Şimdi Ara

Mimarlık düsunen var mi arkadaslar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
5
Favori
8.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • özel üniversiteler hakkında bir bilgim yok ama bu bölümde her şey kişinin kendisini geliştirmesine bakıyor devamlı yeni gelişmeleri araştırmalı ve projelerinde uygulamalısın toplamda zaten 8 proje yapılıyor bunun ilk iki projesi temel proje olduğu için tasarımdan bile saymıyorum onları geri kalann 6 projelerde seni zorlayacak hatta bazı projelerin piyasada olsa tek bir mimarın baş edemeyeceği projelerdir bu nedenle yapı dergilerine abone olmalı ve gelişmeleri takip etmen gerekli
    okulu kazanabilirsen sana çok önemli bir tavsiye projelerini tasarlarken maketini yapmayıda düşün çizerken uçarsın bu sefer maketi yapamaz s.çarsın
  • =D .. Paylastiklarin icin tesekkurler aydinlandim .. Son olarak pismanlik duydun mu bu bolumu sectigin icin yani tavsye ediyor musun mimarligi..
  • bu bi tutku işidir liseden mezun olduğumdan beri bu bölümü istiyordum o nedenle yüksek okul okumak zorunda kaldım (malum meslek lisesinde okuyup bu bölüme gitmek hayaldir) oradan geçiş yaptım arada bezdiğim bi dönem öğretmenlik okudum ama yapamadım bıraktım mimarlığa geldim.

işin aslı sana sadece şu kadarını söyleyeyim gözlerini kapat ve hayal et...

birşey tasarlamışsın çizmişsin ve onlarca işçi bir araya gelmiş senin eserini ortaya çıkartmaya çalışıyorlar yavaş yavaş ortaya çıkıyor eserin ve sonunda bittiğinde içinde gezerken her yerin ölçüsünü ayrıntısını biliyorsun ve çatısında yada balkonunda elinde bir bardak çay. bir yudum alıyorsun sigarandan bir fırt çekiyorsun işte budur diyorsun aynısını bahçeden yapına bakarakta yapabilirsin bu hazzu ben hiçbirşeyden alamıyorum

• ;) çok sagol yaa cidden artik biraz daha istiyorum mimar olmayi .. Hocam Bu bolume girdikten sonrada yardimlarini esirgemezsin ins. ((: cidden tesekkur edrim size
  • ayıpsın dostum her zaman yardımcı olurum elimde geldiğince projeleri falan gönderirim
  • Hocam cok sagolasinn yaa kesinlikle mimar olmak istiyorumm artik (:
  • ben ama iç mimarlık ve çevre tasarmı.Tm oldgm için =)Bilkent inş.
  • Bu mimar olmak isteyenler türkiye şartlarında mimarlık mesleğini icra edebileceklerini mi sanıyorlar? Nasıl? Ne şekilde? Ne maaşla?

Birazdan söyleyeceklerime tüm mimarlar topa tutacaktır ama işin aslı budur, mimarlık düşünenler iyi okusun.

Okulda yıllarca çizim yapıp anaokulu çocukları gibi maketler çizersiniz. 24 saat çizersiniz. Ve her çizdiğinizi hoca gözünüzün yaşına bakmadan yırtar atar. Sabahlara kadar çizersiniz. Yurtlarda lambası açık olan tek ev mimarlık öğrencisinin evidir. Çizim yaptığınız masanın yanına kova koyup kafanızı kovaya sokarsınız uyanırsınız yeniden çizim yaparsınız. 7 sülalem inşaat işinde. Tüm mimarlık projeleri cd'lerde cd'cide satılır. Evin boyutuna göre orantılı olarak tek tuşla büyültülür ve küçültülür. Minimum 1.000.000 tl sermayeniz yoksa el altında 750 lira ile yıllarca "hayvan" gibi çalıştırılırsınız. Ve size de iş vermezler, teknik lise mezununa çizdirirler size imzalatırlar...

Neyse daha fazla uzatmıyayım.

Bu mimarlık okumak isteyenleri, bilhassa vakıf üniversitesinde okuyacakları ise aklım hiç hiç almıyor. Haliç üniversitesinde öğretmen daha 3ds max'da koni çizemiyor hangi tuştu diye düşünüyor pentium 4 bilgisayarda saatlerce render alamıyorsunuz. Siz ne eğitiminden bahsediyorsunuz vakıf üniversitesinde veya devlet üniversitesinde? Devletin hali daha da berbat. Yahu siz nasıl bir mantıkla bu işe gönül koydunuz? Bakın size bir abiniz tavsiye veriyor. Aklınızdan bile geçirmeyin. Geçen yıl mezun olur olmaz verilen imza yetkisi de kaldırıldı. İYice zorlaştırdılar. 4-5 yıl sonra imza yetkisini alabiliyorsun ki bu da bittiğimizin işaretidir.

Gidi bir sürü mühendislik bölümleri var. Mahallenin konuşmayı bilmeyen kekosu bile 8-10.000 tl para alıyor. Petrol mühendisi ol, elektrik elektronik mühendisi ol, mekatronik mühendisi ol. Ama mimarlık nedir arkadaşım? Tabi insan işin içine girmeden de bilmiyor...

• akradaşım söylediklerinin ufak bir kısmına katılıyorum sadece.

***yazında bir yerde çizimi bize yaptırmayacaklarını bi, teknik ressama çizdireceklerini ve bize sadece imza attıracaklarını söylemişsin. sanırım haberin yok ama mimarın işi çizim yapmak değilidr. biz tasarlarız gerekli bilgiler ile teknik ressema çizdiririz imzamızı basarız üstüne.

***1.000.000 tl sermayeniz yoksa demişsin o kadar sermaye olsa okumaya gerek varmı ilk mezunu da olsan o parayla yap sata girersin. biraz çevren varsa rahatlıkla bir büro açıp çalışabilirsin bi bilgisayar birde büro yeter hatta ilk başlarda home ofis olarak çalışırsın o kadar sermaye ile na yapacaksın bilmiyorum hakkaten.

***ben hiç işsiz bi mimar göremedim. sen gördün mü sadece rokulu bir şekilde bitirmişama işten anlamayan bir mimar görmüştüm oda diplomayı kiralamış aylık 1000tl para alıyordu kendiside gitar öğretmenliği yapıyordu.

***okul konusunda haklısın bilgisayar desteği sorun özel ünileri bilmem ama devlette böyle. ancak hocalar için genelleme yapmayalım bizdeki öğretim görevlisi baya sağülamdı.

***ana okulu çocukları gibi maket yaparsınız demişsin. nese birşey demiyorum .

son olarak merak ettiğim se ne bölüm okuyorsun yada ne iş yapıyordun

• bu arada brşey söylemeyi unutmuşum bir projenin kaça çizildiğinden yada tecrübeli bir mimarın aldığı maaştan haberdarmısın
  • arkadaslar ben billkent icmimarlık ve cevre tasarımını düsünüyorum bu bölümdede cizim falan varmı mimarlıkta oldugu gibi yoksa ic dekorla ilgili mi sadece mimarlık la farkı nedr???bide bilkent i tavsiye edermisnz yoksa bahcesehire mi gitmelym???bn istanbulda oturuyorm...
  • Bilkent Bahçeşehir'den tabii ki daha iyi. Normalde iç mimarlıkta çizim olması lazım dersleri de ağırdır öyle dekorasyon değil yani ama iç mimarlık ve çevre tasarımı farklı mı bilmiyorum? Okulların o bölümünün ders programlarına bakmanı tavsiye ederim.
  • çevre tasarımı tabiki farklı çevre tasarımı yapan kişilere "peyzaj mimarı" denir
    mimar (şu iç mimar olayı yüzünden dış mimar derler adamı sinir ederler mavi ekran vermek zorunda kalırız. halbu ki ayırımı çok kolaydır. pilav ve iç pilav gibi kimse oilava dış pilav demiyor halbu ki )
    iç mimar
    peyzaj mimarı
    bu bölünler birbirinden çok çok farklıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: liviera
    çevre tasarımı tabiki farklı çevre tasarımı yapan kişilere "peyzaj mimarı" denir
    mimar (şu iç mimar olayı yüzünden dış mimar derler adamı sinir ederler mavi ekran vermek zorunda kalırız. halbu ki ayırımı çok kolaydır. pilav ve iç pilav gibi kimse oilava dış pilav demiyor halbu ki )
    iç mimar
    peyzaj mimarı
    bu bölünler birbirinden çok çok farklıdır

kardes bölümün adı sadece cevre tasarımı yada ic mimarlık degil komple adı ic mimarlık ve cevre tasarımı =D farkı nedir mimarlıkla ve peyzaj la merak ediorm terchlermde yazablrm bu bölümü..zaten ya inglzce isletme yada bunu yazcam..fikir edinmek istiorm..

• quote:

bu arada brşey söylemeyi unutmuşum bir projenin kaça çizildiğinden yada tecrübeli bir mimarın aldığı maaştan haberdarmısın

Hocam su uzun yazan arkadas kafami celdi biraz hakikaten boyle midir yaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atkins

quote:

bu arada brşey söylemeyi unutmuşum bir projenin kaça çizildiğinden yada tecrübeli bir mimarın aldığı maaştan haberdarmısın

Benide etkiledi bir anda mühendislik gözüme daha cazip gelmeye başladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluecancan

quote:

quote:

Benide etkiledi bir anda mühendislik gözüme daha cazip gelmeye başladı

(: öyle valla yaa iyice kafam karisti (:

• quote:

Merhaba arkadaslar.. oncelikle foruma yeni katildim fikir alisverisinde bulunabilirsek cok sevinirim.. Ben ygs 60 bin lys 1 67 yapms durumdaym su anda devlet mimarlik sansm az ozel burslu istiyorum .. Var midir benimle kader birligi etmis arkadaslarr ... (:

ben panpa öyle bir durum varsa pm lütfen
  • Tercih dönemine girmemize az kaldı durumlarınız nasıl kaç puan bekliyorsunuz ? Tercih konusunda kafanızda netleşen birşeyler var mı ?
    Açıkçası benim kafam her geçen gün daha fazla karışıyor bir gün mimarlık yazcam diyorum ertesi gün başka şeyler okuyorum başka şeyler dinliyorum bu seferde mühendislikler daha cazip geliyor
    Bu arada mf4te ham 420 civarı bekliyorum(3 aşağı 5 yukarı olur) okul puanım 74-75
  • genç arkadaşlarım size bir tavsiye bölüm özelliklerini araştırırken kendinize uygun olanını bulun ve onu tercih edin size uygun derken yapmaktan gerçekten zevk alacağınız bir meslek edinin yoksa emin olun ne kadar para kazandığına bakmadan başka dallara yönelirsiniz. mimar olup gitar dersi veren adamlar tanıyorum. insanlar yaşları ilerledikçe herşeyin daha iyi farkına varıyorlar ve önemsedikleri şeyler farklı oluyor şimdi siz hangisinin daha iyi bir maaş sağlıyacağına bakıyorsunuz ama ilerde böyle olmayacak. hani bilgisayar bileşenlerinde fiyat/performans ürünleri vardırya sizde kendiniz için f/p özelliğine sahip meslekler edinin

başarılar umarım istediğiniz bölümde ve mutlu olabileceğiniz bir bölümde olursunuz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.