Şimdi Ara

Mimarlık düsunen var mi arkadaslar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
5
Favori
8.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • mimarlık çok güzel bir meslek benim kardeşimde bu bölümü istiyor meslek lisesinde okudugu halde ama onun kazanabilecegi okullar genelde orta halli üniversiteler oda bunun farkında hatta abant izzet baysalda okuyan bir tanıdıgımız var ileride bu bölümden mezun olupta gerçekten tam anlamıyla işini yapan kaç kişi var yada kaç kişi gerçekten iyi para kazanıyor diye sorarsanız bu tabiki azınlıkta ama mimarlık olmuyorsa şehir ve bölge planlama güzel bir meslek hatta mimarlıktan daha fazla iş sahası olan bir meslek ayrıca daha sonra mimarlıga geçişte yapabilirsiniz ama benim bildigim itü mimarlıkta çok çok iyi en az mimar sinan kadar
  • quote:

benim kardeşimde bu bölümü istiyor meslek lisesinde okudugu halde

bende meslek lisesi mezunuyum. direk zaten kazanamaz ama 2 yıllık restorasyon okuyup dikey geçiş ile mimarlığa eçebilir toplamda 1 yıl kaybı olur başka birşey olmaz tecrübeyle sabittir
  • quote:

Orijinalden alıntı: liviera

quote:

benim kardeşimde bu bölümü istiyor meslek lisesinde okudugu halde

bende meslek lisesi mezunuyum. direk zaten kazanamaz ama 2 yıllık restorasyon okuyup dikey geçiş ile mimarlığa eçebilir toplamda 1 yıl kaybı olur başka birşey olmaz tecrübeyle sabittir

merhaba direk geçişten söz etmişin yalnız benim arkadaşım 2 sene innşaat okudu dgs sınavıyla mimar sinan g.s.ü kazandı ama 1.sınıftan başladı ?
  • @ iç mimarlık için internet aleminde en güzel yorumlardan birini yapanlardansınız öncelikle teşekkür ediyorum yarumlarınız için. konuya gelecek olursak ben Selçük iç mimarlık bölümünü istiyorum ve gidecek kadar puanı da aldım ve bu bölümdeki tüm zorluklara karşı hazırım uykusuz vs. fakat kafamı karıstıran ve beni marmara işletmeye sürükleyen :

1 iş bulma imkanı kısıtlı

2 düşük ücret (kimi int. sayfalarında 700-800 kimileirnde min 2.000 tl ) gibi sıkıntılı yazılar mevcut

bu konularda yardımcı olup bizi aydınlatırsanız sevinirim.

Not. iç mimarlıgı o kadar istiyorum ki çıkıp 1-2 kişi olumlu bişi söylemesini bekliyorum ki rahatlayıp gönül rahatlığııyşa gidebileim :D @liviera
  • hydilek44 H kullanıcısına yanıt
    şuanda bir iç mimar ile çalışıyorum ve iç mimar stajerim mevcut :)
    bu meslekte hayal gücü yaratıcılık ve program bilgisi en çok gerekenlerdendir. (3dmax vb gibi)
    şuan iç mimar arıyoruz 3d çizim bilen iş başvurusuna geliyor meslekleri duysanız aklınız şaşar geri çeviriyoruz.
    şeçeceğin meslek hakikaten güzel bir meslek hiç bir yerde iş bulamasan dahi ki pek muhtemel değil piyasaya 3d modelleme yapar satarsın piyasada 3d yapan açığı çok fazla. yarın (unutmazsam tabi) iç mimar arkadaşımdan buraya bir yorum bırakmasını isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: liviera

şuanda bir iç mimar ile çalışıyorum ve iç mimar stajerim mevcut :)
    bu meslekte hayal gücü yaratıcılık ve program bilgisi en çok gerekenlerdendir. (3dmax vb gibi)
    şuan iç mimar arıyoruz 3d çizim bilen iş başvurusuna geliyor meslekleri duysanız aklınız şaşar geri çeviriyoruz.
    şeçeceğin meslek hakikaten güzel bir meslek hiç bir yerde iş bulamasan dahi ki pek muhtemel değil piyasaya 3d modelleme yapar satarsın piyasada 3d yapan açığı çok fazla. yarın (unutmazsam tabi) iç mimar arkadaşımdan buraya bir yorum bırakmasını isterim.

Hocam siz mimarlık okumuştunuz değil mi yani ünvanınız iç mimar değil mimar? Anladığım kadarıyla mezun olmanızdan pek bir süre geçmeden ofis açmışsınız bana biraz iş hayatı ve maaş konusunda da tecrübelerinizi paylaşır mısınız yatay geçiş düşünüyorum mümarlığa öğrencilik olarak aklıma yattı bir de iş hayatını yaşamış birisi olarak sizin tecrübelerinize başvurmak istedim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.