Şimdi Ara

Minecraft RAM'e mi abanıyor,işlemciye mi yoksa ekran kartına mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
10.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soru başllıkta hangi parçaya abanıyor ki bu kadar kasıyor.Bir de Shader mod+FullHD Texture pack yüklendiğinde de bütün parçalara mı abanıyor?

http://www.youtube.com/watch?v=mFK8Au7luFc

Mesela videodaki modlarla oynayan kişi parçaları ne kadar düşürürse pc kasmaya başlar(adamın kullandığı phenom 1100T,8GB ram,650ti)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Minecraft: RAM, İşlemci ve Ekran Kartı Gereksinimleri

Minecraft, popüler bir sandbox oyunudur ve oynarken sistem kaynaklarını verimli kullanmak önemlidir. Bu kaynaklar arasında RAM, işlemci ve ekran kartı yer alır.

RAM

RAM, Minecraft'ın sorunsuz bir şekilde çalışması için gerekli olan kısa süreli bellektir. Yeterli RAM'e sahip olmamak, oyun sırasında takılmalara ve gecikmelere neden olabilir. Minecraft'ı oynamak için en az 2 GB RAM önerilir, ancak en iyi deneyim için 4 GB veya daha fazla RAM önerilir.

İşlemci

Minecraft, işlemci yoğun bir oyundur, yani oyunu sorunsuz bir şekilde çalıştırmak için güçlü bir işlemci gerekir. Çift çekirdekli bir işlemci minimum gereksinimdir, ancak dört veya daha fazla çekirdekli bir işlemci, daha iyi performans sağlayacaktır. Minecraft'ı oynamak için Intel Core i3 veya AMD Ryzen 3 serisi işlemciler uygundur.

Ekran Kartı

Minecraft, karmaşık grafiklere sahip değil, ancak yine de düzgün bir oyun deneyimi için iyi bir ekran kartı gerekir. Oyunu oynamak için en az 1 GB VRAM'e sahip bir ekran kartı gereklidir. Nvidia GeForce GTX 1050 veya AMD Radeon RX 560 serisi ekran kartları Minecraft için uygundur.

Sonuç olarak, Minecraft'ı sorunsuz bir şekilde oynamak için hem yeterli RAM'e, hem de güçlü bir işlemciye ve ekran kartına ihtiyacın var. Her üç kaynak da oyun performansını etkiler, bu nedenle Minecraft'ta en iyi deneyimi yaşamak için bu kaynakları optimize etmelisin.

Minecraft RAM Verme

Minecraft'a daha fazla RAM vermek, oyun performansını iyileştirmenin etkili bir yoludur. Bunu Java sürümünde oyunun başlatıcı ayarlarından yapabilirsin. Java sürümüne sahipsen, "JVM Argümanları" alanına "-Xmx4G" (4 GB RAM tahsis etmek için) veya "-Xmx8G" (8 GB RAM tahsis etmek için) gibi bir değer ekleyerek Minecraft'a daha fazla RAM verebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim Intel Core i5 2410M işlemcili,8 gb ramli ve 2 gb Nvidia GT540M ekran kartlı dizüstü bilgisayarımda donan minecraft Amd işlemcili,2 gb ramli,1 gb ati ekran kartlı bilgisayarımda donmuyor ve dizüstünde mc oynarken pc alev atıyor
  • aslında ram yer en çok minecraft ama f3 e basınca görürsünüz minecrafta 1gb ram kilidi konmuşutr(sol üst köşede)
    bunun için javadan ram verirlir 3gb ram verirsen orta seviye bir ekran kartı ve işlemciyle oyunu rahat oynatırsın ınun dışında 32gb ramli titan i7 pc nin olsun yinede kasmalar olabilir:D

kısaca ram yiyor
  • Yanlışım yoksa java bir vm. yani bi sanal pencere olarak açıyor yani doğrudan işlemciye gitmiyor. Java degilde normal olarak yapsalar belki düzelir. Belki ilerdeki updatelerde. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Minecraft Ram'ı osurtur.
  • Ram çok yemiyor aksine işlemci yada Ekran kartına abanır zaten laptoplarda da mc girdiğinizde işlemci ve ekran kartı nın sıcaklığı 80-90C arası oluyor.

• bence ram ve işlemci çünkü oyun başlıcana bi JAVA ürünüdür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Javadan ram verme olayı var ben 4gb ram veriyorum 300 fpslere çıkıyor :D
  • Valla bazen arada çok kasıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: zigoro

Javadan ram verme olayı var ben 4gb ram veriyorum 300 fpslere çıkıyor :D

Nasil veriliyor ?

• İşlemci + RAM dostum
    2.5 RAM + P4 +sapphire HD4850 VideoCard var optifine varsa kasmıyor.
  • ButtHead kullanıcısına yanıt
    Kardeşim kaç GB Ramin var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VihesaGaming kullanıcısına yanıt
    8

• Amatör programlama ürünü olduğu için optimizasyon konusunda sınıfta kalıyor Minecraft. Optifine falan yüklersen biraz perfomans artışın olur ama o da bi yere kadar

• şimdi benim bilgisayar ekran kartı amd radeon r9 295 x2
    anakart asus maximus 7 ranger
    işlemci intel core i7 4790k 4.0 ghz
    Toshiba q-series pro sata 3 512 gb SSD
    Ram 32 gb ddr3
    minecraftta 31 gb ram verdim ama
    minecraft 10 fps yardıııııım
  • quote:

Orijinalden alıntı: FethimcX

şimdi benim bilgisayar ekran kartı amd radeon r9 295 x2
    anakart asus maximus 7 ranger
    işlemci intel core i7 4790k 4.0 ghz
    Toshiba q-series pro sata 3 512 gb SSD
    Ram 32 gb ddr3
    minecraftta 31 gb ram verdim ama
    minecraft 10 fps yardıııııım

• cidden
  • Başka bir konuda başka bir nedenle yazmıştım. Bir kere daha yazayım:

Minecraft, duruma göre hem işlemci ve hem de Ram'e abanır.

Aslında bunu hepiniz kolayca anlayabilirsiniz.

Basitçe düşünelim:

Etrafta gezinen bir tane inek var ise, işlemci sadece o ineğin hareket etmesini sağlayacak ölçüde işlem yapacak ve Ram'i de o ölçüde kullanacaktır.

Bin tane inek olursa, bin ineğin etrafta hareket edip gezinmesini sağlayacak ve o ölçüde işlemci ve Ram kullanacak, feci şekilde kasmaya başlayacaktır.

Yani, işlemci ve Ram'e ne kadar yük binip binmeyeceği esasen sizin elinizde.

Zaten bu yüzden, adamlar programı öyle ayarlamış ki, sadece sizin belli bir genişlikteki çevrenizde moblar, diğer varlık ve yaratıklar hareket edebiliyorlar. Sadece belli bir

genişlikteki çevrenizde bitkiler büyüyor, moblar spawn olabiliyorlar. Siz bir yerden uzaklaştığınızda oradaki bütün hareketler duruyor.

Aksi halde, eğer tüm haritadaki her şeyin her an hareket etmesini sağlayabilecek bir programlama yapılsa, hiçbir işlemci ve hiçbir ram dayanmaz, oyunu oynayamazdınız.

Diğer taraftan, dikkat ederseniz oyuna ilk girdiğinizde bilgisayarda kasma olmazken, ne kadar çok geniş haritada dolaşırsanız, yani Ram'e ne kadar yük binerse, oyun o ölçüde

kasmaya başlar. Çünkü Ram git gide daha geniş bir harita alanını barındırmaya ve bu nedenle de zorlanmaya başlar.

Bilgisayarınızın işlemci ve Ram'i kısıtlı ise, mümkün olduğunca dar bir alanda hareket ederseniz, Ram ve işlemciye fazla yük binmeyecektir. Kasmaya başladığında oyundan çıkıp

tekrar girin.

Özetle, Minecraft, oynadığınız harita genişliğine ve etrafınızda hareket eden yaratık, hayvan ve mob sayısına göre kasmaya başlayabilir. Bu nedenle çok hayvanın ya da köylünün

olduğu yerler çiftlik ve köyler yapmayın. İşlemcinin meşgul olması gereken hareket sayısı az olsun.

Ve dediğim gibi, eğer tüm haritadaki canlı ve bitkiler her an hareket ediyor, büyüyor olsa idi, hiçbirinizin işlemcisi ve Ram'i oyunu çalıştıramaz, hatta açamazdı. Error verip tıkanır

kalır, büyük ihtimalle mavi ekran gelirdi.

• EVGA supernova 1600 watt
    Amd radeon r9 295x2
    Asus z170 deluxe
    İntel skylake 4.0 ghz
    Samsung ssd
    Team dark 32 gb 3000 mhz ram

Arkadaşlar yukarıdaki sistemde minecraftı test ettim

Fps = 700 lerde

Arkadaşlar şimdi minecraft aslında en çok ekran kartına abandığını gördüm

1. aşama:
    Bilgisayarı normal bir bilgisayarın değerlerine getirdim
    işlemci=2.4 ghz
    Ekran kartı=
    600 mhz çekirdek
    2000 mhz bellek

bu değerlerde minecraft 30-60 fps

işlemciyi ellemeden ekran kartının değerlerini yavaş yavaş yükselttim

giderek fps artıyordu

sonra ekran kartını yukarıda verdiğim değerlere getirdim
    ve işlemciyi ellemeye başladım

işlemcide pek bir bok olmadı

ve baktım ki ram sadece minecraftın menüleri arasında gezinirken daha hızlı olmasını sağlıyormuş.

bu nedenle iyi bir ekran kartı almanızı öneririm ama işlemciye darboğaz yapmasın...

İyi oyunlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.