Şimdi Ara

mini klavye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
9.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.kaliteliurun.com/images/everestkb-2005.jpg bu marka klavye aldım.u,ı,o,j,k,l,m nin üzerinde numpad var normal klavye düzeninde ki gibi bu tuşları nasıl kullanabilirim kitabında yazmıyor ve büyüktür küçüktür işaretinide nasıl kullanabilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventfb -- 11 Mayıs 2010; 10:58:53 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mini Klavye: Taşınabilirlik ve İşlevselliğin Birleşimi

Sürekli hareket halindeysen ve her yerde yazabilme ihtiyacın varsa, mini klavyeler sana benzersiz bir çözüm sunar. Standart klavyelerden daha küçük ve hafif olmaları sayesinde, çantanda veya sırt çantanda rahatlıkla taşıyabilirsin.

Mini klavyeler, dizüstü bilgisayarlar veya tabletler gibi taşınabilir cihazlarla kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Ancak, bazı modeller masaüstü bilgisayarlarla da uyumludur.

Büyüktür İşareti Klavye

Büyüktür işareti (>) sembolünü klavyede oluşturmak için genellikle Shift tuşunu basılı tutarak sağ ok tuşuna basman gerekir. Bazı klavyelerde, bağımsız bir büyüktür işareti tuşu bulunabilir. Bununla birlikte, mini klavyelerde yer kısıtlamaları nedeniyle bu tuş bulunmayabilir.

Büyüktür işareti klavyedeki konumu, klavyenin düzenine ve üreticiye göre değişebilir. Örneğin, bazı mini klavyelerde, büyüktür işareti sağ Shift tuşunun yanında bulunurken, diğerlerinde sağ kontrol tuşunun yanına yerleştirilmiştir.

Klavye Küçüktür İşareti

Küçüktür işareti (<) sembolünü klavyede oluşturmak için genellikle Shift tuşunu basılı tutarak sol ok tuşuna basman gerekir. Bazı klavyelerde, bağımsız bir küçüktür işareti tuşu bulunabilir. Ancak, mini klavyelerde yer kısıtlamaları nedeniyle bu tuş bulunmayabilir.

Küçüktür işareti klavyedeki konumu, klavyenin düzenine ve üreticiye göre değişebilir. Örneğin, bazı mini klavyelerde, küçüktür işareti sol Shift tuşunun yanında bulunurken, diğerlerinde sol kontrol tuşunun yanına yerleştirilmiştir.

Büyüktür İşareti Nasıl Yapılır

Mini klavyende bağımsız bir büyüktür işareti tuşu yoksa, Shift tuşunu basılı tutarak aşağıdaki tuş kombinasyonlarından birini kullanabilirsin:

• Sağ ok tuşu
    • Sağ kontrol tuşu
    • Sağ Alt tuşu

Küçüktür İşareti Nasıl Yapılır

Mini klavyende bağımsız bir küçüktür işareti tuşu yoksa, Shift tuşunu basılı tutarak aşağıdaki tuş kombinasyonlarından birini kullanabilirsin:

• Sol ok tuşu
    • Sol kontrol tuşu
    • Sol Alt tuşu

Bu tuş kombinasyonları, kullandığın mini klavyenin modeline ve düzenine göre değişebilir. Bu nedenle, büyüktür ve küçüktür işaretlerini oluşturmak için doğru tuş kombinasyonunu bulmak için klavyenin kullanım kılavuzunu kontrol etmen önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • klavyede num lock tuşu varsa ona basıp kullanabilirsin, eğer klavyenin daha düzgün bir resmini koyarsan daha iyi olur, bu resimden tuşlar görünmüyor bile
  • Normal klavye düzeninde demek isterken ne demek istedin anlamadım? Rakam yazmak istiyorsan u,ı,o tuşlarının üstündeki tuşlara bascaksın. Eğer o tuşların üzerindeki diğer karakterleri kullanacaksan Alt Gr ye basılı tutup 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0,*,- basarsan sırasıyla <,>,£,#,$,½,{,[,],},\,| karakterlerini elde edersin. Yada Shift e basılı tutup 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0,*,- ile é,!,',^,+,%,&,/,(,),=,?,_ elde edersin.

Büyüktür işareti yapmak için Alt Gr ye basılı tutup " (1 in yanındaki klavyenin sol üst köşesinde, Esc nin altında.) Küçüktür işareti yapmak için Alt Gr ye basılı tutup 1 e basacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rascon

Normal klavye düzeninde demek isterken ne demek istedin anlamadım? Rakam yazmak istiyorsan u,ı,o tuşlarının üstündeki tuşlara bascaksın. Eğer o tuşların üzerindeki diğer karakterleri kullanacaksan Alt Gr ye basılı tutup 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0,*,- basarsan sırasıyla <,>,£,#,$,½,{,[,],},\,| karakterlerini elde edersin. Yada Shift e basılı tutup 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0,*,- ile é,!,',^,+,%,&,/,(,),=,?,_ elde edersin.

Büyüktür işareti yapmak için Alt Gr ye basılı tutup " (1 in yanındaki klavyenin sol üst köşesinde, Esc nin altında.) Küçüktür işareti yapmak için Alt Gr ye basılı tutup 1 e basacaksın.

bu klavyenin resmine bakmadan yorum yapmışsın arkadaşım. dediklerinin çoğu doğru ama yanlışlarda var tabiki. bu klavyede u,ı,o,j,k,l,m tuşlarında rakamlarda var, laptop klavyesi gibi düşün, Fn tuşuna basarak kullandığımız tuş kombinasyonlarından bahsediyor arkadaş. ancak ben Fn göremedin zira resim çok küçük.

• bak orda Bu ürün hakkında Segment Bilgisayar Çağrı Merkezi'nin 0212 266 62 90 nolu telefonu aracılığı ile bilgi alabilirsiniz diye yazmışlar, bi arayıp oraya sor istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj_mero

quote:

Orijinalden alıntı: rascon

Normal klavye düzeninde demek isterken ne demek istedin anlamadım? Rakam yazmak istiyorsan u,ı,o tuşlarının üstündeki tuşlara bascaksın. Eğer o tuşların üzerindeki diğer karakterleri kullanacaksan Alt Gr ye basılı tutup 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0,*,- basarsan sırasıyla <,>,£,#,$,½,{,[,],},\,| karakterlerini elde edersin. Yada Shift e basılı tutup 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0,*,- ile é,!,',^,+,%,&,/,(,),=,?,_ elde edersin.

bu klavyenin resmine bakmadan yorum yapmışsın arkadaşım. dediklerinin çoğu doğru ama yanlışlarda var tabiki. bu klavyede u,ı,o,j,k,l,m tuşlarında rakamlarda var, laptop klavyesi gibi düşün, Fn tuşuna basarak kullandığımız tuş kombinasyonlarından bahsediyor arkadaş. ancak ben Fn göremedin zira resim çok küçük.

Kardeş resime de baktım ama hala arkadaşı anlayamadım. Klavyede numlock tuşlarının olup olmaması büyüktür küçüktür işaretinlerinin yapılmasını engellemez. Hatta numlock tuşları olmasa da klavyede her rakam ve işareti çıkartabilirsin. Numlock tuşları olsun olmasın tüm Q klavyeler yeni çıkan birkaç tuş dışında hemen hemen aynıdır.

quote:

Orijinalden alıntı: leventfb

num lock açık ama yinede sadece harf yazıyo alt gr de fayda etmiyor.o pek önemli değil de şu büyüktür küçüktür işaretini ayarlamam lazım o tuşun yerine sadece 9 sayısını yazıyo

Kardeş benim anlamadığım senin 9 tuşuyla işin ne? Numlock açık olsun yada kapalı olsun yapacağın tek şey Alt Gr ye basılı tutup F1 in altındaki 1 tuşuna basmak ve Esc nin altındaki " tuşuna basmak. Bu işaretleri yapmak için çağrı merkezi falan aramana gerek yok. En kötüsü klavyenin Alt Gr tuşu arızalıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.