Şimdi Ara

mini boyutlarda çanta tipi kaynak makinası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 180 Amperlik kaynak makinem var normal kaynak yapmak için çok harika bişey ama bu gunlerde cok küçük şeyleri kaynak yapıyorum en düşük modu 20A ve daha ucu değdirirken kavuruyor.

yarı çapı 6mm olan bir rulmanı bir çivinin ucuna kaynak yapmam gerekli bunun için nasıl bişey kullanmalıyım

el yapımı yapabilirmiyiz . elimde 4 tane 250w bilgisayar power supley lerinden var bunları birbirlerine paralel bağlasam cıkan gücü kullanarak kaynak yapabilirmiyim .
    saç teli kalınlığında demir cubuğu eritip kaynaklasa yeter.

birde bişey sormak istiyorum elektrotların üzeri halçı gibi giri renkli bir madde ile kaplı ya onu kırsak ve mini kaynak makinamızın kaynak yapacağı yere ufalasak gene kaynaklarımız iyi yapısırmı?
    bana yardımcı olabilirmisiniz. teşekür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail4014 -- 30 Mayıs 2011; 16:07:36 >

• Eski mikrodalga fırınlarının içindeki trafo dan punto kaynak yapanlar var. youtube dan punta kaynak (spot welding) yazarak aratırsan el yapımı olarak çıkmakta...
  • hımm evet sanırım böyle bişeyler işim görebilir. sağ olun işime yarıdı bu bilgi teşekür ederim.
  • Kolay gelsin, bende bir ara düşündüm ama o şekilde bir transformatör buralamadığım için yapamamıştım yoksa benimde çok işime yarayacak bir şey aslında... Sizin bahsettiğin iş içinde en iyisi aslında punto kaynak olacaktır...

Bu arada eğer yaparsanız resimlerini buraya eklerseniz görmek isterim bende...
  • tmm pazartesi filan yapcağım bursda elektirikçiler var dolaşayım bir tane bulurum hemen yapacağım hem video hem foto eklerim. nasıl olacak tam bilmiyorum ama işimizi görür iyi şallah
  • biede bişey sorayım bu videoda 1 tane bobin kullanmış biz 2 tane alsak ikisinin güçlerini birleştirebilirmiyiz. birleştirebilir miyiz çıkan iki ucu paralel bir birine bağlasak nasıl olur?
  • buldum!!!!! işte bunlar birleştirmişler

http://www.youtube.com/watch?v=tB6k43ilgpA&feature=related

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Poster İçin Yazıcı Tavsiyesi
    12 yıl önce açıldı
    Yeni Bir fotoğraf makinesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet bahsettiğiniz vdeonun başında ikili bir resim gözükmekte ama sonrasında ikisinin bir arada kullanılıp kullanılmadığına ilişkin bir görüntü yok... Elektirikten anlayan arkadaşlar ikisinin birlikte kullanımı hakkında yorum yapacaklardır...
  • Videoda gördüğüm kadarıyla 2 trafoyu paralel bağlayıp, gücü artırmışlar. Önde görülen mavi ve siyah kablo her iki trafoya paralel bağlı.
  • Kaynak makinası yapmak için gereken çıkış voltaj türü, genliği ve akımını söylerseniz bir devre tasarlamak istiyorum katalog bilgimde artmış olur.
  • bi yerde görmüştüm araba akusule kaynak yapıodu 3 tanesiyle 2 tanesi ile flan yada tek olarak kaynak yapablirsiniz.
  • aman dikkat edin, araba aküsü kısa devre edilince çok kötü patlıyor, saçılan asitler de diğer bir tehlike.
  • ben patlamış bir akü görmüştüm üstündeki kaputu 2 cm yukarı kaldırmış 20cm kare alan mahvolmuş kaputta
  • Kısa devre konusuna aman dikkat! En iyisi, denenmiş olan ismail beyinde baktığı punto kaynak için yapılan düzenek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet -- 5 Haziran 2011; 14:17:58 >
  • aynen mehmet bey'e katılıyorum. durduk yere amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok bilindik işleri yapalım.
    bu arada bir türlü microdalga bobini bulamadım yarın sabah (pazar sabahı) bit pazarına gideceğim belki orada vardır. su puntoyu yapayı güzel bir anlatım videosu da hazırlayacağım.
  • İsmail bey çalışma konusunda bir gelişme var mı? sayfaya arada bir bakıyorum ama sizden bir ses yok şimdilik...
  • anlaşılan girişim terk.
  • Her metal kaynak tutmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.