Şimdi Ara

MILLIYETCILIK VE ATATURKCULUK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ben milliyetciyim kiz arkadasim ataturkcu sizce bu is yururmu onun hakkinda tartisiyoruz (kavga degil bilgi alisverisi gibi) ataturkculuk ilkeleri arasinda milliyetcilik de var ama laiklik de var ama milliyetcilikte islamcilik var ataturkculuk islamcilikla ters dusuyo sanirim(pek bilgim yok yanlissa vurmayin) sizin dusuncelereniz nedir ben mhp liyim o chp li sizce arasindaki farklar nedir ataturkcu bili ile milliyetci biri anlasabilirmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu an ki chp ile şu an ki mhp arasindaki fark c ile m kadardir.bunu şaka olsun diye söylemiyorum..bu gün için mhp sağı chp solu temsil etmiyor.aşırı sağcı ve solcular bu partilerden kaydılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: uoletesi4

Arkadaslar ben milliyetciyim kiz arkadasim ataturkcu sizce bu is yururmu onun hakkinda tartisiyoruz (kavga degil bilgi alisverisi gibi) ataturkculuk ilkeleri arasinda milliyetcilik de var ama laiklik de var ama milliyetcilikte islamcilik var ataturkculuk islamcilikla ters dusuyo sanirim(pek bilgim yok yanlissa vurmayin) sizin dusuncelereniz nedir ben mhp liyim o chp li sizce arasindaki farklar nedir ataturkcu bili ile milliyetci biri anlasabilirmi

Ben sevgilimden che guevara yüzünden ters düştüm ve ayrıldım seninki yinede birbirine yakın bisiymiz ama kız arkadaşını Kutlarım Kemalist olmak iyidir

• quote:

Arkadaslar ben milliyetciyim kiz arkadasim ataturkcu sizce bu is yururmu onun hakkinda tartisiyoruz (kavga degil bilgi alisverisi gibi) ataturkculuk ilkeleri arasinda milliyetcilik de var ama laiklik de var ama milliyetcilikte islamcilik var ataturkculuk islamcilikla ters dusuyo sanirim(pek bilgim yok yanlissa vurmayin) sizin dusuncelereniz nedir ben mhp liyim o chp li sizce arasindaki farklar nedir ataturkcu bili ile milliyetci biri anlasabilirmi

MHP'lilerin büyük çoğunluğu Atatürkçüdür. Hatta Alparslan Türkeş CHP'nin Atatürk'ü tam temsil etmediği gerekçesiyle MHP'yi kurmuştur, yanılmıyorsam tam olarak böyle bir şeydi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atatürkün millet kavramı şudur:''Bir harstan(kültürden) olan insanlardan mürekkep cemiyete millet denir, dersek milletin en kısa tarifini yapmış oluruz.''
    dolayısıyla milliyetçilik de böyle bir milletin çıkarlarının her şeyin üstünde tutulmasıdır.öncelikle bunu bilmek lazım çünkübazı arkadaşlar bunu ırkçılık olarak algılayabiliyor.
  • milliyetçilik ile islamcılık farklı şeyler. alpereni var ülkücüsü var turancısı var milli görüşcüsü var. milliyetçilikle islamcılığı bir tutanlar milliyetçi değildir.
  • Mhp de milliyetçllikmi kalmış Allah aşkına
    araştırın devlet bahçelinin sülalesi solcu abileri vs ama kendi sağ takılıp sol vuruyor :)
    ayrıca mhp zamanında oy için apoyu tutuklatıp idam edilmiyecek diye imza atmadımı bu mu vatan severlik bu mu milliyetçilik?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sen milliyetçi falan değilsin. Milliyetçi olupta Atatürkü nasıl sevmiyorsun anlamadım. Mhp'lilerinde Atayı sevmesi lazım, bir Atatürk'çü ve Türkçü Turancı, Ülkücü veya Milliyetçi çok iyi anlaşması lazım. Çünkü hemen hemen hepsinin temel aldığı şeyler aynıdır. Bence sen milliyetçili bir öğren.
  • Milliyetçiler atatürkü sever. Atatürk'ü kürtler ve yobazlar sevmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes4125

Sen milliyetçi falan değilsin. Milliyetçi olupta Atatürkü nasıl sevmiyorsun anlamadım. Mhp'lilerinde Atayı sevmesi lazım, bir Atatürk'çü ve Türkçü Turancı, Ülkücü veya Milliyetçi çok iyi anlaşması lazım. Çünkü hemen hemen hepsinin temel aldığı şeyler aynıdır. Bence sen milliyetçili bir öğren.

• quote:

Orijinalden alıntı: Osman_E

quote:

Günümüz Milliyetçiliği ile Eski Milliyetçilik(Türkçülük) arasında büyük fark var. Günümüz milliyetçilerinde muhafazakarlık çok ön plandadır ülkücülüğün amacı İlâhi KELİMETULLAH'tır yani Allah'In dinini Yüceltmek Türk-İslam medeniyeti kurmak aynı kültürde Türkiye yi yüceltme cabası taşıyan her ırktan insana kucak açmaktır. Atatürk'ede çok büyük saygı duyarlar öndedir bunlar için ama sevmeyenlerde çıkar.

Türkçülükte ise ırkçılık vardır din ön planda değildir herkes kendi dinini kendi içinde yaşar. Bir Kürt,Arap,Laz Türk milliyetçisi olamaz onlar düşmandır der. Sağlam Atatürkçüdürler Türkçülere göre Atatürk'de bu düşüncededir. Türk Ocakları da Türkçülere aittir ama sonradan el değiştirdi sanki :-) Önderleri Hüseyin Nihal Atsız'dır çok sevdiğim sözü vardır.

İnsanlar mizah ve şaka yapabilirler. Fakat bazı konular vardır ki onlar asla şakaya gelmez. Orada ciddî olmak insanlık borcudur. Bayrakla alay edemezsin. Millî tarihle eğlenemezsin. Kuran'ı mizah konusu yapamazsın. Aile namusunu hiçe sayamazsın. Bunlar millî mukaddesattandır. Millî mukaddesatı olmayan millet, millet değil hayvan sürüsüdür..."

Hüseyin Nihâl Atsız
    (Hürriyetin Sınırları - Ötüken Nisan 1968, Salı: 52)

Tarih'e ilgisini uyandırırsan özellikle Halil İnalcik,İlber Ortaylı,Murat Bardakçı gibi Aydınlardan tarihi öğrenirseniz eminim siyasi bakış açıları değişir. Tarihin ışığı şarttır.

Haklısın ama her Türkçü o ırkları düşman saymaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Protez Bacaklı Çekirge

Milliyetçiler atatürkü sever. Atatürk'ü kürtler ve yobazlar sevmez

+23567798888

• quote:

Orijinalden alıntı: Out_of_Time

atatürkün millet kavramı şudur:''Bir harstan(kültürden) olan insanlardan mürekkep cemiyete millet denir, dersek milletin en kısa tarifini yapmış oluruz.''
    dolayısıyla milliyetçilik de böyle bir milletin çıkarlarının her şeyin üstünde tutulmasıdır.öncelikle bunu bilmek lazım çünkübazı arkadaşlar bunu ırkçılık olarak algılayabiliyor.

Öncelikle sözlerime şöyle başlamak isterim; ATATÜRK'ün bu özelliğini her yerde, her ortamda büyük bir şerefle sunarım ki ATATÜRK ırkçıydı. Evet, evet... Yanlış duymadın, ırkçıydı. Ama tabi şirin sol örgütlerin öğrettiği:
    -Aaa... Bunlar faşo, kafatasçı!
    Gibisinden bir ırkçılık değil bu. Üstün Türk ırkçılığı; ırkını diğer ırklardan üstün görme, Tanrının Türk ırkını daha yüce yarattığı fikrine sahip olma. Evet işte bu Türk ırkçılığıdır. Gel istersen ATATÜRK'ün eski yazılarına bakalım isterseniz;

-Dünya üzerinde yaşamış ve yaşayan milletler arasında demokrat doğan yegâne millet Türklerdir.
    -Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.
    -Bu memleket tarihte Türktü, hala da Türktür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

'Şu laflara bak, hiç halkların kardeşliği geçiyor mu bir cümlesinde... Faşik ATATÜRK :('

Dediğim gibi, ülkenin çoğu ırkçılık kelimesini duyduğunda bir hakaretmiş gibi algılar. Suratına karşı ırkçı dendiğinde; ulan sen kimsin de bana ırkçı diyorsun lan! Diye pataklarız karşı tarafı.
    Ama aslında herkes olması gerektiği kadar ırkçıdır. Ulu Başbuğ ATATÜRK'e getireceğim konuyu yine;
    Bilmem bilir misin, ATATÜRK'ün sağlığında en yakınındaki kişi, bizzat Gazi Paşanın fikir babam diye taktim ettiği Ziya GÖKALP. Kimdir bu ATATÜRK'ün fikir babam dediği, onunla danışarak
    ezanı Türkçeye çevirerek Türklük ve Türkçülük akımında adeta bir devrim yaptığı adam ? Türkçüdür tabii ki de. Lafı fazla uzatmak istemiyorum.
    ATATÜRK'ü kendi isteklerinize, duygularınıza göre çizip, portreleyemezsiniz.
    Esenlikler.

• Atatürk zaten milliyetçi bir insandı.Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi'nin 6 okundan biri milliyetçilik.Aşırı islamcı olmayan milliyetçilerle çok iyi anlaşır Kemalistler.Bizzat kendimden biliyorum.

• Sacramental kullanıcısına yanıt
    Sizin kastettiğiniz kesim Türkçü kesim. İyi anlaşmasının da sebebi zaten ATATÜRK'ünde Türkçü olması. Hoş, MHP'li ümmetçilerde sevebilir ATATÜRK'ü gayet tabii...
    Kemalistlerin; ki ben böyle demeyi sevmiyorum, Atatürkçü demeyi tercih ederim, yani Atatürkçülerin Türkçülerle iyi anlaşması çoğu sol tabanı da rahatsız etmektedir. Sırf biz Türkçülere dedikleri faşo, kafatasçı gibi yakıştırmaları bu sefer siz Atatürkçülere de söylemektedirler.
    ''Al işte, faşo Kemal'in faşo askerleri, solculuğunuz bu mu sizin ?
    Hani halkların kardeşliği ?'' Bla bla bla... :)
    Dediğim gibi; aslında çoğu şeyde hemfikiriz. Ama lütfen ATATÜRK solcuydu demesek sağda solda :) Esenlikler.

• pek bir problem olmaz sonuçta deli gibi yürekten bağlı değilse kız
  • quote:

Laiklik : devlet işlerini dinden ayırmaya denir ve aklın bilimin gölgesinden ilerlemeye yöneliktir.

Laiklik budur.
    İslamcılıkla alakalı bir şey yok zaten Milliyetçilik öncüsü de zaten Mustafa Kemal Atatürk'dür.

Osmanlı zamanına döndüğümüz zaman Din işleriyle devlet işlerinin nasıl bağdaşlaştığını anlıyoruz ki bu iyi bir şey değil örnek halifelik tamamiyle yüktür devletimize bu yüzdende kaldırıldı.
    Laiklik senin bildiğiniz tam tersi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hulagu Han

Sizin kastettiğiniz kesim Türkçü kesim. İyi anlaşmasının da sebebi zaten ATATÜRK'ünde Türkçü olması. Hoş, MHP'li ümmetçilerde sevebilir ATATÜRK'ü gayet tabii...
    Kemalistlerin; ki ben böyle demeyi sevmiyorum, Atatürkçü demeyi tercih ederim, yani Atatürkçülerin Türkçülerle iyi anlaşması çoğu sol tabanı da rahatsız etmektedir. Sırf biz Türkçülere dedikleri faşo, kafatasçı gibi yakıştırmaları bu sefer siz Atatürkçülere de söylemektedirler.
    ''Al işte, faşo Kemal'in faşo askerleri, solculuğunuz bu mu sizin ?
    Hani halkların kardeşliği ?'' Bla bla bla... :)
    Dediğim gibi; aslında çoğu şeyde hemfikiriz. Ama lütfen ATATÜRK solcuydu demesek sağda solda :) Esenlikler.

Aklı başında olan her ümmetçi ister Mhp'li ister Bbp'li ister Akp'li sever,sevmeli zaten.

Bugün burada dinini yaşayanların,bunu Atatürk'e borçlu olduğunu bilen her mümin sever.

Sol diye bir şey kalmadı.Eski tad yok,davalar yok.Bugün solculuk adı altında kürtçülük propagandası yapılıyor.Eski Tkp'li ve şuan Chp'li bir aileden gelmiş biri olarak ben şuanki solculuğu benimsemiyorum.

Kemalist,Atatürkçü farketmez ikiside aynıdır gözümde.Ayrıca Atatürk sola daha yakın gibi gözüksede aslında ortayı bulan bir liderdir.Ben Türkçü kardeşlerimi çok severim,bir çok Türkçü arkadaşımda vardır zaten.İt köpek havlaya dursun.

Ne mutlu Türküm diyene.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.