Şimdi Ara

Gastronomi Okumayı Düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
4.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet başlıkta belirttiğim gibi gastronomi ve mutfak sanatları bölümünü okumak istiyorum , forumda yeterli konu yok bu bölüm hakkında gerçekten yaklaşık 2 senedir araştırıyorum , okuyanlar bilgisi olanlar çevresinde bu bölümü okuyan birileri olan vs varsa yardımcı olursa sevinirim , mezun olarak hazırlanıyorum eşit ağırlığım 70 80 net flan yapıyorum bakalım ne olacak.

Bu bölüm bildiğim kadarıyla 4 tane özel üniversitede var ve 5 veya daha fazla devlet üniversitesinde var..

Özel olanlar ; Okan Üniversitesi , Beykent Üniversitesi , Özyeğin Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi .. Özellerde Ygs 4 Puanı ile alıyor ve 405 puanın üzerinde hepsi yani çabalasam da pek umudum yok o kadar puanı yapabileceğimden , tabii ki tam burslu puanı bu , durumum da çok iyi değil %50 burslu girmeyi pek düşünemem

Devlet Üniversiteleri ; Eskişehir , Gazi , Akdeniz , Gaziantep ve Çanakkale .. Çanakkale Ygs 4 İle alıyor ancak diğer devlet üniversiteleri bu bölümü SS-1 İle alıyor , şuanda yaptıklarımla sözel puanım yetiyo gibi ancak büyük konuşmim , matematiğim sözelden daha iyidir ancak hayallerim var gerçekten sağlam bir şef aşçı olmak istiyorum ..

Üniversite okuyanlardan bazıları ile konuştum , Gazi'yi kesinlikle düşünme pratik dersler yok bölüme yeterli ilgi yok vs dediler , ee bu bölümde pratik gerçekten önemli , eskişehir'de okuyan bir arkadaş çok övdü kesinlikle tavsiye ederim dedi , 1.sınıftı ve seneye pratiğin başlayacağını söyledi , akdeniz'den de aynı şekilde ..
    Gönlüm eskişehirde ancak biliyorum ki bir özelde okumakla eskişehirde okumak arasında dağlar kadar fark var çünkü özellerde çok büyük mutfak yatırımları var..
    Çok yazdım öncelikle okuyanlara teşekkür ederim ve bu bölüm hakkında bildiklerinizi tavsiyelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim ..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gastronomi Okumayı Düşünüyor Musun?

Eğer lezzetli yemekler yaratma, mutfak kültürlerini keşfetme ve yiyecek-içecek sektöründe kariyer yapma konusunda tutkuluysan, gastronomi okumak senin için iyi bir seçenek olabilir.

Gastronomi Okumak Mantıklı Mı?

Gastronomi eğitimi, seni yiyecek-içecek alanında başarılı bir kariyere hazırlar. Bu alanda artan talep ve çeşitli kariyer fırsatları göz önüne alındığında, gastronomi okumak mantıklı bir yatırım olabilir.

Gastronomi Eğitimi Alabileceğin Kurumlar

Türkiye'de gastronomi eğitimi veren birçok üniversite ve meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Bu kurumlar, lisans, ön lisans ve yüksek lisans programları sunmaktadır.

Gastronomi Kariyeri Fırsatları

Gastronomi mezunları şu alanlarda kariyer yapabilir:

• Şef
    • Pastacı
    • Gıda Teknolojisi Uzmanı
    • Yiyecek-İçecek Yöneticisi
    • Restoran İşletmecisi

Gastronomi Eğitimi İçeriği

Gastronomi eğitimi, mutfak sanatları, gıda bilimi, mutfak yönetimi ve işletme gibi konuları kapsar. Teorik ve pratik dersler yoluyla öğrenciler, yiyecek hazırlama, mutfak teknikleri, gıda güvenliği ve maliyet kontrolü konularında bilgi ve beceri kazanırlar.

Sonuç

Eğer gastronomiye ilgi duyuyorsan ve yiyecek-içecek sektöründe bir kariyer hedefliyorsan, gastronomi okumak senin için iyi bir seçenek olabilir. Çeşitli kurs seçenekleri ve kariyer fırsatları ile gastronomi, tutkularını takip etmek ve başarılı bir kariyer inşa etmek isteyenler için tatmin edici bir alan sunmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhabalar. Bende Gastronomi bölümünü istiyorum. Çevremden duyduğum ve araştırdığım kadarıyla cok güzel bir bolum. Ts 1 den aldığından senin icin sorun olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Evet bira sorun olabilir işte çabalıyoruz sözele yöneliyoruz bakalım ne olacak ;) hayırlısı inşallah sen de kazanırsın
  • Şimdi geçen seneki araştırma zamanımı ve çok az bilgiye ulaşabildiğimi hatırladım da yardım etmek istedim.
    Sorularınız varsa cevaplamaya çalışırım Anadolu üniversitesinde okuyorum bölümü
  • Ygs ve Lys yaptığın netleri yazar mısın zahmet olmazsa , bir de Anadolu ünisinde mutfak dersleri vs kaçıncı sınıfta başlıyor mutfak yeterli mi kendimizi geliştirebilirmiyiz

• Hayalist52 kullanıcısına yanıt
    yaptığım netleri tam hatırlayamıyorum şimdi ama bende lisede lise 2-3 fen lise 4 tm sonrasında bir sene daha girdim sınava o zamanda ts den girdim yani tmciyim diye moralini bozma
    totalde ts1 de 420 küsür puanım ve 8 bin sıralamam vardı yani hepsine gidebiliyordum ama gaziyi uygulama derslerinin 3.sınıfın 2.döneminde başlıyor diye ve gölbaşında olduğu için yazmadım gölbaşının nasıl bir yer olduğunu bilseniz oraya ankara demezsiniz
    konyayı zaten hiç düşünmedim erzurumu da öyle. bu bölümün eğitimi en iyi antepte veriliyor ama orayıda şehir,iklim ve genel insan karakteri yüzünden seçmedim.
    geriye sadece antalya ve eskişehir kalıyordu ve ikisi de yeni açılıyordu ben eskişehiri; yaşadığım şehire daha yakın olması, modern bir yaşamın olması, dünyaya daha özgür bakabilen insanlarının olması, şehirdeki paha biçilebilen hemen her şeyin fiyatının makul seviyelerde olması, anadolu üniversitesinin akdeniz üniversitesine göre daha köklü ve kaliteli olması yönlerinden dolayı seçtim.
    tercih zamanımızda antalya ve eskişehirin ders içerikleri hakkında hiç bir bilgi yoktu yani tamamen kumar oynamak gibi oldu ne zaman uygulamalı derslerinin verileceği hakkında bilgimiz yoktu
    ama sonuç fark etmedi çünkü orda da burda da henüz uygulamalı ders olayı yok gördüğümüz dersler hep turizm işletmeciliği bölümünün dersleri örnek verecek olursam bu derslere mesela...
    genel hukuk, genel işletme, genel muhasebe, genel turizm, genel matematik, ileri ingilizce gibi...
    ama bölüm başkanımız 2. sene yoğun bir şekilde uygulamalı derslerimiz başlayacağını söylüyor hatta şu anda mutfağımız yapılıyor ve söylediğine göre bu mutfak beykentin hatta özyeğinin mutfağından bile daha iyi olacakmış
    başka sorularında varsa sorabilirsin cevaplamaya çalışırım

• loast kullanıcısına yanıt
    Verdiğin bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim tam istediğim gibiymiş eskişehir :) söylediklerinle çok yardımcı oldun , ben de anadoluyu istiyorum bakalım ne olacak hayırlısı :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayalist52 kullanıcısına yanıt
    rica ederim. umarım kazanırsın
  • Ne oldu kazandın mı ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.