Şimdi Ara

Mini DV ve DVD ye kayıt eden Sony kameraların farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar
    Sony Handycam almak istiyorum ama Mini DVye kayıt yapanlar ile DVD ye
    kayıt yapanlar arasında karar veremiyorum. Aralarında da baya bir fiyat farkı var.
    MiniDVleri sadece TVye bağlayarak mı izleyebileceğim. DVDye akatarmak için
    bir ara parçaya mı ihtiyaç duyacağım. Ya da yazılıma. Görüntü kalitesinde bir
    düşme olur mu biliyor musunuz ?

DCR-HC40E yi düşünüyorum. MiniDVli bir makina alarak acaba eski teknoloji
    birşey mi almış oalcağım. Ya da gelişen teknolojiye uyum sağlama problemi olur mu?

Teşekkür ederim

• Valla bütçen yeterliyse tabiki dvd almanda yarar var. Mindv kasete kayıt yapıyor ya bilgisayardan Cd ye aktaracaksın kalitede mutlaka düşme oluyor. DVD ya kayıtta dvd yi çıkarıp direkt aynı kaitede seyredeceksin. 8mm, Hİ8.D8 arasında pek aşırı fark yok ama artık kasetlerle DVD ler arasında bayağı fark var. Başta dediğim gibi bütçe müsaitse DVD yi seçmende yarar var. Bu arada son modeli 301 çıktı aklında olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duduco

Valla bütçen yeterliyse tabiki dvd almanda yarar var. Mindv kasete kayıt yapıyor ya bilgisayardan Cd ye aktaracaksın kalitede mutlaka düşme oluyor. DVD ya kayıtta dvd yi çıkarıp direkt aynı kaitede seyredeceksin. 8mm, Hİ8.D8 arasında pek aşırı fark yok ama artık kasetlerle DVD ler arasında bayağı fark var. Başta dediğim gibi bütçe müsaitse DVD yi seçmende yarar var. Bu arada son modeli 301 çıktı aklında olsun.
    Peki MiniDV olarak kalmasının bir sakıncası var mı? Mini DV saklama ortamı olarak
    yeterince güvenilir mi? Ayrıca her izlemek istediğimde kamerayı TVye mi bağlamam
    gerekecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fragola

Peki MiniDV olarak kalmasının bir sakıncası var mı? Mini DV saklama ortamı olarak
    yeterince güvenilir mi? Ayrıca her izlemek istediğimde kamerayı TVye mi bağlamam
    gerekecek?

Alıntıları Göster
    Belli bir zaman sonra kasetler bozulma mutlaka yapıyor. Altta ve üstte çizgiler oluşmaya başlıyor. Dik olarak karanlık ve rutubet almayan kuru ortamda saklaman lazım. Eğer kaset olarak saklayacaksan tabiki kaseti çalıştırman için kamerayı Tv ye bağlayacaksın başka şansın yok.
  • quote:

gerekecek?

Alıntıları Göster
    mini dv'de çektiğiniz görüntüleri sabırla uğraşarak capture kartla veya başka uygun bir kartla, programlar vasıtasıyla cd veya dvd'ye aktarmanız mümkün. bütçenizi bilemem ama bence bu kadar fark vermek anlamsız geliyor.

syg.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cebor

mini dv'de çektiğiniz görüntüleri sabırla uğraşarak capture kartla veya başka uygun bir kartla, programlar vasıtasıyla cd veya dvd'ye aktarmanız mümkün. bütçenizi bilemem ama bence bu kadar fark vermek anlamsız geliyor.

syg.

Alıntıları Göster
    Capture kart nedir? Ayrıca birşey daha mı almam gerekiyor?
  • quote:

Capture kart nedir? Ayrıca birşey daha mı almam gerekiyor?

Alıntıları Göster
    Eğer bilgisayardan kendin CD'ye aktaracaksan görüntü kaltesinden fazla kayıp olmaması için kullanmalısın. Ama dert yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: duduco

Eğer bilgisayardan kendin CD'ye aktaracaksan görüntü kaltesinden fazla kayıp olmaması için kullanmalısın. Ama dert yani.

Alıntıları Göster
    Cidden dertmiş yani.. Araştırdıkça iyice kafam karışıyor.. Bir de burada pahalı, orada ucuz olayları var ki, hepsinden beter...

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar

• quote:

Cidden dertmiş yani.. Araştırdıkça iyice kafam karışıyor.. Bir de burada pahalı, orada ucuz olayları var ki, hepsinden beter...

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar

Alıntıları Göster
    kesinlikle MiniDV al DVD ye MPEG2 olarak kaydediyo ve en ufak bir kurgu olayında başına bela olur
    MPEG2 çok daha fazla sıkıştırma yaptığından daha fazla veri kaybı demek yane DV daha kalitelidir..(çözünürlük aynı olmasına ramen)
    hiç pro yada yarı-pro dvd camcorder gördün mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: moruk

kesinlikle MiniDV al DVD ye MPEG2 olarak kaydediyo ve en ufak bir kurgu olayında başına bela olur
    MPEG2 çok daha fazla sıkıştırma yaptığından daha fazla veri kaybı demek yane DV daha kalitelidir..(çözünürlük aynı olmasına ramen)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: moruk

Hayır görmedim. Onların farkı nedir?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: moruk

Hayır görmedim. Onların farkı nedir?

Alıntıları Göster
    moruk arkadaş gerçekten güzel özetlemiş konuyu. dvd.ye kayıt yapan kameralar 720*576@6000 kbps.de kayıt yapar yani standart kalite 60 dk kayıt imkanı oysa dv.deki görüntünün sıkıştırma oranı daha azdır. bir dv kaseti yaklaşık 60 dk = 90 gb.dır. dv.ye yazarken bile kamera bir sıkıştırma uyguluyor. ayrıca dv.den bilgisayara aktarırken dvd, vcd, divx yapmak senin elinde. oysa dvd.ye yazan kamerada bu görüntü üzerinde işlem yapmak için daha fazla uğraşırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yavuz

moruk arkadaş gerçekten güzel özetlemiş konuyu. dvd.ye kayıt yapan kameralar 720*576@6000 kbps.de kayıt yapar yani standart kalite 60 dk kayıt imkanı oysa dv.deki görüntünün sıkıştırma oranı daha azdır. bir dv kaseti yaklaşık 60 dk = 90 gb.dır. dv.ye yazarken bile kamera bir sıkıştırma uyguluyor. ayrıca dv.den bilgisayara aktarırken dvd, vcd, divx yapmak senin elinde. oysa dvd.ye yazan kamerada bu görüntü üzerinde işlem yapmak için daha fazla uğraşırsın.

Alıntıları Göster
    -hiç pro yada yarı-pro dvd camcorder gördün mü?
    --Hayır görmedim. Onların farkı nedir?
    göremezsin çünkü yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: moruk

-hiç pro yada yarı-pro dvd camcorder gördün mü?
    --Hayır görmedim. Onların farkı nedir?
    göremezsin çünkü yok :)

Alıntıları Göster
    Bu neydi şimdi yani?
  • quote:

Bu neydi şimdi yani?

Alıntıları Göster
    kameraman arkadaşım var dvd lere kayıt yapan kameraları tavsiye etmiyor. bende onun yalançısıyım haaa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhasip

kameraman arkadaşım var dvd lere kayıt yapan kameraları tavsiye etmiyor. bende onun yalançısıyım haaa.

Alıntıları Göster
    Ben örnek çekimleri gördüm. DVD'ye kayıt yapan v. kameralarda titreme riski çok yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorgu

Ben örnek çekimleri gördüm. DVD'ye kayıt yapan v. kameralarda titreme riski çok yüksek.

Alıntıları Göster
    walla bizde sony mini dv var aletin menusunde direkt burn vcd ve burn dvd tusları var burn dvd tusunu deneyemedim ama burn vcd tusu ile tek bir dugme ile kasetteki kaydını cdye yazabiliyorsun kablo olarakta sadece bi usb kablosu kullanıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasimboo

walla bizde sony mini dv var aletin menusunde direkt burn vcd ve burn dvd tusları var burn dvd tusunu deneyemedim ama burn vcd tusu ile tek bir dugme ile kasetteki kaydını cdye yazabiliyorsun kablo olarakta sadece bi usb kablosu kullanıyorsun

Alıntıları Göster
    yasimboo,modeli nedir cihazın???
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakpala

yasimboo,modeli nedir cihazın???

Alıntıları Göster
    DVD ye kayit yapan kamaralari yakindan inceledim normal kayit yapacagin zaman 30 dk nin uzerine cikamazsin en yuksek kalitede kayit yaptigin zaman bu 15 dk ya dusuyor yani anlayacagin yuksek bir kalitede kayit yapacaksan 15 dk da bir cd degistirmek zorunda kalacaksin bu bana gelmez abi sana gelirmi bilmem ama bence mini dv den sasma .En azindan bu yeni teknolojiyi simdilik almamak gerek birazdaha gelistirsinler sonra dusunuruz ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanki

DVD ye kayit yapan kamaralari yakindan inceledim normal kayit yapacagin zaman 30 dk nin uzerine cikamazsin en yuksek kalitede kayit yaptigin zaman bu 15 dk ya dusuyor yani anlayacagin yuksek bir kalitede kayit yapacaksan 15 dk da bir cd degistirmek zorunda kalacaksin bu bana gelmez abi sana gelirmi bilmem ama bence mini dv den sasma .En azindan bu yeni teknolojiyi simdilik almamak gerek birazdaha gelistirsinler sonra dusunuruz ..

Alıntıları Göster
    su sony dcr-hc30e mu ne varya piyasada bolca satılan :D ondan iste
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasimboo

su sony dcr-hc30e mu ne varya piyasada bolca satılan :D ondan iste

Alıntıları Göster
    DCR-HC30E un lens aperture'u F/1.7-2.3 ken DCR-HC40E ninki F/1.8-2.3 .
    Bir de Effective sensor resolution 40E de diğerinin 2 katı. Bunun çekimlere
    çok fazla bir etkisi var mı? Deneyen oldu mu? Fazla para vermeye değer mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.