Şimdi Ara

Yazılım Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben yurtdışında bi yerde yazılıom mühendisliği okumak istiyorum fakat bu konuda herhangi bir bilgim yok.Bilgi verir misiniz?Hangi ülkeye gitmeliyim,ücreti ne kadar olur?Önceliğim Türkiye'de denklik olması.Derslerim pek parlak olmadığı için yurtdışında okumak istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: omeragr

Ben yurtdışında bi yerde yazılıom mühendisliği okumak istiyorum fakat bu konuda herhangi bir bilgim yok.Bilgi verir misiniz?Hangi ülkeye gitmeliyim,ücreti ne kadar olur?Önceliğim Türkiye'de denklik olması.Derslerim pek parlak olmadığı için yurtdışında okumak istiyorum

Eğer avrupada iyi bir universitede okumak istiyorsan yıllık masrafların hemen hemen bir ozel universitenin burssuz haline denk gelir ayrica oraya giderken iyi derecede ingilizce bilmelisin cogu ulke kendi dilinde egitim veriyor bir yıl hazırlık okuyorsun ingilizce bimezsen diger dili öğrenemezsin.Fakat sadece ingilizce eğitim veren okullarda var bu okullar genel olarak daha düşük kalitede.

Avusturyadaki üniversiteler ilk tercihin olmalı gercekten cok kaliteli üniversiteler Almanyadada cok iyi universiteler var diye biliyorum bu ulkelerdeki Türk sayısı senin oraya uyum sağlamanı olumlu yönde etkiler. Özellikle Almanyada.amerika kanada ingiltere gibi yerlerde okumak bu ulkelere nazaran cok daha pahalı.Tabi tek tek üniversitelere bakman gerek yazılım mühendisliği bölümü için.

Eger durumun cok iyi değilse yazılım okumak için hindistanıda düşünebilirsin.burdan çok daha ucuza okursun ayrica hindistanda egitim dili ingilizce yazılım eğitimininde iyi olduğunu duymuştum zaten hindistan yazılım konusunda dünyada en önde gelen ülkelerden biri.Fakat orda yaşamak senin için zor olabilir insanları pis ve garip.

Denklik konusuna gelince coğu ülkenin denkliği var olmayan içinde denklik için ayrıca başvurabiliyorsun tabi sakata gelmemek için denkliği olanı tercih etmek gerek ve bildiğim kadariyla denklik almak için barajı geçmek şart avusturya ve almanyaya gitmen için lysde aynı bölümü kazanmalısın özel yada kıbrısta bir üniversitede olabilir.

Eğer durumun çok çok iyi değilse türkiyede %50 bir üniversite kazanıp okumak daha mantıklı gelıyor bana yurtdışında iyi bir üniversitede okumak zor gurbette kalmakta hiç kolay değil bende yurt dışında okumayı çok düşündüm fakat vazgeçtim.Tabi bu söylediklerim kişiye göre değişebilir genel olarak böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ishescaen

quote:

Ben yurtdışında bi yerde yazılıom mühendisliği okumak istiyorum fakat bu konuda herhangi bir bilgim yok.Bilgi verir misiniz?Hangi ülkeye gitmeliyim,ücreti ne kadar olur?Önceliğim Türkiye'de denklik olması.Derslerim pek parlak olmadığı için yurtdışında okumak istiyorum

Eğer avrupada iyi bir universitede okumak istiyorsan yıllık masrafların hemen hemen bir ozel universitenin burssuz haline denk gelir ayrica oraya giderken iyi derecede ingilizce bilmelisin cogu ulke kendi dilinde egitim veriyor bir yıl hazırlık okuyorsun ingilizce bimezsen diger dili öğrenemezsin.Fakat sadece ingilizce eğitim veren okullarda var bu okullar genel olarak daha düşük kalitede.

Avusturyadaki üniversiteler ilk tercihin olmalı gercekten cok kaliteli üniversiteler Almanyadada cok iyi universiteler var diye biliyorum bu ulkelerdeki Türk sayısı senin oraya uyum sağlamanı olumlu yönde etkiler. Özellikle Almanyada.amerika kanada ingiltere gibi yerlerde okumak bu ulkelere nazaran cok daha pahalı.Tabi tek tek üniversitelere bakman gerek yazılım mühendisliği bölümü için.

Eger durumun cok iyi değilse yazılım okumak için hindistanıda düşünebilirsin.burdan çok daha ucuza okursun ayrica hindistanda egitim dili ingilizce yazılım eğitimininde iyi olduğunu duymuştum zaten hindistan yazılım konusunda dünyada en önde gelen ülkelerden biri.Fakat orda yaşamak senin için zor olabilir insanları pis ve garip.

Denklik konusuna gelince coğu ülkenin denkliği var olmayan içinde denklik için ayrıca başvurabiliyorsun tabi sakata gelmemek için denkliği olanı tercih etmek gerek ve bildiğim kadariyla denklik almak için barajı geçmek şart avusturya ve almanyaya gitmen için lysde aynı bölümü kazanmalısın özel yada kıbrısta bir üniversitede olabilir.

Eğer durumun çok çok iyi değilse türkiyede %50 bir üniversite kazanıp okumak daha mantıklı gelıyor bana yurtdışında iyi bir üniversitede okumak zor gurbette kalmakta hiç kolay değil bende yurt dışında okumayı çok düşündüm fakat vazgeçtim.Tabi bu söylediklerim kişiye göre değişebilir genel olarak böyle.

Durumum ingiltere,Amerika'da okumak kadar iyi olmasada kötü sayılmaz.Yani orta diyebilirim.Ayrıca Hindistan'a öldürseler gitmem Almanya,Avusturya düşüncelerim arasında. Şuan da ingilizcem orta düzeyde bile değil. lise 3. sınıftayım. Lise bitene kadar ingilizcemi ileri düzeye taşıyabilir miyim? İngilizce yabancı dilinin yanında birde Almanca dersi de alıyorum okulda (Anadolu lisesindeyim).Türkiye'de kalırsam özel üni okuma ihtimalim çok düşük.Kalırsam devlette okurum.

Peki yurtdışında okumam bana ne gibi bi yarar sağlar? Avusturya yada Almanya'da okursam yıllık toplam giderim ne kadar olur?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ishescaen

quote:

Durumum ingiltere,Amerika'da okumak kadar iyi olmasada kötü sayılmaz.Yani orta diyebilirim.Ayrıca Hindistan'a öldürseler gitmem Almanya,Avusturya düşüncelerim arasında. Şuan da ingilizcem orta düzeyde bile değil. lise 3. sınıftayım. Lise bitene kadar ingilizcemi ileri düzeye taşıyabilir miyim? İngilizce yabancı dilinin yanında birde Almanca dersi de alıyorum okulda (Anadolu lisesindeyim).Türkiye'de kalırsam özel üni okuma ihtimalim çok düşük.Kalırsam devlette okurum.

Peki yurtdışında okumam bana ne gibi bi yarar sağlar? Avusturya yada Almanya'da okursam yıllık toplam giderim ne kadar olur?

Hindistana öldürselerse gitme bencede adamlar sokak ortasına edecek iğrençliğe sahip ve çok üçkağıtçı adamlar.

Daha zamanın var kardeşim ingilizce ve almancayı iyice öğrenmeye bak ve sana tavsiyem git danışmanlık firmalarıyla bir konuş onlarla gitmek zorunda değilsin fakat bilgi alma açısından faydalı olabilirler yalnız her dediklerinede inanma onlar seni müşteri olarak görecek sonuçta ve seni ikna etmek için elinden geleni yaparlar.Birde cemaatler var bu ülkelere götüren onlara hiç bulaşma derim.

Danışmanlığa uğramadanhttp://www.viyanadauniversite.net/ bu forum sitesini iyice incele benim sana tavsiyem viyanaya gitmen avrupada en iyi eğitimi viyanada alırsın dünya sıralamasında ilk sıralarda olan üniversiteleri var tabiki bunların Türkiyede denkliği var ve zor üniversiteler bunlar.Viyananın sıkıcı bir yer olduğu söyleniyor okumak için gideceksen bunuda gözardı etmelisin.

Sana nasıl bir yarar sağlayacağını en iyi burada okumuş insanlar bilir ben yinede tahminimi söyleyeyim sular seller gibi konuşabileceğin iki dilin olacak gerçi almanya çok gerekli bir dil değil bence ama olsun elbetteki artıları olur senin için uluslar arası geçerliliği olan bir diploman olacak örneğin viyana üniversitesi QS sıralamasında dünyada 9.sırada diye biliyorum çok prestijli bir üniversitede okumuş olacaksın yurtdışında çalışma imkanın olacak kısacası çok iyi bir eğitim alacaksın.

Masraflara gelincehttp://www.viyanadauniversite.net/showthread.php/26-Masraflar arkadaş burda masraflardan bahsetmiş kişiye göre değişir tabi benim tahminim yıllık tüm masrafların 25bin tlye yakın olur.Bu harç ücretininde iki katına çıktığını duymuştum 1400 euro civarı yani.Market fiyatlarının burdan çok daha pahalı olduğunu biliyorum sanırsam domatesin kilosu 2,5-3 euro civarıydı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Foruma baktım cidden çok yararlı oldu teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.