Şimdi Ara

Mimar-Müh. Tercih Edecekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar mimar ya da mühendislik tercih edicekler buraya yazsın hem birbirimize yardımcı oluruz hem de birbirimizi bilgilendiririz boylece..
    oncelikle bnm mf-4 de sıralamam 69 bin mimarlık istiodm aslında hayal oldu artık ama bu sıralamayla gidebilir miyim herhangi bi üniversiteye yardım edin lutfenn

• Bende Müh.Yazıcam Elek-Elik. Müh KTÜ veya Çukurova olucak ama bakalım hangisi??
    Senin durumuna gelincede 69binle biraz zor gibi gözüküyor ama gelme ihtimali yinede var tercih aralığını geniş tut gelebilir
  • ben hep mimarlık istiyodum ama sıralamam 60513 üst sıralara hep mimarlık yazıcam daha sonra inşaat müh yazcam
  • ben
    inşaat gıda ve ya kimya mühendislğine gideceğim meslekler hakkında pek bilgim yok bilgilendirecek arkadaş varsa yardımcı olsun herkeze yararı olur
  • devlet üniversitelerinin mimarlık puanları yüksek , 60-70k sıralama ile mimarlık hayali kurmayın.tutsa tutsa diyarbakır , dicle , yozgat falan tutar , oraları da yazmayın üni. hayatınız muhtemelen zehir olur çünkü.mühendisliklere yönelin en azından.ben de mühendislik yazacagım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark1n

devlet üniversitelerinin mimarlık puanları yüksek , 60-70k sıralama ile mimarlık hayali kurmayın.tutsa tutsa diyarbakır , dicle , yozgat falan tutar , oraları da yazmayın üni. hayatınız muhtemelen zehir olur çünkü.mühendisliklere yönelin en azından.ben de mühendislik yazacagım.

mimarlık çok iyi saygın bir meslek ama onca zorluğa rağmen aldığın maaş az oluyor :S

maaşı güzel yerlere getirmekte kolay değil, çok zaman geçmesi gerekiyor kendini göstermen için
  • Büyük konuşmak gibi olmasın ama Mimarlık harici nereye gidersem gideyim mutsuz olurum diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tobb makine vs Odtü inşaa
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peyzaj mimarlığı hakkında bana bilgi verebilecek varmı?İş imkanları nasıldır?İyi bir üniversiteden mezun olunursa iş bulunabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LifesGood®

Peyzaj mimarlığı hakkında bana bilgi verebilecek varmı?İş imkanları nasıldır?İyi bir üniversiteden mezun olunursa iş bulunabilirmi?

olm bırak ya bildiğin bahçivan

demişti bi arkadaş ama peyzaj mimarları çok kızar bu lafa
  • quote:

Orijinalden alıntı: LifesGood®

Peyzaj mimarlığı hakkında bana bilgi verebilecek varmı?İş imkanları nasıldır?İyi bir üniversiteden mezun olunursa iş bulunabilirmi?

Benim de bir arkadaşım yazmayı düşünüyordu, peyzaj mimarlarına mesaj attı sana onların cevaplarını gösterebilirim;

Bu 1;

quote:

Neden peyzaj mimarlığı yazmak istiyorsun öncelikle, peyzaj mimarlığı hakkında google da gerekli bilgiyi bulabilirsin onun dışında benimwww.peyzajist.com isimli bir web sitem var oraya da bakmanı tavsiye ederim ancak iş imkanlarına gelirsek Türkiye'de meslek henüz kendini bulamadığı için yeterince iş imkanı yok, tabiki bundan 10 sene oncesine gore cok daha iyi durumda, ancak bir inşaat mühendisliği, mimarlık kadar popüler degil iş bulma konusunda,zenginlere yönelik çalıştığın için çevre çok önemli kendi işini yapman durumunda, ben yurtdışında çalışıyorum, yurtdışında para eden bir meslek ama yeni mezun bir peyzaj mimarı 800-900 tl civarı para kazanır türkiye koşullarında, başka sorun olursa yazabilirsin, umarım aydınlatıcı olmuşumdur...

Bu da 2:

quote:

ben sana şöyle söyleyim ben kendi mesleğimi yapmıyorum şu anda, ve bi süre maalesef işsiz gezdim , bi yerlere gelmek için çok emek sarfetmek gerekir bu meslek için, evet avrupada çok saygın bi meslek fakat türkiye de özellikle herşeyi ben bilirim mantığıyla hareket eden yatırımcılar olduğu sürece gereken yere gelemez, eğer daha ii bi yer yazma şansın varsa ona yönel derim, eğitim kalitesi çok ii diil, diğer tasarım gruplarıyla içiçe çalışması gereken bi branş fakat onların bizi afedersin şeyine taktığı yok , umarım yardımcı olmuşumdur hayatta başarılar...

Sen de paylaşırsan bildiklerini sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ernst -- 20 Temmuz 2010; 15:25:59 >

• Peki sağol hangi mesleğe baktıysam türkiyede iş imkanı yok nasıl bir ülkede yaşıyoruz yarabbim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anarchitekt

Büyük konuşmak gibi olmasın ama Mimarlık harici nereye gidersem gideyim mutsuz olurum diye düşünüyorum.

aynen ama gel görki mimarlıkta da çok para yok :S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.