Şimdi Ara

Mini Etek ile gelen sorun ve cözümü... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
6
Favori
7.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SERB!AN

Mini giymiş bır bayana bakmak cok ayıp birsey. Kimse kusura bakmasın ama önünüzden geçerse gozlerinizi başka yine çevirmek lazım erkekler kibar ve korumaci olmalıdır. Mesela Avrupa toplumlarında mini giyen bır bayana kimse bakmaz. Biraz medeniyeti öğrenin artık!

bana neden onun özel tercıhlerınden dolayı rahatımı bozmam gerektıgını ayrıntılarıyla acıklarmısın.. Ben baska bır ınsan ıcın durduk yere neden bırsey yapmalıyım ? hemde onun zorlaması ıle ...

Verdigin cevaba ıstınaden kadın erkek arasındakı esıtlıgı devreye sokucagımı sımdıden bıldıreyım cevabını ona gore ver :) ( bu kıyagıda kımse yapmaz :) )

edit : baskı ve zorlama ıle ılgılı kısımı unutmusum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 20 Şubat 2012; 1:22:28 >
  • quote:

Mini giymiş bır bayana bakmak cok ayıp birsey. Kimse kusura bakmasın ama önünüzden geçerse gozlerinizi başka yine çevirmek lazım erkekler kibar ve korumaci olmalıdır. Mesela Avrupa toplumlarında mini giyen bır bayana kimse bakmaz. Biraz medeniyeti öğrenin artık!

cok guzel yazmissin kardes.

konuyu acan arkadas ise bence tam bir bagnaz. Haktan hukuktan bahsetmissin ama kibarlik edep adab nezaket denen kavramlar da var. O mibi etek giydi diye keyfinden olamazmis baska yere bakamazmis. Evet bacagini acmak istemis olabilir o hanim ama emin ol senin icin degil. Umarim bit bayani bir daha taciz etmezsin gozlerinle. Edersen dr umarim yakisani yaparlar.

Ayrica bonbos vagonda tam olarak karsina oturduguna inanmiyotum. Sadece gorebilecegin bir yerde oturdu ve sen de konuyu torpuleyip bu sekilde yazdin gibime geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukarıdaki mesaj ironi mi tam belli değil ama mini etek giymiş biri kendine bakılmasını isteyen biridir.Yani siz haklısınız.Ne diyelim
  • anlattığın olaya inanmıyorum , rahatsız edici şekilde bakmışsındır . Yoksa kız arıza değilse seninle konuşma girişiminde bulunmaz bile , rahatsız etmişsin ki bi şeyler söylemek zorunda hissetmiş kendisini . Ve ayrıca , giymişsin madem bakarım zihniyetine öyle tavım ki . Aslında olmamız gereken medeniyet seviyesi , ülkede yaşayan bayanların rahatça diz üstü seviyede etek giyebilmesidir . Mini eteği karıştırmayayım ama , ülkede normal etek giyen kıza bile yollu gözüyle bakılıyor , ya ayıptır .
  • kardesim haktan bahsetme artik. Ben neden otobuste hamile bir bayana yer vereyimki? bana mi sordu hamile kalirken? ben neden o hamile diye kalkip rahatimi bozayimki?

neden biliyomusun cunku bunun adi insanliktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

önce kendı mantıgımı belırterek baslıyorum : 1,5 karış etek gıymıs bır kızın vucundunda acık olan yerler benım mantıgıma göre o etegı gıyen kız ıcın görülmesınde sakınca olmayan yerlerdir..Malum sakıncalı olsa zaten acıkta bırakmazlardı diye düşünüyorum. Ve giyenı yargılamadıgım gıbı giymeyenede neden gıymedın demıyorum. Herkezın zevkı kendıne :)

Sımdı hikayesi ile birlikte soruya gelelım hemen..

12 şubat pazar günü sabahın köründe metroya bindigimde ( taksım duragından ) neredeyse vagondakı tek yolcu bendim dıyebılırım oldukca bostu.. osmanıyede metroya bınenler oldu ve cıdden cok kısa denebılecek eteklı bır bayanda tam gelıp karsımdakı koltuga oturdu.. Şimdi zaten kısa olan etek oturunca hali ile ıyıce gerılerek neredeyse yok denecek noktaya kadar geldı. Lıselı yıllarımı geride bırakalı cok uzun zaman oldugu ıcın bu benım acımdan pek sıradısı bır olay olmasada baktıgım yönü degistirmedim.. Çünkü her normal ınsan gıbı bende otururken karsımda ne varsa oraya bakıyorum.. ( eger degısık bır yonde ılgı cekıcı bır sey yoksa tabı )...

Neyse tahmın edılecegı gıbı bu bana "ne bakıyorsun" deme girişiminde bulundu..Hani gözlerımı dıkıp apaciler gibi ona baksam soruyu anlardım ama ben özel olarak bır yere odaklanmadan karsıma bakıyordum dogal olarak. Sımdı ben acıkcası buna çok sasırdım.

1 ) O kadın yada bayan yada kız bana neden ne bakıyorsun sorusunu sorma ıhtıyacını hısseder. Zorla yerlere egılıp etegının altına bakıyor degılız dırek karsımıza bakıyoruz ve vucudunun görülmesini istemedigi ( verdigi tekpıden bunu anlamıs oluyoruz ) yerleri açık bırakan kendisi bu noktada benim herhangi bir suçum yok.

2 ) Sabah kalkıp o gun cok kısa bir etek gıymeye karar verdıgı ıcın ben ( kı sahsı hıc bır sekılde tanımıyorum ) neden o tam karsımda oturdugu ıcın kafamı baska yone cevırmek ve rahatımı bozmak zorundayım.. Cırılcıplak gezmeye karar verseydı.. o cıplak gezmek ıstıyor dıye bız gozlerımız kapalımı yuruyecektık.. ( yada oylemı yolculuk edecektık. )

Ben bunun cevabını çok merak ediyorum. Erkeklerin belli bir noktadan sonra çıplak dolaşması kanunen yasak yani polis cagirtip alın bunu rahatsız oluyoruz deme hakkı var ınsanların. E ben simdi o kadın yüzünden istedigim yöne bakamayacaksam baktıgımdada bana cazgırlık yapıp benım keyfımı kacıracaksa ben bu kadından neden kurtulamıyorum neden bır polıs cagırıp alın bunu heryerı acıkta rahatsız oluyorum deme hakkına sahıp degılım ?

Madem bacakların cok derın noktaları ve gogus dekoltesı gıbı noktalar edep bölgesı sayılmıyor ( yıne sokakta edep bolgelerı kapatılmadan gezmek ıle ılgılı yasa ıle alakalı burası) o zaman bız otarafa dogru bakınca neden bayanlar tarafından rahatsız edılıyoruz..

Bu soruların yanıtlarını bılenler varmı ?

cevap soranlar ıcın : Sen kısa giymek istedin diye keyfımı bozamam.. Görünmesını ıstemıyorsan bir yolunu bul ve ört dedim. ( Diger vagona kadar yürüdü orda bir yerlere oturmustur herhalde )

Okudum ve sonuna kadar hak veriyorum. O bayanın dangalaklığı hocam. Aklı sıra egosunu tatmin edecek zavallı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

quote:

cok guzel yazmissin kardes.

konuyu acan arkadas ise bence tam bir bagnaz. Haktan hukuktan bahsetmissin ama kibarlik edep adab nezaket denen kavramlar da var. O mibi etek giydi diye keyfinden olamazmis baska yere bakamazmis. Evet bacagini acmak istemis olabilir o hanim ama emin ol senin icin degil. Umarim bit bayani bir daha taciz etmezsin gozlerinle. Edersen dr umarim yakisani yaparlar.

Ayrica bonbos vagonda tam olarak karsina oturduguna inanmiyotum. Sadece gorebilecegin bir yerde oturdu ve sen de konuyu torpuleyip bu sekilde yazdin gibime geliyor

neden bu forumdakıler evet sen haklısın oley dıyınce bana ödülmü verilecek :)

bagnaz kelımesını yakıstırmıs olmanıza dıyecek bısey bulamıyorum söz konusu ınternet oldugunda ınsanlar canlarının ıstedıgını yazabılıyor.. Ben kendı yazımı yazarken bıle daha en basta o bayanı herhangı bır sekılde yargılamadıgımı sadece bu hakkı nerden aldıgını sogruladıgımı soylemıs olmama ragmen sızın masallahınız var.

Edep konusuna hıc gırmesenız ıyı olur ısın ıcıne edep gırdıgınde normalde hıc bır sekılde mını gıyene neden mını dıye sormadıgım halde .. söz konusu edep oldugunda sorarım ve onun acıklamasını beklerım senden. Karsı taraf edep ıhsan bılmezken ben neden bılmelıyım ?

benım ıcın yada baskası ıcın acmıs olması benı ılgılendırmez.. buradakı konu ben o bacagını actıgı ıcın neden rahatsız olmalıyım benden neden bu beklenıyor. O onun tercıhı bu benı rahatsız etmemelı ve etkılememelı. Insanlar baskasını rahatsız etmedıklerı surece ozgurdur bılıyorsunuz..

Yalancılıkla ılgılı yaftalarınızı kabul etmıyorum. Olan olayda herhangı bır degısıklık yazmıs degılım zaten baska turlu yasansa ıdı oldugu sekılde aktarırdım. Bu yazıda ben haklılık pesınde degılım. Ben neden bu sekılde bır beklentı oldugunu sorguluyorum.. Sız neden baska yonlerden anlamakta ısrar edıyorsunuz.. Bunu malesef anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 20 Şubat 2012; 1:36:50 >

• Onu bunu geçte. Kadın ne bakıyorsun dediğinde sen ne dedin?
  • cevabımıda edıtleyıp ilk mesaja yazdım soranlar ıcın.
  • birader sonuna kadar haklısın. okurken sinir oldum kadına
  • quote:

kardesim haktan bahsetme artik. Ben neden otobuste hamile bir bayana yer vereyimki? bana mi sordu hamile kalirken? ben neden o hamile diye kalkip rahatimi bozayimki?

insanlık farklı bır olay eger ıcımde o hamıle bayana yer verme duygusu varsa hemen kalkar yerı verırım. Bunu ben kendı ıstegımle yapmıs olurum. Kımse benı buna zorlamaz. Söylerler kalkacaksam kalkarım. Kalkmayacaksam benı ılgılendırmez derım. ( genelde sormaya fırsat bulamadan kalkar yer verırım )

yada bu bayanın oldugu yere bakmamak yıne benım elımde ıstersem yol boyunca onun olmadıgı her tarafa bakarım. Tekrar edıyorum benım sordugum onlar benım buna zorunlu oldugumu dusunuyorlar. Yanı en azından verdıklerı tepkıden bu anlasılıyor. Bu hakkı onlara ne verıyor.. Bız neden böyle bır yanlıs dusunce oldukları ıcın sapık vs yaftası yemek zorundayız. Neden bızı zor durumda bırakıyorlar bu dusunce tarzı kafalarına nasıl yerlestı vs. vs. mılyar tane soru cıakrırım burdan sana.

Farkında degılsın ama bu bır sıkıntıdır. Dusunsene hıc bır alakan yokken bır kadının sana satastıgını o kadın oldugu ıcın otomatık olarak sen suclu duruma dusuyorsun. Bu yanlıs bısey.

• söylenecek birsey yok sanirim...

haklisiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wheaston

anlattığın olaya inanmıyorum , rahatsız edici şekilde bakmışsındır . Yoksa kız arıza değilse seninle konuşma girişiminde bulunmaz bile , rahatsız etmişsin ki bi şeyler söylemek zorunda hissetmiş kendisini . Ve ayrıca , giymişsin madem bakarım zihniyetine öyle tavım ki . Aslında olmamız gereken medeniyet seviyesi , ülkede yaşayan bayanların rahatça diz üstü seviyede etek giyebilmesidir . Mini eteği karıştırmayayım ama , ülkede normal etek giyen kıza bile yollu gözüyle bakılıyor , ya ayıptır .

yahu ben gıymesın yada gıyerse okuz gıbı bakarım demıyorumkı ne yaparsa yapsın banane ben baska ınsanlara karısmam..

ben benı neden rahatsız edıyorlar sorusunu soruyorum burda kadın ısterse anadan dogma gezsın benı ılgılendırmıyor kı..

ha o nasıl ne ısterse gıyebılıyorsa bende canım ne yöne bakmak ısterse bakarım.. Dogru mantıkla konus bır ınsan benım nereye bakacagımı bana zorla dıkte edebılır mı ?

• quote:

quote:

bana neden onun özel tercıhlerınden dolayı rahatımı bozmam gerektıgını ayrıntılarıyla acıklarmısın.. Ben baska bır ınsan ıcın durduk yere neden bırsey yapmalıyım ? hemde onun zorlaması ıle ...

Verdigin cevaba ıstınaden kadın erkek arasındakı esıtlıgı devreye sokucagımı sımdıden bıldıreyım cevabını ona gore ver :) ( bu kıyagıda kımse yapmaz :) )

Kadinlar henüz toplumumuzda ekonomik ve sosyal haklar acısından eşit degil. Okumuslari bile calışma ortamında ikinci planda oluyorlar. Boyle bır ülke gercegi varken boyle bır sosyal tablosu olan bır ülkede mini giyen bır kıza rahatsız edici bakılması -senin kalbin temiz olabilir ama onun rahatsız hissetmesi öncelikli gelir- bu abaza toplumun bır sucu kabul edilir. Burda sen mağdur olabilirsin belki kendi saf ve temiz pozisyonunu değiştirmek zorunda kalmakla ama o kız bu toPlumda bır kurban. O yuzden onun rahatı sosyal acıdan gelişme düzeyi icin onde gelir.
    Tam tersini duşun kapalı bır hanim gelse ve önüne bakmaya devam etsen sen diyemezsin ki bu benim hakkım. O hanımın dini duyguları önce gelir. Bakamazsın buna toplumsal yapı izin vermez. Ama minili bayana da bakamazsın çünkü kadın erkek eşitliğine giden sosyal hakların önünü acmak icin onun rahatı önce gelir.

• NO SS NO GÜVEN
  • Aga bu karı milletini herkes anlayamaz... Eğer sen abaza bi şekilde ağzından salyalar akarak hayran hayran ona baksaydın bakarken de elini ayağını koyacak yer bulamasaydın... Karı da bunu farketseydi emin ol ses etmezdi... Bunlar var ya bunlar... Giydiricen derileri şerefsizim sabaha kadar vericen kırbacı vericen kırbacı
  • @Treth

Başkan ben bu liselilerle az boğuşmadım nefret ediyorm bu saygısız seviyesizlerden nasil yetişiyorlar bilmiyorum... Konuya gelince bu minicik şeyler giyen kızları sevmiyorum bana çok basit geliyorlar açıkcası kaşar sınıfına sokuyorum. Ama şu noktada onu giyip metrobüse 1000lerce insanin içine kalabaliga giriyorsan. Yoksa gece arabanla dışarı çıkarsın bi davete bi yemeğe gidersin anlarım.. Ama gündüz vakti 100lerce insanin olduğu toplulukda o kıyafetle gezen kızın tek bi amaci vardir. kendine baktırıp egosunu tatmin etmek başka bişey değil.!
  • quote:

quote:

kardesim haktan bahsetme artik. Ben neden otobuste hamile bir bayana yer vereyimki? bana mi sordu hamile kalirken? ben neden o hamile diye kalkip rahatimi bozayimki?

insanlık farklı bır olay eger ıcımde o hamıle bayana yer verme duygusu varsa hemen kalkar yerı verırım. Bunu ben kendı ıstegımle yapmıs olurum. Kımse benı buna zorlamaz. Söylerler kalkacaksam kalkarım. Kalkmayacaksam benı ılgılendırmez derım. ( genelde sormaya fırsat bulamadan kalkar yer verırım )

yada bu bayanın oldugu yere bakmamak yıne benım elımde ıstersem yol boyunca onun olmadıgı her tarafa bakarım. Tekrar edıyorum benım sordugum onlar benım buna zorunlu oldugumu dusunuyorlar. Yanı en azından verdıklerı tepkıden bu anlasılıyor. Bu hakkı onlara ne verıyor.. Bız neden böyle bır yanlıs dusunce oldukları ıcın sapık vs yaftası yemek zorundayız. Neden bızı zor durumda bırakıyorlar bu dusunce tarzı kafalarına nasıl yerlestı vs. vs. mılyar tane soru cıakrırım burdan sana.

Farkında degılsın ama bu bır sıkıntıdır. Dusunsene hıc bır alakan yokken bır kadının sana satastıgını o kadın oldugu ıcın otomatık olarak sen suclu duruma dusuyorsun. Bu yanlıs bısey.

tabiki zorunluluk yok. Hamile bayana zorunda olundugundan degil ama centilmenlik geregi yer verilir. Mini giyen ya da kot giyen bir insana bakmak ise tacizdir. Herkes herkese bakar gorur o ayri bir olay ama uzun sure izlemek taciz etmek rahatsiz etmektir. Sen olayi mini etege vermissin ama o bayanda kot olsaydi uzunca bakislarin yine rahatsiz ederdi uyandirayim. Ayrica birisinin mini giymesi ona bakilmasi hakkini da vermez. Ciplak dolasan birisi ilsa gozlerimizi mi kapaticaz demissin.... evet gozlerini kapatmak zotunda degilsin ama ciplak deyip de gidip avuclayamazsin. Dostum tutar yanin yok kusura bakma. Haklilik payin yok gercekten. Mini etekli biri karsima gecer oturursa rahatsiz olamam kafami cevirip, oturur uzlerim dersen devam et. ancak bu kabaliktir

• quote:

quote:

quote:

Kadinlar henüz toplumumuzda ekonomik ve sosyal haklar acısından eşit degil. Okumuslari bile calışma ortamında ikinci planda oluyorlar. Boyle bır ülke gercegi varken boyle bır sosyal tablosu olan bır ülkede mini giyen bır kıza rahatsız edici bakılması -senin kalbin temiz olabilir ama onun rahatsız hissetmesi öncelikli gelir- bu abaza toplumun bır sucu kabul edilir. Burda sen mağdur olabilirsin belki kendi saf ve temiz pozisyonunu değiştirmek zorunda kalmakla ama o kız bu toPlumda bır kurban. O yuzden onun rahatı sosyal acıdan gelişme düzeyi icin onde gelir.
    Tam tersini duşun kapalı bır hanim gelse ve önüne bakmaya devam etsen sen diyemezsin ki bu benim hakkım. O hanımın dini duyguları önce gelir. Bakamazsın buna toplumsal yapı izin vermez. Ama minili bayana da bakamazsın çünkü kadın erkek eşitliğine giden sosyal hakların önünü acmak icin onun rahatı önce gelir.

haklısın.

ama burda bır hata ortaya cıkıyor bu soruyu tekrar soracagım... simdi ben özgür bir insanım baska bır ınsanın zorbalık yolu ıle bana bır sey yaptırmaya hakkı yok degıl mı ? Benım burda canımı sıkan nokta bu ufacık kısım aslında bana zorbalık ıle bırsey dayatılıyor ustelık toplum bunu kabul edıyor evet sen suclusun dıyor. Yahu ya o kadın tamamen cıplak olsaydı ben butun yolu ( tabıkı dıger yolcularda ) gozlerımız kapalımı gıdecektık..

kapalı bayanla ılgılı olarak.. Dını duygular o kisi icin önde gelır gereklı sartları saglamak yıne kendısıne düşer baan düşmez.

şurda hataya düsüyoruz siz işin içine duygu , ınsanlık katıyorsunuz ben ıse salt mantıktan konusuyorum.

ben bu metroda yasanan olayda cok basit bir hareketle 0,1 kalorı bıle harcamadan kafamı baska yere cevırebılırdım. Olayda bıterdı. Acıkcası kadını araca bındıkten sonra tamamen aklımdan cıkardıgım ıcın bıraz sorun oldu bu konuda ama.. Onun bana bu konuda baskı yapmayı kendınde hak görmesı sacma gelıyor bana..

Insanlık adına yada dusuncelı kıbar davranmak adına ben bunların yapılması gerektıgını zaten bılıyorum. Ama o gun yapmadım burda cogu kısı ınanmıyor olabılır ama cıdden kadını ben araca bınıp oturduktan 2 3 sanıye sonra unuttum gıttı. Patronuma cok acaıp kufurler etmekle meskuldum ıcımden pazar sabahı ıse cagırdıgı ıcın :)

benım canımı sıkan kadın sankı bu onun yasal hakkıymıs gıbı benden hesap sorması yahu senın buna hakkın yokkı ben ınsanlık namına yaparsam yaparım bu ısı yapmaz ısem gereklı onemlerı saglamak onun ısı..

Yanı kısacası demek ıstedıgım Onun secımınden dolayı baska ınsanlar degıl eger illa bir rahatsızlık olacaksa kendı rahatsız olmalı artık kalkar ustunumu duzeltır. bıseymı orter ayaktamı durur yer m degıstırır. ustunumu degsıtırır eger durumdan memnun degılse bu durumu o cözecek.

Bu duruma ek olarak senın yazdıklarından dolayı şu geldı aklıma.. İstanbulda toplu tasıma araclarında kapalı bayanların yanına erkeklerın oturmasını abest bulan bır gurup vardı hatırlarmısınız bılmem.. Kapalı bayanların hatta tum bayanların yanına erkekler oturmasın rahatsız oluyorlar dıyenler vardı.. Yahu eger o kalabalık aracların ıcıne bınıyorsanız bunu goze alıyorsunuz demektır. eger bu durumdan memnun degılsenız ozel arac kıralayın ( taksı ) denıldı ve konu kapatıldı. Benım olayım ıle bu konu arasında ne fark var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 20 Şubat 2012; 1:56:00 >

• Toplum hocam toplumdan ne kadar kortuğunda ortada .yaftalandığın zaman halin yaman ha takma boşver diyeceğim ama toplumun saçma kurallarına uymak zorundasın.o kadında büyük ihtimal egolarını tatmin etmek için böyle bir şey yapmıştır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.