Şimdi Ara

MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
514
Cevap
4
Favori
17.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Islak rüyalarında 5 bin TL’ye 3080 almayı planlayanlar iyi bakın bu ss e Amerikan spksı bitcoini onaylamaya hazırlanıyor.

MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 4 Ağustos 2021; 2:55:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok karmaşık bir olayı yok aslında, çip üretimi sıkıntıya girdiği için ortada kart kalmadı. Madenciler ne varsa topladı, tüm kartlar kara borsaya düştü. Aklı olan adam kartını aldı taktı bilgisayarına vurdu kazmayı,zaten fiyatlar normale düşene kadar kazandı parasını hatta Aralık ayı zamanında bu işe giren para bile kazandı. Hem kart alamayıp hem para kazanamayanlar, genel Türk mantığıyla oturduğu yerden para kazananlara iğrenç aşağılık gözüyle bakıyor. Gerçi herkesin kafası çalışsa bu sefer fakir kalmazdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.Croft kullanıcısına yanıt
    Kısaca özeti 👍🏼

• Bu miningciler olmasaydı ülkenin hali daha da haraptı. Ülkeye sürekli dolar girdi. Bu paralarla ihtiyaçlar karşılandı, esnaflara para kazandırıldı. Bunu mining bilmeyen insana anlatırsan, hebele hübele der..

• quote:

Orijinalden alıntı: showshow

Aynen öyle.Oyun oynamak icin dereler kuruyabilir ama hayatı kolaylaştıracak teknoloji için dereler kurumasın.

Dereler hiç bir şekilde kurumasın arkadaşlar, firmalar yüksek maliyetten kaçmasın kurumasın diyince de bunun karşılığı olarak auvv kart fiyatları yükseldi oluyor…

Super mantıgın var bravo muhtesem...

Sen 60 tane 600 tane 6000 tane Ekran kartıyla oyun oynayan gordun mu?Super mantıgın var.

"Devlet bana yurt içinde 5ten fazla alamazsın demiyor.Doğal olarakta illegal iş yapmış olmuyorum."

İllegal is evet dogru orada da haklısın.Cunku yurticinden alınca bireysel kullanıcılar 100 tane kart alıyor.1 dakika bir monitore diger dakika obur monitore sonra digerlerine bakıyor.Cok haklısın.50 tane kartı yurticinden alınca bu stokculuk,toptancılık olmuyor mantık olarak baktıgında her bireysel kullanıcı 50 tane karta ihtiyac duyuyor cunku...

"Yurt dışından getirilen ürünlerin bir çoğunda trick hile yapılıyor.Bu kişilerin tercihi, kanunların eksikliği gibi gibi."

Kanunların eksikligi olabilir peki burada dogru soylemekten kacınmak var, devleti kandırmak var,vergi kacırmak var.Bunu yapanların vicdanını,ahlakını vb sorgulamak geekmez mi?

Olayı sadece Kanun eksikligine baglayıp cıkmıssın.Yine muhtesem bir bakıs acısı...

"CEO’ların yönettiği şirketlerin patronları ya da bir dükkanın işletme müdürü çalışırken Patronlar yatar.Patrona devlet istihdam sağladığı için destek verir.Halbuki adam sadece parasını işi bilen birine teslim etmiştir."

Yine muhtesem bir yaklasım, o kisi calısıp para kazanıp sonra 100 kisilik bir uretim tesisi kurup hem isverenlik yaparken hem istihdam saglarken yatmıs oluyor.

Sen yasal bosluktan dolayı,kartları yurtici/yurtdısı toplayıp dogru beyan etmeden bir kurus vergi de vermeden makinayı aga baglayınca ikisi aynı oluyor.Yİne super bir yaklasım...

"9000’e aldığım kartı 15 bine satıyormuşum bu adam kendisi 9000 e alamıyor mu Amazon’dan ?"

Yine super bir mantık mesele senin ya da baskasının kart alması degil toplu olarak alıp yasal sınırın otesinde alman ustune de fahis karla bunu tekrar satısa koyman burada da yurtici fiyatını baz alman yetmeyip Hazır sitemleri de toplayıp kartı sistem parasına satman evet engel oluyorsun alacak adamlara da benim uzerinden alacaksınız diyorsun.

"Mesela profilinize baktığım da klima kullandığınızı gördüm.Doğaya zarar vermiyor mu?Arabanız doğaya zehirli gaz bırakmıyor mu?

Yine muhtesem bir bakıs acısı diyecek lafım yok.Cunku klima ihtiyac degil kısın onla ısınıyorum ama olsun ihtiyac degil almamam gerekirdi.

Araba zaten hic ihtiyac degil yuruyerek memlekete saga sola gitmem gerekirdi.

Ama 60 tane Ekran Kartı ihtiyactı.Araba,klima yerine yatırım yapıp Ekran Kartlarını doldurup rig leri dizmem gerekirdi.Bizim kafasızlıgımız iste...

"Mesela bir örnek daha vereyim kışın bazı tanıdıklarım evlerinde kombi ya da elektrikli ısıtıcı kullanmadı? Bu da bir tasarruf değil mi?hep kötü yönlerinden vuruyoruz ya çevreye zarardan.Adam ekran kartlarıyla ısındı😊"

Muhtesem bir dusunce herkes uygulamalı...

Yetmedi daha biraz daha yazacağım şirketlerin server odalarına hiç girdin mi dostum?

"24 saat çalışıyor, ne için?Senin küçümsediğin bilgilerin güvenli bir şekilde depolanıp korunabilmesi için.

Aynı şey sende burda Coin satan insanların, bilgilerinin depolanması ve güvenliğini sağlıyorsun.Yarın öbürgün evler arabalar bu sistem üzerinden satılacak? onların güvenliğini sağlayacaksın."

Cok haklısın.Bankada Mevduatı olan Devlet Guvenceli Para,Tahvil,Altın vb degerli maden ile Ureticisi,Neye gore basıldıgı,Darkweb de islemlerin yapıldıgı Diyanetin Saadet Zinciri dedigi parada olması gereken ozellikleri barındırmayan sey ile ikisi aynı sey aslında cok haklısın.

Minigciler sayesinde ulkeye dolar girdi demis yine birisi bir digeri "Çok karmaşık bir olayı yok aslında, çip üretimi sıkıntıya girdiği için ortada kart kalmadı. Madenciler ne varsa topladı, tüm kartlar kara borsaya düştü. Aklı olan adam kartını aldı taktı bilgisayarına vurdu kazmayı,zaten fiyatlar normale düşene kadar kazandı parasını hatta Aralık ayı zamanında bu işe giren para bile kazandı. Hem kart alamayıp hem para kazanamayanlar, genel Türk mantığıyla oturduğu yerden para kazananlara iğrenç aşağılık gözüyle bakıyor. Gerçi herkesin kafası çalışsa bu sefer fakir kalmazdı."

Siz cok haklısınız herkesin sizin gibi dusunup, caizmis degilmis dogaya zararı varmıs yokmus dusunmeyip yasaklama ve vb kısıtlamalar getirilmedigi icin bunları yapması lazımdı.

kongfu hocam "Tayvanda su kaynaklari kurudu... Tasima su ile chip üretiyorlar, dereleri kuruttu ****ler... Bu zaten bildigimiz birsey. Fiyatlarin yükseltilmeside hikaye canim, yillardir fabrikaya kedi girse ram fiyatlarina bakiyoruz. Ama bunlar degil miningciler suclu iste anlamiyorsun ki? :)"

Hocam senden beklemezdim.Fabrikaların onune tırları cekip direkt kartları miningcilere satan MSI,ASUS,Gigabyte vb partnerler degil miydi?Bu haberleri ben mi koydum?Hala daha miningcilerin etkisi yok diyorsan diyecegim birsey yok.

• Oyuna gelince de diyecek birseyim yok.Stres hastalıkların en onemli sebebi insanlar oyun oynarak streslerini atıyor.Aynı sinemaya gitmek,sahil kenarında oturmak,tiyatro vb gibi

Bunlarla alay edip,kucumseyenler bunlar yanlıs yapıyor kazmayı vurmaları gerekiyordu diyor.Kazma vurmak da ayrı bir ironi sanki kazmayı vurup komur cıkarıyorsun.

Tek istegim su Kripto para ve mining denen seyin yasaklanıp bir an once bitmesi...

• Bu forumda miningçilere ve al-satçılara nefret kusanların çoğu fırsatını bulsa çok daha fazlasını yaparlar merak etmeyin.Neler gördük biz yaptığınız yasal değil diye konu açıp,yok buraya şikayet ettim yok maliyeye yazdım vs vs. dedikten sonra yüzlerce kart toplayıp forumda rezil olanları MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD .

Eski kartını satmıştı birisi aldığı fiyatın 2 katına.Yeni kart alacakmış fiyatlar neden bu kadar yüksek diye ağlıyordu.Eee soruyorum eski kartını neden 2 katı fiyatına sattın,hani sen yapmazdın peki diye verdiği cevap pişkinliğin zirvesiydi.''Piyasa böyle''. Başkası yapınca kötü kendi yapınca iyi.

İnsanoğlu çiğ süt emmiştir.MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 4 Ağustos 2021; 5:6:50 >

• Kara borsacılık, gerçek ihtiyaç sahipleri ve gerçek müşterilerin ihtiyacı olan donanımı bulamaması, bulsa da servet ödemek zorunda kalması vs vs.

• Miningci aman Düzenim bozulmasın kimse kazandığım paraya laf söylemesin. Söylerse kedi ciğer derim konusu olmuş 😁😁

• huso kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarını okudum, söylediğim yine muhteşem bir yaklaşım gibi söylemler dışında pek bir varlık gösterememişsin.

Aksini iddiaa eden bir kural yoksa herşey legaldir.

Aynı şeyleri tekrar tekrar anlatarak anlaman için kendimi yormayacağım.

Sana kötü bir haberim var Mining yakın zaman da bitmeyecek.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Hocam bu forumda iyi kötü Mining ya da diğer krizler piyasaya etki etmeden herkesin bir ekran kartı vardı.Genelde eski kartlarını pahalıdan satıp geri alamayan insan isyanı var gibi geliyor bana forumda.

• söz konusu çevrecilikse; burada chip üretimi yüzünden dereleri kurutan tsmc'ye de kızmak gerekiyor, overclock yapan kullanıcıya da, onlarca/yüzlerce kartla mining yapan kişiye de.

söz konusu fiyatların pahalı olması ise; pandeminde dolayı elektroniğe olan talebin bu kadar yüksek olacağını öngöremeyen üreticilere de, msrp'nin çok çok üstünde kârlılıkla satan perakendeciye de, ekonomiyi iyi yönemeteyen devlete de, karaborsacıya da, al-satçıya da, kalitesiz komponentleri pcb üzerine koyan ve kötü bir soğutma ile custom cards satan üreticiye de, her mimari de sadece minimal düzeyde farklılıklar gösteren chipset üreticisine de, oyunların bu kadar yüksek grafik işlem birimi ihtiyacı duymasına neden olan oyun üreticilerine de..

farkında mısınız, her şey ne kadar birbiriyle bağlantılı, insanlar satın aldıkları ürünlerle hukuk çerçevesi dahilinde istediklerini yapmak ile serbestler. burada asıl tepkiyi gösteren kişiler bütçeleri dolasıyla ekran kartı alamayan ev kullanıcıları ve oyuncular, onlarında kendilerince haklı sebepleri var, ben de bu durumdan fazlasıyla öfkeliydim fakat gidişat bu ve kabul etmemiz gerekiyor, değiştiremeyeceğimiz şeyler var ve onları kendimize uygun bir şekilde yön vererek kabullenmek gerekiyor. ekran kartı ihtiyacı da lüks bir tüketime girdiği ve temel ihtiyaçlar arasında barınmadığı içinde, devlet tarafından müdahale edilmiyor, çünkü ortada yeterince tepki gösteren bir kitle ve yaptırım uygulanmasına gerek duyulacak kadar önem arz eden bir durum yok (onların perspektifinden bakarak yorumluyorum, şahsi düşüncem tabi ki karşı yönde), sonuç itibari ile ya fazladan para verip sahip olacaksınız ya da bu durum düzelene kadar sabredeceksiniz.

tsmc ciddi yatırımlar yaptı ve 2023 gibi bu durumun düzeleceği öngörülüyor diğer bir tarafta ise etherium 2.0 konuşuluyor, hep birlikte bekleyip göreceğiz.

MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD
    MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTDsiliconangle
    Intel and TSMC CEOs say global chip shortage will drag on until 2023 - SiliconANGLE
    https://siliconangle.com/2021/04/15/intel-tsmc-ceos-say-global-chip-shortage-drag-2023/

şunu da ilave edeyim, gönül ister ki avrupa'da ki satıcılar gibi bizde de ID number, kişisel bilgiler ve adres üzerinden sadece 1 ya da 2 kart satışı gerçekleşsin, gerçi bunu yapan bir kaç elektronik site oldu fakat.. çözüm olarak insanlar, aile/akraba ve arkadaşları aracılığıyla kartları almaya devam ediyor/edecek. bu konuda her ne kadar önlem alınsada her zaman bir açığı bulunmaya devam edecektir. yani kesin bir çözüm yok, devlet ciddi anlamda müdahale etmediği sürece, ki onlarında müdahale de bulunacağını sanmıyorum, ülkeye döviz giriyor ve bir şekilde gerek gümrük gerek ise satış üzerinden alınan vergilerle ekonomiye katkı da bulunuyor. eğer bir müdahale söz konusu olursa, sadece miningciler daha fazla vergilendirilir fakat yasaklanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-173F5DFA6 -- 4 Ağustos 2021; 8:39:13 >

• Herkes kendi tarafında haklı.
    Miningci değilim. Bu illet başlamadan önce 5k ya dizdiğim sistem bir anda 8-8,5K oldu.

Şöyle düşünün aylarca beklediğiniz film sinemaya gelmiş. Koştur koştur gidiyorsunuz bileti alacaksınız. Bir godaman senden önce gelip tüm biletleri almış. Ne hissedersiniz? En basit tabiriyle böyle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ondan önce gidip almanın yollarını düşünemedim için kendime kızarım.

Bakkalda sabah taze ekmek bitince bakkala mı kızıyorsunuz yoksa, geç gittiğiniz için kendinize mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 4 Ağustos 2021; 8:28:37 >
  • showshow kullanıcısına yanıt
    Herkesin maalesef sizin gibi rig kuracak bütçesi olmayabiliyor. Bütçeni tamamlıyorsun tamam alacağım diyorsun bir bakmışsın alacağın şey 2 katına çıkmış.

Türkiye'de oyunculuk zaten zordu. Ekonomik durumun üstüne virüs geldi. Doların durumu ortada. Miningcilerde tuzu biberi oldu. Ayrıca bakkal örneğinden yola çıkarsak. Ekmeği bulamazsan başka bakkala gidersin. Kart alırken böyle bir şansımız yoktu.
    Dediğim gibi herkes kendi tarafında haklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZENTURK -- 4 Ağustos 2021; 8:34:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • abiodum kullanıcısına yanıt
    Tek kartla maliyeti çok uzun sürede çıkartmanla beraber elindeki kartın ömrünü inanılmaz kısaltırsın. Hacimli mining düşünürsen mantıklı olabilir ama tek kartla mininge girişmek zaman ve para kaybı bana göre.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Valla hocam benimde yoktu.Kücük bir miktarla başladım sonra kazandıgım paraları işe yatırmaya devam ettim.

Bakkal örneğine geri dönecek olursakta 1 sinemeda tüm biletler satılmışsa başka sinemaya giderim.Sizin mantığınıza göre.

Kart alırken stok yok gibi bir durum çok kısa zaman yaşandı.Sadece ilk başta hızlı daha sonra daha yavaş bir şekilde kartlar yükseldi.

• Ekran kartı piyasasını 2. El oto zırvasına çevirdikleri için mesela mining için satılan kartlar dururken oyuncu kartlarını satın aldığı için sonra çöpe dönmüş o kartları 2. El piyasasında fahiş fiyatlara ilana koyup dolandırıcıların ve fırsatçıların önünü açtığı için. Yemin ediyorum aynı 2. El araç muhabbetine döndü..

• huso kullanıcısına yanıt

Super mantıgın var bravo muhtesem...

Sen 60 tane 600 tane 6000 tane Ekran kartıyla oyun oynayan gordun mu?Super mantıgın var.

"Dostum ekran kartı oyundan ibaret değil, kaldı ki bu ülkede enflasyon var.Tl olarak param sürekli değer kaybediyor.Hiç bilgisayardan anlamıyorum ama finans köşe yazıları vs açtım okudum ekran kartları yükselicek bende yatırımımı ekran kartına yaptım.

Bu kimi ilgilendirir ?"

"Devlet bana yurt içinde 5ten fazla alamazsın demiyor.Doğal olarakta illegal iş yapmış olmuyorum."

İllegal is evet dogru orada da haklısın.Cunku yurticinden alınca bireysel kullanıcılar 100 tane kart alıyor.1 dakika bir monitore diger dakika obur monitore sonra digerlerine bakıyor.Cok haklısın.50 tane kartı yurticinden alınca bu stokculuk,toptancılık olmuyor mantık olarak baktıgında her bireysel kullanıcı 50 tane karta ihtiyac duyuyor cunku...

Bak tekrar söylüyorum, devlet 1 den 5 ten 10dan fazla alınmasını istemezse kimse alamaz zaten.O kadar saçma cevaplar veriyorsun ki mantıklı cevap vermek istiyorum ama çok kapalı bakış açın.

"Yurt dışından getirilen ürünlerin bir çoğunda trick hile yapılıyor.Bu kişilerin tercihi, kanunların eksikliği gibi gibi."

Kanunların eksikligi olabilir peki burada dogru soylemekten kacınmak var, devleti kandırmak var,vergi kacırmak var.Bunu yapanların vicdanını,ahlakını vb sorgulamak geekmez mi?

Olayı sadece Kanun eksikligine baglayıp cıkmıssın.Yine muhtesem bir bakıs acısı...

TRT vergisi olarak bile bu ülkeye dünyalar kadar vergi ödüyoruz.Ama hala daha halkımız vergi ödemelere doyamıyor.Devlet istediği zaman eksikliği de kapatır fazlalığıda.Kimse devleti kandırmıyor ortaya yeni çıkan bir teknoloji ve bunun sonucu olarak devletler doğru vergilendirme vb. gibi çalışmalarına başladılar.

Yine muhtesem bir yaklasım, o kisi calısıp para kazanıp sonra 100 kisilik bir uretim tesisi kurup hem isverenlik yaparken hem istihdam saglarken yatmıs oluyor.

Sen yasal bosluktan dolayı,kartları yurtici/yurtdısı toplayıp dogru beyan etmeden bir kurus vergi de vermeden makinayı aga baglayınca ikisi aynı oluyor.Yİne super bir yaklasım...

Bende çalışıp kazandığım para ile gidip kart alıyorum.O zaman insanlar yerine iş yapan makineler, robotlar hepsine ölüm? Arabaya binme at arabasıyla git sağa sola.

"24 saat çalışıyor, ne için?Senin küçümsediğin bilgilerin güvenli bir şekilde depolanıp korunabilmesi için.

Aynı şey sende burda Coin satan insanların, bilgilerinin depolanması ve güvenliğini sağlıyorsun.Yarın öbürgün evler arabalar bu sistem üzerinden satılacak? onların güvenliğini sağlayacaksın."

Cok haklısın.Bankada Mevduatı olan Devlet Guvenceli Para,Tahvil,Altın vb degerli maden ile Ureticisi,Neye gore basıldıgı,Darkweb de islemlerin yapıldıgı Diyanetin Saadet Zinciri dedigi parada olması gereken ozellikleri barındırmayan sey ile ikisi aynı sey aslında cok haklısın.

Bunu belki 5.ye yazıyorum ama kardeşim devlet regülasyon yapıcam demiyor mu zaten ? Devlet güvencesi altında yapılacak demiyor muyuz zaten?

Bitcoinin darkwebte kullanılması, doların ya da tlnin darkwebte kullanılmasından bir farkı yok.

Hele hele diyanet dediğin kurum ne iş yapıyor ? 100 metrede bir cami açmak dışında ? Hangi teknolojik bilimsel birikimle, bir teknolojiye saadet zinciri diyebiliyor?

Diyanet bu zamana kadar ne üretmiş ? Dünyalar kadar bütçe alıp üstüne birde her cuma cıkışı para istenmesi dışında ne değişiyor ?

Ben sana asıl saadet zincirini söyleyeyim mi ?

Cemaat ve tarikat adı altında şeyhlerinin özel jetleri, milyonluk araçları ve araç konvoyları olanları.Günah diyip jetskiye binenler.Asıl burda saadet zinciri.(işini gerçekten allah için, iyilik için yapanlardan allah razı olsun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 4 Ağustos 2021; 9:37:11 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.