Müşterimden minibook aldım. Şerbet dökmüşler üstüne. Bunu kurtarmak için yapılabilecek birşey var mı? Ürünün kendi teknik servisine gitmişler. 700 Lira fiyat çekmişler. Anakartın değişeceğini söylemişler. Yani kurtarılacaksa kurtarayım yoksa çöpe gidecek. Minibook'u başlattığımda açılıyor. Fakat ekran gelmiyor. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. Tiner ile temizlesem olur mu? Hangi tür tiner kullanmamı önerirsiniz?
Minibook'un içini açtım tinerle bir güzel temizledim fakat bir faydası olmadı. Baktım ki bilgisayarı çalıştırdıktan sonra fanı 10 saniye geçmeden duruyor. Sanırım şerbet işlemci ya da gpu'yu yakmış. Yahut anakartı boomlamış. Kurtarılabilme ihtimali var mı? Varsa nasıl kurtarabilirim.
Dostum bilgisayarın çalışıp ekran gelmemesi anakartın gümlemiş olduğunu gösterir.
Ucuza kurtarmak için tek çözüm bir elektronikçinin sıvı teması olan kısıma bakıp kısa devre olmuş elemanları kontrol edip değiştirmesi olacaktır.
Bu da ortalama 100TL'ye filan patlayabilir.
Eyw. sağolasın dostum.
anakartın işlemcisi yanmıştır....
Fan durduğu için bende öyle düşünmüştüm. Puff... Silikonlu işlemci yani değişilmesi için Yetkili servis lazım. Onlarda 700 istemiş. Kısacası Çöp =)
çöp olduğunu sanmam aıo da sıkıntı olmş olabiliri güç mekanizmasında , diğer arkadaşların da dediği gibi anakart üzerinde elemanlara bakın inceleyin yanan kısadevrede kalan korozyon yapan...
bence de bi incele olmassa çöp
tiner şerbete etki etmiyor. büyüteç varsa alıp bakarsan sorunun nerde olduğunu görebilirsin. sabunlu sıcak suyla anakartı komple sert bir fırçayla temizle güzelce durula asıl iş bundan sonra 100 derecede ortalama 20 dakika civarında kurutman gerekiyor. imkanın varsa bu şekilde dene
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme