|
Milli Savunma Bakanlığı, ikinci el Eurofighter iddiaları hakkında açıklama yaptı
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Çıtır hasarlı sahibinden :)
-
Açıklamanın şu kısmına dikkat:
"Bizim talebimiz, alınacak ilk uçakların yeni üretim olmasıdır. Ama bunun nasıl olacağı bize gelecek teklifle belirlenecek."
---
Cümlenin gelişinden "Ama bunun nasıl olacağını biz de bilmiyoruz" şeklinde olmalıydı. O kısmı değiştirmişler, cümle düşüklüğü olmuş gibi (geliyor bana yoksa şüphen mi var)
-
Önemli olan operasyonel olması. Yoksa 2. El olması daha iyi maddi külfet olmaz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İkinci el olmaz sıfır ve son model istiyoruz, Eyyyyyy İngiltere diyemedik mi ?
-
Kafası çalışan ve balık hafızalı olmayan herkes buradaki iki farklı yorumdan hangisinin daha doğru olabileceğini kestirebilir.
-
T1 ile T4 arasinda büyük farklar var. Çok büyük hata olur. T4 te Aesa radar varken T1 de yok. T1 meteor atamaz ama T4 atar. T4 link 16 destekler T1 desteklemez. T1 f16 b30 gibi ise T4 viper oluyor. Elimizde zaten yeterince eski nesil F16 varken artık çöp olmuş T1 ler neden alınır. Acaba T4 alımının şartı mıdır T1 alımı. Merak ettim. En azından T2 alınmalı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merak ediyorum acaba hangi tarafın beyanatı daha güvenilir geliyor kulağa; ispanyol gazete mi yoksa sözcü mü?
-
Kaç km'de? Kazası, boyası, değişeni olacak mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tranche 1 eskidi. Tranche 3'ten aşağısı İngiltere eskileri veriyor demek olur ve bizimkilerin hayrına değildir.Tranche 1'e Almanya dahi karışamıyor. Fiyat açısından Tranche 3 kabul edilebilir. Haydi üstüne 6. nesil Tempest programına alıcaz deseler anlamlı olur da 2017'den beri böyle bir şey söz konusu olmadı. Zaten bunlar F16'dan her yönden daha pahalı ve ileride yedek parça problemi olabilecek uçaklar. Uçuş masrafı açısından daha pahalısı F35 oluyordu. Zamanında daha kritik olan, kendi hava savunma sistemimiz de olmadığı için, o yöndeki karar doğruydu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justbejust -- 7 Şubat 2025; 05:05:22 >
-
İspanyol tabi ki. Sözcü nerenin gazetesi? abd miydi tam hatırlayamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OFLU- -- 7 Şubat 2025; 7:51:3 > -
Bizim milletin ikinci el takıntısı vardır aman dikkat edin. Lokal boya falan olmasın değeri düşer sonra.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağlam olduktan sonra sorun yok, zaten yoğun kullanacağımız için sıfırda alsan aynı hesaba gelecek. Adamlar belki de hiç kullanmadı.
-
Tranche 4 için şimdi sipariş verilse bile ilk uçakları teslim almamız 2030'ları bulur.
Hali hazırda Tranche 4'e sahip olan bir ülke yok. Almanya'nın 38 adet Tranche 4 siparişi var ve ilk uçakları bu yıl içerisinde teslim almaya başlayacaklar. İspanya'nın 45 adet Tranche 4 siparişi var, onlarda ilk uçaklarını 2026'da teslim alacaklar. Eurofighter montaj hatları 2030'a kadar sadece Almanya ve İspanya'nın uçaklarını teslim etmek için üretim yapacak.
Aralık 2024'de Katar'ın 12 adet Tranche 4 siparişi oldu. Yani önce Almanya, İspanya ve Katar'ın uçakları üretilecek, ardından bize öyle sıra gelecek.
İngiltere, 2005'den 2008'e kadar 50 adet Tranche 1 teslim aldı. Bizim F-16 Block 30'lar ise 1986-1988 üretimi.
İngiltere sahip olduğu Tranche 1'leri sonradan Tranche 1 Block 5'e yükseltti. Bu uçaklar Typhoon FGR4 ismini aldı.
Evet, Meteor füzesi atamıyorlar ama AIM-120, ASRAAM gibi füzeler ile kullanılabiliyorlar. Eğer ki Tranche 1'leri alır ve sonrasında modernizasyondan geçirirsek Meteor füzesi ve Link-16 sistemi ile kullanabiliriz diye düşünüyorum.
-
Ben de T1 yerine T2 alınabilir ise çok daha iyi olur dedim. T1 in yapıp, F16 nin yapamadığı birşey yok. Bize katacağı bir artı yok demek istedim. T4 dediğinize göre hayal. Keşke Rafale alabilsek. Muhtemelen teslimatları çok daha hızlı olacaktır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
T1 ile T4 arasinda büyük farklar var. Çok büyük hata olur. T4 te Aesa radar varken T1 de yok. T1 meteor atamaz ama T4 atar. T4 link 16 destekler T1 desteklemez. T1 f16 b30 gibi ise T4 viper oluyor. Elimizde zaten yeterince eski nesil F16 varken artık çöp olmuş T1 ler neden alınır. Acaba T4 alımının şartı mıdır T1 alımı. Merak ettim. En azından T2 alınmalı.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X