Şimdi Ara

Mimarlık düsunen var mi arkadaslar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
5
Favori
8.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hayır aslaa düşünmüyorum
    özel üni. hiç düşünmedim zaten uzak duruyorum
    mimarsinandan başkasında gözüm yok benim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alonso...
    @Atkins
    hayır aslaa düşünmüyorum
    özel üni. hiç düşünmedim zaten uzak duruyorum
    mimarsinandan başkasında gözüm yok benim

Anladim dostum umarim olur beklediklern.. Bu arada son olarak guzel demissin begendim hayirli olurr hepimiz icinn
  • Bu arada mimarlık yapmak için sadece matematik eleyici unsur olduğunu düşünen ve bunu düşünerek mimar olan arkadaşlar anca devletde iskide viyadük altgeçit kaldırım felan yaparsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WirLieBen -- 20 Haziran 2011; 23:31:21 >
  • Mimarlık için resim yeteneğine gerek yok. Soyut düşünebilme, üç boyutun belki resimle de alakası olabilir ama mimarlık çok farklı ve kesinlikle yetenek sınavıyla alınmaması doğru. Genel adıyla Öss zaten saçma bir sistem de, mimarlıkta gereken matematik, özellikle geometri ve fizik bilgisini varolan yetenek sınavlarıyla ölçmek mümkün değil. Artık çizimler bilgisayarda yapılıyor zaten ki el çizimlerinde güzel çizmek değil doğru bir yapı oluşturmak gerekiyor bunu da sadece yeteneği olan birinin yapması mümkün değil, yeteneği olmayan ( resim anlamında ) birinin aldığı eğitimle yapması ise mümkün. Yani mimarlık hayal kurup çiziktireyim değil de, kafamda 3 boyutlu düşünüp, modelleyip bunu yerleştireyime bakar. Okuması da çok zor bir bölümdür, seçerken iyi düşünmek gerek.
  • arakdaşlar ben mimarlık okuyorum bundan önce yüksek okul da yapı ressamlığı, meslek lisesinde de yapı ressamlığı okuduğumdan dolayı detnik alt yapım çok fazla bu bölüm için nedeni ise verilen eğitimlerde teknik bilgi çok az elle çizim yaptığımda bilgisayar çıktısı zannediyor hocalar
    mimarlık okumak için yetenek kadar, istek, hayal kurma yetisi ve teknik bilgi gerektirmektedir. istek ve heves en önemli olan etkenlerdir bunlar olmazsa zaten okulu bırakırsınız çünkü bölüm çok zor (normal eğitim süresi 4 yıl olmasına rağmen 5 yıla çıkartmaya çalışılıyor hazırlık hariç gerçi onlar yapmasada zaten 5. yıla çıkıyor) bunların yanına takıntılı hocalar eklendiğinde ki bizde çok var(2 kredilik bir seçmeli ders yüzünden okul uzaya biliyor mesela ) bölüm tam bir işkenceye dönüşüyor. uyumayı, sosyal hayatı, bahar şenliklerini, konserleri, vs.. aklınızdan çıkartın tamamen ev yada yurt kuşuna (yurtta kalarakk okumak ayrı bir derttir bu bölüm için 2. döneme kalmaz eve çıkarsınız garanti ederim) dönüşüyorsunuz. bu bölümde okyanlar hayatın tadına mezun olduktan sonra varabiliyor en azından ben öyle umuyorum
    ufak bir tavsiye evde kalacaksanız kesinlikle yüksek okullardan ev arkadaşı edinmeyin hele ki truzim ve otelcilik okuyanlardan normal arkadaş bile edinmeyin çünkü onlar devamlı gezerken siz evde çizim maket gibi işlerle uğraşacaksınız zorunuza gidecek
    sadece resim yeteneği ile bu iş olmaz açıkcası ben teknik bir eleman olarak yetiştirildiğim için cetvelsiz cin ali bile çizemem ancak elime cetvel verirseniz sanat eseri çıkartabilirim resim yeteneği sadece ilk yıllarda eskizlerinizin güzel görünmesinden başika bir işe yaramaz. yetenek sınavı ile alım yapılmamasına kızan arkadaşlar neden mimarlığa değilde iç mimarlığa yetenek sınavı ile alım yapıldığını bir kez daha düşünsün derim

sınav sisteminden bahsetmeyeceğim çünkü meslek lisesi mezunu olduğumdan dolayı çektiklerimi bir ben bilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: liviera
    arakdaşlar ben mimarlık okuyorum bundan önce yüksek okul da yapı ressamlığı, meslek lisesinde de yapı ressamlığı okuduğumdan dolayı detnik alt yapım çok fazla bu bölüm için nedeni ise verilen eğitimlerde teknik bilgi çok az elle çizim yaptığımda bilgisayar çıktısı zannediyor hocalar
    mimarlık okumak için yetenek kadar, istek, hayal kurma yetisi ve teknik bilgi gerektirmektedir. istek ve heves en önemli olan etkenlerdir bunlar olmazsa zaten okulu bırakırsınız çünkü bölüm çok zor (normal eğitim süresi 4 yıl olmasına rağmen 5 yıla çıkartmaya çalışılıyor hazırlık hariç gerçi onlar yapmasada zaten 5. yıla çıkıyor) bunların yanına takıntılı hocalar eklendiğinde ki bizde çok var(2 kredilik bir seçmeli ders yüzünden okul uzaya biliyor mesela ) bölüm tam bir işkenceye dönüşüyor. uyumayı, sosyal hayatı, bahar şenliklerini, konserleri, vs.. aklınızdan çıkartın tamamen ev yada yurt kuşuna (yurtta kalarakk okumak ayrı bir derttir bu bölüm için 2. döneme kalmaz eve çıkarsınız garanti ederim) dönüşüyorsunuz. bu bölümde okyanlar hayatın tadına mezun olduktan sonra varabiliyor en azından ben öyle umuyorum
    ufak bir tavsiye evde kalacaksanız kesinlikle yüksek okullardan ev arkadaşı edinmeyin hele ki truzim ve otelcilik okuyanlardan normal arkadaş bile edinmeyin çünkü onlar devamlı gezerken siz evde çizim maket gibi işlerle uğraşacaksınız zorunuza gidecek
    sadece resim yeteneği ile bu iş olmaz açıkcası ben teknik bir eleman olarak yetiştirildiğim için cetvelsiz cin ali bile çizemem ancak elime cetvel verirseniz sanat eseri çıkartabilirim resim yeteneği sadece ilk yıllarda eskizlerinizin güzel görünmesinden başika bir işe yaramaz. yetenek sınavı ile alım yapılmamasına kızan arkadaşlar neden mimarlığa değilde iç mimarlığa yetenek sınavı ile alım yapıldığını bir kez daha düşünsün derim

sınav sisteminden bahsetmeyeceğim çünkü meslek lisesi mezunu olduğumdan dolayı çektiklerimi bir ben bilirim

Heycanla bekledigim kisiydiniz bu konuda beni biraz aydinlatabilir miainiz oncelikle hangi unverstede oldugunuzu sorabilir miyim?? (:

• şuan mimarsinan mimarlığı kazanamıyorum diye kafayı yiyeceğim
  • quote:

şuan mimarsinan mimarlığı kazanamıyorum diye kafayı yiyeceğim

Bu kadar üzülme kardes hedefine kararliligina saygim sonsuz ama hayirlisi de bence .. Bnmde hayalim mimar sinan fakat zor bir ihtimall
  • quote:

şuan mimarsinan mimarlığı kazanamıyorum diye kafayı yiyeceğim

Sen bu kadar övünce resimlerine baktım harbiden iyi üniversitemiş Bende ege üniversitesini çok severim tam istediğim okul derim ama mimarlık ve hukuk bölümleri yok ben senin yerinde olsam başka bir yerde mimarlık yazarım sonuçta üniversitede geçirceğin dönem sınırlı ama yapacağın iş hayatının büyük bir bölümünü kaplıyacak ileride pişmanlık duymamak için iyi düşün derim
  • ben mimarsinanın dış görüşünüşe kapılmadım zaten
    onun gibi başka üni.lerde var
    Mimarsinan işte ya sanat okulu
    önceden itü mimarlık istiyordum orasıda çok güzel bir okul
    osmanlı döneminde kışla olarak kullanılan biryer zaten adı taşkışla
    ama araştırınca mimarsinanın o büyüsüne kapıldım
    sanırm istanbulda devlet kazanamam
    özelde istemiyorum(nedeni özele gidersem zaten burslu gidebilirim benim dışımda tabi burssuz kişiler olacak ben biraz bu durumu haksızlık olarak görüyorum miilet parayı veriyo okuyo olarak görüyorum )
    istanbul dışınada gitmeyeceğim

şehir ve bölge planlama seçip mimarlığa geçebilrsem geçeceğim ama aklıma takılan şeylerden biride
    itü ve yıldızdada var bölüm ve oraların puanları daha yüksek büyük ihtimal oralarada yeter puanım
    ama mimarsinan istiyorum

eğer tercihlere kadar bir dönüş yapmazsam şehir ve bölge planlama yazacağım
    ilk sene derslerine baktım zorlanacağımı sanmıyorum notlarımı yüksek tutabilirim sanırım

• Orijinalden alıntı: Alonso...

ben mimarsinanın dış görüşünüşe kapılmadım zaten
    onun gibi başka üni.lerde var
    Mimarsinan işte ya sanat okulu
    önceden itü mimarlık istiyordum orasıda çok güzel bir okul
    osmanlı döneminde kışla olarak kullanılan biryer zaten adı taşkışla
    ama araştırınca mimarsinanın o büyüsüne kapıldım
    sanırm istanbulda devlet kazanamam
    özelde istemiyorum(nedeni özele gidersem zaten burslu gidebilirim benim dışımda tabi burssuz kişiler olacak ben biraz bu durumu haksızlık olarak görüyorum miilet parayı veriyo okuyo olarak görüyorum )
    istanbul dışınada gitmeyeceğim

şehir ve bölge planlama seçip mimarlığa geçebilrsem geçeceğim ama aklıma takılan şeylerden biride
    itü ve yıldızdada var bölüm ve oraların puanları daha yüksek büyük ihtimal oralarada yeter puanım
    ama mimarsinan istiyorum

eğer tercihlere kadar bir dönüş yapmazsam şehir ve bölge planlama yazacağım
    ilk sene derslerine baktım zorlanacağımı sanmıyorum notlarımı yüksek tutabilirim sanırım

Kardeş umarım mimar sinanı tuttururuz ikimizde .. gebze yüksek teknoloji enstittüsü hakkında bilgin var mı? ordada mimarlık var.

• alonso;
    Kardeş umarım mimar sinanı tuttururuz ikimizde .. gebze yüksek teknoloji enstittüsü hakkında bilgin var mı? ordada mimarlık var
  • Hayir istanbul dışını araştırmadim hiç
  • İstanbul disi sayilmaz ama uzak tabi ..
  • Uf sıkıntıdan derste calisamiyorum ufacık olan şansımida yedim bitirdim =D
  • quote:

Uf sıkıntıdan derste calisamiyorum ufacık olan şansımida yedim bitirdim =D

Senden daha az sansim olmasina ragmen ben daha umutluyum.. Gelme sansi var bence cok umutsuz olmana gerek yok..
  • hangi üni diye sormuşsun keşke hiç sormasaydın. puanım itü'ninkinden yüksekti ama tercih yaparken puanımı bilmiyordum, türkiye geneli kontenjan çok azdı ve o sene kesinlikle girmek zorundaydım büyük bir hata yaparak Karaelmas üniversitesini yazdım daha önce hiç dgs öğrencisi almamıştı nese dedik yüksek okuluda karaelmas'da okuduk nasılsa derken her ilde bir üniversite mantığıyla benim okulu karabük üniversitesine çevirdiler anlayacağın okul hayatım boyunca başıma gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.

size önerim arkadaşlar ailenizden uzakta okula gitmeniz yoksa üni değil lise okursunuz aileden uzak olun ki para idare etmeyi ve hayatı öğrenin. birde okul tabiki önemli ancak piyasayı görmüş biri olarak söyleyeyim piyasada okul önemsenmiyor detay çizemeyen otdü ve itü mezunlarını biliyorum haliyle adam ilk başta okulun ismine kapılıp işe almış iş yapamazsanız iki günde kapının önüne koyar.
    + bir gerçek daha söyleyeyim size mezun olduğunuz zaman zaten öğrendiklerinizin bir çoğunu unutmanız gerekecek (cem yılmaz hesabı ) proje derslerinde uçun uçun tasarım yaparken uçun uçun derler piyasaya çıktığınızda 3+1'ler, şeklin değil metre karenin önemli olduğu gerçeği sizi bekliyordur umarım istediğiniz biryeri kazanabilirsiniz şansınız açık olsun zira bu bölüme girdiğinizde ihtiyacınız olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: liviera
    hangi üni diye sormuşsun keşke hiç sormasaydın. puanım itü'ninkinden yüksekti ama tercih yaparken puanımı bilmiyordum, türkiye geneli kontenjan çok azdı ve o sene kesinlikle girmek zorundaydım büyük bir hata yaparak Karaelmas üniversitesini yazdım daha önce hiç dgs öğrencisi almamıştı nese dedik yüksek okuluda karaelmas'da okuduk nasılsa derken her ilde bir üniversite mantığıyla benim okulu karabük üniversitesine çevirdiler anlayacağın okul hayatım boyunca başıma gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.

size önerim arkadaşlar ailenizden uzakta okula gitmeniz yoksa üni değil lise okursunuz aileden uzak olun ki para idare etmeyi ve hayatı öğrenin. birde okul tabiki önemli ancak piyasayı görmüş biri olarak söyleyeyim piyasada okul önemsenmiyor detay çizemeyen otdü ve itü mezunlarını biliyorum haliyle adam ilk başta okulun ismine kapılıp işe almış iş yapamazsanız iki günde kapının önüne koyar.
    + bir gerçek daha söyleyeyim size mezun olduğunuz zaman zaten öğrendiklerinizin bir çoğunu unutmanız gerekecek (cem yılmaz hesabı ) proje derslerinde uçun uçun tasarım yaparken uçun uçun derler piyasaya çıktığınızda 3+1'ler, şeklin değil metre karenin önemli olduğu gerçeği sizi bekliyordur umarım istediğiniz biryeri kazanabilirsiniz şansınız açık olsun zira bu bölüme girdiğinizde ihtiyacınız olacak

Hicam Yorumlarin icin tesekkur ederim peki birsey daha sorabilir miyim aileden uzakta unversite okuma fikrine bende sicak bakiyorum fakat durum icabi istanbulda kalmam gerekiyor.. Bu yuzden acaba ozel mimarliklar hakkinda ne dusunuyorsun burslu okumak istiyorumm..

• quote:

Orijinalden alıntı: Atkins

quote:

Uf sıkıntıdan derste calisamiyorum ufacık olan şansımida yedim bitirdim =D

Senden daha az sansim olmasina ragmen ben daha umutluyum.. Gelme sansi var bence cok umutsuz olmana gerek yok..

Fen netlerim genelde sinavda cok kötü oluyo o yüzden umutsuzum
    Ama kendi yaptığım denemeler fena degil
    Bakalim artik ösym bana güler belki =)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.