Şimdi Ara

MİMAR SİNAN MİMARLIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu uni ve bolum hakkinda okuyan bilgisi olan var mi burayi yazmayi dusunuyorum ama okumasi cok zor yetenek yaraticilik felan istiyor diyorlar ben de kendimi acikcasi daha tanimiyorum ama cizim yetenegimin olmadigini biliyorum en azindan beni bi aydinlatirsaniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir kisinin bike fikri yok mu

• Cizim yetenegini zaten okulda derslerde kazanıyorsun zaten mimarlık hakkında sorulan tek soru cizim yetenegi oluyor hep

• Persom kullanıcısına yanıt
    Sadece o degil baska aklima takilan sorular da var mimar sinanda okuyan biriyle tartismak istiyorum bunu

• Çizim yeteneği sonradan kazanılan bir şey değildir. Yeteneklisindir veya değilsindir. Önemli olan biraz el becerin olmasıdır. O kadarı yeter sonuçta güzel sanatlar fakültesinde okumayacaksın mimarlık biraz daha teknik şeylere kayıyor. Ha tabi mimarlık bununla mı sınırlı? Tabi ki hayır. Maketler, projeler, jüriler bunlarla uğraşacaksın. Saatlerce maket yapacaksın sabahlayacaksın sonra jürinin karşısına çıkacaksın jürideki hocaların seni yerin dibine sokacak o saatlerce uğraştığın maketini çöpe atıp baştan yapacaksın belki de. Bu mimarlıkların hepsibde olan bir durum. Mimar Sinan'da durum daha farklı. Çok özel bir üniversite, bir ekol sahibi. Hocaları kaprisli egolu olacak. Girenin 6 seneden önce mezun olamadığı bir üniversiteden bahsediyoruz. Konumu, rıhtımı seni aldatmasın. Yani karar verirken şunu düşünmeni istiyorum. Mimar sinan harici bir üniversitede saatlerce ödevlerle, maketlerle, jürilerle uğraşıp uykusuz bir halde 4 sene geçirmeyi göze alabiliyor musun. Bir de Mimar Sinan'da okuyu 6-7 yılını okula verip aynı durumları 2 kat fazlasıyla yaşamayı göze alabilir misin? Mimarlık vb. bölümler sabır ister ismine, prestijine aldanmamak gerekir. Başka bölümlerdeki arkadaşların gezer tozarken sen onlara katılamayıp maketinin başına döneceksin.

• Kabız Civciv K kullanıcısına yanıt
    Haklisiniz hocam bu yuzden mimarlik gozumu korkutuyor acikcasi cunku hep idealim istegim olan bi meslek degildi ama ben de digerleri gibi basarabilirim diyerek yazmayi dusunuyordum ama mimar sinan ayri bi goz korkutuyor sizce mimar sinan mi ytu mu bu konuda da kararsiz kaldim

• Cizim yeteneği geliştirebilir bir şey zaten çöp adam bile çizemem diye giden o kadar kişi var ki bölüme geldiğibde tekniğini ve pratiğini bilsen gayet kolaylıkla yaparsın.

Mimar Sinanda arkadasım ilk hafta hocaların sunu dediklerini söylemisti mimarlık 4 senede bitecek bir bölüm değil eğer aileniz baskı sorun yapıyorsa çağırın konuşalım

Cok klasik ama söyledir. Diğer bölümler sadece vize final haftası çalışırken biz her hafta çalısıyorduk.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Persom kullanıcısına yanıt
    Hocam siz hangi universitedesiniz ve ytu ya da msu den hangisini tercih ederdiniz

• Ben olsam Mimar Sinan'ı tercih ederdim. Ama ben olsam çünkü yıllarca hayalini kurdum oranın. Çizim yeteneği konusuyla ilgili de arkadaşım yetenek doğuştansır. Çöp adam bile çizemiyorum deyip kendini geliştiren adamın zaten gizli kalmış bir yeteneği vardır. Yıllardır resimle uğraşıyorum. 13 yaşıma kadar çöp adam bile çizemediğimi iddia ettim. Sonra bir baktım meğer çöp adamdan fazlasını çizebiliyormuşum da farkında değilmişim. Eğer yetenek geliştirilen nir şey olsaydı herkes bir Van Gogh bir Rembrandt olurdu. Biraz uğraşla herkes çizimlerini düzeltebilir ama yetenek sabittir yeteneğinin üstüne gidersen şaheser yaratabilirsin, gitmezsen ya beceriksiz zannedersin kendini ya da belli basit bir seviyede yerinde sayarsın. Anlatabilmişimdir umarım.

Peki ya yetenegim yoksa ve ben bunu gec farkedersem duydugum kadariyla msu yu birakan da cok varmis

• O zaman zaten yaptığın işte iyi olamazsın. Bölümü bitirebilirsin. Herkes eninde sonunda mezun olabilir. Ama iş bulacak kapasiteye erişememiş olursun. Üniversite insanı işe sokmaz.

Haklisiniz sagolun hocam

• aynı durumdayız mesleğe özel ilgim yok sıralama 28k bu sıralamaya eczacılık ve mimarlık dışında mantıklı düzgün meslek yok gibi ve bu sene zaten mezun senem ne yapacağımı bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 15 Temmuz 2017; 16:57:42 >
  • Hocam mimarlik iyi meslek bence o siralamalarda mimarliktan daha iyi bi meslek bulamadim benim ilk senem ama mezuna birakmak istemiyorum cunku is gittikce zorlasiyor seneye bu siralamami koruyamayabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: crsxy613

Hocam mimarlik iyi meslek bence o siralamalarda mimarliktan daha iyi bi meslek bulamadim benim ilk senem ama mezuna birakmak istemiyorum cunku is gittikce zorlasiyor seneye bu siralamami koruyamayabilirim

katılıyorum
  • Mimar Sinan mimarlıkta 1.sınıfı bitirdim. Çizim yeteneğim falan yok. Her şeyi cetvelle çiziyoruz zaten 150 kişilik bölümde de böyle yetenekli 10 kişi falan var. İlk sene kolay düzenli olursan rahat geçersin. Ben ikinci dönem pek sallamadığım için yarım dönem uzattım. Mimar Sinan'da 4 sene mimarlık bitirmek çok zordur ona göre aklınızda bulunsun. Onun dışında ben bölümü ve okulu çok seviyorum. Boğaz'ın kokusu burnumda tütüyor tatilde. Onun dışında kadro çok iyi. Dersine giren hocaların ne kadar donanımlı olduğunu görürsün zaten. Ben bölümü severek gittiğim için çok mutluyum mimar Sinan'da. Gerisi senin bi okuldan beklentilerine kalmış lakin eğitimi konusunda hiçbir çekincen olmasın mimarlık eğitimi olarak ne itüden ne odtüden eksik kalırsın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dileque -- 15 Temmuz 2017; 21:43:43 >
  • dileque D kullanıcısına yanıt
    Sagolum hocam valla Allah razi olsun sonunda adam akilli bi yorum okudum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.