Şimdi Ara

MINI COOPER ELECTRIC (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
3
Favori
5.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    @Ceycey1103

Siz alacağım demistiniz, teslim ettiler mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • simsar4 S kullanıcısına yanıt

Merhaba ben aracı aldım sonunda,14 ağustosta araç hazırdı .Ben şehir dışında olduğum için 30 ağustosta teslim aldım aracı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceycey1103 -- 8 Eylül 2023; 10:58:13 >
  • Aracı 9 martta sipariş verdim,10 ağustosta ödemesini yaptım,14 ağustosta araç teslime hazırdı.Teslim süreleri dönem dönem daha uzun veya daha kısa olabiliyor üretime göre.Menzil konusu ise şehir içi sorun değil ama uzun yol için zorlayıcı olur:)Evimde şarj imkanı yok,E-şarjda DC olarak şarj ettiğimde kw ücreti 7,40 TL.Şuan ortalamama yüz km'de 12,9 kw.Yani ortalama km'de 1 TL gibi bir tüketim var tabi evden şarj imkanı olanlar çok daha uyguna şarj edebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceycey1103 -- 8 Eylül 2023; 10:48:11 >
  • Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle,

tecrubelerinizi paylasırsnıız….

• simsar4 S kullanıcısına yanıt

Teşekkürler ,darısı başınıza en kısa sürede inş.Araç çok keyifli,Şarj olayı beklediğim kadar yormuyor,20-25 dakikada yüzde 20lerden 85-90lara geliyor.Camlarda film olmaması tuhafıma gitti sadece,şimdi cam filmi yaptırmayı düşünüyorum.

• Yeni cikacak olan elektrikli Cooper SE fiyatinin 2.5 milyon civari olmasi beklendiginden dolayi siparisimi iptal etmedim. Kasim ayinda teslim edilecek insallah. Yakinda araniza ben de katilirim :). British racing green olarak siparis ettim. Arac bir nebze daha bos geliyor bu yilin basinda gelenlere kiyasla. Tavan dosemesi sadece gri secilebiliyordu. Koltuklarda da sadece gri kumas koltuk secenegi bulunuyordu. O haliyle de begendim araci o ayri konu. Umarim pismanlik yasamam. F30 3 serisi gibi nispeten buyuk bir aractan gecis yapacagim ve ilk Mini aracim olacak.

Ayrica yeni modellerle ilgili soyle bir bilgi verdiler: ozellikle 3 kapili elektrikli Cooper modelleri 2026 yilinin 2. Yarisina kadar Çin uretimi olarak gelecek. Bu yil yeni cikan bir vergi sebebiyle ulkemize gelen Çin menseli araclara %40-50 civarinda bir ek gumruk vergisi uygulaniyor. Ustune bir de araclarin ötv’si gumruk vergisi eklenmis haline gore hesaplaniyor. Bu yuzden de her turlu %40’lik otv dilimine giriyor. Bu yuzden mevcut arac aslinda f/p olarak cok avantajli. Yeni araci beklemek isteyenlerin yaklasik 1 milyon daha odemesi gerekecek ne yazik ki.

Countryman’in de elektriklisi gelecek. Almanya uretimi oldugu icin ek bir vergi yok ancak minimum %40’lik otv dilimine giriyor. 3 milyon civarinda bir fiyati olacagi soylendi. ix1’in hemen hemen altyapi anlaminda aynisi olafagi icin ikisi arasinda tercih yapilabilir.

• FirstClass F kullanıcısına yanıt

Şimdiden hayırlı olsun,çok keyifli bir araç.Ben sipariş verirken yeşil renk seçeneği yoktu sadece beyaz ve gri vardı.Olsa kesinlikle yeşil sipariş ederdim bende.Kafanız menzile takılmasın bu fiyata müthiş bir araç bence.İstanbul'da bir çok noktada hızlı şarj var zaten.Şehir dışı uzun seyehatlari ama iyi planlamak lazım tek sorun orası olabilir:)

• Ceycey1103 C kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim. Aslında test sürüşüne öylesine çıkmıştım. Ancak test sürüşünde o kadar keyif aldım ki dayanamadım denebilir. Herkese mantıklı veya makul gelebilecek bir araç değil. Bunu kabul etmek gerekiyor. Ancak araba sürmeyi seven birisi için gerçekten harika. Testten yüzümde anlamsız bir sırıtışla ayrıldım. Hot hatch kavramını sonuna kadar yaşatıyor. Yola çok çok iyi tutunuyor. Birçok farklı araç kullandım ama böyle bir his hiçbiri vermemişti.

Renk konusunda yeşil harici hiçbirini düşünmedim çünkü eskiden beri bu renk hem hoşuma giderdi hem de bu kadar ruhlu bir arabayı ruhsuz bir renkle kullanmak içime sinmedi. Üzerine klasik Mini şeritlerini de yaptırmayı düşünüyorum inşalla teslim aldığımda.

Menzil konusunda aslında hiç tereddütüm yok. Mevcut aracımı 9 yıldır kullanıyorum ve Ankara dışına o araçla sadece 2 defa çıktım. Uzun yola çıktığımda kullanabileceğim başka araç da var zaten. Ancak hiçbiri olmasa bile menzil yine kötü değil. Bugün 400-500 km menzille tanıtılan araçların çoğu uzun yolda 300km zor görüyor çünkü ek pilin ağırlığı çok fazla. Pil büyüdükçe ısıtmak ve soğutmak da zorlaşıyor. Daha çok menzile ihtiyaç varsa 20-30 dk fazladan şarj eder yoluma devam ederim. 150-200 km arası bir menzil beni fazlasıyla tatmin ediyor. Ankara içinde de hemen her yerde artık hızlı şarj var. Evde de şarj imkanım halihazırda var.

Özetle; ben çok severek aldım. Yeni kasasını da o flyatla almaya gerek görmüyprum. Menzil de sorun degil. Tek çekincem gelecekte satılıp satılamayacağı. Onu da zaman gösterecek

• Gerçekten şuan çok makul bir tercih Mini Elektrik.Sürdükten sonra aracı hayran kalıyorsunuz.Bu fiyata kalitesi ve motor gücü gerçekten çok uygun piyasaya bakınca.

Şehir içi kullanıcısı için ,ev -iş arasıda git-gel 100 km üzeri değilse menzilde sorun değil ,kullanım maliyeti zaten benzinli araçlara göre çok çok uygun.Benim 970 km oldu araç ,ortalama tüketim 12,6 kw gözüküyor.Hızlı şarda da kw ücreti 7,40 TL.Km başına 1TL bile değil:)

Gelecekte satılma durumu bence piyasa da biraz bağlı,ww polonun bile 2.elde gitmediği bir dönemdeyiz mesela:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceycey1103 -- 21 Eylül 2023; 13:50:56 >
  • Ceycey1103 C kullanıcısına yanıt

Merhaba

100km /13kwh tüketiminiz gerçekten çok güzel

Böylelikle 200km menzile çok rahat ulaşabilirsiniz.

• altrea kullanıcısına yanıt

Merhaba,

havaların soğumasıyla ortalama 13.4 bandında ama şehir içinde 220 km falan gidiyor .Uzun yolda hava soğuksa 170 üzeri risk bence:)

• Merhabalar,

Haziran ayından beri Model Y kullanıcı olarak, evin ikinci aracını da elektrikli olması için araştırmalara başladım. İkinci el'de müthiş fiyat kayıpları olabileceği korkusundan dolayı cooper electric'e elim gitmiyor ama aracı da çok beğeniyorum. Kısa menzilli araçlar için çok kararsız kaldım.

• Bencede en önemli konulardan biri ikinci elde değer kaybı çok fazla olabilir endişesi çoğu kişinin tercihini etkiliyor.

Yoksa 200km menzil bana yeter...

• Bu dünya güzeli ile 1. senemizi bitirdik. Evin 2. aracı. Evimizden şarj imkanımız var. O kadar keyifli bir araç ki evde sürekli Mini yi bugün kim alacak kavgası çıkıyor. Menzil maksimum 200KM üstünü görmek baya bi zor. Yaklaşık 8bin KM yapmışız evden şarj ettiğimiz için anormal bir yakıt tasarrufumuz mevcut.

Evinizden şarj imkanınız varsa ikinci araç olarak harika bir seçim. İkinci el değer kaybı yüksek, bu sizin için önemliyse yanaşılmaz. Yeni kasası 2M bandında gelecek diyor Borusan. Kağıt üstünde 400KM menzil diyorlar yenisi için ama gerçek hayattaki durum testlerle ortaya çıkacaktır. Şahsen yeni kasa çok hoşuma gitmedi ama 2 kat menzil işi cezbedici.

• Bizim Mini Cooper SE 30.000 km ye yaklaştı. Mini den sonra diğer araçları da elektrikli ile değiştirdik. Fiat 500e ve Togg da kullanıyoruz. Hepsinin kendine göre artıları fazlası ile var. Mini çok keyifli bir ara. 500e de aynı şekilde, menzili Mini ye çok çok daha yüksek o nedenle menzil gerektiren rotalarda çok işe yarıyor. Uzun yolculuklar için ise Togg'u kullanıyoruz. Ayrıca konfor bakımından da Togg en iyisi diyebilirim.

• cavemanturk C kullanıcısına yanıt

Malesef yenisi Çin'de üretildiği için şuan ülkemize gelemiyor. Bende gelseydi yeni kasaya geçmeyi düşünüyordum ,bir yandan da mevcut kasa daha güzel duruyor yeni gelecek kasaya göre:)Bu arada İstanbul Maltepe'den ,Bulgaristan Varna'ya kadar gittim -geldim bu menzille:)

• MINI COOPER ELECTRIC

MINI COOPER ELECTRIC

İç mekan kaliteli ve konforlu tıpkı BMW gibi ama ön konsolda hayalet ekran değil düz ekran bile yok.Bu nedenle beyenemedim.

Sanırım Head Up Display var ama ben gerçek ekranı tercih ederdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamorex -- 27 Eylül 2024; 21:38:32 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.