ile sözleşmenin imzalanmasi bekleniyor (% 100)

Özgün helikopterimiz T-625 (mock up)

https://defence.pk/pdf/proxy.php?image=https:%2F%2Fi.hizliresim.com%2Fj8Grbr.jpg&hash=5334fb2bb7670c9feb2edbe26e5c7615

https://defence.pk/pdf/proxy.php?image=https:%2F%2Fi.hizliresim.com%2FojRqJb.jpg&hash=9baca9bb2f87e6ca860d9eec573822e5

Atak helikopterleri cayır cayır kullanılıyor Tei motorunu millilestirmek için çalışıyor (Tei Ts1400 motoru)

Her şeye yalan gözüyle bakmayın açın algılarınızı bu kadar paranoya iyi bir şey değil

mühendis falan değilim az çok buralarda okuduğumla yazıyorum .
    tankların üretimi falan tamamlanmadı . avusturyadan 25 tank için motor+ şanzuman alındı .
    avusturya motor satışını durdurdu . almanya biz vermiyoruz diyor . amerika bizim motor size lazım değil diyor . korenin motoru da son derece vasat çıkmış . hatta bu öyle birşeymiş ki
    tanka motor konmaz motora göre tank geliştirilirmiş. bütün proje iptal .
    ingilizler helikopter için benim motorumu kullanıp bunu kimseye satamazsın dedi.
    bae systems sana uça motoru falan vermez .
    yaptık dediklerinin milli hiçbir yanı olmadığı için , rasyonel olmadığı için , türkiyeyi geliştirmek adına hiçbir katkısı bulunmadığı için koca bir fasafiso .
    neden motor yapmıyorsun çünkü motor yapamıyorsun . neden motor yapma yoluna girmedin de tank uçak falan yapma derdine düştün . çünkü halka propaganda yapman gerekiyor .
    zamanında bu projelerin ilk başında önüne gelen raporlarda bunlar yazmıyormuydu . yazıyordu .motor yapmak türkiyeye çağ atlatıyor . sadece tek bir araç veya sektör için değil , bu teknolojinin kullanımıyla neredeyse her sektör müthiş bir kazanç elde ediyor .
    sadece motor teknolojisiyle ihracatımızı çok daha teknolojik yapıp kat kat pahalı mallar satabiliyoruz .
    bu haliyle bize en ufak bir faydası var mı , işin milli bir yanı var mı .
    bir tank düşünün ki motoru yabancı , taleti yabancı , zırhı yabancı , topu yabancı , kullanılan bilgisayarları yabancı . adı türk sadece .
    uçakda da aynısı geçerli helikopterde de

• quote:

Orijinalden alıntı: Ferrari

http://www.roketsan.com.tr/wp-content/uploads/2013/02/ALTAY.pdf

Hyundai Rotem sadece Teknik Destek sağlıyor ve Danışmanlık yapıyor. Ayrıca 120 mm'lik topun Türkiye'de üretilmesi için de teknoloji transferi yaptılar. Bunun dışında Güney Kore ile yapılan ne bir lisans anlaşması var ne de başka bir şey.

MTU Motorunun Almanya'dan gelmediğini size kim söyledi veya nereden duydunuz bilmiyorum. ilk 250 Altay Tankında MTU'nun ürettiği motor kullanılacak. 250 adetten sonra ise yerli motor kullanılması planlanıyor. Bunun için Ukrayna ile görüşmeler yapılıyor zaten.

120 mm'lik top Türkiye'de üretiliyor ama lisans altı olarak. Bunu inkar eden zaten yok.

Roketsan zırhı kendi geliştiriyor. Hyundai Rotem bunun için teknik destek sağlamış olabilir ama bu Lisans altı üretim olduğu anlamına gelmez. Zaten K2'nin zırhından farklı olarak Bor karbür zırh kullanılıyor.

Altay yerlidir ama ne kadar yerli olduğu da bellidir. Otokar bile Altay için %100 yerli demezken sizlerin bu durumlara girmesi gerçekten tuhaf. Hürkuş konusunda da sizden bir cevap almayı beklerdim ama KAI T-50 gibi bir uçağın Pilatus PC serisi üzerinden geliştirildiğini söylediğinize göre bu konudaki bilginiz de aşağı yukarı belli oluyor.

Kanit ?

Senin tersini iddia etmen ortadaki gercego degistirmiyor. Isteyen istedigi kadar altay yuzde 100 yerlo diyebilir. Altayin yerli olmasi gereken parcalari yerli degildir. Bu koni uzerinde yeteri kadar konustum, gerekli linkleri de paylastim. Gordugum 2 cevap var birisi paso kufur edip, aniriyor, digeri de hayir oyle degil boyle derken kanit sunamiyor.

Once hayir yerli dendi, simdi yok efendim teknik destek falana dondu olay, geciniz.

Diger tipe cevap vermeye luzum gormuyorum, 3 sayfadir aniriyor sadece, devam edebilir.

Altay yerlidir degildir ortada olan gercekler var bir 66 sayfa devam edebiliriz tartismaya altay durum itibariyle iktodarin guttugu politikalar sonucu once motorsuz kalmis, sonra motoru traktor ureten bir firmaya drvredilmis, sonra tekrar motorsuz kalmis, an itibariyle guya ilk 250 partinin motorunu almanyadan alacak bir tanktir. Zirhi ve diger onenli sistemleri de ya guney koreden ithal edilmis ya da lisans altinda uretilmektedir, isteyen kabul eder isteyen etmez, internette basit bir arastirma ila bulunabilecek bu bilgileri 6 sayfadir yok yalan diyen bir guruh var.

Umrumda da degil, biz x y aracina yerli veya derken, yerli olmamasindan hareketle milyonlarca lira yurtdisina akmaya, yerli ayagina yandaslarla damatlarla mzalanan anlasmalarla da milyonlarca haksiz bir sekilde birilerinin cebine inmeye devam ediyor. Bunlari yazinca da yukaridaki gibi konusmasini bilmeyen insan bile diyemeyecegim tiplerle mubattap oluyoruz. 16 nisan guzel bir sonuctur, herkes halinden memnunsa bize laf dusmez. Aman diyim koreyle de papaz olmayin da ucaksiz tanksiz kalirsiniz sonra. Kibris savasinda neler oldugunu az cok biliyoruz.

• emre_virüs kullanıcısına yanıt
    sakin ol kamalist seni anlıyorum :) heykellerine laf gelmesi canını sıktı.

5816 kalktığı gün sende gerçekleri seve seve öğreneceksin merak etme :)

bu arada uçakların üzerine imza yetmez burun tarafınada ufak bir heykelcik yerleştirirseniz dahada iyi olur güzel durur
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasinadin

heykel dikmek varken uçak helikopter tank köprü hastane yol ... vs vs gibi milletin hayrına olan işlerle uğraşılması bazılarına garip geliyor ,bu gayet normal ,
    sonuçta kanunla korunmak zorunda olan kahramanlarının efsaneleri ile büyümüşler ,
    en azindan heykel ve put konusunda dunyada birinciyiz budayı 1000 kere katladık 90 küsur yildir en iyi yaptigimiz is heykel yapip bir odaya 10 heykel 10 resim asmak:D e 90 yillik aliskanlik kolay kolay degişmiyor :D

taide tusaşda aselsanda çalışanlar imam hatip mezunu imamlar ya onlar yapıyor şimdi .
    heykel dikiyo dediğin devlet çağının en ileri en gelişmiş en modern ulus cumhuriyetidir .
    osmanlının kağnı sürecek yolları yoktu . osmanlıda okul yoktu . osmanlıda suyu lan köy yoktu . osmanlıda fabrika yoktu bilim yoktu . her şehrine her köyüne her fabrikasına su elektrik okul götüren o devlet . yap bakalım yapabiliyorsan bir gap projesi şimdi . öyle sahte olmayan tek üretimlik uçak tank falan değil. kur kurabiliyorsan f16 fabrikasını .

• oooooo istemezükçü cıyaklaması doldurmuş başlığı
  • REV0 R kullanıcısına yanıt
    Hürkuş konusuna bir açıklık kavuşturmadığınız gibi. Altay konusunda hala motorsuz kaldı demeye devam ediyorsunuz. Bunun üzerine konuyu siyasete çekiyorsunuz. Size şu saatten sonra cevap vermem zor.

Diyeceğim tek şey iyi forumlar.
  • Normal hocam ama belirli bir form var ortada ideal hale gelen o forma sadık kalınıyor anladığım kadarı ile. Özgün olabilmek mümkünse hepimizin istediği bir şey ama belki de günümüz uçakları için en uygun model bu ve buna yakın
  • Anladım ne demek istediğinizi tabiki ki lisanslı üretim yapmak da gayet mantıklı olabilir. Zaten bu yüzyılda bir şeyi sıfırdan ve yüzde yüz yerli üretmek maliyet açısından çok da mantıklı bir iş değil sanırım
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    bana attığın iftiradan dolayı ahirette iki elim yakanda olacak o gün hesaplaşırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: armanac05

quote:

bu arada uçakların üzerine imza yetmez burun tarafınada ufak bir heykelcik yerleştirirseniz dahada iyi olur güzel durur

sen kemalist değilsin de necisin merak ettim .vahabi misin mesela . yada stalinist misin . hitlerci misin mesela .

sorduğun için söylüyorum ben sadece bilinçli bir müslümanım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kazuya58

oooooo istemezükçü cıyaklaması doldurmuş başlığı

istemezuk değil kazuya . tam tersi biz isteriz . akp ye oy verenler geri kafalı falan değil. tam tersine akp ye oy veren dağın başındaki çoban ilerici insan . yalnız mühendisle sıradan insanın farkı mühendisin bir şeyi yapabilmesi , gerisinin de hayal görmesi . olmayan şeyleri varmış gibi milliymiş gibi yutturup tonla parayı buharlaştırıyorlar .tusaş değil miydi motor bulamadığımız için proje durmuştur diye gapa haber geçen .
    yıllar önce de terör durmuştu . biz yapmayın etmeyin derken sivasın ötesine geçemiyorsunuz diyordu halka birileri . pkk kendini toplayana kadar durdu sonrası cehennem . bu projeler de aynen böyle olacak .elimizdeki silahlar eskiyene kadar yaptık yapıyoruz diyerek halk oyalanacak tonla para iç edilecek , silaha para harcanmadığı için ekonomi şahane gösterilecek . sonra da o silahlar gerektiği zaman kıyamet kopacak .
    motor yoksa motor yüksek akademisi kurarsın , ilgili alanlardan mühendisleri toplarsın 5 yıla sonuç verir . bu da tusaşla falan olmaz

• quote:

quote:

heykel dikmek varken uçak helikopter tank köprü hastane yol ... vs vs gibi milletin hayrına olan işlerle uğraşılması bazılarına garip geliyor ,bu gayet normal ,

taide tusaşda aselsanda çalışanlar imam hatip mezunu imamlar ya onlar yapıyor şimdi .
    heykel dikiyo dediğin devlet çağının en ileri en gelişmiş en modern ulus cumhuriyetidir .
    osmanlının kağnı sürecek yolları yoktu . osmanlıda okul yoktu . osmanlıda suyu lan köy yoktu . osmanlıda fabrika yoktu bilim yoktu . her şehrine her köyüne her fabrikasına su elektrik okul götüren o devlet . yap bakalım yapabiliyorsan bir gap projesi şimdi . öyle sahte olmayan tek üretimlik uçak tank falan değil. kur kurabiliyorsan f16 fabrikasını .

seni gafletinle ve cehaletinle başbaşa bırakıyorum :D aynı kemal kılıçtaroğlu gibi konuştun oda osmanlının nesi vardıki diye aynı zırvaları tv de söyledi azının payını bütün tarihçiler televizyonlarda verdi sende biraz araştırırsan azının payını alırsın.
    sana burda 600 yıl süper güç olmuş dünyayı kontrol etmiş osmanlıyı anlatamam buna ne zaman yeter nede satırlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinadin -- 6 Mayıs 2017; 20:13:1 >

• He knka a4 kağıda çizip gönderiyorlar uçağı alın yapın diye.

Bir 5.nesil savaş uçağı yapmak için sıfırdan işe başlamak, yüzlerce proje grubu ve binlerce mühendis gerektirir.

Ama Türkiye bu uçağın yüzlerce alt sisteminden bazıları için zaten çalışma yürütüyor.

3 gruba ayırırsak;

a) İthal edilecek kısımlar
    b) Ortak üretilecek kısımlar
    c) Özgün ve yerli üretilecek kısımları olacak.

Motorun ithal edileceği kesin. Yaptırabilirsek en fazla Türkiye'de üretmek için adamlara yatırım yaptırabiliriz.

Türkiye'nin kendi geliştireceği kısımlardan bazıları AESA radar , bütün mühimmat ve füze grupları ,bazı sistem ve aviyonikler vesaire vesaire...

Ortak üretim de BAE System ile imzalanan teknik destek ve danışmanlık anlaşması çerçevesinde olabilir.

Sokak ağzıyla anlatmak gerekirse.

Veletler bilmez 2004 Savunma sanayi icra kurulu toplantısı yerli ve milli savunma sanayii için mihenk taşıdır.

O kurulda milyarlarca dolarlık isterler dışarıdan alım,ithalat için kararlar bekleniyordu.

Ama RTE bu iş böyle olmaz , Savunma sanayi yerli ve milli olacaktır dedi.

ATAK , ANKA , ALTAY vesaire projelerin fikren başladığı nokta burasıdır.
    Milgem projesi zaten 2000 lerin başında başlamıştı.

2012 de Milli Muharip Uçak projesi başlatılma kararı alındığında herkes hadi len dalga geçiyordu.

4 gün sonra IDEF 2017 fuarına gidebilen gitsin gerçi ziyaretçi başvurusu kapanmıştır.

Gidin de görün Türkiye'nin geldiği noktayı ve gözyaşlarınızı salın gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 6 Mayıs 2017; 20:28:53 >

• quote:

quote:

quote:

sen kemalist değilsin de necisin merak ettim .vahabi misin mesela . yada stalinist misin . hitlerci misin mesela .

sorduğun için söylüyorum ben sadece bilinçli bir müslümanım.

bilinçli müslüman nasıl oluyor ya. merak ettim .mesela ırakta amerikan zulmünden yana mı oluyor bilinçli müslümanlar . mesela esadla tatil yapıp sonra eset diyince mi bilinci açılıyor müslümanların . çok bilinöli müslüman var ortada . önce amerikaya iyi dediler ırakta halkı ve Hakkı katlettiler. sonra ortadoğuyu cayır cayır yaktılar .sıra kuzey afrikaya geldi .içerde de feto muhterem hoca efendiydi . ta ki sıra kendilerine gelene kadar . milat 17 aralık oldu .fetonun pkk ile ortak yaptığı katliamlar , kendi yaptığı katliamlar ,milli ordumuza yapılan kumpaslar , türkiyeden çalınan yüzmilyarlarca dolar 17 aralıktan öncesi yok denilerek yok sayıldı .apo denilen deyyus çok güzel namaz kılardı her gün oruç tutardı , fırsatını bulsa hacca da giderdi . bedelini binlerce asker ve polisi toprağa vererek ödedik .
    şimdi bu projelerde de biz dedikçe var deniyor . bedelini milyarlarca dolar , kaybedilen zaman , envantere giremeyen silahlarla ödeyeceğiz

• yasinadin kullanıcısına yanıt
    Ölmüş bir millete kim olduğunu öğrettiği için sevmiyorsunuz onu derdiniz Türklük ile. Heykelle veya adını zikrettiğiniz yasayı kaldırarak silemeyeceginiz derinlikte.

Benim fikirlerim bilime ters düşerse bilimi seçin diyen bir kişiyi Şeyhin silemez. 100 yıl önce söylediği şeyler 100 yıl sonra da geçerli kalmaya devam edecek. Peki sizin düşünceleriniz nefretiniz? Yok olacaksınız.
  • quote:

quote:

quote:

seni gafletinle ve cehaletinle başbaşa bırakıyorum :D aynı kemal kılıçtaroğlu gibi konuştun oda osmanlının nesi vardıki diye aynı zırvaları tv de söyledi azının payını bütün tarihçiler televizyonlarda verdi sende biraz araştırırsan azının payını alırsın.
    sana burda 600 yıl süper güç olmuş dünyayı kontrol etmiş osmanlıyı anlatamam buna ne zaman yeter nede satırlar...

şu osmanlıcılar yok mu gören de sanır osmanlının padişahıydı . osmanlıda türkler devlet yönetemezdi . vezir de olamazdı sadrazam da . osmanlıda türkler ticaret yapamazdı yasaktı .osmanlıda türkler ya imam olurdu ya köylü yada piyade asker . o sokullu paşanın memleketi sokoloviç köyüydü . o ibrahim paşa rumdu . osmanlıdan türkiyeye tek bir bilim adamı tek bir fabrika miras kalmadı devlet adamlarının hepsi kendi milletinin çıkarını güttüğü için .
    bu sistemin adı da gulam sistemidir . ankara savaşında türk aşiretlerinin çoğu timurun tarafına geçip yalnızca sırp ordusu cepheyi terk etmediği için türkler yönetimden silinmiştir

• armanac05 A kullanıcısına yanıt
    osmanlıda ırk yoktu din vardı bil istedim.
    çünkü kuranı kerimdede ırk yoktur din vardır ,
    Allah insanları iki millete ayırır , inananlar bir millet inanmayanlar bir millet.türk kürt japon amerikalı afrikalı diye ayırmaz islamda bunun yeri yoktur.
    ırkı ne olursa olsun müslüman olduktan sonra kardeşimizden farkı yoktur.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.