Şimdi Ara

Mimarlık olmazsa (70-80k)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2020 tayfadanım çok yüksek bir sıralama yapabileceğimi sanmıyorum 70 80k yaparım tahminimce. İnşaat mühendisliği istiyorum hangi üniversiteleri önerirsiniz, mühendislikte inşaat doğru bir seçim midir? (Asıl isteğim mimarlık ama istediğim sıralamayı yapamazsam diyerek inş. Mühendisliğini de düşünüyorum sonuçta çok apayrı dünyalar değiller)
    Tabii isteklerimin yanı sıra işsizlik durumlarından ve maddi imkanların neler olduğundan veya farklı bölümlerden bahsedebilirsiniz bilgileriniz doğrultusunda 😊
    Bir diğer isteğim uzay ve bilimle ilgili bölümler fakat onlarda da alalade bir üniversitenin yanlış seçim olacağını düşünüyorum yani hem işsizlik açısından çok riskli hem de itü gibi üniversiteler 540 puanla falan alıyorlar 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Dostum selamlar . İnşaat mühendisliği son sınıf öğrencisiyim . Şu an da stajyer mühendis olarak hatrı sayılır bir firmada çalışmaktayım .

Öncelikle mühendislik seçmeyi kafaya koyduysan ve bu puan aralığında seçebileceğim en doğru tercih inşaat mühendisliği olur . Şimdi sana kısada piyasanın durumuna geçmeden okuyacağın bölümü bir anlatayım . Dostum bölüm mühendislikler içinde en zor olan 2 mühendislikten biri . Diğeri ise makine . Valla okurken yaşlanıyorsun . Kaç sefer kendime küfürler ettim neden bu bölümü seçtim diye 😂 ama gel gelelim işin içine girdikten sonra dedim ki tamam ya ben şantiye için doğmuşum . Şu an mesleği severek yapıyorum ama okuması çok sıkıntı . Ne projesi bitiyor ne tasarımı her hafta ayrı bir aksiyon dert sıkıntı . Yeter diyorsun artık yeter 😤. Mukavemet , betonarme , zemin , çelik , ulaştırma gibi dersler hayattan soğutur adamı özellikle de çelik dersi . Ölümlerden ölümdür . En azından bizim okul için öyleydi . Birde bu çelik dersinin çizimli bi tasarım dersi var ki resmen 2-3 hafta çizim i yetiştiricem diye zombi gibi dolaştığımı biliyorum . Herneyse Bunlar çok farklı detaylar sonra istersen pm atarsın bana detaylı anlatırım 😂

Şimdi piyasanın durumunu anlatiyim sana . İnşaat sektörü şu son 1 sene gibi bir süredir aşırı durdu . Firmalar şantiyelerini kapattı . İşçi çıkarımları en yüksek seviyede . İnşaat mühendisliği iş ilanı bile neredeyse yok çünkü iş yok şu anda . Ama hep böyle gitmicek tabikide bu durum .
    Tanıdığı olan herkes e iş var ben sana bunu söyliyim . Yani inşaat mühendisi olup çok uzun zamanlar işsiz olan görmedim ben . Sektör her ne kadar durdu desek de büyük firmalar hala mühendis alıyorlar . Altlarında taşeron firma çalıştırıyor . Bir şekilde gene dönüyor . Ama ufak firmalar bitti yani böyle mahalle aralarında ufak 3-4 katlı inşaat diken firmaların devri sona erdi artık öyle bişi zor . Çünkü kâr yapamıyorlar .

Yani anlayacağın ben mutluyum kardeşim bu mesleği okumaktan . Bir daha meslek seçme şansı verseler bana gene bu mesleği seçerdim pişman da değilim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Bu kadar ayrıntılı ve ilgili mesaj için teşekkür ederim

Ben zaten tasarım, proje gibi şeylere çok ilgi duyuyorum ve yorucu olduğunu da biliyorum ama benim için yine de çok güzel meslekler mimarlık ve inşaat mühendisliği. İçim bir nebze de olsa rahatladı çünkü sektörün genel olarak gerilediği bir dönemdeyiz ve ben mezun olduktan sonra da 5 yıl geçecek hazırlık varsa 6 yıl sonrasından bahsediyoruz. (Daha 12ye geçicem onu da sayıyorum )

Bir de şöyle ütopik gelebilir fakat ben okurken bir yandan birikim yapmak istiyorum o gidişata göre şekillenir tabii ama eğer bir birikimim söz konusu olursa sizce yurtdışında yüksek lisans yapmam katkı sağlayacak mıdır? Hani bazı bölümlerde yüksek lisans gerekli değildir diyorlar ya heh işte inşaat mühendisliğinde gerekli mi sizce?

Son senenizmiş madem bol şanslar dilerim hayatta ve kariyerinizde 😊

• Makine piyasa durumunu bilen var mı

• Meraste M kullanıcısına yanıt
    Bir bilgim yok benim

• quote:

Orijinalden alıntı: §imple

Bu kadar ayrıntılı ve ilgili mesaj için teşekkür ederim

Ben zaten tasarım, proje gibi şeylere çok ilgi duyuyorum ve yorucu olduğunu da biliyorum ama benim için yine de çok güzel meslekler mimarlık ve inşaat mühendisliği. İçim bir nebze de olsa rahatladı çünkü sektörün genel olarak gerilediği bir dönemdeyiz ve ben mezun olduktan sonra da 5 yıl geçecek hazırlık varsa 6 yıl sonrasından bahsediyoruz. (Daha 12ye geçicem onu da sayıyorum )

Bir de şöyle ütopik gelebilir fakat ben okurken bir yandan birikim yapmak istiyorum o gidişata göre şekillenir tabii ama eğer bir birikimim söz konusu olursa sizce yurtdışında yüksek lisans yapmam katkı sağlayacak mıdır? Hani bazı bölümlerde yüksek lisans gerekli değildir diyorlar ya heh işte inşaat mühendisliğinde gerekli mi sizce?

Son senenizmiş madem bol şanslar dilerim hayatta ve kariyerinizde 😊
    Yüksek lisans inşaat da pek gerek yok. Yaparsan tabi ki illa bir yerde sana katlı sağlar ama bana kalırsa akademik kariyer yapmak isteyen biri için şok katkı sağlar. Şantiye de sana sen yüksek lisans yapmışsın daha fazla para verelim demezler yani .

Mantıklı 😂 Evet bunu bir kez daha gözden geçirebilirim bu durumda sadece işe alımı kolaylaştırır diye düşünmüştüm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meraste

Makine piyasa durumunu bilen var mı
    Makine de bildiğim kadarıyla çoğu firma battı batacak . Özellikle yurt dışı bağlantılı firmaların durumu içler acısı . Doların ülkede bu kadar yüksek olması makina mühendislerinin çalışabileceği sektörleri de etkiledi . Şimdi firma sahibi diyor ki ben neden yeni mezun birini aliyim ki ? Zaten ekonomik sıkıntıda . Adam elindeki 2 mühendisin yetki alanını arttırıp onlara daha fazla çalıştırıyor . Yeni mühendis almayarak elindeki mühendisleri daha fazla kullanıyor .
    Size şaka gibi gelebilir ama durum ne yazık ki böyle . Firmalar işçi çıkartıyor her gün . Her sabah insanlar acaba sıra bize mi geldi diyorlar . Şu an böyle bir ortam var .

Yeni mezun mühendisler için hep ilk 2 sene zordur . Bu 2 seneyi atlattığınız da her şey yoluna giriyor ana kritik yıl mezun olduktan sonraki 2 sene

• quote:

Orijinalden alıntı: §imple

Mantıklı 😂 Evet bunu bir kez daha gözden geçirebilirim bu durumda sadece işe alımı kolaylaştırır diye düşünmüştüm.
    Dostum işe alım da kimse sana okulun neresi , kaç ortalama yaptın , derecen varımı yüksek lisans gibi sorular sormaz . Genelde sen o firmaya bilgi le yararlı olacakmısın, insan ilişkilerin nasıl , takım çalışmasına yatkınmısın bunu çözmeye çalışırlar .
    Bak bir iş görüşmesinde adam senin not ortalamana ve okuluna taktıysa İnan bana o firma dan hiçbişi olmaz . Sene elemek için o bahaneleri söylüyordur .

Çok mühendis tanıdım Anadolu da adını bilmediğim ünilerde okumuşlar ve 5 bin tl maaş alıyorlar daha 3-4 senelik mühendis . Herşey senin elinde ya çalışana azimli olana her yerde ekmek var

Her şey için teşekkür ederimm tavsiyeleriniz altın değerinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi §imple -- 20 Temmuz 2019; 16:30:59 >
  • §imple § kullanıcısına yanıt
    Rica ederim dostum . Eğitim hayatında başarılar . Aklına takılırsa bişiler her zaman yazabilirsin yardımcı olmaya çalışırım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.