Şimdi Ara

Milli Muharip Uçak TF-X’in ilk görüntüsü yayınlandı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
1
Favori
7.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: İl teber

He knka a4 kağıda çizip gönderiyorlar uçağı alın yapın diye.

Bir 5.nesil savaş uçağı yapmak için sıfırdan işe başlamak, yüzlerce proje grubu ve binlerce mühendis gerektirir.

Ama Türkiye bu uçağın yüzlerce alt sisteminden bazıları için zaten çalışma yürütüyor.

3 gruba ayırırsak;

a) İthal edilecek kısımlar
    b) Ortak üretilecek kısımlar
    c) Özgün ve yerli üretilecek kısımları olacak.

Motorun ithal edileceği kesin. Yaptırabilirsek en fazla Türkiye'de üretmek için adamlara yatırım yaptırabiliriz.

Türkiye'nin kendi geliştireceği kısımlardan bazıları AESA radar , bütün mühimmat ve füze grupları ,bazı sistem ve aviyonikler vesaire vesaire...

Ortak üretim de BAE System ile imzalanan teknik destek ve danışmanlık anlaşması çerçevesinde olabilir.

Sokak ağzıyla anlatmak gerekirse.

Veletler bilmez 2004 Savunma sanayi icra kurulu toplantısı yerli ve milli savunma sanayii için mihenk taşıdır.

O kurulda milyarlarca dolarlık isterler dışarıdan alım,ithalat için kararlar bekleniyordu.

Ama RTE bu iş böyle olmaz , Savunma sanayi yerli ve milli olacaktır dedi.

ATAK , ANKA , ALTAY vesaire projelerin fikren başladığı nokta burasıdır.
    Milgem projesi zaten 2000 lerin başında başlamıştı.

2012 de Milli Muharip Uçak projesi başlatılma kararı alındığında herkes hadi len dalga geçiyordu.

4 gün sonra IDEF 2017 fuarına gidebilen gitsin gerçi ziyaretçi başvurusu kapanmıştır.

Gidin de görün Türkiye'nin geldiği noktayı ve gözyaşlarınızı salın gitsin.

büyük padişah geldi . o işler öyle olmaz dedi. hadi o helikopteri sat satabiliyorsan başka devletlere . hadi uçağı sat satabiliyorsan . tankı satabiliyor musun .
    kendi kullanacağın kısmını yapamıyorsun ki satasın .
    f16 niye milli olmuyor da bunlar milli oluyor . türkiyede yapılan arabalar niye milli değil de bunlar milli oluyor

• armanac05 A kullanıcısına yanıt
    Motor konusuna gereken özen verilmediği gerçek bu artık milli mesele olmalı. Şirketlerimizdeki gelişmeye bakınca umutlaniyorum eğitim sistemimize bütün her şeyin imam hatipe döndürüldüğü görünce gerçek hayata dönüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasinadin

osmanlıda ırk yoktu din vardı bil istedim.
    çünkü kuranı kerimdede ırk yoktur din vardır ,
    Allah insanları iki millete ayırır , inananlar bir millet inanmayanlar bir millet.türk kürt japon amerikalı afrikalı diye ayırmaz islamda bunun yeri yoktur.
    ırkı ne olursa olsun müslüman olduktan sonra kardeşimizden farkı yoktur.

çarpıtma yasin . ben sana diyorum ki osmanlıda iki grup vardır sadece . türkler ve diğerleri . türklerin devlet memuru olması yasaktı
    Anka için Tei Pd170 motorunu geliştirdi bunu taktığımızda elimiz kuvvetlenecektir. 2018'e Anka'lara takılacak diyorlar umarım doğrudur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_virüs

Motor konusuna gereken özen verilmediği gerçek bu artık milli mesele olmalı. Şirketlerimizdeki gelişmeye bakınca umutlaniyorum eğitim sistemimize bütün her şeyin imam hatipe döndürüldüğü görünce gerçek hayata dönüyorum.

zaten mesele bir uçak yapmak değil . bir uçak yapsan ne olur . pakistanın atom bombası yapması gibi birşey bu da . bir tek atom bombaları var geriye de başka bişeyleri yok adamların . mesele 1,5 trilyon dolar ihracat yapan almanyaya yaklaşabilmek . 1,6 trilyon dolar ihracat yapan amerikaya yaklaşabilmek . o da hem eğitim sistemiyle hem yönetimle hem de üretimle olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_virüs

Anka için Tei Pd170 motorunu geliştirdi bunu taktığımızda elimiz kuvvetlenecektir. 2018'e Anka'lara takılacak diyorlar umarım doğrudur

eğer tai de bişey yapılacaksa tai emin ol ki yapılacak şeyi en iyisiyle yapar . siyasal etkiden son derece uzak tai
  • quote:

Orijinalden alıntı: armanac05

quote:

quote:

quote:

sakin ol kamalist seni anlıyorum :) heykellerine laf gelmesi canını sıktı.

5816 kalktığı gün sende gerçekleri seve seve öğreneceksin merak etme :)

bu arada uçakların üzerine imza yetmez burun tarafınada ufak bir heykelcik yerleştirirseniz dahada iyi olur güzel durur

sen kemalist değilsin de necisin merak ettim .vahabi misin mesela . yada stalinist misin . hitlerci misin mesela .

sorduğun için söylüyorum ben sadece bilinçli bir müslümanım.

bilinçli müslüman nasıl oluyor ya. merak ettim .mesela ırakta amerikan zulmünden yana mı oluyor bilinçli müslümanlar . mesela esadla tatil yapıp sonra eset diyince mi bilinci açılıyor müslümanların . çok bilinöli müslüman var ortada . önce amerikaya iyi dediler ırakta halkı ve Hakkı katlettiler. sonra ortadoğuyu cayır cayır yaktılar .sıra kuzey afrikaya geldi .içerde de feto muhterem hoca efendiydi . ta ki sıra kendilerine gelene kadar . milat 17 aralık oldu .fetonun pkk ile ortak yaptığı katliamlar , kendi yaptığı katliamlar ,milli ordumuza yapılan kumpaslar , türkiyeden çalınan yüzmilyarlarca dolar 17 aralıktan öncesi yok denilerek yok sayıldı .apo denilen deyyus çok güzel namaz kılardı her gün oruç tutardı , fırsatını bulsa hacca da giderdi . bedelini binlerce asker ve polisi toprağa vererek ödedik .
    şimdi bu projelerde de biz dedikçe var deniyor . bedelini milyarlarca dolar , kaybedilen zaman , envantere giremeyen silahlarla ödeyeceğiz

kim amerika zulmunden yana ise kalbi islamdan yana değildir.zaten oyun çok derin çok sinsi,dünyaya islamı ve müslümanları terörist yada vahşi olarak tanıtmak , malesef batı bunu gafil insanlar üzerinde gayet iyi başarıyor.

kim hz ali ye haşa Allah diyen nusayri inancına sahip kafir esadın (esad ve zihniyeti nusayri inancına sahiptir müslümanlıkla islamla alakası yoktur nusayriliği araştırmanı tavsiye ederim) zulmune rıza gösteriyorsa kalbi islamdan yana değildir.

kim dinler arası diyalog fitnesini yayan sapık fetoya kalben muhabbet besliyorsa kalbi islamdan yana değildir yada süzme gafildir.Fetullah gülenin son videolarında kendi ağazından , tayyip erdoğanın 20 yıl önce ilk bunları bitirmemiz lazım dediği videoyu izlemeni isterim.Her şeyin bir zamanı var zamanında atılmayan adım hüsran olur , 40 yıldır butun ülkenin en kılcal damarına kadar nufus eden bir yapıdan bahsediyoruz bunu yok etmek oyle bir gunluk is değil bu yapıya kafa tutmak da oyle bir günde olacak bir iş değil herşeyin bir zamanı var zamanı geldiğindede oluyor.
    bahsettiğim video linki burada.https://www.youtube.com/watch?v=ONFi9MFDwEg

bizim ordumuza %100 milli diyen süzme gafildir , ordunun buyuk bir kısmı fetoculardan ermenilerden ve batı destekli pkk ve terörist iş birlikçilerinden oluşuyor malesef pkk ile üst rütbe bir çok komutanın anlaşmalı telsiz konuşmalarını araştırırsan bulursun .türkiyede olan bütün askeri darbeler batının isteği üzere olmuştur ve her darbe türkiyeyi 10-20 sene geriye götürmüştür.15 temmuzda bunlardan biriydi.

apo denilen terörist asla kürt değildir hem annesi hem babası ermenindir kendide saf kan ermenidir ne islamla ne müslümanlıkla uzaktan yakından alakası yoktur.Eyer o terörist namaz kılıyorsaki ben hiç görmedim unutma münafıklar peygamberimiz zamanında 5 vakit namaz kılıyordu.Bizi aldatan bizden değildir HZ Muhammed s.a.v . münafiklik kafirlerin en aşşağı olanıdır.Aldatan kafirdir.

umarım merakının bazı bölümlerini gidermişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinadin -- 6 Mayıs 2017; 21:9:40 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bu arada uçakların üzerine imza yetmez burun tarafınada ufak bir heykelcik yerleştirirseniz dahada iyi olur güzel durur

sen kemalist değilsin de necisin merak ettim .vahabi misin mesela . yada stalinist misin . hitlerci misin mesela .

bilinçli müslüman nasıl oluyor ya. merak ettim .mesela ırakta amerikan zulmünden yana mı oluyor bilinçli müslümanlar . mesela esadla tatil yapıp sonra eset diyince mi bilinci açılıyor müslümanların . çok bilinöli müslüman var ortada . önce amerikaya iyi dediler ırakta halkı ve Hakkı katlettiler. sonra ortadoğuyu cayır cayır yaktılar .sıra kuzey afrikaya geldi .içerde de feto muhterem hoca efendiydi . ta ki sıra kendilerine gelene kadar . milat 17 aralık oldu .fetonun pkk ile ortak yaptığı katliamlar , kendi yaptığı katliamlar ,milli ordumuza yapılan kumpaslar , türkiyeden çalınan yüzmilyarlarca dolar 17 aralıktan öncesi yok denilerek yok sayıldı .apo denilen deyyus çok güzel namaz kılardı her gün oruç tutardı , fırsatını bulsa hacca da giderdi . bedelini binlerce asker ve polisi toprağa vererek ödedik .
    şimdi bu projelerde de biz dedikçe var deniyor . bedelini milyarlarca dolar , kaybedilen zaman , envantere giremeyen silahlarla ödeyeceğiz

kim amerika zulmunden yana ise kalbi islamdan yana değildir.zaten oyun çok derin çok sinsi,dünyaya islamı ve müslümanları terörist yada vahşi olarak tanıtmak , malesef batı bunu gafil insanlar üzerinde gayet iyi başarıyor.

kim hz ali ye haşa Allah diyen nusayri inancına sahip kafir esadın (esad ve zihniyeti nusayri inancına sahiptir müslümanlıkla islamla alakası yoktur nusayriliği araştırmanı tavsiye ederim) zulmune rıza gösteriyorsa kalbi islamdan yana değildir.

kim dinler arası diyalog fitnesini yayan sapık fetoya kalben muhabbet besliyorsa kalbi islamdan yana değildir yada süzme gafildir.Fetullah gülenin son videolarında kendi ağazından , tayyip erdoğanın 20 yıl önce ilk bunları bitirmemiz lazım dediği videoyu izlemeni isterim.Her şeyin bir zamanı var zamanında atılmayan adım hüsran olur , 40 yıldır butun ülkenin en kılcal damarına kadar nufus eden bir yapıdan bahsediyoruz bunu yok etmek oyle bir gunluk is değil bu yapıya kafa tutmak da oyle bir günde olacak bir iş değil herşeyin bir zamanı var zamanı geldiğindede oluyor.

bizim ordumuza %100 milli diyen süzme gafildir , ordunun buyuk bir kısmı fetoculardan ermenilerden ve batı destekli pkk ve terörist iş birlikçilerinden oluşuyor malesef pkk ile üst rütbe bir çok komutanın anlaşmalı telsiz konuşmalarını araştırırsan bulursun .türkiyede olan bütün askeri darbeler batının isteği üzere olmuştur ve her darbe türkiyeyi 10-20 sene geriye götürmüştür.15 temmuzda bunlardan biriydi.

apo denilen terörist asla kürt değildir hem annesi hem babası ermenindir kendide saf kan ermenidir ne islamla ne müslümanlıkla uzaktan yakından alakası yoktur.Eyer o terörist namaz kılıyorsaki ben hiç görmedim unutma münafıklar peygamberimiz zamanında 5 vakit namaz kılıyordu.Bizi aldatan bizden değildir HZ Muhammed s.a.v . münafiklik kafirlerin en aşşağı olanıdır.Aldatan kafirdir.

hah işte ben kemalistim .esadın beslediği pkk suriye halkına değil bizzat türk halkına zulüm yapardı . ültimatom verip apoyu oradan biz çıkarttık . esadın eline yapılacaklar listesi verip denetlemesi için heyet gönderdik . o arada muhterem gelmez mi iktidara . demesin mi ültimatomun geçerliliği yoktur biz kardeşiz . ortak bakanlar kurulu toplamasın mı , heyeti geri çekmesin mi ? o arada esadın adamları rusyaya gidip s300 getirmesin mi . ordusunu takviye etmesin mi . şimdi kim esaddan yana oldu kim olmadı . ben bugün esaddan yanayım çünkü esad giderse iran yanlısı şii devleti kurulacak , pkk kürt devleti kuracak , ışid afganistandan beter devlet kuracak . bunların hepsi de türkiyeye terör ihraç edecek . dün ışid pkk ortada yokken , iran ortada yokken neden esadla birlikte oldun
    rahmetli eceviti ekonomik kriz çıkarıp iktidardan gönderdiler . sebebi bop projesini desteklememesiydi . muhterem neden destekledi . bugün yanında olan , muhtereme toz kondurmayan dilipak o gün mecliste muhterem dahil her vekilin elini tutup da ellerinize çocukların kanını bulaştırmayın demedi mi .bop projesinin en normal sonucu değil miydi ırakta katledilen 3 milyon insan . onun sonucu değil miydi türkiyenin bölünmesi , büyük sözde kürt devleti kurulması . bop projesinde geçmiyor muydu büyük kürdistan. ben miydim
    bop projesinin eş başkanı .
    gelelim fetoya . youtube a pkk ya hava operasyonlarının planları sızdırıldığında muhterem gıkını çıkarttı mı . muhterem neciydi .
    feto zaman gazetesinde pkk içindeki istihbaratçılarımızın kimliğini manşetten verince muhterem namaza mı durdu
    fetonun sahte hakimleri genel kurmaya operasyon düzenlerken nerdeydi . emniyeti bombalayanlar o makama gelebilsin diye genelkurmay başkanı bile hapse atıldı bu ülkede .
    muhteremin namazı uzun sürdü yine .
    kozmik odaya baskın verip en gizli bilgiler amerikaya sızdırıldığında yine ses yoktu muhteremde . o kozmik oda ki türkiyede iç savaş çıkmamasının en önemli teminatıydı çünkü ikinci bir ordunun kimliği vardı içinde .
    biz bunlar olurken tamamına karşı olanlardık . şimdi soruyorum . kimin elleri kanlı

• Korksun tüm alem tf x geliyor. Yalnız biraz hızı düşük gibi geldi sac kısmı çok sürtünme yapıyormuş bu da manevra kabiliyetini etkiliyor. Yani sonuçta ABD vs güçlü ülkeler ile savaşacak değiliz ya. Uçağı olmayan ülkeler tercih sebebidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasinadin kullanıcısına yanıt
    gerçekleri inkar edemezsin... RTE put olmuş sende ona tapıyorsun... sayınız hiçte az değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hollowman_

quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

Yüzde yüz yerli olmak zorunda.

Pkk ile mücadelede zırhlı personel taşıyıcıların almanyadan alındığını almanyanın zamanında bunu güneydoğuda kullanamazsınız diye ambargo koyduğunu yedek parça bile vermediğini hatırlamak lazım.

Ya da henüz uçak lastiği üretemediğimizden 1974 kıbrıs harekatında lastikleri eskimesin diye sınırlı sayıda uçak kaldırabildiğimizi sonrası petlas kurulduğunu.

Diyelim motoru yabancıdan aldınız savaş anında koşa koşa gidip motor mu talep edilecek o ülkeden ve o ülke dünya siyasetinden uzak al abim mi diyecek?

O nedenle yüzde yüz yerli savaş sanayisi olmayan ülkeler çok paraları bile olsa bunları satın alacak ya çuvallar ya da elindeki parayı bitirine kadar sömürülür.

Kardeşim tedarik edemediğin en başta nihai ürün. alt gruplarda çok fazla tedarikçi çeşidi var. sen önce bi nihai ürün tasarla, yazılımları yerli olsun, dünya piyasasına çıksın ondan sonra alt bileşenlere geçersin. türkiye şu an da nerdeyse her silah türünde bir alternatife sahip hale geldi, gelecek. iş artık motor tedariklerine kadar ilerliyor. ülke önce emekledi, şimdi yürüyor, motor projeleri sonuçlandığında da koşacak. emeklerkende aynı şeylerle eleştiriyordunuz, yürürken de, koşarken de kimbilir neler söylenecek. olanı bi kabul edin önce.

En ufak vidasına kablosuna kadar yerli yapmadığınız her savaş sanayi ürününe güvenemezsiniz. Koca uçağı bir iki parçası yurt dışından temin edemeyerek pert halinde bırakabilirsiniz savaş vs anında. Siz de bunu anlayınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokuba

Siz neyi tartışıyorsunuz arkadaşlar? Sizin ülkenizin daha zihni bağımsızlığı yok :) Zihni bağımsızlığı olmayan bir ülke hiç bir teknoloji üretemez! Zihni bağımsız ve hür olmayan bir toplum nasıl gelişebilir? Zihniniz sınırlı ise siz nasıl gelişebilirsiniz?

vay üsted o nasıl tespitti öyle, tek başına mı yaptın bunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xchg

Lisanstaki maddelere göre isim değişikliğine izin verilebilir. Bkz. Fiat 124 = Tofaş Murat 124

alıp benim malım diye pazarlayamazsın ya da istediğin motoru, yazılımını ya da yerli mühimmatını istediğin gibi ekleyemezsin. bu tartışılacak birşey değil yahu. vakıa olan bir teknoloji transferinden bahsediyoruz, düz tasarımlarını aldık adamlardan, içini kendi istediğimiz gibi donattık. olay budur.
  • quote:

quote:

quote:

Pkk ile mücadelede zırhlı personel taşıyıcıların almanyadan alındığını almanyanın zamanında bunu güneydoğuda kullanamazsınız diye ambargo koyduğunu yedek parça bile vermediğini hatırlamak lazım.

Ya da henüz uçak lastiği üretemediğimizden 1974 kıbrıs harekatında lastikleri eskimesin diye sınırlı sayıda uçak kaldırabildiğimizi sonrası petlas kurulduğunu.

Diyelim motoru yabancıdan aldınız savaş anında koşa koşa gidip motor mu talep edilecek o ülkeden ve o ülke dünya siyasetinden uzak al abim mi diyecek?

O nedenle yüzde yüz yerli savaş sanayisi olmayan ülkeler çok paraları bile olsa bunları satın alacak ya çuvallar ya da elindeki parayı bitirine kadar sömürülür.

Kardeşim tedarik edemediğin en başta nihai ürün. alt gruplarda çok fazla tedarikçi çeşidi var. sen önce bi nihai ürün tasarla, yazılımları yerli olsun, dünya piyasasına çıksın ondan sonra alt bileşenlere geçersin. türkiye şu an da nerdeyse her silah türünde bir alternatife sahip hale geldi, gelecek. iş artık motor tedariklerine kadar ilerliyor. ülke önce emekledi, şimdi yürüyor, motor projeleri sonuçlandığında da koşacak. emeklerkende aynı şeylerle eleştiriyordunuz, yürürken de, koşarken de kimbilir neler söylenecek. olanı bi kabul edin önce.

En ufak vidasına kablosuna kadar yerli yapmadığınız her savaş sanayi ürününe güvenemezsiniz. Koca uçağı bir iki parçası yurt dışından temin edemeyerek pert halinde bırakabilirsiniz savaş vs anında. Siz de bunu anlayınız.

senin bu zihniyetine göre amerikanın vay haline. silahlarının alt bileşenlerinin max %50'si abd topraklarında üretiliyor. onlarda olmayan komplekse biz niye giriyoruz. böyle bir dünya yok. bırakın artık yüzde yüz yerli kafasını. bundan 5 yıl sonra birçok türde yerli motor üretilmiş olacak ama yine firmalarımız tepeden tırnağa yüzde yüz yerli olsun diye bir dert taşımayacak, çünkü saçma. en basit bileşeni bile üretmeye çalışmak boş maliyetten başka birşey değil. tüm varlığı küçük bi kapasitörü sana satmak olan firmalar var, bunlar sana satamazsa zaten dükkanı kapatır. tutup böyle şeyler için de üreteceğin 250 tank için kapasitör fabrikası kurmak saçma ve yapacağın silahın maliyetini kat kat artırır.

• hollowman_ kullanıcısına yanıt
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 17 Aralık 2020; 17:24:25 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hah işte ben kemalistim .esadın beslediği pkk suriye halkına değil bizzat türk halkına zulüm yapardı . ültimatom verip apoyu oradan biz çıkarttık . esadın eline yapılacaklar listesi verip denetlemesi için heyet gönderdik . o arada muhterem gelmez mi iktidara . demesin mi ültimatomun geçerliliği yoktur biz kardeşiz . ortak bakanlar kurulu toplamasın mı , heyeti geri çekmesin mi ? o arada esadın adamları rusyaya gidip s300 getirmesin mi . ordusunu takviye etmesin mi . şimdi kim esaddan yana oldu kim olmadı . ben bugün esaddan yanayım çünkü esad giderse iran yanlısı şii devleti kurulacak , pkk kürt devleti kuracak , ışid afganistandan beter devlet kuracak . bunların hepsi de türkiyeye terör ihraç edecek . dün ışid pkk ortada yokken , iran ortada yokken neden esadla birlikte oldun
    rahmetli eceviti ekonomik kriz çıkarıp iktidardan gönderdiler . sebebi bop projesini desteklememesiydi . muhterem neden destekledi . bugün yanında olan , muhtereme toz kondurmayan dilipak o gün mecliste muhterem dahil her vekilin elini tutup da ellerinize çocukların kanını bulaştırmayın demedi mi .bop projesinin en normal sonucu değil miydi ırakta katledilen 3 milyon insan . onun sonucu değil miydi türkiyenin bölünmesi , büyük sözde kürt devleti kurulması . bop projesinde geçmiyor muydu büyük kürdistan. ben miydim
    bop projesinin eş başkanı .
    gelelim fetoya . youtube a pkk ya hava operasyonlarının planları sızdırıldığında muhterem gıkını çıkarttı mı . muhterem neciydi .
    feto zaman gazetesinde pkk içindeki istihbaratçılarımızın kimliğini manşetten verince muhterem namaza mı durdu
    fetonun sahte hakimleri genel kurmaya operasyon düzenlerken nerdeydi . emniyeti bombalayanlar o makama gelebilsin diye genelkurmay başkanı bile hapse atıldı bu ülkede .
    muhteremin namazı uzun sürdü yine .
    kozmik odaya baskın verip en gizli bilgiler amerikaya sızdırıldığında yine ses yoktu muhteremde . o kozmik oda ki türkiyede iç savaş çıkmamasının en önemli teminatıydı çünkü ikinci bir ordunun kimliği vardı içinde .
    biz bunlar olurken tamamına karşı olanlardık . şimdi soruyorum . kimin elleri kanlı

öncelikle sunu söyliyim kemalist keşke yanında olsam da seninle uzun uzun konuşsam her sorunun cevabının açıklaması çok uzun ve işin altında bir çok detay var.
    apoyu türkiyeye israil verdi bunu araştır.
    bugun esaddan yana olmak gaflettir hainlikltir kalbi islamdan yana olan birinin yapacağı bir hareket değildir , esadın o saydıklarından hiç bir farkı yoktur.
    bop projesi doğmadan ölen amerikanın tasarladığı bir projedir şu an zaten geçerliliği yoktur , amerika tarafından yapılmak istenen orta doğuda butun ordadoğu coğrafyasının liderliğini türkiyeye vermek ve türkiyeyi taşeron olarak kullanıp savaşsız kansız petrolu turkiye uzerinden elde etmektir,fakat bu proje daha doğmadan ölmüştür çıkar açısındanda türkiyenin ogunun sartlarında çok buyuk faydaları vardı fakat sadece tasarıda kaldı.
    Bop un ne oldugunu kulaktan dolma öğrenenler gereksiz ve olmayan birşey üzerinden malesef atıp tutmaktadır.
    sen feto ile dediklerimi tekrar oku 40 yıllık bir yapıdan bahsediyoruz 15 yıllık değil butun siyasiler zamanında bu yapı ile siyaseten paralel gitmek zorunda kalmıs yada kalmıs gibi gozukmustur , tayyibin gıkını cıkaracagı zaman var cıkarmayacagı zaman var, senin dediğin suna benziyor 10 yaşındaki erkek çocuguna neden evlenmiyorsun demeye , o evlenecek ama vakti var , tayyip bugun yaptıklarını iktidara geldigi ilk gün yapmaya kalksaydı 6 ay o koltukta duramaz direk indirirlerdi darbe olurdu siyasetin ne oldugunu iyi arastır.

malesef medya oyle bir durumdaki hakkı batıl batılı hak gosteriyor.Aldanan aldanıyor bunlar ise cook uzun konular baslıklar halinde yazdım derinlemesine arastırmasını samimi olarak yaparsan yaparsın yapmassan yapmazsın inan bana umrumda değil herkes inanmak istediğine inanıyor

ayrıca gelelim su kemalistlik olayına kanunla korunan korunmak zorunda olan biri hakkındaki gercekler ortaya cıktıgı zaman kemalistlerin durumunun gülenistlerden farkı kalmayacak , samimi olanların bazıları donecek bazıları donmeyecek aynı gulenistlerin bazılarının donup bazılarının donmediği gibi.tabi bunun da bir vakti zamanı var bunuda hep birlikte onumuzdeki 10 15 yıl içinde gorucez.
    kemalizim hatta gerçek adı kamalizimdir tamamen mantalite ve yapı olarak islam düşmanı bir zihniyetin ürünüdür.Bunu ogunun gazetelerinde basılan kitaplarda hatta gizli olan bazı mustafa kemalin el yazmalarında gorebilirsin.

apoyu israilin falan verdiği yok . ayrıca madem apoyu israil verdi , sen israile neden düşman olacaksın öyleyse . rusya dahil çok sayıda ülkeye ültimatom verdik apoyu almak için . amerika da işine öyle geldiği için destek verdi .bunun sebeblerinden biri de zamanın devlet adamlarının amerikaya ey amerikaa dememesidir .
    bop projesi değil onun adı . büyük ortadoğu ve genişletilmiş kuzey afrika projesi .
    sovyetlerle olan soğuk savaş paylaşım savaşıydı . amerika kazanınca bu kez ortadoğu ve kuzey afrika amerikanın işgaline hazır hale geldi . fetonun görevi de bop projesindeki devletlerde işgalde kullanılacak amerikan taraftarı ılımlı müslüman denilen gençleri yetiştirmekti.
    bop projesi muhteremle çizilmedi . taa 80 li yıllarda proje hazırlanmıştı zaten . 11 eylülle faaliyete geçirildi . nasıl oluyor da amerikaya rağmen bop projesi bu değil diyebiliyorsunuz bu nasıl aklamadır . pkk nın kuruluşu bile bop projesinin gereğidir .ışidi bile amerikanın kurduğu amerikalı senatörlerin delilleriyle ortadayken hem de . el kaide dahil ki bu örgütlerin tamamının merkezi suudi arabistan ve katardır zaten . yeşil kuşak projesini de mi reddediyorsunuz . bop projesi yeşil kuşak projesinin tam metnidir zaten.
    muhterem amerikanın yaptığı herşeye tam destek vermedi mi , içerdeyken amerikan büyükelçisiyle hangi konularda anlaştı , fetoyla birbirinden nefret ederken nasıl oldu da yan yana geldi . fetoyla yan yana gelmesi bop projesi nin gereği değil miydi . bop projesinin gereği tsk nın çökertilmesi değil miydi . fetoyla el ele sahte davaları yapıp tsk yı perişan hale getirmediler mi.
    muhterem bop projesinin müdürüyken 15 temmuz neden yapıldı , abd muhteremi neden defterden sildi .mavi marmarada feto ısrailden yana tavır alırken muhterem mavi marmarayı yaptırandı zaten . dünyayı israile karşı kışkırttı . amerikayı yöneten büyük lobilerden biri de ingiliz lobisidir . yahudileri sevmezler . bop sonrası projesinde araplarla tam ittifak karşılığı israil haritadan siliniyor yerine sözde büyük kürt devleti kuruluyordu . işte muhterem de ingiliz lobisinin adamıydı . ingiliz lobisi kaybedince muhterem de 15 temmuzu gördü

• quote:

quote:

quote:

quote:

senin bu zihniyetine göre amerikanın vay haline. silahlarının alt bileşenlerinin max %50'si abd topraklarında üretiliyor. onlarda olmayan komplekse biz niye giriyoruz. böyle bir dünya yok. bırakın artık yüzde yüz yerli kafasını. bundan 5 yıl sonra birçok türde yerli motor üretilmiş olacak ama yine firmalarımız tepeden tırnağa yüzde yüz yerli olsun diye bir dert taşımayacak, çünkü saçma. en basit bileşeni bile üretmeye çalışmak boş maliyetten başka birşey değil. tüm varlığı küçük bi kapasitörü sana satmak olan firmalar var, bunlar sana satamazsa zaten dükkanı kapatır. tutup böyle şeyler için de üreteceğin 250 tank için kapasitör fabrikası kurmak saçma ve yapacağın silahın maliyetini kat kat artırır.

mesele tankın uçağın koltuğunu kimin ürettiği değil . onları ister kendin yaparsın ister dışardan alırsın . vermediklerinde de oturur yaparsın . önemli olan istediğin anda ülke içinde yapıp yapamayacağındır . gerek tank motoru olsun gerek uçak gerek helikopter , üreticilerin tamamı birlikte hareket ediyor zaten . birisinin vermediğini diğeri de vermiyor

• Hayırdır sonbahardaki seçimin çalışmalarına şimdiden mi başladınız ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • GylR? kullanıcısına yanıt
    Oyun cok gercekci harbiden:)

motor yapmak basit bir mesele değil.
    zor kısmı üretmek değil özgün bir tasarım yapabilmekdir.
    Şuan tr de herhangi bir meslek lisesinde birkaç öğrenci birkaç öğretmen ve 1cnc makinası ile birkaç ayda motor yapabilirsin. ama o motoru aktif kullanıma sokamazsın. sebebi ise patentler.

motordaki patentler özgün bir tasarıma sahip motor yapmayı imkansızlaştırmış durumda.
    günümüzde mercedes bile ihtiyaç duyduğu motoru geliştirmeyip başka firmalardan tedarik ediyorsa oturup bir düşünmek lazım değilmi.
    bazı şeyler zamanında yapılmalıydı...

alanı ve niteliği her ne olursa olsun 20/30yıldan daha uzun süredir varolan bir teknolojiyi sıfırdan üretmek yerine ihtiyaca uygun bir patent satın almak ve enerjiyi/parayı/zamanı bu teknolojiyi geliştirmeye kullanmak en ekonomik/en kestirme/en mantıklı çözümdür.
    yani bizim gibi sanayi devrimini kaçırmış ülkelerde üretilen cihazların dünyada yakın benzerlerinin bulunması normaldir. çok takılmamak lazım.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.