Şimdi Ara

Mini.donanimhaber.com az tüketen sürüm nihayet yayında (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.013
Cevap
18
Favori
43.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tasarım çok iyi olmuş . Tebrik ederim . Citi devrim yapmış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Favoriler'den herhangi bir konuya tiklayinca konu normal mobil versiyonda aciliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Göze daha rengarenk geldiği için mobile yerine mini kullanmaya başladım. Ama avatar yokluğu insanı üzüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: S60Doctor

Favoriler'den herhangi bir konuya tiklayinca konu normal mobil versiyonda aciliyor.

bildirimler de aynı şekilde ve profile girildiğin de konu yorum kısmına tıklanınca hepsi görünüyor yada mobil sürümde açıyor sayfayı öyle hemen olucak bir hata değil sanırım ben daha önce belirtmiştim
  • Çok güzel olmuş aranan kan resmen ; ) yapanların eline saglik

• Denedim guzel olmus.

• fakirliğin lüzumu yok

• Yeah man!

• Güzel olmuş. Bir tane de seçenek olarak siyah arkaplanlı tema hazırlasanız güzel olur. Amoled ekranlı cihazlar için. ;)

• Su an miniden yazıyorum :) Beğendim. Yapanların ellerine saglık. Bir tek 'resme gitmek için tıklayınız ' yazısına tikladigimda yeni sayfada acıyor. Eskisi gibi yapılamaz mı acaba?

• Konu başlıklarının yanında bulunan son mesaja git amaçlı kullanılan yeşil butonu üçgen ok şeklinde yaparsanız daha güzel olur. Ayrıca o buton son mesajı yazan kişiden biraz uzaklaştırılırsa daha da güzel olur. Son mesaja gitmek isterken sürekli kişi profiline basmak sıkıyor insanı.

Bir de aşağı git butonunda hata var. Aşağı gitmek için çok ince bir noktaya tıklamamız gerekiyor. Az bişey üstüme basınca saçma sapan bişey oluyor.

• Çok başarılı, beğendim
  • Çok başarılı olmuş,teşekkürler

• Lütfen forumun en altına "scroll to top"(yukarı çık) butonu koyarmısınız en azında kolayca yukarı çıkabilelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gun

Forumun mobil sürümü hakkında ne kadar uğraştığımız biliyorsunuz. 3G'nin açılması ile başlayan mobil maceramız sonrasında tablet ve şimdi de mini sürüm ile karşınızdayız.

Http://mini.donanimhaber.com

Bu sürümdeki amacımız aşırı az kota tüketen tamamen resimlerden arındırılmış. Sayfalara özel js'lerin ve minimize edilmiş css ile hazırlanmış bir sürüm. Gördüğünüz renkler kesinlikle resim değil tamamen beyazlığı almak için kullanılan bir arka sürümdür.

Bazı yerlerde css şekilleri kullanarak kalp, yıldız gibi şekiller çizerek çözdük. Bu sayede 130 kb olan mobil ana sayfası, minide 22,5 kb tutmakta. Böylece mini sürüm size en basitinden 1/5 oranında data kullanımını azaltacaktır.

Daha da önemlisi mobil sürümde 24 istekte bulunurken mini sürümde sadece 3 istekte bulunarak sayfayı açıyorsunuz.

Başka bir örnekte dahili bileşenler sayfası mobil sürümde 117 kb iken, mini sürümde sadece 13 kb data tüketmekte.

Avatarlarla alakalı yaptığımız en ilginç özelliklerden birisi ise fark etmişinizdir avatarların yerine bir renk verilmiş olması. Bu renk öylesine rastgele bir renk değil aslında. Orjinal avatarınızdaki renklerin ortalamasını yansıtmakta. Bu yüzden benimki mavinin bir tonu çünkü çoğunlukla avatarım maviden oluşmakta.

Bu sürümyada edge'e düştüğünüz veya kotanız bittiğinde kullanabileceğiniz hızlı bir sürüm olacaktır.

Uğraştığımız şeyler arasında google analytic kodunu bile js çekmeden 0,5 kb ile çözmüş olmamız.

Bu kadar uğraş verdiğimiz sürümü umarım sizlerde beğenir ve cep telefonunuzda ana ekranınızda yer verirsiniz.

Eğer herhangi bir isteğiniz olursa veya değişiklik önerirseniz hatta hata bulursanız lütfen buradan yazmaya çekinmeyin. En kısa sürede sizlere yardımcı olacağız.

Bu sürümün gerçekleşmesinde büyük emekleri geçen programcımız Burak Yavuzalp ve Numan Çebi'ye sonsuz teşekkürlerimi forum adına iletirim.

Forum Geliştirme Adına;
    Gün Oksay

O değilde benim soyadım Oskay benzeriz be

• WinPeAcE kullanıcısına yanıt
    iOS cihazlarda böyle bir butona gerek yok.

Bir sayfanın istediğiniz noktasında iken yukarıda saatin bulunduğu bara dokunursunuz ve sayfanın en üstüne çıkarsınız, bu özellik ne zaman olduğunu bilemediğim kadar uzun zamandır iOS'ta var, uygulamaların %95'inde işe yarar…

• mini surumden imzalarıda kaldırsanız daha iyi olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkblack -- 17 Ekim 2013; 22:38:25 >
  • Mobile.dh ye göre çok hızlı ama arada mobile olarak açabiliyor

• tkblack kullanıcısına yanıt
    İmzalar zaten hali hazırda ayarlar kısmından açıp kapatılabiliyor.
  • Harbi cok
    speedli
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.