Şimdi Ara

mineral oil akvaryum pc proje diğil tamamlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
6
Favori
14.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaklaşık 1 aydır uğraştığım mineral oil akvaryum pc projem bitti sizinle paylaşmak istedin

proje yapım aşamasından resim koyamıyorum şuan anca bitmiş halini koyabilirm şmdilik diğer resimler başka bi cihazda

video da çalan şarkı : AWOLNATION - SAIL

PC 24 saat açık kaldıkdan sonra stres test yaptım cpu % 100 de 31 dk lık test sonuçları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mermi777 -- 2 Temmuz 2012; 22:49:21 >

• güzel olmuş bu yağlar pahalı ne kadara yaptınız videoyu beğendim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Killforyou_gfb

güzel olmuş bu yağlar pahalı ne kadara yaptınız videoyu beğendim :)
    çok güzel de ne kadar tuttu
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurbodrum

çok güzel de ne kadar tuttu

Alıntıları Göster
    yağ 1 lt peraknde fiyatı 7.5 - 7 - 5.5 arassı değişiyor kulanıcağınız akvaryuma göre değişir ben 25-29 lt arası yağ doldurdum arkvaryuma + vidyoda olmayan radyatör var yağ soğutmak için ufak bi radyatör ortalama sıcaklık 30c - 40c arasında
  • quote:

Orijinalden alıntı: mermi777

yağ 1 lt peraknde fiyatı 7.5 - 7 - 5.5 arassı değişiyor kulanıcağınız akvaryuma göre değişir ben 25-29 lt arası yağ doldurdum arkvaryuma + vidyoda olmayan radyatör var yağ soğutmak için ufak bi radyatör ortalama sıcaklık 30c - 40c arasında

Alıntıları Göster
    acaba içine bir adet sirkilasyon motoru ve daha güçlü bir hava motoruyla çeşitli bölgelerden hava çıkışı yaparak yağı hava ile soğutulamazmı ?
    Bu arada sistem bileşenleri ve en azından boşta ve yükte test görsellerini paylaşma imkanınız varmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6460740D9 -- 2 Haziran 2012; 11:34:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6460740D9

acaba içine bir adet sirkilasyon motoru ve daha güçlü bir hava motoruyla çeşitli bölgelerden hava çıkışı yaparak yağı hava ile soğutulamazmı ?
    Bu arada sistem bileşenleri ve en azından boşta ve yükte test görsellerini paylaşma imkanınız varmıdır?

Alıntıları Göster
    Sistem tamamen o yağın içinde çalışıyo sanırım, peki fanlar nasıl dönüyo yoğunluk yokmu akvaryumun içinde

• quote:

Orijinalden alıntı: Overhaulin

Sistem tamamen o yağın içinde çalışıyo sanırım, peki fanlar nasıl dönüyo yoğunluk yokmu akvaryumun içinde

Alıntıları Göster
    proje ilk deneyim açısından çok güzel daha iyilerini bekliyoruz sizden...
    Eleştiri:Sistem kabloları biraz daha iyi olabilirdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su altı radar yapımı ardunio
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overhaulin

Alıntıları Göster
    su kadar akışkan bir yağ kokusu ve rengi tamamen yok insan sağlığınada hiçbir olumsuz yanı yok tam tersine cilde iği gelir bu yağ kremlerde bebek yağlarında gıda sektöründe çeşitliyerlerde kullanılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mermi777 -- 3 Haziran 2012; 6:19:22 >
  • quote:

su kadar akışkan bir yağ kokusu ve rengi tamamen yok insan sağlığınada hiçbir olumsuz yanı yok tam tersine cilde iği gelir bu yağ kremlerde bebek yağlarında gıda sektöründe çeşitliyerlerde kullanılır

Alıntıları Göster
    konu sondan başa doğru gidiyor ters oldu biraz buda yapım aşamasında üst panelden bi resim

• quote:

konu sondan başa doğru gidiyor ters oldu biraz buda yapım aşamasında üst panelden bi resim

Alıntıları Göster
    sirkülasyon için 20watt akvaryum motorlarından takabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killforyou_gfb -- 3 Haziran 2012; 21:42:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Killforyou_gfb

sirkülasyon için 20watt akvaryum motorlarından takabilirsin

Alıntıları Göster
    pompa mevcut radyatör mevcut fakat iflas ettiğim için sistemde eksiklerde mevcut kurduğum sisteme bitmiş diyemem tekrar modifiye etmemgerek
  • quote:

pompa mevcut radyatör mevcut fakat iflas ettiğim için sistemde eksiklerde mevcut kurduğum sisteme bitmiş diyemem tekrar modifiye etmemgerek

Alıntıları Göster
    micro atx olunca oyuncak gibi duruyor ama en parasız zamanımda 450 tl topladım sistem bukdr oldu

west digital 500 gb

ASrock anakart micro atx FSB 1333 DDR3 1333

cpu İntel E5700

nvidia geforce 9500 gt 1 gb 128 bit

2 GB ddr 3

Gece 12 de akvaryumu doldurdum reset attım led lerden dolayı psu yandı int kafeden tedarik ettik zaten gece 12 de başka biyerde bulunmaz

• quote:

led lerden dolayı psu yandı int kafeden tedarik ettik zaten gece 12 de başka biyerde bulunmaz

ledlerden nasıl psu yandı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

quote:

led lerden dolayı psu yandı int kafeden tedarik ettik zaten gece 12 de başka biyerde bulunmaz

psu dandik oldundan dolayı ledleri açıp kapattığımda dahi pc res atıyordu en son pc res attım pc açılış anında led de aynı zamanda devreye girdi içn yine darboğaza geldi herhalde yandı bitti kül oldu neticede internek kafede adnan abi saolsun gece 12 de başka nerden bulunur psu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

quote:

psu dandik oldundan dolayı ledleri açıp kapattığımda dahi pc res atıyordu en son pc res attım pc açılış anında led de aynı zamanda devreye girdi içn yine darboğaza geldi herhalde yandı bitti kül oldu neticede internek kafede adnan abi saolsun gece 12 de başka nerden bulunur psu

anladım :) youtube videona yorum yazayım ben en iyisi :D

• quote:

Orijinalden alıntı: menem

ewt eleştirilere göz onune aldım o kablolar bana da batmaya başladı sisteme bi el attım

kullandığım malzeme bu arada ayakkabı bağcığı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: menem

ewt eleştirilere göz onune aldım o kablolar bana da batmaya başladı sisteme bi el attım

kullandığım malzeme bu arada ayakkabı bağcığı

Alıntıları Göster
    Öncelikle projenizden dolayı sizi tebrik ederim. Güzel iş çıkarmışsınız. Ben de bu tür bir akvaryum bilgisayar yapmak niyetindeyim. Araştırmalarım sonucunda, trafo yağının da bu iş için uygun olabileceğini gördüm fakat trafo yağının yıllık bakım (yağ eksilmesi) ihtiyacı olabileceğini göz önünde bulundurarak, araştırmalarımı sürdürmekteyim. Yağı temin ettiğiniz yer neresi acaba? Ayrıca, ana karttaki bazı yerlerin iletimini kesmemek adına, nerelerini silikonlamamız gerekiyor?

Trafo yağı hakkında bilgisi olan varsa, ucuz olduğundan, akışkanlık özelliğinin iyi oluşundan ve ısıyı iletmesi, dolayısıyla da soğutucu özelliğini göz önünde bulundurarak, öncelikli olarak onu düşünüyorum. Ancak eksi ve artı yönleri hakkında bilgilendirebilecekseniz tavsiyelerinizi, projeyi gerçekleştirmiş biri olarak sizden dinlemek isterim.

Bu arada 15kg teneke halinde trafo yağı satışı mevcut. Fiyatı oldukça makul. Klora Trafo Yağı 15 Kg Teneke

Son olarak, akvaryum bilgisayar yaptığımız kasa elemanlarını, daha sonra satmak istediğimiz zaman, bu yağlar sorun teşkil ederler mi, yani kalıntı bırakırlar mı donanım üzerinde? Herkese iyi forumlar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: falancas

Öncelikle projenizden dolayı sizi tebrik ederim. Güzel iş çıkarmışsınız. Ben de bu tür bir akvaryum bilgisayar yapmak niyetindeyim. Araştırmalarım sonucunda, trafo yağının da bu iş için uygun olabileceğini gördüm fakat trafo yağının yıllık bakım (yağ eksilmesi) ihtiyacı olabileceğini göz önünde bulundurarak, araştırmalarımı sürdürmekteyim. Yağı temin ettiğiniz yer neresi acaba? Ayrıca, ana karttaki bazı yerlerin iletimini kesmemek adına, nerelerini silikonlamamız gerekiyor?

Trafo yağı hakkında bilgisi olan varsa, ucuz olduğundan, akışkanlık özelliğinin iyi oluşundan ve ısıyı iletmesi, dolayısıyla da soğutucu özelliğini göz önünde bulundurarak, öncelikli olarak onu düşünüyorum. Ancak eksi ve artı yönleri hakkında bilgilendirebilecekseniz tavsiyelerinizi, projeyi gerçekleştirmiş biri olarak sizden dinlemek isterim.

Bu arada 15kg teneke halinde trafo yağı satışı mevcut. Fiyatı oldukça makul. Klora Trafo Yağı 15 Kg Teneke

Son olarak, akvaryum bilgisayar yaptığımız kasa elemanlarını, daha sonra satmak istediğimiz zaman, bu yağlar sorun teşkil ederler mi, yani kalıntı bırakırlar mı donanım üzerinde? Herkese iyi forumlar dilerim.

Alıntıları Göster
    üstad 10 numara olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daghan1997 -- 15 Haziran 2012; 21:38:14 >

• quote:

trafo yağını bilmiyorum özelliklerini öncelikle
    benim kullandığım tamamen renksiz kokusuz ve nerdeyse soğunluğu suya eş değer elktiriğide kesinlikle iletmez

silikonlama konusuna gelincede hiçbir yerini silikonlamanızgerekmez

son olarak da daha sonradan kasa elemanlarını satmaya kalkarsanız yağ nasıl temizlenir demişsiniz

önce söktüğümüz elemanların üstünden yağın süzülünceye kadar bir süre beklenir sonra peçete ile silinir kompresör(basınçlı hava yardımı ) ile yağ üzerinden iğice sökülür

verdiğin lik deki yağ ayrıca oldukca pahalı Lt fiyatı yaklaşık 9 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mermi777 -- 16 Haziran 2012; 20:48:07 >

• quote:

quote:

trafo yağını bilmiyorum özelliklerini öncelikle
    benim kullandığım tamamen renksiz kokusuz ve nerdeyse soğunluğu suya eş değer elktiriğide kesinlikle iletmez

silikonlama konusuna gelincede hiçbir yerini silikonlamanızgerekmez

son olarak da daha sonradan kasa elemanlarını satmaya kalkarsanız yağ nasıl temizlenir demişsiniz

önce söktüğümüz elemanların üstünden yağın süzülünceye kadar bir süre beklenir sonra peçete ile silinir kompresör(basınçlı hava yardımı ) ile yağ üzerinden iğice sökülür

verdiğin lik deki yağ ayrıca oldukca pahalı Lt fiyatı yaklaşık 9 TL

Alıntıları Göster
    Cevap için teşekkür ederim de, yağı nereden aldığınızı ve hangi yağı kullandığınızı yazmamışsınız. Bebe yağı da kullanıyorlarmış bu iş için. Üst düzey bir sistem toplayacağım için, eski sistemimi yağa batırmayı düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.