Şimdi Ara

Mini Itx Sistem Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba forumdaşlar,umarım yanlış bir yere yanlış konu açmıyorumdur.

Gelelim sorunuma;

Elimde eski model bir casper masaüstü bilgisayar var ve bugün power supplyi patladı.Yarın servise götürüp diğer parçaların hasar görüp görmediğini kontrol ettirmeyi düşünüyorum(garantisi çoktan bitti)

Bilgisayarın özellikleri ise hatırladığım kadarıyla şöyle:

i7 3770k - galaxy gtx 550 ti -16 gb eski ramlerden -Seagate 1 tb

Ben şimdi eğer bu diğer parçalar zarar görmediyse bunları(ekran kartı ve ramler hariç) mini itx kasada kullanmak istiyorum devasa kasasından gına geldi.Ayrıca her yaz psu değiştirmekten de bıktım.

Aklıma takılan konu şu bu işlemciye uygun hdmi çıkışlı bir mini itx anakartı bulmak mümkün müdür?ben google amcaya sorduğumda pek netice alamadım.

Forumda bu işten anlayanlar bu işlemciye uygun düşük boyut ssdli bir sistem tavsiye edebilirlerse çok mutlu olurum.

Şimdiden teşekkürler.

• Hocam bende bir nesil sonraki 4670k için kaliyeli mini itx arıyorum ama yok ancak 2. El bulabilirsiniz. Amazonda bir kaç tane gördüm lakin türkiye ye anakart gönderimi yok. Sıkıntılı yan ise elinizdeki işlemci gayet güçlü sırf mini itx için anakart+ işlemci masrafı yapmayın lakin anakart bulmakta zor. Air 240 gibi bir kasa alırdanız heö küçük hemde m-atx destekliyor arama çapınız genişler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • House M.D. kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğiniz kasanın psusuz fiyatı 365 tl.ayrıca bu kasanın işlemcime uygun mini itx anakart bulmakta ne gibi bir faydası olacak anlamadım.(Cehaletime ver)

Acaba normal bir mini itx kasa alıp içine işlemcime uyumlu bir micro atx anakart alsam olur mu?
  • Mini ITX kasaya mATX anakart sığdıramazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saimertug -- 20 Haziran 2016; 13:08:09 >
  • elindeki parçalarla mini itx sistem kurmak için değişik alternatifler var...

1.elindeki işlemciye göre mini itx anakart bulmak zor bir üst nesille takaslayabilirsin i7 4770, i5 4590 vsvs... Bu işlemcilere göre mini itx anakartlar hala bulunabiliyor...

2.elindeki işlemciyi illa ki kullanacaksan micro atx anakart bakıp mini itx'ten az büyük ama bol parça alternatifli micro atx kasa alabilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: holden_

Hocam bahsettiğiniz kasanın psusuz fiyatı 365 tl.ayrıca bu kasanın işlemcime uygun mini itx anakart bulmakta ne gibi bir faydası olacak anlamadım.(Cehaletime ver)

Acaba normal bir mini itx kasa alıp içine işlemcime uyumlu bir micro atx anakart alsam olur mu?

işte hocam demek istediğim mini itx anakart matx e göre daha zor sizin işlemci için o yüzden küçük kasa istiyorsunuz bende bunu alırsanız içine matx de takabilirsiniz ve anakart seçeneğiniz daha bol olur demek istedim. Saf mini itx kasanın içine matx anakat sığmaz.
  • saimertug kullanıcısına yanıt
    Bu form factor denilen nane bir garip isimlendirildiği için sıralamayı şaşırdım hocam.haklısın.

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.sanırım micro atxe yönelmek benim için daha hesaplı ve avantajlı olacak.

Sistem önerileriniz olursa bekleriz efendim
  • Üzülerek ekran kartımın arızalandığını öğrenmiş bulunmaktayım.Bu durum beni elimdekilerle yeni bir sistem toplamaya itti.Ayrıca işlemcim i7 2600k imiş.

Şimdilik iyi bir ekran kartı bütçemi baya zorlayacağından bir süre onboard ile devam etmeyi ve ilerleyen zamanlarda ekran kartı -ssd- gibi unsurları eklemeyi düşünüyorum.

Anakart olarak :

http://www.hepsiburada.com/asus-h61m-pro-intel-h61-b3-2200mhz-oc-ddr3-soket-lga1155-matx-anakart-p-BD304382

Kasa olarak :

http://www.hepsiburada.com/minion-e-d5-mini-itx-ve-micro-atx-m-b-aluminyum-kasa-pm-bdyenisey810579

seçtim.kasa ve anakart uyumsuzluğu yaşarmıyım? bu kasaya daha fazla fan takma imkanım var mı acaba?

• bahsettiğim iki ürünü de aldım.gayet şık ve ufak bir sistemim oldu.yalnız ekran kartını onboard kullanıyorum.o kasaya olsa olsa aşağıdaki linkteki ekran kartı sığar diye düşünüyorum.ayrıca pcie güç bağlantısı istememesi de çok işime gelir.Full boyutlu 450 w lık power supply yüzünden kasanın içinde yer kalmadı.

http://www.hepsiburada.com/asus-nvidia-geforce-gtx-750-ti-2gb-128bit-gddr5-dx11-2-pci-e-3-0-ekran-karti-gtx750ti-ph-2gd5-p-BD304602

Bir de şu soğutucundan sipariş verdim zira eski i7 im yüksek ısı değerleri sergiliyor.Performansı nasıl olur bilemiyorum ama onu da aktarırım ilerleyem günlerde.
    http://www.hepsiburada.com/deep-cool-htpc-200-intel-ve-amd-mini-itx-islemci-sogutucu-p-BD305005

Mini Itx Sistem Yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holden_ -- 21 Temmuz 2016; 14:46:33 >

• Deep Cool HTPC 200 elime ulaştı ve montajını yaptım.Bu arada herkese benden bir tavsiye mahallenizdeki çevrenizdeki bilgisayarcı diye geçinen tekno bakkallardan uzak durun.sadece montajını yapsın diye 40 lira para verdiğim adam işlemciye termal macun sürme zahmetine girmemiş.

Ürüne dönecek olursak low profile yani küçük boyutlu bu soğutucu genelde mini itxler ve iş istasyonları için elverişli.ama boyutuna aldanmamak lazım kaç yıllık işlemciyi boşta ve bu sıcakta 35 C lere kadar getirdi.98 C görmüş biri olarak benim için baya serin bir deneyim oldu diyebilirim.

Kasası küçük olan ve overclock yapmayacak arkadaşlar için gayet yeterli bir ürün olduğunu söyleyebilirim.

Şimdi ise bu mini kasaya ekran kartı takma hadisesi kaldı.Ancak micro atx kasa olmasına rağmen nasıl bir ekran kartı sığdıracağım biraz muamma çünkü tam boy psu
    kasa içinde pek boş yer bırakmıyor belki kabloları daha iyi kelepçelersem sorunu çözebilirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.