Merhaba arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı gibi Mimarlık öğrencisiyim 2.sınıfa geçtim isteyerek yazdığım bir bölümdü ama çok yıpratıcı gecesi gündüzü boş zamanı olmayan hocaların bir şey beğenmediği ve proje dersinden(8 dönem devamlı ders) bir dönem kalınca 1 yıl uzaması ki 2.dönem kaldım ve 5. yıl garantilendi bunların dışında bir gelecek görememem ülkemizde özel sektör bitik bir halde malum.Hemşirelik ya da ilköğretim matematik öğretmenliğine geçiş yapmayı düşünüyorum merkezi puanımla ama çok kararsızım mimarlığa devam etsem 6.yıla da uzayacak eminim belki 7 olacak bilemiyorum gerçekten tam puanlık ödev teslim ettiğimizi düşünüp 30 almak veya 2 ay çizdiğimiz projeye hocanın hiç olmamış demesi beni bunalttı sanırım. Size sormak istediğim ne yapmalıyım mezuna kalarak geldim şimdiden 2 senem gitti hangi bölüm bana göre gerçekten bilmiyorum çünkü okuduğunuz yorumlar veya öneriler asıl işle karşılaşınca çok farklı oluyor. Hemşireliği ataması çok iyi ve geleceğim bir nebze garanti olsun diye istiyorum ağabeyim ve kardeşim öğretmenlik okuyor eve şuan ilk. mat. öğretmenliğinin ataması da iyi ama 4 5 sene sonrasını kestiremiyorum. Fikir ve önerilerinizi bekliyorum teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inekoluruminş -- 28 Temmuz 2020; 16:33:0 > |
Mimarlığı Bırakmayı Değerlendirmek: Bilmeniz Gerekenler
Mimarlık alanı, yaratıcılık, problem çözme ve teknik becerilerin bir karışımını gerektiren zorlu ve ödüllendirici bir meslek olabilir. Ancak, sektördeki yoğun rekabet, uzun çalışma saatleri ve düşük maaşlar nedeniyle birçok mimar kariyerlerini yeniden değerlendirmeyi düşünebilir.
Mimarlığı bırakmayı düşünüyorsanız, bu önemli kararı vermeden önce aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmanız gerekir:
-
Kariyer Alternatifleri: Mimarlığın yanı sıra, bina bilimi, kentsel planlama, iç tasarım ve sürdürülebilirlik alanlarında da kariyer fırsatları vardır. Bu alanlar, mimarlık becerilerinizi kullanmanıza ve bilgi birikiminizi geliştirmenize olanak tanır.
-
Ek Eğitim: Kariyerinizi farklı bir yola yönlendirmek için ek eğitim almayı düşünebilirsiniz. Yüksek lisans derecesi veya sertifika programları, yeni beceriler kazanmanıza ve farklı mesleklerde yetkinlik kazanmanıza yardımcı olabilir.
-
Transfer Edilebilir Beceriler: Mimarlar, problem çözme, analitik düşünme ve iletişim becerileri gibi çeşitli transfer edilebilir becerilere sahiptir. Bu beceriler, mimari sektörünün dışında da değerlidir.
-
Mali Hususlar: Mimarlığı bırakmak önemli bir mali karardır. Yeni bir kariyere geçiş, gelir kaybına veya ek eğitim masraflarına yol açabilir. Bu hususları dikkatlice değerlendirmeli ve finansal istikrarınızı sağlamalısınız.
-
Kişisel Tutkular: Son olarak, mimarlığı bırakmayı düşünürken kişisel tutkularınızı göz önünde bulundurmalısınız. Mimarlık sizin için artık tatmin edici değilse veya başka alanlara yönelmek için içinizden bir şeyler geliyorsa, kariyerinizi yeniden değerlendirmek doğru bir karar olabilir.
Mimarlığı bırakmak önemli bir karardır ve dikkatlice değerlendirilmelidir. Yukarıda belirtilen hususları göz önünde bulundurarak, sizin için doğru olan kararı vermenize yardımcı olacak bilgili bir karar verebilirsiniz.