Şimdi Ara

Mini Etek ile gelen sorun ve cözümü... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
173
Cevap
6
Favori
7.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ana konu biraz uçmuş ama bendede birşeyler söyleme isteği oluştu.aslında burdaki her yorum sokakta yaptıklarımızı yansıtıyor biraz.bence sizin içinizde bulunduğunuz durum şöyle;
    karşınıza bir kadın oturdu ve siz cool cool takılmaya devam edecektiniz.sonra o gelmeden öncede yaptığınız gibi karşıya doğru bakmaya devam ettiniz ama bu eylemi geçirmeden önce kafanızda 0,1 milisaniyede şu düşünceler geçti:
    +beni apaçi sanmasın.
    +giyimden ve hal ve hareketimden öyle düşüneceğini sanmıyorum.
    +hem düşünse bile niye ben kafamı çevirme gereği duyayım.(sonuçta o karşıma oturdu[o karşına oturdu diye tecavüz et demiyorum yanlış anlamayın liseliler])
    *aslında bunların hiçbirini "düşünemedin" çünkü patronunu düşünüyordun.

Kadın;
    +şurda birisi var oraya geçeyim.(herhangi bir ard niyeti yok)
    +apaçi şimdi kesin bakacak niye buraya geçtiysem.
    +bak bak terbiyesiz.
    +dayanamıyacağım bu rezilliğe.
    *niye bakıyosun be!
    *o an kadının aklından bunun içide ard niyet yok gibi bir düşünce geçmedi.(geçmelimiydi ?)

ben ne yapmak zorundayım o ne yapmak zorundaysa onu.siz nezaket gereği onu taciz etmiyecektiniz ve etmediniz.
    o ne yapmak zorundaydı "beyefendi yanlış anlamayın ama beni taciz ettiniz gibi bir izlenim oluştu" demeli ve sizinle konuşmalıydı.

*_*genel-geçer çercevede o sizden herkesin yapması gerektiğini düşündüğü şeyi yapmanız gerektiğini düşündü.sizde kendinizin ne yapması gerektiğini düşündünüz ve yaptınız.
    dipnot:o kalktıktan sonra ona neden böyle bir düşünce içinde olmadığınızı söylemediniz ?(yada söyleme gereği duymadınız)

• quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

Iyi anasını satayım plajda güneşlenirken pantalon mu giyiyormuş.Orda ters dönüyor düz dönüyor mayosu ile güneşleniyor sorun yok.Ancak pazar sabahı metroda ne bakıyorsun lan diyor.Onun derdi akşamdan kalmış abi eleman işi yarım bırakmış.Sen abaza gibi bakmamışsın ondan sana laf atmış abi.

Su konudaki en gereksiz ve saçma yorum olmuş. Tebrikler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Usak_Efesi

quote:

Orijinalden alıntı: serkaneker

quote:

Orijinalden alıntı: phenomll

Birisi bombayı kurmamış ben kuruyorum ozaman

Dış giysilerini üzerlerine alsınlar. / Cilbablarıyla ( çarşaflarıyla ) üzerlerini sıkı örtsünler. / Sokağa tenlerini göstermeyen, vücut hatlarını belli etmeyen elbiselerini giyerek çıksınlar

Ahzâb Suresi 59.ayeti

Diyanet Mealinde şöyle yazıyor:

"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek
    elbiselerini giysinler. Bu, onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur. Şüphesiz Allah çok
    bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir."

http://www.diyanet.gov.tr/kuran/Kuran_Meali/KURAN.pdf

Ben hakli ciktim. Bak adamlar nasil da CARSAFA yol yapmis. Bir de hic gocunmazlar yaptiklarindan. insanlar da inanir. cilbabmis carsafmis yok ya, ALLAH NIYE OTEKI DINLERDEKI INSANLARA GIYINME OZGURLUGU VERIRKEN muslumanlara boyle davransin? KAFA NEREDE KAFA!

Ortunmek diyince etek de orter, pantolon da orter, yeter ki mahrem yeri gozukmesin! SAC MAHREM OLAMAZ! SADECE BACAK ARASI boyle dusunulebilir! PAKETE GIR kafasi niye bu toplumu boyle zehirledi ki!

senin bu konuda hüküm vermeye yetkin yok, insanları yanlış yönlendirip günahlarını üzerine almış olursun

"bedeni örtmek" bacak göğüs beden değilmi, düşünüp ona göre konuşalım sadece cinsel organlar mı beden?

• Ben olsan karsisina gecer tombala cekerdim.
  • dostum şöyle bi baktıgımda aşırı derecede haklısın.. kadın mini giymişki zaten bakılsın güzel gorunsun diye. dini boyutuda var tabi 1. den sonrası gunah oluyo.. .. +sonsuz bir durum var ; o kadar yer varken karşına gelıyo + sen kafanı sağ sol boynun tutulur bi + daha sende kalkabilirdin oturdugun yerden .. yani en iyisi senin oradan kalkmandır hocam kız hayasız çıkyıysa

benımde bir sorum var .. bu bayan denizde havuzda bikinisi ile boy gosteriyor uzanıyor felan her ne yapıyorsa ama mini giyip bakıldıgında rahatsız oluyor anlamış değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senatorts -- 20 Şubat 2012; 12:18:38 >
  • quote:

Kim demiş Avrupa insanı medeni
    Ne edep var ne haya çırılçıplak bedeni
    Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni
    Desenize hayvanlar bizden daha medeni

Mehmet Akif Ersoy

hala daha medeniyeti bu şekilde yorumluyorsanız.. Memleket eie gidiği
  • quote:

quote:

quote:

Dış giysilerini üzerlerine alsınlar. / Cilbablarıyla ( çarşaflarıyla ) üzerlerini sıkı örtsünler. / Sokağa tenlerini göstermeyen, vücut hatlarını belli etmeyen elbiselerini giyerek çıksınlar

Ahzâb Suresi 59.ayeti

"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek
    elbiselerini giysinler. Bu, onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur. Şüphesiz Allah çok

Ben hakli ciktim. Bak adamlar nasil da CARSAFA yol yapmis. Bir de hic gocunmazlar yaptiklarindan. insanlar da inanir. cilbabmis carsafmis yok ya, ALLAH NIYE OTEKI DINLERDEKI INSANLARA GIYINME OZGURLUGU VERIRKEN muslumanlara boyle davransin? KAFA NEREDE KAFA!

Ortunmek diyince etek de orter, pantolon da orter, yeter ki mahrem yeri gozukmesin! SAC MAHREM OLAMAZ! SADECE BACAK ARASI boyle dusunulebilir! PAKETE GIR kafasi niye bu toplumu boyle zehirledi ki!

acayip konusmasak hani...

Allah(CC) obur dinlere asla açılacaksınız demedi onların kitapları değiştirilmiş . bakınız kaç çeşit incil var.. Allah(CC) nun Son peygamber olan Hz.Muhammed(S.A.V) ile yolladıgı Kur anı Kerimde belirtiyor işte . yukarıda arkadaş yazmış mealini. Saçda mahrem . hocaların kesin hukmudur bu .

pantol orter demişsin .. vucut hatlarını belli ettiğin sürece giydiğin ne pantolun onemi nede değeri var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senatorts -- 20 Şubat 2012; 12:24:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

Kim demiş Avrupa insanı medeni
    Ne edep var ne haya çırılçıplak bedeni
    Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni
    Desenize hayvanlar bizden daha medeni

Mehmet Akif Ersoy

hala daha medeniyeti bu şekilde yorumluyorsanız.. Memleket eie gidiği

hhaha guldurdun bei dostum adam Mehmet Akif Ersoy.. pardon medeniyeti sen daha iyi yorumlarsın pardon pardon kalkalım biz..
  • Numarasini Almadin mi

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 20 Şubat 2012; 12:33:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Herkesin kendi düşüncesi saygı duymak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkaneker -- 20 Şubat 2012; 14:08:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Orijinalden alıntı: AtillaHuN

quote:

ilk bındıgımde bıle vagon ıcınde benden baskası vardı benım oturdugum yerden sonra 3 uncu koltuk kumesındeydı taa :)

osmanbeyde vagona bınenler oldu zaten ama hafta ıcı oldugu gıbı degıldı..

bende ılgı cekmek amacı ıle yada sırf ego tatmını ıcın yaptıgını dusunuyorum. Canımı sıkan nokta ise gercek bır kalabalıkta benı yada herhangı baska bır erkegı zor duruma dusurebılecek olması. İşin kötü tarafı genellıkle ülkemizde minietekli kadınlara "öküz" gibi bakan cok kalabalık bir grüh var. Bu kısılerın sagladıgı kötü referans sayesınde bizimde anında suclu ilan edilmemiz.. Egerki hafta ici olsaydı ilk durakta inip diger metroyu beklemem ıcab edecektı.. O kıza cevabını versem bıle metrodakı dıger kısıler sapık yaftasını yapıstıracaktı hemen.

olayı ablama sordum bayan gözü ile fikir edinmek için. şimdi karşılıklı otururken normalde bakıyo olduğunuz yer bi insanın bacakları olamaz diyor. karşılıklı otururan iki kişi rastgele bakarken bakışı bacaklara denk gelemez diyor. bana da biraz inat etmişsiniz gibi geldi hocam. nesil sizin nesliniz gibi değil düşünce yapıları çok farklı. o yüzden bundan sonra bence daha hassas davranın. siz ve çevreniz sizi bilmiyor olabilir ama sizi tanımayan insanlarda ön yargı oluşturmakta gereksiz :)

küçücük dipnot: grüh değil güruh

zaten bacak yada herhangı bır noktaya odaklanmıs halde degıldım. sadece onun oldugu yöne bakıyordum cünkü otururken ınsanlar karsıya bakarlar. daha öncede belırttıgım gıbı dıger yönlerde daha ılgınc bır sey yoksa baska yönlerede bakmak ıcın bakma eylemını gerceklestırmek gerekır :) .. Yükte olmayan ekran kartı bosta gıden arac gıbı dusunun.. Standart halde bır ınsan öne bakar.

edit : düzelttim :)

şöyle düşünelim ben kız olsam ve sen bana baksan, eğer hanzoysan ve bana bakıyorsan sana "ne bakıyorsun diyemem korkar diğer koltuğa kaçarım" eğer hanzo değilsen seni kıramam bağırıp atar yapamam.

insanlık bambaşka bir şey

• quote:

Orijinalden alıntı: SERB!AN

quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

Iyi anasını satayım plajda güneşlenirken pantalon mu giyiyormuş.Orda ters dönüyor düz dönüyor mayosu ile güneşleniyor sorun yok.Ancak pazar sabahı metroda ne bakıyorsun lan diyor.Onun derdi akşamdan kalmış abi eleman işi yarım bırakmış.Sen abaza gibi bakmamışsın ondan sana laf atmış abi.

Su konudaki en gereksiz ve saçma yorum olmuş. Tebrikler.

Önce avatarında ki profil resmine bak ondan sonra bana laf söyle...Adamı böyle paket ederler tebrikler

• quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

quote:

quote:

Ben de bır mağduriyetimi anlatayım; 45 dakikalık beldeye giden midibusler var burada ona binmiştim. Elimde çanta takım elbise kravat duruşmaya gidiyorum. Apaçi tipli değilim. Şoföre bisey soracaktım öndeki koltuğa oturayım dedim megerse yanda bır bayan varmış. Ben bayan-erkek hiç bakmadım ki oysa.. Neyse paraları toplayan genc dediki berabermisiniz o an farkettim yanımdakinin bayan olduğunu.. Ben de hayır diyince "o zaman sen geç şöyle yasak dedi"!!!!
    Ben bisey demedim geçtim. Simdi o genc güya bayanı koruma amaçlı söylüyordu ama simdi konuşma geçince dolmuşda herkes kulak kesildi ve sanki bayan bana yol vermiş gibi bır durum oldu. Bayanı daha da batırdı orada aslında..
    Yani diyeceğim şartlar değişir boyle benim basıma gelen gibi olursa yanında oturmaya devam etsen daha rahat hisseder bayan başka zaman da dolmuşa binince erkek yani bozsa gider de bayanın yanına oturulsa rahatsız olur o insan.. Esas olan toplumda bayanlara pozitif ayrımcılık yapilmasidir taaki ataerkil toplumdan modern toPluma gecene kadar.
    Eğer doluyken yer vermiyor diye tepki ile karşılaşsaydın bır bayandan sonuna kadar haklısın. Ama senin bu olayında alttan almani gerektiren bisey olmuş. Benim basına gelse dalginlikla baktım der uzatırsa o zaman ben de arıza cikarirdim. Ama uzatasiya kadar bır hakkı var Sırf kadın olmasından dolayı.

yemın ederım cok sabırlıymıssın ben orada olsaydım ınsalıgımı kaybeder o cocugun o aractan sedye ıle ınmesıne sebep olurdum. genellıkle mantıklı bır adam olsamda bu tür davranıslar karsısında genellıkle söyle bır hal alıyorum ;

örnek resım 1-A

takım elbiseli olan normal halım bu arada karısıklık olmasın.

Bu tiple ben bile ne bakıyon hemserim derdim vala :D sende tam maganda tipi var

ah ulen o historia çevresinde ne günlerim geçmişti

• quote:

quote:

quote:

Ahzâb Suresi 59.ayeti

Kardeş Hristiyanlıkda da başörtüsü var

• sen ne bakıyorsun deseydin keşke :))
    bir bayan olarak bayanların çoook kısa giymelerini onaylamıyorum.
    reklamlarda kadınların kullanılıp yarı çıplak gösterilmesini onaylamıyorum..
    modernizm mini etekle olmaz.
    yılda o da sadece moda diye 3 kitap okumakla da olmaz.
    sağlıklı bir erkeğin karşına oturursan elbetteki bakar bakmazsa sorun var demektir zaten.
    illa edep yani yaş kaç olursa olsun cinsiyeti ne olursa olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: yori

sen ne bakıyorsun deseydin keşke :))
    sağlıklı bir erkeğin karşına oturursan elbetteki bakar bakmazsa sorun var demektir zaten.

ben bakmıyorum

ama sağlıklıyım...

bazen baktığımda oluyor ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

quote:

quote:

Ben de bır mağduriyetimi anlatayım; 45 dakikalık beldeye giden midibusler var burada ona binmiştim. Elimde çanta takım elbise kravat duruşmaya gidiyorum. Apaçi tipli değilim. Şoföre bisey soracaktım öndeki koltuğa oturayım dedim megerse yanda bır bayan varmış. Ben bayan-erkek hiç bakmadım ki oysa.. Neyse paraları toplayan genc dediki berabermisiniz o an farkettim yanımdakinin bayan olduğunu.. Ben de hayır diyince "o zaman sen geç şöyle yasak dedi"!!!!
    Ben bisey demedim geçtim. Simdi o genc güya bayanı koruma amaçlı söylüyordu ama simdi konuşma geçince dolmuşda herkes kulak kesildi ve sanki bayan bana yol vermiş gibi bır durum oldu. Bayanı daha da batırdı orada aslında..
    Yani diyeceğim şartlar değişir boyle benim basıma gelen gibi olursa yanında oturmaya devam etsen daha rahat hisseder bayan başka zaman da dolmuşa binince erkek yani bozsa gider de bayanın yanına oturulsa rahatsız olur o insan.. Esas olan toplumda bayanlara pozitif ayrımcılık yapilmasidir taaki ataerkil toplumdan modern toPluma gecene kadar.
    Eğer doluyken yer vermiyor diye tepki ile karşılaşsaydın bır bayandan sonuna kadar haklısın. Ama senin bu olayında alttan almani gerektiren bisey olmuş. Benim basına gelse dalginlikla baktım der uzatırsa o zaman ben de arıza cikarirdim. Ama uzatasiya kadar bır hakkı var Sırf kadın olmasından dolayı.

yemın ederım cok sabırlıymıssın ben orada olsaydım ınsalıgımı kaybeder o cocugun o aractan sedye ıle ınmesıne sebep olurdum. genellıkle mantıklı bır adam olsamda bu tür davranıslar karsısında genellıkle söyle bır hal alıyorum ;

örnek resım 1-A

takım elbiseli olan normal halım bu arada karısıklık olmasın.

Bu tiple ben bile ne bakıyon hemserim derdim vala :D sende tam maganda tipi var

ah ulen o historia çevresinde ne günlerim geçmişti

Bu fotograf iran'da mi cekildi? Arkadaki manzaradan cikaramadim yeri?

• Demek ki kadın namuslu bir kadınmış ne bakıyorsun falan demiş. Aksi olsaydı daha çok açar yayılırdı içinden baaakk bak derdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nonvolatile

quote:

Orijinalden alıntı: yori

sen ne bakıyorsun deseydin keşke :))

ben bakmıyorum

ama sağlıklıyım...

bazen baktığımda oluyor ama

pardon haklısın :)
    ben de yanlış konuştum.
    herkes bakmayabilir.
    haram düşüncesi olan biri bakmaz zaten.
    ilk bakışta açık giyinene günah bakmakta ısrar edilirse iki tarafa da günah.
    sadece bakması doğal yani demek istedim.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.