Şimdi Ara

Mini Etek ile gelen sorun ve cözümü... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
6
Favori
7.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: South Korea

Otobüs metro minibüs vb. toplu taşıma araçlarında dikkatli olmak gerekir.Çünkü bu araçlar taciz kavramının mimlendiği araçlar olduğundan erkeklerinde suçsuzken suçlu duruma düştüğü durumlar bile olabiliyor.O kadın ne olursa olsun o metroya otobüse vs ön yargı ile binmiştir.Bazı kadınlarda hiç tepki vermez.Senin orda handikapın tipin biraz maço.Kadında atarlı biri çıkınca öyle bir tepki vermiş.Normalde böyle kadınlara bakmanında bir ilmi vardır.Taciz sadece fiilen olmaz göz tacizide olur ve böyle toplu taşıma araçlarında dikkat etmek gerekir.Bakacaksanda kadının görüş alanına girmeden bakacaksın(detaylı anlatırdım da gerek yok)

bakmaya gerek yok kadına bakmanın bır faydası oldugunu dusunmuyorum. Mantıklı dusunursek pozıtıf bır getırısıde yok zaten :) Benım ıcın yolcuların el tutacaklarından farkı yok tanımadıgım yolcuların..Taakı benı rahatsız edene kadar

edit: bir m harfı fazla kacmıs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 20 Şubat 2012; 4:03:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Otobüs metro minibüs vb. toplu taşıma araçlarında dikkatli olmak gerekir.Çünkü bu araçlar taciz kavramının mimlendiği araçlar olduğundan erkeklerinde suçsuzken suçlu duruma düştüğü durumlar bile olabiliyor.O kadın ne olursa olsun o metroya otobüse vs ön yargı ile binmiştir.Bazı kadınlarda hiç tepki vermez.Senin orda handikapın tipin biraz maço.Kadında atarlı biri çıkınca öyle bir tepki vermiş.Normalde böyle kadınlara bakmanında bir ilmi vardır.Taciz sadece fiilen olmaz göz tacizide olur ve böyle toplu taşıma araçlarında dikkat etmek gerekir.Bakacaksanda kadının görüş alanına girmeden bakacaksın(detaylı anlatırdım da gerek yok)

bakmaya gerek yok kadına bakmanın bır faydası oldugunu dusunmuyorum. Mantıklı dusunursek pozıtıf bır getırısıde yok zaten :) Benım ıcın yolcuların el tutacaklarından farkı yok tanımadıgım yolcuların..Taakı benı rahatsız edene kadar

Bacaklarına bakmanın bir faydası yoksa ve kadının yüzüne doğruda bakmanın faydası yada pozitif bir getirisi olmadığını düşünüyorsan 25 derece daha sola yada sağa bakarak sorunu çözebilirdin.Bu durumda kadının sana söyleyeceği herhangi bir tepkiyide görmezden gelir hiçbirşey olmamış gibi davranabilirdin.Zaten o kadar kısa etekle bizim ülkemizde metroda gezen bir kadının normal olmasını nasıl bekliyorsun ki?

• Valla tartışırdım sabaha kadar, ama görüyorum ki işinize gelen şeyde haklıyım işinize gelmeyende haksız.
    Yok benim nere bakacağıma nasıl karar veriyomuş da, mış da..
    İstersen ilgilenmediğini hissettirebilirsin duruşunla bakışınla karşıdakine, niye uzatıyosun ki?
    Ha, dersen ki karşıdakinin senin fizyolojik ve zihinsel aktivitelerini etkilemesindan rahatsız oluyorum; inanıyorsan tanrıya, inanmıyorsan doğaya kızacaksın.
    Karşı cins, hele ki cazibeli karşı cins, insanın düşüncelerini de, davranışlarını da etkiler, kaçınılmaz.
    Burada karşı cinse fatura kesmek, karşıdakini çarşafa sokmaya götürür.
    Bu arada insanlar içinde de ılımlı görünüp içten taraf olanlara ayar oluyorum, kendim yapsam da.

quote:

"gıymeseymıs madem bende bakmazdım mantıgını attıgım hıc bır mesajda gütmedım"

Zaten gütmezsiniz mesajda, bize anlatırken. A/ma orada bakınırken "gütmüş"sünüz.

Konudaki her bir mesajı da okudum ayrıca.

Lütfen mesajımı alıntı yapmayın, dikkatimin bu konuya çekilmesini istemiyorum tekrar, iyi geceler.

Düzeltme: Düzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kril -- 20 Şubat 2012; 4:21:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kısaçöp

Orda Tek diyecegin laf ben malafati cikarsam sen bakmayacanmi

FORUM SİLİNEBİLİR
  • quote:

quote:

quote:

Bacaklarına bakmanın bir faydası yoksa ve kadının yüzüne doğruda bakmanın faydası yada pozitif bir getirisi olmadığını düşünüyorsan 25 derece daha sola yada sağa bakarak sorunu çözebilirdin.Bu durumda kadının sana söyleyeceği herhangi bir tepkiyide görmezden gelir hiçbirşey olmamış gibi davranabilirdin.Zaten o kadar kısa etekle bizim ülkemizde metroda gezen bir kadının normal olmasını nasıl bekliyorsun ki?

bundan once yaptıgım 34245 alıntıda belırttıgım gıbı zaten varlıgını en fazla 3 5 sanıye farkettım sonrasında ben kadını coktan unutmus " Pazar sabahın korunde ıse cagrıldıgım ıcın " patrona ıcımden gıydırmekle meskuldum o bı an geldı gectı oyle yanı o bana terslenene kadar ben onun farkında bıle degıldım.

Kafam bırazda önume baktıgım ıcın fırca yedıgıme bozuldu zaten. :) Yanı bu konudada tartıstıgımız budur hangı hakka dayanarak bana fırca atıyor buna hakkı oldugunu dusunduren nedır vs. neredeyse bu konuda bana karsı cıkan herkese ılk mesajımda yazmıs olmama ragmen tekrar hatırlatmak zorunda kaldım asıl sorun " ben onun bacaklarına bakıyordum oda bana kızdı.. gıymeseymıs banane" degıl dıye :)

burda tartıstıgımız ana fıkır = bır bayan bir erkege nereye bakıp nereye bakmayacagını soylemenın hakkı oldugunu dusunuyor ve bu yanlıs.. Neden yanlıs dıye ne olur sorma 70 ten fazla mesaj var orada yazılı zaten neden yanlıs oldugunu defalarca acıkladım.

• Kardeşim burada tek hatalı sensin... Anlattığına göre kız bomboş metroda gelip karşına oturduysa(ki burada ne kadar yakınına oturduğu da önemli) sana iş atıyor demektir. Sen de bunu anlamayınca olanlar oldu kız sinirlendi agresifleşti. Hele bide regl ise tüm taşlar yerine oturdu demektir...
  • birader ne beyin patlatmissiniz ne felsefe yapmissiniz be ? alti ustu bir kezbanin (%99 oyle oldugunu dusunuyorum) dedigi bir lafa niye bu kadar takildin ? turk insani gariptir neyi ne icin yapar hicbir zaman anlasilmaz anlayamadin mi bunu ? en zeki cevabi verip gecistiricektin orda kendi rezil olacakti amma buyutmussunuz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sky32Walker

Kardeşim burada tek hatalı sensin... Anlattığına göre kız bomboş metroda gelip karşına oturduysa(ki burada ne kadar yakınına oturduğu da önemli) sana iş atıyor demektir. Sen de bunu anlamayınca olanlar oldu kız sinirlendi agresifleşti. Hele bide regl ise tüm taşlar yerine oturdu demektir...

buna güldüm valla.. Ama hiç sanmıyorum o sadece kendını begenmıslıgın bir gösterisiydi bence.. Ben fırcamı atarım sende yedıgın fırca ıle kalırsın gıbısınden bısey yapmaya calıstı cevabını aldı ama ben yınede uyuz oldum :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bundan once yaptıgım 34245 alıntıda belırttıgım gıbı zaten varlıgını en fazla 3 5 sanıye farkettım sonrasında ben kadını coktan unutmus " Pazar sabahın korunde ıse cagrıldıgım ıcın " patrona ıcımden gıydırmekle meskuldum o bı an geldı gectı oyle yanı o bana terslenene kadar ben onun farkında bıle degıldım.

Kafam bırazda önume baktıgım ıcın fırca yedıgıme bozuldu zaten. :) Yanı bu konudada tartıstıgımız budur hangı hakka dayanarak bana fırca atıyor buna hakkı oldugunu dusunduren nedır vs. neredeyse bu konuda bana karsı cıkan herkese ılk mesajımda yazmıs olmama ragmen tekrar hatırlatmak zorunda kaldım asıl sorun " ben onun bacaklarına bakıyordum oda bana kızdı.. gıymeseymıs banane" degıl dıye :)

burda tartıstıgımız ana fıkır = bır bayan bir erkege nereye bakıp nereye bakmayacagını soylemenın hakkı oldugunu dusunuyor ve bu yanlıs.. Neden yanlıs dıye ne olur sorma 70 ten fazla mesaj var orada yazılı zaten neden yanlıs oldugunu defalarca acıkladım.

Tamam ben senin düşünceni anladım da bende şunu diyorum bir kadının istediği gibi giyinmeye hakkı vardır ama bir erkeğinde ona istediği gibi şekilde bakma hakkı yoktur.Bu göz tacizine girer.Ha sen kadına hiç bakmamışsındır kadında sana ne bakıyorsun demiştir.Olabilir.Bazı kadınlar bir önceki arkadaşın dediği gibi regl dönemi olabilir yada kadın çatlaktır olabilir yani.Öyle kadınlarla muhattap olmayacaksın(Çok ileri gittiği durumlar hariç).
    Fakat senin düşüncende şu mantıksızlık var yanlış anlama ama diyelim senin eşin yada kız kardeşin normal kot pantolonla otobüse yada metro vs bindi ayaktayken ben onun kalçasına dik dik bakarsam ve sende onun yanında benim baktığımı görürsen bu normal birşey der tepki vermem diyorsun çünkü benim istediğim yere bakma özgürlüğüm var dimi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam ben senin düşünceni anladım da bende şunu diyorum bir kadının istediği gibi giyinmeye hakkı vardır ama bir erkeğinde ona istediği gibi şekilde bakma hakkı yoktur.Bu göz tacizine girer.Ha sen kadına hiç bakmamışsındır kadında sana ne bakıyorsun demiştir.Olabilir.Bazı kadınlar bir önceki arkadaşın dediği gibi regl dönemi olabilir yada kadın çatlaktır olabilir yani.Öyle kadınlarla muhattap olmayacaksın(Çok ileri gittiği durumlar hariç).
    Fakat senin düşüncende şu mantıksızlık var yanlış anlama ama diyelim senin eşin yada kız kardeşin normal kot pantolonla otobüse yada metro vs bindi ayaktayken ben onun kalçasına dik dik bakarsam ve sende onun yanında benim baktığımı görürsen bu normal birşey der tepki vermem diyorsun çünkü benim istediğim yere bakma özgürlüğüm var dimi?

eger gozumu dıkıp okuz gıbı bakarsam cantasını kafama bıle gecırse sesımı cıkarmam.. Yedıgım halt ıle orayı aynen terkederım. Zaten o cantayı / yada lafı yada orada baskaları varsa bana yapıstırdıkları her turlu sapık yaftasını haketmısım demektır.

ama önüne bakmakta olan adama kardes ben burada mını etegımle oturucam bacagım acılacak o yuzden sen su tarafa bakacaksın denmez. bu kızın yaptıgı tam olarak buydu sınır oldum bende. Sankı görüşe acılan yerlerin suclusu benmısım gıbı laf söyledı yanı böylede olmaz kı. Bak söyle bisey dıyeyım daha rahat anlasılması ıcın dıyelım kı kız karsımda ama sol tarafımda bır yere gıttı oturdu bende sola dogru hafıf onu görebilecegim bir acıya dönüp oturdum ve bakmaya basladım yıne ne soylese ne yapsa haketmısım demektır. Burada benım canımı sıkan yahu ben önüme bakıyorum bır ınsan hıc bısey yapmazken önüne bakar bu olabilecek en normal sey buna kımın karısmaya hakkı var.

edit : bütün ayrıntılardan arındırıp sanırım en temel noktaya kadar getırdık konuyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 20 Şubat 2012; 4:44:39 >

• quote:

quote:

Kardeşim burada tek hatalı sensin... Anlattığına göre kız bomboş metroda gelip karşına oturduysa(ki burada ne kadar yakınına oturduğu da önemli) sana iş atıyor demektir. Sen de bunu anlamayınca olanlar oldu kız sinirlendi agresifleşti. Hele bide regl ise tüm taşlar yerine oturdu demektir...

buna güldüm valla.. Ama hiç sanmıyorum o sadece kendını begenmıslıgın bir gösterisiydi bence.. Ben fırcamı atarım sende yedıgın fırca ıle kalırsın gıbısınden bısey yapmaya calıstı cevabını aldı ama ben yınede uyuz oldum :)

Tamam işte daha da oturdu yerine taşlar. Şimdi empati yapıp kızın yerine koyalım kendimizi. Ama farklı 2 kız için değerlendirelim.

1)671236817 milyar boş yer bulunan metroda hoşuna gitmeyen bir erkeğin karşısına oturur musun?
    Oturduktan sonra çeşitli sebeplerden dolayı sana pas vermeyen bi erkeği bu konuda suçlu sanki erkekmiş gibi zan altında bırakmayı istemez misin?
    2)Kafası çeşitli sebeplerden dolayı bunalmış ve gerçekten o anda aşırı dalgın bi kızdı. Oraya oturdu ve sonra senden çeşitli sebeplerden dolayı rahatsız oldu ve trip attı ve çekip giti.

İhtimaller:
    1.kız olma ihtimali %85
    2.kız olma ihtimali %15

• quote:

quote:

quote:

Tamam işte daha da oturdu yerine taşlar. Şimdi empati yapıp kızın yerine koyalım kendimizi. Ama farklı 2 kız için değerlendirelim.

1)671236817 milyar boş yer bulunan metroda hoşuna gitmeyen bir erkeğin karşısına oturur musun?
    Oturduktan sonra çeşitli sebeplerden dolayı sana pas vermeyen bi erkeği bu konuda suçlu sanki erkekmiş gibi zan altında bırakmayı istemez misin?
    2)Kafası çeşitli sebeplerden dolayı bunalmış ve gerçekten o anda aşırı dalgın bi kızdı. Oraya oturdu ve sonra senden çeşitli sebeplerden dolayı rahatsız oldu ve trip attı ve çekip giti.

İhtimaller:
    1.kız olma ihtimali %85
    2.kız olma ihtimali %15

Ben bu noktada yanı ben cevabımı verdım ve kız kalkıp gıttıkten sonra metronun o an hafta ıcı gıbı oldugunu dusundum ve aklıma gelenlerden hıc memnun kalmadım.

Bırıncısı metroda her zaman apachı gencler var buyuk ıhtımalle kızın gozune gırmek ıcın duruma mudahıl olacaklardı ve ben Orc moduna gececektım.

Ikıncısı benım gıbı ısıne gıtmekte olan dengım ve yasıtım kısıler suratıma acaıp acaıp bakacaktı sinir olacaktım ınene kadar. Belkıde ılk durakta ınıp dıger metroyu bekleyecektım.

Eger teyze sınıfına gıren bayanlar varsa onlardan bı imalı "cık cık" tarzı bısey gelecektı. Ben genellıkle yaslı bayanlardan cekınırım utanacaktım ve kızı gırtlaklamayı düsünecektım yol boyunca :(

kabus gıbı yemın ederım

• quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SERB!AN

Ben de bır mağduriyetimi anlatayım; 45 dakikalık beldeye giden midibusler var burada ona binmiştim. Elimde çanta takım elbise kravat duruşmaya gidiyorum. Apaçi tipli değilim. Şoföre bisey soracaktım öndeki koltuğa oturayım dedim megerse yanda bır bayan varmış. Ben bayan-erkek hiç bakmadım ki oysa.. Neyse paraları toplayan genc dediki berabermisiniz o an farkettim yanımdakinin bayan olduğunu.. Ben de hayır diyince "o zaman sen geç şöyle yasak dedi"!!!!
    Ben bisey demedim geçtim. Simdi o genc güya bayanı koruma amaçlı söylüyordu ama simdi konuşma geçince dolmuşda herkes kulak kesildi ve sanki bayan bana yol vermiş gibi bır durum oldu. Bayanı daha da batırdı orada aslında..
    Yani diyeceğim şartlar değişir boyle benim basıma gelen gibi olursa yanında oturmaya devam etsen daha rahat hisseder bayan başka zaman da dolmuşa binince erkek yani bozsa gider de bayanın yanına oturulsa rahatsız olur o insan.. Esas olan toplumda bayanlara pozitif ayrımcılık yapilmasidir taaki ataerkil toplumdan modern toPluma gecene kadar.
    Eğer doluyken yer vermiyor diye tepki ile karşılaşsaydın bır bayandan sonuna kadar haklısın. Ama senin bu olayında alttan almani gerektiren bisey olmuş. Benim basına gelse dalginlikla baktım der uzatırsa o zaman ben de arıza cikarirdim. Ama uzatasiya kadar bır hakkı var Sırf kadın olmasından dolayı.

yemın ederım cok sabırlıymıssın ben orada olsaydım ınsalıgımı kaybeder o cocugun o aractan sedye ıle ınmesıne sebep olurdum. genellıkle mantıklı bır adam olsamda bu tür davranıslar karsısında genellıkle söyle bır hal alıyorum ;

örnek resım 1-A

Mini Etek ile gelen sorun ve cözümü...  Mini Etek ile gelen sorun ve cözümü... takım elbiseli olan normal halım bu arada karısıklık olmasın.

Bu tiple ben bile ne bakıyon hemserim derdim vala :D sende tam maganda tipi var

bak bak sol belinde silah da var

-----------------------------------------

Konu hakkında kısaca bir şey karalayayım ben de. Bahsedilen konu hakkında ben de rahatsız oluyorum bazen. Karşıma oturunca bahsi geçen kişilerden durup dururken kendim rahatsız oluyorum bu durumdan. Belki karşımdaki rahatsız oluyor ya da olmuyor ama konuyu açan arkadaşın düşünceleriyle paralel olarak ben de sorguluyorum...

Mini etekle ya da herhangi başka yerini gösteren kişi benim ister istemez rahatsız olmama neden oluyor. Başka tarafa bakmak zorunda kalıyorum mecburen. Özellikle de Ankara Metrosunu bilen bilir karşılıklı duruyor koltuklar...
    O durumda ben kalkıp "Hanımefendi neden aşırı açık giyinip milleti rahatsız ediyorsunuz? diye sorsam "Sana mı soracam bla bla" diye zırvalayacak.
    Ama ben inat edip düz şekilde karşıma bakmaya devam edersem o da rahatsızlığını dile getirecek. Ben de "sen de giymeseydin" deyince olay yine ilk duruma gelecek ve yine cevabı "Sana mı soracam bla bla" şeklinde olacak.

Yani her iki durumda da suçlu ben olacağım.

(Bu duruma "kardeşim sen de düz bakma sağa sola bak" demeyin. Dakikalarca sağa sola bakınca boynumuzun ağrıması da beni rahatsız ediyor. Düz durmayı tercih ederim bu yüzden.)

Sırf bu yüzden metroda ayakta gitmeyi tercih ediyorum. Geçiyorum köşesine vagonun ne birileri beni rahatsız ediyor ne de ben birilerini.

Bir de bazı arkadaşları acilen Türkçe okuma ve anlama kurslarına katılmaya davet ediyorum.

• kadına asılır gözlerle bakmışsın onu tavlamaya çalışmışsın kadın sana "ne bakıyorsun" diyincede şimdi burada içini rahatlatmak için yok ben dikkatli bakmadım da boşluğa baktımda bahaneleri. geçiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AtillaHuN

hocam vagonda sadece ve sadece 2niz olsaydınız o kız yerini değiştirmez seni de pek iplemezdi. ama vagonda bikaç kişi bile olsa bir kız karşısındaki küçük düşürmek toplumda o kişi hakkında ön yargı oluşturmak için böyle birşey yapmış olabilir. bu olay sizi rahatsız etmiş, belli ki bir süre kafanızda da olacak. ama benim fikrim sallayın gitsin. şuanki çevremde o tipte onlarca kız var ve karşısındaki üzerinden prim yapmak için neler yaptıklarına inanamazsınız

ilk bındıgımde bıle vagon ıcınde benden baskası vardı benım oturdugum yerden sonra 3 uncu koltuk kumesındeydı taa :)

osmanbeyde vagona bınenler oldu zaten ama hafta ıcı oldugu gıbı degıldı..

bende ılgı cekmek amacı ıle yada sırf ego tatmını ıcın yaptıgını dusunuyorum. Canımı sıkan nokta ise gercek bır kalabalıkta benı yada herhangı baska bır erkegı zor duruma dusurebılecek olması. İşin kötü tarafı genellıkle ülkemizde minietekli kadınlara "öküz" gibi bakan cok kalabalık bir güruh var. Bu kısılerın sagladıgı kötü referans sayesınde bizimde anında suclu ilan edilmemiz.. Egerki hafta ici olsaydı ilk durakta inip diger metroyu beklemem ıcab edecektı.. O kıza cevabını versem bıle metrodakı dıger kısıler sapık yaftasını yapıstıracaktı hemen.

Bende rahatsız oluyorum Seco, evlisindir yada düzgün bir ilişkin vardır karşında beğenilmeye alışık megoloman bir kadın gerinir de gerinir kendini farkkettirme psikolojisi , arada bir manalı bakışlar gülümsemeler sen ilgisiz olduğunu belli etsen de hala ısrar edenler oldu mu gıcık olmamak elde değil. Bunun daha magandaca olanını zaten hayatında bir kız/kadınla yaşamamış aile terbiyesinden yoksun bazettinler yapıyor.(kısaca abaza ergen beyinli diyelim) Erkekte bu nasıl yetiştirilme olsun , terbiye olsun arkdaş çevresi olsun etki yapıyorsa kızlar içinde böyle.Bazen öyle abartı ve ucuz giyinen kadınlar oluyor ki bakmasına bakıyorum ama tiksiniyorum hanım hanımcık çok fazla abatısız giyinip davranmayan kızlar her zaman daha ilgi çekici gelmiştir.

• Dinin hiçe sayılmasının sonuçları

Not:Şeriatçı falan değilim destekliyorda değilim sadece böyle düşündüm
  • haci bakmayacaktin
    o zaman deli oluyolar.
    hemen kendilerini eksik kusurlu hisediyorlar..
    (not:yontem denenmistir, ise yariyor)
  • m b
    e u
    s l
    a u
    j n
  • suç sende aga. bakacaktın. aç gibi bakacaktın. ben olsam öyle yapardım
  • İlk önce, hiç kimse, yok efendim ondan tahrik olunur mu, ayak bileğinden olunur mu ensesinden olunur mu hangi yılda yaşıyoruz muhabbeti yapmasın, dinlisi dinsizi tecrübelisi olmayanı, avrupalı hiç farketmez bütün erkekleri bayanların farklı farklı yerleri tahrik eder

Bayanlarda içgüdüsel olarakda erkeklerin ilgisini çekmek, baştan çıkarmak gibi duyguları vardır, kimi kadın bunu bastırır edepli olur kimi kadın daha da ortaya çıkarır

İşin dini boyutu bayan kesinlikle mini etek giyemez, erkekde böyle biri gördüğünde bakmamalı şeklinde. Ancak konunun farkı şurda, bu kadın bu elbiseyi niye giyiyor, yakıştığı için mi?, e yakışıyorsa bacaklarına yakışıyor birisi bakıncada niye bakıyosun demeye hakkı var mı bu kadının, hiç bi erkek bakmasın otururken kırk takla at çekiştir eteğini, e niye giydin o zaman, burda içgüdüleri devreye giriyor işte, dıştan bakılınca istemiyormuş gibi ama bi yandan da çekici olmak güzel olmak hoşlarına gidiyor. Tabi bütün kadınlar için değil bu bu tip kadınlar için

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.