Şimdi Ara

MİNİ COUPE YERİNE BMW 1 Mİ BMW 3 MÜ AUDİ A3 MÜ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
2.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: reys

quote:

Orijinalden alıntı: cilloo

quote:

Orijinalden alıntı: reys

7 Aydır A3 SB araç sahibiyim 1.4 122 motor alırken teredütte kalmıştım aklım 140 lıkta kalmıştı. Ancak performansa doymuş biri olarak size 122 yeter 140 tatmin eder. İç kalitesi işçiliği sınıfının en iyisi. İçine oturan herkes çok beğeniyor. Resimlerde boş göründüğü doğrudur bende internette resimlere bakıp yanılmıştım. Ancak içine oturunca o premium havayı hissediyor minimalist tasarımın keyfine varıyorsunuz.

Kesinlikle bu konuda çekincem yok bende bindim içine kesinlikle sınıfının çok üstünde bir kalite mevcut. Aracınızı biraz anlatabilir misiniz?

Araçta öncelikle belirtmem gereken bildiğiniz gibi malzeme kalitesi üst seviyede. Trim seslerinden en ufak eser yok. Aracın yol tutuşu ve verdiği güven üst düzeyde. Yüksek hızlarda bile araç normal hızda seyir ediyor gibi geliyor. Yalnız bu tehlikeli olabilir aracın limitlerini kestirmek güç oluyor her hızda, her viraja girebileceği hissi veriyor. Ambition paket almıştım + olarak üstüne Xenon,sunroof,iç aydınlatma paketi advance paket var. Opsiyon olarak rakiplerinden geri kalıyor ancak hız sabitleyicisi dışında bir eksiklik hissetmedim. Onuda serviste yakın bir zamanda taktırmayı düşünüyorum. Tüketim olarak ayağınıza çok bağlı. Uzun yolda klima açık 4.8 ile 100-140 civarı hızlarda gittim. Şehir içindede 7.5 geçmedi araç. Ama şuda var ben hep şehir içinde efficiency modda kullanıyorum bunun getirisi olarak gazdan ayağınızı çektiniz zaman araç boşta gidiyor bunun tüketime katkısı çok büyük. Genel olarak söyleyebileceklerim bunlar sorunuz varsa yanıtlarım.

Rakiplerine göre boş demişsiniz ama nesi boş sizin araç gibi bir araç alıcam bende ne eksikler var mesela. Birde performanslı sürüşte yakıt durumu ne oluyor?

• 3ünüde almam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

3ünüde almam.

naparsn:D
  • quote:

quote:

3ünüde almam.

cülyet alır tarz sahibi olurum paramda cebimde kalır

• quote:

quote:

quote:

3ünüde almam.

Scirocco alırken jülyet baktım ama beğenmedim içi ve önü inanılmaz kötü geldi bana.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

3ünüde almam.

Scirocco alırken jülyet baktım ama beğenmedim içi ve önü inanılmaz kötü geldi bana.

tabiki zevk meselesi. o zaman seçeneklerden düşündüğümde mini cooper dan bmw 3 e geçmek biraz saçma olurdu. çünkü siz zaten küçük araç seviyorsunuz ve tek eksiğiniz eski aracınızın 2 kapı olması. bmw3 ü direk elerdim çünkü hem büyük gelir bir gence hemde inanın hiç bir albenisi kalmadı.

c sınıfı araçları düşündüğümüzde premium istediğinizden dolayı bmw 1 merso a gibi araçlar kalıyor. ben olsam(ki bende gencim) kırmızı bmw 1 serisi bir araç alırdım. çok daha albenili ve gence daha çok yakışacak bir araç kendileri.

• 3 aracı da yaklaşık 3000'er km kullandım. Kendimce artılarını, eksilerini yazayım.

Öncelikle bahsedeceğim araçlar;
    2013 1.16i Sport Line 136 HP 8 ileri otomatik (Navigasyonuna, sunroofuna kadar tam dolu)
    2013 A3 Sportback 1.4 TFSI 140 HP 6 ileri manuel (Türkiye'de yok sanırım manueli) (Navigasyon dahil, sunroof hariç full)
    2013 3.16i Sport Line 136 HP 8 ileri otomatik (Navigasyon hariç, sunroof dahil full)

Yani araçlar neredeyse bire bir denk araçlar donanım olsun, motor gücü olsun.

Dolu 2013 BMW 1.16'dan sonra dolu 2013 Audi A3'e binince bir boşluk, bir eksiklik hissediyorsun. 1.16'nın içi kesinlikle daha iyi bir his veriyor insana A3'e göre. 1.16'yla bütünleşiyorsun, A3'e geçince boşlukta oturuyor gibi hissediyorsun. Ancak yüksek hızlarda, yani 170-180'den sonra A3'ün verdiği güven hissi ile 1.16'nın güven hissi de çok farklı, bu sefer A3 daha önde.

3.16 ile 1.16 aynı motoru taşıyor ancak performans olarak hiç bir eksiklik hissetmezsin. Eski 3.16'ın performansı iyi değildi ancak yeni kasa 3.16'lar performans açısından da gayet iyi. Ayrıca 3.16'nın yol tutuşu 1.16'dan çok farklı gerçekten. 1.16 ile yavaşlayarak girdiği çoğu viraja hiç hız kesmeden girebilirsin 3.16 ile. İçi aynı 1.16 ile 3.16'nın ve gayet güzel.

Performans: neredeyse 3 model de aynı, aşırı bir fark yok performanslarında ve tatmin edici.
    İç kabin tasarım ve tatmin edicilik: 3.16 = 1.16 > A3.
    Yol tutuş ve sürüş keyfi: Özellikle yüksek hızlarda 3.16 > A3 > 1.16.
    Dış tasarım ve dikkat çekicilik: 3.16 > 1.16 = A3

Sonuç olarak;
    Hepsi çok güzel araçlar. Fiyat farkı sorun değilse 3.16'yı tercih ederdim özellikle yol tutuşu ve daha dikkat çekici olduğundan. HB olsun diyorsanız 170 üstü hızlara sık çıkıyorsanız A3'ü, ara sıra çıkarım o kadar yüksek hıza önemli olan içinde otururken bana vereceği his diyorsanız 1.16i. Ben BMW'leri kullandıkça daha çok sevdim. Ayrıca BMW almaya karar verirseniz ön farlarda gündüz led farlarının olması çok değiştiriyor, ayrı bir hava katıyor araca. Umarım yardımcı olur, ne alırsanız alın hayırlı olsun.

• Mercedes A serisi kendi tavsiyem AMG paket olsun mümkünse.

Yazdığın araçlar içerisinde ben olsam 3.16 almak yerine 1.16 Diesel alırdım. Yakıt olarakta mutlu olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 10 Ocak 2014; 17:37:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CescRvP

3 aracı da yaklaşık 3000'er km kullandım. Kendimce artılarını, eksilerini yazayım.

Öncelikle bahsedeceğim araçlar;
    2013 1.16i Sport Line 136 HP 8 ileri otomatik (Navigasyonuna, sunroofuna kadar tam dolu)
    2013 A3 Sportback 1.4 TFSI 140 HP 6 ileri manuel (Türkiye'de yok sanırım manueli) (Navigasyon dahil, sunroof hariç full)
    2013 3.16i Sport Line 136 HP 8 ileri otomatik (Navigasyon hariç, sunroof dahil full)

Yani araçlar neredeyse bire bir denk araçlar donanım olsun, motor gücü olsun.

Dolu 2013 BMW 1.16'dan sonra dolu 2013 Audi A3'e binince bir boşluk, bir eksiklik hissediyorsun. 1.16'nın içi kesinlikle daha iyi bir his veriyor insana A3'e göre. 1.16'yla bütünleşiyorsun, A3'e geçince boşlukta oturuyor gibi hissediyorsun. Ancak yüksek hızlarda, yani 170-180'den sonra A3'ün verdiği güven hissi ile 1.16'nın güven hissi de çok farklı, bu sefer A3 daha önde.

3.16 ile 1.16 aynı motoru taşıyor ancak performans olarak hiç bir eksiklik hissetmezsin. Eski 3.16'ın performansı iyi değildi ancak yeni kasa 3.16'lar performans açısından da gayet iyi. Ayrıca 3.16'nın yol tutuşu 1.16'dan çok farklı gerçekten. 1.16 ile yavaşlayarak girdiği çoğu viraja hiç hız kesmeden girebilirsin 3.16 ile. İçi aynı 1.16 ile 3.16'nın ve gayet güzel.

Performans: neredeyse 3 model de aynı, aşırı bir fark yok performanslarında ve tatmin edici.
    İç kabin tasarım ve tatmin edicilik: 3.16 = 1.16 > A3.
    Yol tutuş ve sürüş keyfi: Özellikle yüksek hızlarda 3.16 > A3 > 1.16.
    Dış tasarım ve dikkat çekicilik: 3.16 > 1.16 = A3

Sonuç olarak;
    Hepsi çok güzel araçlar. Fiyat farkı sorun değilse 3.16'yı tercih ederdim özellikle yol tutuşu ve daha dikkat çekici olduğundan. HB olsun diyorsanız 170 üstü hızlara sık çıkıyorsanız A3'ü, ara sıra çıkarım o kadar yüksek hıza önemli olan içinde otururken bana vereceği his diyorsanız 1.16i. Ben BMW'leri kullandıkça daha çok sevdim. Ayrıca BMW almaya karar verirseniz ön farlarda gündüz led farlarının olması çok değiştiriyor, ayrı bir hava katıyor araca. Umarım yardımcı olur, ne alırsanız alın hayırlı olsun.

a3 le bmw 3.16 arasındaki fiyat farkına değer mi sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: N'DexteR

Mercedes A serisi kendi tavsiyem AMG paket olsun mümkünse.

Yazdığın araçlar içerisinde ben olsam 3.16 almak yerine 1.16 Diesel alırdım. Yakıt olarakta mutlu olursun.

A serisini beğenmiyorum o yüzden listeye almadım. 1.16 dizelde manuel olduğu için listemde değil.
  • cilloo kullanıcısına yanıt
    Sahibinden'den baktığım kadarıyla 2. el full 2013 3.16'ya 120.000 ve üstü isteniyor. Full 2. el 2013 A3 ise 80-85.000 arası gözüküyor. Yaklaşık 40.000 lira fark çok fazla. Aracın boşuyla full'u gerçekten farkediyor, verdiği his hissettirdiği premium hissi için full olması önemli. Boş 3.16 yerine full A3 tercih ederdim sanırım bu fiyatlarla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cesc_ -- 10 Ocak 2014; 18:47:22 >
  • quote:

Sahibinden'den baktığım kadarıyla 2. el full 2013 3.16'ya 120.000 ve üstü isteniyor. Full 2. el 2013 A3 ise 80-85.000 arası gözüküyor. Yaklaşık 40.000 lira fark çok fazla. Aracın boşuyla full'u gerçekten farkediyor, verdiği his hissettirdiği premium hissi için full olması önemli. Boş 3.16 yerine full A3 tercih ederdim sanırım bu fiyatlarla.

3.16 yı tr paket + techno paket alıcam jantları da değiştirip binicem çok mu boş olur ki? nesi eksik sizce donanım olarak?
  • 3 modelde performans ve sürüş keyfi olarak mini coupe'u çok aratacaktır.Ama madem bu 3 araç arasında kararsız kaldınız bu 3ü arasında ki en ideal seçenek 1.16i olur.A3 kaliteli bir araç ama özellikle iç tasarımı çok kötü,dış tasarımı ise eski kasasından pek farklı değil,eski ile yeni kasayı ayırt etmek zor. 3.16i ise mini coupe tan sonra size bir fazlalığı olduğunu,büyük olduğunu hissettircek açıkçası pek hoşunuza gitmez diye düşünüyorum.
  • cilloo kullanıcısına yanıt
    Techno paket + jantla ideal olacağını düşünüyorum. Zaten göz çarpan ve sık kullanılabilecek bileşenlerden tek eksik sunroof kalıyor. Bu özelliklerde uygun fiyatlı bulursanız A3'e tercih edilir.
  • quote:

Techno paket + jantla ideal olacağını düşünüyorum. Zaten göz çarpan ve sık kullanılabilecek bileşenlerden tek eksik sunroof kalıyor. Bu özelliklerde uygun fiyatlı bulursanız A3'e tercih edilir.

O zaman aradaki farka göre karar vericem teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

3 modelde performans ve sürüş keyfi olarak mini coupe'u çok aratacaktır.Ama madem bu 3 araç arasında kararsız kaldınız bu 3ü arasında ki en ideal seçenek 1.16i olur.A3 kaliteli bir araç ama özellikle iç tasarımı çok kötü,dış tasarımı ise eski kasasından pek farklı değil,eski ile yeni kasayı ayırt etmek zor. 3.16i ise mini coupe tan sonra size bir fazlalığı olduğunu,büyük olduğunu hissettircek açıkçası pek hoşunuza gitmez diye düşünüyorum.

O konuda bende kararsızım çok büyük gelebilir diye düşünüyorum.
  • Hocam istanbul demissiniz, sehirici demissiniz, onceki arabalarim scirocco ve mini demissiniz. Bi arkadas da ustune 40000 liraya yakin fark var demis. Yani 3 series biraz tehlikeli bi secim degil mi? Yani eger uzun yol vb cikmiyorsaniz sedan bi arabaya da cok ihtiyaciniz yoksa a3 veya 1 serisi tercih etmenizi oneririm.

1 serisinin makyajlanacagini sizden duydum, bir fikrim yok. Eger dogruysa ve her 3 arabayi da kullanan arkadasin fikirleri dogrultusunda a3 u oneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

Hocam istanbul demissiniz, sehirici demissiniz, onceki arabalarim scirocco ve mini demissiniz. Bi arkadas da ustune 40000 liraya yakin fark var demis. Yani 3 series biraz tehlikeli bi secim degil mi? Yani eger uzun yol vb cikmiyorsaniz sedan bi arabaya da cok ihtiyaciniz yoksa a3 veya 1 serisi tercih etmenizi oneririm.

1 serisinin makyajlanacagini sizden duydum, bir fikrim yok. Eger dogruysa ve her 3 arabayi da kullanan arkadasin fikirleri dogrultusunda a3 u oneririm.

Teşekkürler hocam bende sizin gibi düşünmeye başladım artık iyice ama şöyle bir sorunum var
    Aradığım A3 (140 hp lik ambition sunroofsuz) ama bulamıyorum:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meitu1

3.16 1.16 a3 arasında 1.16 yı alırım hatta size yardımcı olayım

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-premium-selection-onayli-kullanilmis-otomobil-147921775/detay

1.16 alırsam yazdığım gibi sportline alırım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.