Şimdi Ara

MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
514
Cevap
4
Favori
17.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Parayı veren düdüğü çalar konusu keyfi konularda daha fazla ürün veya hizmet olarak algılanması gereken zamanda yaşıyoruz ama ne yazık ki bildiğin feodal kafa yapsının genel tüketim ürünlerinde aç köpekler gibi uygulaması tepki çekiyor. Kimse bir villaya veya tatile bilmem kaç bin dolar harcamışın hesabını yapmıyor yani.

Markete gidip gözünüzün önünde onlarca kişi tomar tomar para verip koli koli ürünleri götürdüğünde ne tepki verecekseniz? Hiç bir sorun yokken bile rafların boş olmasını veya doluyken daha pahalı olmasını nasıl sindireceksiniz? Bu durum ekran kartları için de geçerli. İnsanlar zor durumdayken veya bir fırsatı avantaja çevirip orantısız tüketim yaparak başkalarının hakkını çalmak arsızlıktır. Yarın aynı kişiler deprem sonrası ekmek dağıtan fırıncıdan 20-30 ekmek daha fazla alıp çadırına da gider.

Şu an bir oyun oynama keyfi olup uzun zamandır beklenen kartları daha fazla para kazanma hırsı yüzünden piyasayı allak bullak eden karaktersizlerin her türlü argümanı boştur benim gözümde.

Keyfi tüketimi geçtim işim için lazım olan kart olmuş 20 bin lira, işimi zar zor gören bilmem kaç sene önceki kartı bin lira bile etmeyecekken 4-5 bin lira vermek zorundayım. 2. el al diyen çok bilmişler cabası. Bu yaşananlar yarın başka sektörlerde de başımıza gelecek. Türkiye gerçekten fırsatçılarla dolu.

• MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Abi alım gücü denilen birşey var.Ben ekran kartı alabiliyorum ama bi ferrari alamıyorum.Tabi kimse ekran kartsız kalmasın ama verdiğiniz örnek doğru bir örnek değil.

Hadi ferrariyi de geç insanlar açlıktan ölüyor su bulamıyorlar ama bi ekran kartı chipi yapılırken tonlarca su harcanıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • EgoistKişi kullanıcısına yanıt
    Parayı veren düdüğü çaları hayatımızın her anında yaşıyoruz.Her zaman da yaşayacağız iyinin iyisi beterin beteri zenginin zengini fakirin fakiri her zaman olacak.Fırsatçılık olayına gelince bu global birşey Türkiye’ye özgü bir konu değil.

Kaldı ki ekran kartı yaşamsal bir ihtiyaç değil.

• Avrupada email hesabi vererek ekrankarti alabiliyorsunuz bazi ülkelerde.. (adres isim soy isim telefon gibi bilgileride veriyorsunuz) kisi basi max iki ekrankarti satiliyordu. Siparis sistemi vardi, siz sirada oluyordunuz ve kart gelince mailinize haber geliyordu. Yani adelet icin göstermelikte olsa bir sistem var. Sahsen ben o sekil 3060ti i mart ayinda 899eu ya alabildim.

İnsanlarin ac gözlülügü mü yoksa sistemin yanlis islemesi mi esas sorun? Ben de mesela trafikte saatlerce beklerken, adim adim ilerleyen yolda, sagdan önüme direksiyon kiranlardan nefret ediyorum ama bunun önüne gecmenin yolu, burda konu acip o insanlara küfretmek mi yoksa gerekli yerlere kameralar ile ceza sistemi getirmek mi? Demem o ki siz insanlarin nefsini burda çarmıha da gerseniz, can bedenden cikmayinca huy cikmaz. Bu tiplerden biri 100 tane ekrankarti alir bilmez görmezsiniz, burda 3 tane ekrankarti oldugunu söyleyen adami linc edersiniz. Bu da yanlis, adam hakki kadarini alip istedigini yapabilsin. Buda özgürlüktür. Siz kisileri özgürlüklerinden mahrum birakamazsiniz! Bunun düzenin saglanmasinin yolu bu degildir, distribütör ve saticilari kontrol etmeniz gerekir. O zaman yanlisin nerde oldugunu zaten anlarsiniz. Karti parasi olana bir cirpida satmak mi kolay yoksa serefli bir sekilde kisi basi max adet belirleyip en azindan daha cok kisiye ulastirmaya calismak mi? Serefli yol uzun yol, kisa yolu tercih etmek daha kolay ve sicak para... Adam param var alirim der, yatirim der, işim bu der, der de der... Ama sen satmazsan ona 100 tane karti, sorun olmaz. Aslinda zor bir cözüm degil. Mining yapana karsi degilim, mining yapilmis karti oyuncu karti olarak satan karsiyim. Ekrankartini ikinci elden sifir aldigi fiyattan yukari satabilene karsi degilim, bu sekil satip burda yeni kartlarda cok pahali yaw - fiyatlari düssünde ucuza alalim diye aglayanlara karsiyim. Kisacasi dürüst olmayanlara karsiyim. Dürüst insana kizmayin, onu küstürmeyin adam 3-4 tane kartiyla mining yapiyormus, yapsin, bunda ne var? Mining ciftligi mi kurdu? 50 tane kart ile mi yapiyor? Kisinin hak ve özgürlüklerinide düsünmek gerekiyor. Hicbir sey tek tarafli düsünülmemeli bence....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Ethereum biterse metereum Mining olacak.

Bu hayatımız da artık hep olacak.

4gb kartlar icin Mining bitti dediler.

Raven, etc, ergo vb.. coinler icin devam ediyor.

• kunGFu kullanıcısına yanıt
    İsterse söylediğiniz gibi TC kimlik no ile engellenebilir.

Sistem ile satmak tamamen satış stratejisi mesela.Gayet başarılı bir strateji.

Bu artık bir sektör.Bizim insanımız yeni yapılan işlere genelde önyargılı yaklaşıyor.Hemen acıtasyon kısmına odaklanıyorlar.

Ben burda beddua edenleri bile gördüm😁

• showshow kullanıcısına yanıt

Bir saticindan max iki alabilsin, digerinden de max 2 olsun.. ugrassin adam, parasi olsada, direk löp diye 50-100 kart gitmesin ona maksat bu... Alan onlarla ne yaparsa yapsin, kisinin özgürlügünü elinden almamak gerektigini düsünüyorum. Sonra gerekiyorsa mininge x bin lira üzerine vergi getir. Mesela bu avrupada 10bin eu olmasi lazim. Ayni sekilde ben bir dükkan acsam ve kazancim 10 bin in alti olsa yine bir vergi olmayacak, üzerinde ise yine vergimi ödeyecegim. Adam helalinden is yapacak kafasi rahat olacak, nokta.

Beddua edenler genelde aciz insanlar oluyorlar. Acziyetten ötürü olur. O insanlara hicbir sey söylemem, onlara kizilmazda, üzülür insan.. adam bir ekrankartina Allah i araya sokuyor. Akil var izan var, ya Allah senin bir dilegini gerceklestirecekse ve bu o zamansa, hayirli birsey dilesen belki o kabul olacakken senin bedduani kabul ediyor düsünsene...

• Dunya yasaklamadıkca,Ulkeler yasaklamadıkca,adli cezalar verilmedikce yuklu para cezası vb bu baslıklar acılabilir.

Ne yapıyorsun?24 saat bilg. acık bırakıp bir aga baglanarak bir nevi bilg. kiralıyorsun.Kimin hangi islemi yaptıgı belli degil belki islemler ile adamlar kara para aklıyorlar ama ne oldugu onemli degil onemli olan yattıgın yerden para gelmesi dogru degil helal ya da degil onemli degil yeter ki calısmadan para gelsin.

Ustune bu isi yapmak icin imkanın varsa eve bildigin fabrika kuruyorsun, bunu kurmak icin Toptancılık yapıyorsun bireysellikten cıkıyorsun kartları dolduruyorsun, Dunya sistem dosuyorsun, karaborsaya sebebiyet veriyorsun ama onemli degil Devlet yasaklamamıs eve gelip de ya da hareketlerini kontrol edip de 50 kart mı aldın 500 mu aldın denetlemiyor,denetliyor mu o da sorun degil botu var,farklı adresi,farklı kartı,arkadas uzerinden alması ,sanal kartı vs her turlu yolu var.

Parasını vermisim kimi neden ilgilendiriyor?Devletler yasaklayıp caydırıcı cezalar uygulamadıkca bu boyle gidecek.

1.Ticarethane isletiyorsun.Evleri fabrika,Dukkanları fabrika,ciftlikleri fabrika olarak kullanıyorsun.Ama ben Bireyselim Ticari degilim diyorsun.Nerden baksan tirajikomik...

2.Kartları almak icin Toptancılık yapıyorsun.Ama Ne izin Belgen var ne ruhsatın var.O aldıgın toplu kartları bir kısmını kar koyup satıyorsun bir kısmını rig kurup hizmet ucreti alarak satıyorsun bir kısmını da evlere,dukanlara bildigin fabrika kuruyorsun.

Kartları topladıgın icin Bireysel Kullanıcıya kart bırakmıyorsun.Piyasayı yukseltiyorsun cunku fiyat onemli degil onemli olan o Hashrate denen seyin yuksek olması gerisi onemli degil cunku maden cıkardıgın icin,madenci oldugun icin yerin kac km altına inecegin icin kazım hızının yuksek olması onemli fiyat onemli degil cunku zaten yattıgın yerden para gelecek.

Kartların bir kısmını sattıgın icin ticaret de yapıyorsun.Ama ne dukkanın var ne ruhsatın ne Vergi Levhan kagıt uzerinde Bireyselsin.Amazonu topluyorsun,Newegg i topluyorsun,Hazır Sistemleri Topluyorsun kimseye uygun fiyatlı birsey alma sansı bırakmıyorsun.Sonra o topladıgın urunleri ciddi karlarla tuketiciye tekrar satıyorsun.

Ama kagıt ustunde Bireyselsin ya da ayda 100 tane satıp ben Al Sat cıyım diyen var.Sen Al sat cı degilsin sen illegal ticaret yapıyorsun.

3.Elektrigin anasını aglatıyorsun.Uretimi zor ve ithal ettigimiz elektrigi tuketiyorsun ve acıgı arttırıyorsun.

Ustune Dunyanın da Anasını aglatıyorsun.9milyon aracın yaydıgı emisyonu yayıp, Yunanistan kadar CO2 dogaya salıyorsun.Ki simdi bu miktarlar artmıstır.Sonra parasını vermisim kime ne diyorsun.

Sonuc olarak cogunuz baslıgı acan sen de dahil Ticarisin rig kurmak icin 5-10-20-50-100-500 ve ustu kart alıyorsun.Ama tek kurus vergi odemiyorsun.Ki ben Vergi de degilim komple yasaklanmasından yanayım.

Yasal Sınır 5 dendi cok daha fazlasını alarak Bireysel ve Al Sat cılıktan cıkıyorsun ama Maliye incelemez diyerek ya da diger yontemlerle kart alıyorsun.Karaborsaya sebebiyet veriyorsun ve Dunyaya da zarar veriyorsun.

Bir tanesi de Kedi Ciger muhabbeti yapmıs.Kendi adıma konusayım.1650 Ekran Kartım Var, Titan Z Ekran kartım var.Bunlarla iyi kotu mining yapılabiliyor mu?Ben yapmam.Benim dinen uygun olmayan birseyden para kazanma dusuncem olmaz.Ac dururum ama gidip madenciyim ben altın cıkarıcam kazıyorum demem.Bu tercih meselesidir.Seninle aynı yontemi tercih etmek zorunda degil herkes...

Devleti bir sekilde taca cıkaracaksın isini kılıfına uydurup 5 kart limiti varken 100 tane alacaksın ama kendi adına sadece 5 tane gozukecek.Sonra yolsuzluktan vs sikayet edeceksin.Adam guzellik salonunda full bilg malzemesi satacak,oburu evi fabrika yapıp 1 trilyona rig satacak ama kagıt ustunde bireysel olacaklar.

Durustluk,erdem bir suc olmamalı...Vergisini odeyen ile vergi kacıran aynı kefede olmamalı benim dusuncem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 4 Ağustos 2021; 1:6:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: showshow

Abi alım gücü denilen birşey var.Ben ekran kartı alabiliyorum ama bi ferrari alamıyorum.Tabi kimse ekran kartsız kalmasın ama verdiğiniz örnek doğru bir örnek değil.

Hadi ferrariyi de geç insanlar açlıktan ölüyor su bulamıyorlar ama bi ekran kartı chipi yapılırken tonlarca su harcanıyor.

Kardeşim 3090 alalım demiyoruz ki adam 1050 ti bile bulamıyor tüm piyasa anında bozuluyor. Yani diyorum ki eşin hamile ne olur ne olmaz diye araba almak istiyorsun ama tofaş şahin bile 40 bin tl, buradaki bahane lüks tüketim değil bak ferrari istemiyoruz ama şahin bile alamıyoruz zaruri ihtiyacı bile karşılayamıyoruz.

• huso kullanıcısına yanıt
    Öncelikle kartları alırken bir vergi ödüyorsun.Yurt dışından alsan gümrük parası da ödüyorsun.

İkinci olarak regülasyonların gelmesini herkes bekliyorki blockchain teknolojisi üzerinde ki korku dağılsın devlet güvencesi ile yapılsın.

Üçüncü olarak kartları kurdum bitti olmuyor.Hashrateler düşüyor kartlar tozlanıyor.Bozuluyor tamir ettiriyorsun.Havalar sıcak soğumuyor kartlar gibi gibi bakım yapıyorsun yani kısaca.

Bir dikim ya da kalıp fabrikasında ki endüstriyel makinelerden bir farkı yok.

Dini boyutuna gelecek olursakta kendiniz söylüyorsunuz ticaret yapıyorsunuz.Ticaret yapmanın neresi günah.

Mining yaparken de kazdığınız Coin düşebilir riskiniz var.30 binden 3080 alıp 17 bine ya da 5 bine kadar düşebilir riskiniz var.

Emisyon olayına gelince, benim mesela büyük bir Mining fabrikam olsa, elektriğe neden para vereyim ki gider güneş Paneli tarlası kurarım ya da daha da abartıyorum rüzgar gülü dikerim.(Fabrikam olursa zengin olduğumu varsayıyorum)

Dünya da o kadar çok boşa harcanan elektrik ve su varken.

Kişilerin ya da ailelerin 1 den fazla arabası varken, deodorant kullanırken, sigara içerken, kimyasal zararlı atık üretip insanların ölmesine sebep olan onlarca binlerce fabrika varken, miningcilerin bu denli üzerine gidilmesi çevreci yaklaşımlar bana sadece komik geliyor.

Fiyatların yükselmesinin ana nedeni de dolardır.Son 2 yılda ki dolar kuru artışlarına bakarsanız anlarsınız.

Kaldı ki ithal ettiğimiz elektrik yerine ülkeye dolar sokuyorsun.En azından araba aldığında ya da sadece ekran kartı aldığında dışarıya akan para gibi olmuyor.

• MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Abi 1050ti performansına yakın kartlar gayet uygun satılıyor.Rx 550 1500tl.

Tofaş şahinin 40 bin tl olmasının sebebi tamamen enflasyon ülkemiz de yaşanan kriz.Sebeplerini de az çok biliyoruz.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

Eth 2.0 ile mining bitecek gibi bir garanti yok hatta sahibi de yalanladı bu haberleri ki diyelim bitti kar ettirecek onlarca coin var. Mining sanırım uzun süre hayatımızda olacak.

• _RapiD_ kullanıcısına yanıt
    2024 diye biliyorum.Ethereumun bu kadar ön planda olması ve hacminin bu kadar yüksek olmasının sebebi madenciler zaten.Yoksa Ethereum 2.0 geçince polkadot gibi olacak.

Stake ile Mining yapılan onlarca coin var.

• quote:

Orijinalden alıntı: showshow

Öncelikle kartları alırken bir vergi ödüyorsun.Yurt dışından alsan gümrük parası da ödüyorsun.

İkinci olarak regülasyonların gelmesini herkes bekliyorki blockchain teknolojisi üzerinde ki korku dağılsın devlet güvencesi ile yapılsın.

Üçüncü olarak kartları kurdum bitti olmuyor.Hashrateler düşüyor kartlar tozlanıyor.Bozuluyor tamir ettiriyorsun.Havalar sıcak soğumuyor kartlar gibi gibi bakım yapıyorsun yani kısaca.

Bir dikim ya da kalıp fabrikasında ki endüstriyel makinelerden bir farkı yok.

Dini boyutuna gelecek olursakta kendiniz söylüyorsunuz ticaret yapıyorsunuz.Ticaret yapmanın neresi günah.

Mining yaparken de kazdığınız Coin düşebilir riskiniz var.30 binden 3080 alıp 17 bine ya da 5 bine kadar düşebilir riskiniz var.

Emisyon olayına gelince, benim mesela büyük bir Mining fabrikam olsa, elektriğe neden para vereyim ki gider güneş Paneli tarlası kurarım ya da daha da abartıyorum rüzgar gülü dikerim.(Fabrikam olursa zengin olduğumu varsayıyorum)

Dünya da o kadar çok boşa harcanan elektrik ve su varken.

Kişilerin ya da ailelerin 1 den fazla arabası varken, deodorant kullanırken, sigara içerken, kimyasal zararlı atık üretip insanların ölmesine sebep olan onlarca binlerce fabrika varken, miningcilerin bu denli üzerine gidilmesi çevreci yaklaşımlar bana sadece komik geliyor.

Fiyatların yükselmesinin ana nedeni de dolardır.Son 2 yılda ki dolar kuru artışlarına bakarsanız anlarsınız.

Kaldı ki ithal ettiğimiz elektrik yerine ülkeye dolar sokuyorsun.En azından araba aldığında ya da sadece ekran kartı aldığında dışarıya akan para gibi olmuyor.

Cok guzel bir yaklasım...

"İLLEGAL" ne demek Legal olmayan,yasal olmayan demek degil mi?

Sen Ticaret yapmıyorsun kardesim sen İllegal is yapıyorsun.Devlet sana yasal 5 hak tanımıs sen 555 tane alıyorsun.Sonra Ticaret Yasal degil mi diyorsun.Aklımızı mı test ediyorsunuz?

Bu kartları almak icin de turlu tricklere,hilelere basvuruyorsun.Yarın maliye inceler de sıkıntı olur diye baskasının uzerinden alma vb

Vergi kacırıyorsun.Bu mu Ticaret?6 tane aldıgın anda 1 ayda Bireysellikten cıkıyorsun ama sen bunu asıyorsun.

Pardon hangi riske giriyorsun?Zaten emek harcamadan 24 saat makineleri acık tutarak odul,komisyon adına ne dersen de alıyorsun.50 lira yerine 30 liraya duserse bu risk mi oluyor?

Dunyada bosa harcanan elektrik su olması , sadece mining denen sey yuzunden verilen zararı onemsiz mi kılıyor?Bu nasıl mantık?

Miningcilerin uzerine gidilmesi komik geliyor demissiniz.Bana da bu kadar zarar verirken gidilmemesi komik geliyor.

Bilg Muhendisi,Elektrik Muh,Doktoru,Mali Musaviri yasal sınırın uzerinde kart alıp satıyor.Adam diyor ki 1660 cok uygundu 5 tane aldım 6. yı vermedi Amazon arkadasım uzerinden almaya devam ettim diyor.Bunlar normal mi?

Gumruk Vergisini aldıgın kart icin oduyorsun.9000 liraya aldıgın kart icin oduyorsun.Sonra 2. Satıscı olarak onu Sıfır masrafla 15000 e sitelere koyuyorsun.15000 satan Distribitor,Toptancı Vergi Oduyor.Sen ne oduyorsun?

Ulkeye dolar sokuluyormus.Hay Allah razı olsun ya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 4 Ağustos 2021; 1:47:17 >

İllegal olduğunu belirten bir kanun yok bende bunu söylüyorum.

Yarın öbürgün devletin destekleyeceğini bile düşünmekteyim.

Devlet bana yurt içinde 5ten fazla alamazsın demiyor.Doğal olarakta illegal iş yapmış olmuyorum.

Yurt dışından getirilen ürünlerin bir çoğunda trick hile yapılıyor.Bu kişilerin tercihi, kanunların eksikliği gibi gibi.

Tekrar açıklayayım.Aldığınız kart yanabilir, aldığınız kartın termal padleri dandik çıkabilir, fiyatı düşebilir, kazdığınız coinin fiyatı düşebilir.Zorluk artabilir Coin güncelleme alabilir ?

Kısacası zarar edebilirsiniz yattığımız yerden para geliyor işi sadece Mininge özgü bir iş değil.

CEO’ların yönettiği şirketlerin patronları ya da bir dükkanın işletme müdürü çalışırken Patronlar yatar.Patrona devlet istihdam sağladığı için destek verir.Halbuki adam sadece parasını işi bilen birine teslim etmiştir.

Ozaman eviniz de altında tutmayın altın fiyatları da yükseliyor düşüyor, araba almayın onlarda yükseliyor düşüyor.Ev almayın arkadaşım Demir fiyatları yğkseliyor evler zamlanıyor.

Ne yapalım yani kart fiyatı yükseliyor diye kart mı almayalım?

9000’e aldığım kartı 15 bine satıyormuşum bu adam kendisi 9000 e alamıyor mu Amazon’dan ?

Eğer alamıyorsa demek ki onda problem var.

Ben dış ticaret mezunuyum ama gidiyorum bir şirkette raporlama uzmanı olarak çalışıyorum.Habgi meslek gruplarından olursa olsun insanalrın yatırım yapma özgürlüğü farklı sektörlerde iş kurabilirme özgürlüğü var.

Bugun kanser hastalarının bazıları akıllı ilaç denilen ilaçlara ulaşamıyor neden çünkü pahalı.Ölüyor adam kardeşim.Pahalı diye alamıyor.

Emisyon olayını da tekrar söyleyeyim büyük madenciler elektrik tüketimine masraf olarak bakıyor.Çözüm yolları tüm dünyada aranıyor,Güneş panelleri, rüzgar gülleri vs vs.

Bu şekilde işleyen çok fazla iş var.Herkes yaşam savaşında karşısına çıkan fırsatları çağın getirdiklerini kullanacağız ki çağa ayak uyduralım.

Kaldı ki ben dünyanın herşey de en pahalı vergisini ödeyen bir vatandaş olarak.Param ile yatırım yapıyorum.(Burda ben değil ben sen biz)

Yeniliklere açık olmak doğru birşeydir her sistemin eksileri artıları var.İyileştirmeler, güncellemek, düzeltmeler ile herşey çok daha iyi olacak.

Yani sen hem bana elektrik yüzünden maliyetlerimiz yükseliyor dersen bende sana dolar soktuğumuzu söylerim.

Dürüstlükse elektriğe vergimi ödüyorum.Aldığım ürüne vergimi ödüyorum.Hangi ürünü ikinci el satarken vergi alınıyor ?Noter huzurunda ekran kartı alalım satalım ozaman da vergisini alsınlar.

Mesela profilinize baktığım da klima kullandığınızı gördüm.Doğaya zarar vermiyor mu?
    Arabanız doğaya zehirli gaz bırakmıyor mu?
    Neden işe elektrikli scooter ile gitmiyorsunuz ?

Mesela bir örnek daha vereyim kışın bazı tanıdıklarım evlerinde kombi ya da elektrikli ısıtıcı kullanmadı? Bu da bir tasarruf değil mi?hep kötü yönlerinden vuruyoruz ya çevreye zarardan.Adam ekran kartlarıyla ısındı😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 4 Ağustos 2021; 1:57:11 >

Yetmedi daha biraz daha yazacağım şirketlerin server odalarına hiç girdin mi dostum?

24 saat çalışıyor, ne için?

Senin küçümsediğin bilgilerin güvenli bir şekilde depolanıp korunabilmesi için.

Aynı şey sende burda Coin satan insanların, bilgilerinin depolanması ve güvenliğini sağlıyorsun.Yarın öbürgün evler arabalar bu sistem üzerinden satılacak? onların güvenliğini sağlayacaksın.

Bankaların harcadığı elektriğe takılmıyorsun ama aynı mantıkta çalışan bir teknolojiye tü kaka diyorsun.

Coinlerde yapılan her transfer takip edilebiliyor.Kara para aklama olayı tamamen devletlerin henüz doğru regülasyon yapmamasından kaynaklı.Herkes Amerika’dan bir adım bekliyor.

Bence çoğu karşı olan kişiler blockchain teknolojisinin tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyor araştırmamış

Olaya sadece ekran kartı olarak bakan insanlar.
    Yapmayın dostlar biraz okuyun araştırın.

Para verip aldığınız ekran kartının topladığınız sistemin hakkını verin.Herşey bir tık uzakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 4 Ağustos 2021; 2:9:46 >

Eylüle kadar vergilendirme üzerine calisiyorlarmis, tabi destekler :) hazineye bereket, akmasada damlar. O bu degilde gecen tem den gectik 45 lira yazdi geciste, osmangazi köprüsü 180 lira diye 60 liralik arabali feribot ta 125 liraya cikmis. Salataligin kilosu 10 lira.. kirmizi sogan her yerde bulunmuyor. İkinci el araba fiyatlari gecen yila oranla iki kat artmis... Sigara icilmez yazan her yerde bir sigara icene rastlamak mümkün. Yesilayciyim. Tüm bunlarin suclusu tabi ki miningciler, hele hele o 4-5 kart ile haram mining yapanlar :) helal blockchain mi cikarsak acaba? HLL coin iyi gider aslinda... ülkede hersey blockchain hersey coin olmus. Araba da alip satmayin, haksiz kazanc... Salatalik kilo 10 lira... Altin gümüs tamam da adam tonlarca demir aliyor yatirim amacli... Diyanetin kripto aciklamasi, ülkemizdeki hersey icin söylenebilir. Kaldi ki caiz degildir diyor, kendine göre.. caiz degildir demek mekruh anlamina geliyormus, ilk anlami olarak.

Caiz değil ne demektir?

(Caiz değil) demek de:

1- Mekruh,

2- Haram,

3- Fâsid,

4- Küfür,

5- Sahih değildir,

6- İtibar edilmez,

7- Bid'at manasına da gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 4 Ağustos 2021; 2:26:41 >

Hocam caizcoin çıkardılar nasıl caiz olmaz😊😁

Benim anlatmaya çalıştığımı şey pandemi, ekonomik kriz, üretim de aksaklıklar vs derken.Fiyatların yükselmesi.

Mesela şimdi fiyatlar yükseldi diye kızıyoruz ya üretimde aksaklıklar yaşandığından dolayı bu kartları yapanda teknoloji kardeşim hiç baktınız mı TMSC kaç ton su harcıyor yılda kullandığımız arabalardan telefonlara tabletlere atmye bilgisayar donanımına adamlar chip üretiyor ? Hani çevrecilik?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 4 Ağustos 2021; 2:29:48 >

Tayvanda su kaynaklari kurudu... Tasima su ile chip üretiyorlar, dereleri kuruttu ****ler... Bu zaten bildigimiz birsey. Fiyatlarin yükseltilmeside hikaye canim, yillardir fabrikaya kedi girse ram fiyatlarina bakiyoruz. Ama bunlar degil miningciler suclu iste anlamiyorsun ki? :)

Aynen öyle.Oyun oynamak icin dereler kuruyabilir ama hayatı kolaylaştıracak teknoloji için dereler kurumasın.

Dereler hiç bir şekilde kurumasın arkadaşlar, firmalar yüksek maliyetten kaçmasın kurumasın diyince de bunun karşılığı olarak auvv kart fiyatları yükseldi oluyor…

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.