Merhaba arkadaslar.. oncelikle foruma yeni katildim fikir alisverisinde bulunabilirsek cok sevinirim.. Ben ygs 60 bin lys 1 67 yapms durumdaym su anda devlet mimarlik sansm az ozel burslu istiyorum .. Var midir benimle kader birligi etmis arkadaslarr ... (:
okul puanın sağlamsa fenden fule yakın yapman lazım devlet istiyorsan . mimarlık puanları uçuk malum
Haklisin okuldan 70 civari geliyor fen ortalamam da 70 devlet zor gibi özel bursluya girebilir myim herhangi bir fikrin war mi kardesm ..
quote:
Orijinalden alıntı: Atkins
Haklisin okuldan 70 civari geliyor fen ortalamam da 70 devlet zor gibi özel bursluya girebilir myim herhangi bir fikrin war mi kardesm ..
LYS 1 deki netlerin bence güzel. okuldan 70 de fena sayılmaz. lys2 den inş. iyi bişey yaparsın . haliç tam burslu geçen yıl 29.820. kişiyi almış . bence buraya girebiilirsin. ama hedefin daha yüksekse daha sıkı çalışacaksın. benim de durumum senin gibi ama biraz daha düşük gidiyorum. hedefim 33 bin . kolay gelsin
Çok sagol bahçesehir unv. Dusunuyorum umarim istedigimiz olur lys 2 de hepimize kolay gelsin tesekkrleer tekrar..;)
Mimarlık gibi bir bölüme genel yetenek ile öğrenci alınması daha mantıklı değil mi?
Kesinlikle katiliyorum malum ulkemiz amaa..
quote:
Evet dimi ne salak sistemin olduğu bir ülke.
quote:
Orijinalden alıntı: VoLken7
quote:
Öyle maalseff..
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: VoLken7
quote:
Öyle maalseff..
Alıntıları Göster
Mimarlık için yetenekle alınsa bu seferde hiç kimse çalışmadan yetenekle giriyor diye ağlanırsınız .. Mimarlık yetenek kadar sorumlulukta gerektiren bir meslektir . Ders çalısma sorumlulugunu almayan , sadece yeteneği olan adamın ne işi var mimarlıkta. İşte bu ikiside sizde varsa sistem tam size göre
quote:
Orijinalden alıntı: t4m3r
Mimarlık için yetenekle alınsa bu seferde hiç kimse çalışmadan yetenekle giriyor diye ağlanırsınız .. Mimarlık yetenek kadar sorumlulukta gerektiren bir meslektir . Ders çalısma sorumlulugunu almayan , sadece yeteneği olan adamın ne işi var mimarlıkta. İşte bu ikiside sizde varsa sistem tam size göre
ne kadar saçma bir fikir.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: WirLieBen
quote:
ne kadar saçma bir fikir.
quote:
Alıntıları Göster
Tamam hocam sen bu kafayla devam et ... Umarım mimar olursun ve sana işim düşmez .
@Atkins ve Volken; beyler birakin bu memleketi karalama edebiyatini. Caresizliginizi memlekete atmayin.
quote:
Orijinalden alıntı: t4m3r Mimarlık için yetenekle alınsa bu seferde hiç kimse çalışmadan yetenekle giriyor diye ağlanırsınız .. Mimarlık yetenek kadar sorumlulukta gerektiren bir meslektir . Ders çalısma sorumlulugunu almayan , sadece yeteneği olan adamın ne işi var mimarlıkta. İşte bu ikiside sizde varsa sistem tam size göre
Benm anlamadigim o sorumlulugu alamadigimizi nerden cikarttin ?? Soylemek istedigimiz bu gibi meslekler ilgi alanlarina gore insanlarin yeteneklerine gore alinmasi gerektigini dusunduk.. Mimar olupp yan gelip yatalim diye birsey soylemedik.. sistemin dogru oldugunu mu dusunuyorsun gercekten
quote:
Orijinalden alıntı: Kaanak @Atkins ve Volken; beyler birakin bu memleketi karalama edebiyatini. Caresizliginizi memlekete atmayin.
Caresizlik diil kaanak biraderim insan psikolojisi ve insan yeteneklerini hice sayan sisteme lanet edioruz sadece o kadar ;)
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Kaanak @Atkins ve Volken; beyler birakin bu memleketi karalama edebiyatini. Caresizliginizi memlekete atmayin.
Caresizlik diil kaanak biraderim insan psikolojisi ve insan yeteneklerini hice sayan sisteme lanet edioruz sadece o kadar ;)
Degistiremeyeceginiz isyan bosadir.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: t4m3r Mimarlık için yetenekle alınsa bu seferde hiç kimse çalışmadan yetenekle giriyor diye ağlanırsınız .. Mimarlık yetenek kadar sorumlulukta gerektiren bir meslektir . Ders çalısma sorumlulugunu almayan , sadece yeteneği olan adamın ne işi var mimarlıkta. İşte bu ikiside sizde varsa sistem tam size göre
Benm anlamadigim o sorumlulugu alamadigimizi nerden cikarttin ?? Soylemek istedigimiz bu gibi meslekler ilgi alanlarina gore insanlarin yeteneklerine gore alinmasi gerektigini dusunduk.. Mimar olupp yan gelip yatalim diye birsey soylemedik.. sistemin dogru oldugunu mu dusunuyorsun gercekten
Alıntıları Göster
Ben sana özel konuşmuyorum hocam genel olarak söyledim .. Tamam sen alırsın öteki alır ama herkeste aynı sorumluluk duygusu olmuyor malesef..
Ama sen sisteme yönelik konusuyorsun ve bu sistem dünyanın heryerinde böyle işliyor ..
quote:
Orijinalden alıntı: t4m3r Ben sana özel konuşmuyorum hocam genel olarak söyledim .. Tamam sen alırsın öteki alır ama herkeste aynı sorumluluk duygusu olmuyor malesef..
Ama sen sisteme yönelik konusuyorsun ve bu sistem dünyanın heryerinde böyle işliyor ..
Yok kardesim oyle islemiyor maalesef ulkemiz haric bircok ileri gelen dunyada soz sahibi olan ulkelerde insanlari kucuk yastan yeteneklerine yonlendiriliyorlar ve sinav yapilacaksa bu yetenekleriyle ilgili sinavlar yapiliyor.. Aslaa amacim ulkemi yermek diil ama maalesf ckk ic acici gelmiyor..
quote:
Orijinalden alıntı: Kaanak
quote:
quote:
Degistiremeyeceginiz isyan bosadir.
Her degistiremeyecegimiz sey icin fikirlerimizden vazgececk olursak vay halimize kardesim ;)