merhabalar şuan tercih dönemindeyim ve çok kararsızım. öncelikli olarak mimarlık düşünüyorum ama sıralamam çok iyi değil istanbulda vakıf üni.lerinden birinde %50 %25 bursla okuyacağım. artı zor ve masraflı bir bölüm sanırım. sizce değermi mezun olana kadar çok para gider diyorlar ve yeni mezunlar biraz düşük maaş alıyormuş ve iş bulma sıkıntısıda varmış sanırım. mimarlıgı kendime yakın görüyorum ama mezun olduktan sonra nasıl sıkıntılarla karşılaşırım özel okuyacağım. ailemin bu konularla pek bilgisi yok bana vakıf ünilerinin kapılarını açtılar ama durumumuz çokta iyi değil onlarıda üzmek istemiyorum ilerisi için. sizce doğru bir tercih olurmu. alternatif olarak yazılım mühendisliği düşünüyorum o konudada biraz beni bilgilendirirseniz iş imkanı ve maaş olarak tabi. öncelik olarak mimarlık düşünüyorum ama çok kararsızım riskliymiş gibi geliyor bana sonuçta senelik 10-15bin tl arası üni. ücreti bölümü okurkan harcayacağım ekstra masraflar hariç . mezun olana kadar o kadar para vereceğim sizce değermi ne yapmalayım. düşüncelerinizi alabilirmiyim