Şimdi Ara

MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
514
Cevap
4
Favori
17.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam siz bir hissenin 0.0000000001'i ile işlem yapabiliyor musunuz ?

Hisse değil, dolar değil, gümüş ya da altın değil.

1 Btc = 1 Btc'dir hocam.

İlerde ne olarak kullanılacağına teknoloji ya da gelişmeler karar vericek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 4 Ağustos 2021; 10:38:55 >
  • showshow kullanıcısına yanıt
    Hissenin değil ama altının yapabiliyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • babadol kullanıcısına yanıt

Peki neden altının yerini kağıt paralar aldı hocam ?

• Öyle deme abisi valorant oynayacak ekran kartı bulamıyorlar sonra ..

Yerini almadı hocam, kağıt paralar altını temsil ediyor. Para basımı be altın ilişkisini biliyorsunuzdur, bilmiyorsanız da inceleyin isterseniz. Ayrıca para dediğiniz şeyin geçmişi 100 yıllık değil, 2700 yıl önce kullanılmaya başlandı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bende sizin bildiğinizi varsayarak zaten size bu soruyu yönelttim.

Altın ve kağıt para ilişkisi çok basit taşınması ve güvenlik açısından kağıt paraların daha güvenli olması sebebiyle altından paraya geçiş yapıldı.

Şimdi daha güvenli ve taşınması daha kolay olduğundan dolayı neden blockchain teknolojisine geçilmesin ?

• alierennet kullanıcısına yanıt

Nedense güldüm. Miningciler mevcut krizde bireysel kullanıcılarla birlikte en masum kesim değildir. Krizin tarafındadırlar.

Bireysel kullanıcı dediğin, krizi fırsata çeviren değildir. Miningci dediğin krizin daha da derinleşmesine sebep olandır, krizi fırsata çevirmek için çalışır, hesabını iyi bilir.

Hele iş veya okul amaçlı almak zorunda olanlar gerçek mağdurlardır. Oyuncu kesim elindeki ile idare edebilir veya bir süre oyun oynamaz.

• Hayat zaten fırsatları değerlendirmek değilmidir ?

Hangimiz güzel bir fırsat geldiğinde görmezden gelir ?

Okul için almak zorunda olanlar konusun da katılıyorum en masumları ama okul için RTX 3080 hangi alanda lazım olacak?İş için alanlar ise miningciler gibi onlarda bu işten gelir elde ediyorlar, dolayısıyla gider kalemlerini takip edip ona göre bir öngörüde bulunup gerekirse yatırım yapmaları gerekiyor.

Hatta şey gibi değil mi; İlerde inşaat yapacağız demir fiyatları yükseliyor şimdiden alırsak en azından maliyetimiz ucuzlar.

Okul konusunda da yaklaşımım şu yönde keşke ailemin çok parası olsaydı da robert kolejine gitseydim.Hayaller robert koleji gerçekler inönü eml.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 4 Ağustos 2021; 11:4:42 >

• Öncelikle tüm bu zamana kadar yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

Hıncal ULUÇ'un açıklamaları tam bir talihsizlik.Benim bu zamana kadar araştırmalarımdan anladığım kadarıyla(teknik terimler vs) yazılımcı arkadaşlar belki daha fazla anlam çıkartabilir.

Hıncal Uluç için şaşırmıyorum adamın tarzı sürekli kaos gazeteciliği kendisi Galatasaray en başarılı olduğu dönemde dahi en ağır olumsuz eleştirileri yapmaktadır.Kendisi sebebini açıkladı bi nevi totem yapıyormuş.

Benim anladığım kadarıyla, bitcoin ethereum gibi projeler açık kaynak kodlu yani tamamen şeffaf.Fişini çekerim biter tarzı bir yapıya sahip değiller.Geliştirilebilir fakat bu noktadan sonra yok edilmeleri gerçekten zor.

"Satoshi Nakamoto takma adlı o kişiyi gören, bilen, tanıyan yok."

Blockchain teknolojisinin amacı zaten merkeziyetsiz olması.Satoshi dediğimiz kişi görünür olsaydı.Bitcoin şuan bu kadar güçlü olmazdı.Kimi öldürüldüğünü kimi bi ada alıp margaritasını yudumladığını, kimi

samsung

toshiba gibi firmaların kullandığı takma isim olduğunu, kimi CİA'in oluşturduğu kara para trafiğini takip etmek için kurduğu bir proje olduğunu söylemekte blockchain teknolojisi için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 4 Ağustos 2021; 11:25:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-00112CF5F

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Çok enteresan. 100mbit Kablonet var annemde. Upload hızı 5mbit.  Ağabeyim covid'den ötürü evden çalışıyor. Ankara'ya geri göçtü.   Annemle yaşıyor. 100mbit kablonet ile hiç sorun yaşanmıyor. Gerçi biz Kablonet merkezine çok yakınız. Ping'lerimiz acayip düşük. Belki de ondandır.

Benim test ettiğim oyun da Walhalla idi. İki saat falan oynadım. Gözüme batan bir sorunla karşılaşmadım. Kablonet'te aylık 20 lira fark ödenip 100gb kota ile 10mbit upload da alınabiliyor. 100gb upload dolunca hız tekrar 5mbit'e düşüyor. Büroda kullanıyorum bunu. "Akıllı sınırsız" var büroda. Gün içi 100mbit. Akşam 24mbit. Ama ben büroyum. Bana yüksek hız gün içi lazım. İlaç gibi geldi bana. Bir de 20TL'ye 10mbit upload paketi aldım. Büroda iki tane telefon hattı var. Onları da Türksat'a geçirdim. Telekom'a tanesine 25TL ödeyeceğime, Türksat'a tanesi için 6TL ödüyorum. Bayağı ucuza geldi bana. İki telefon + internet 110TL. 10mbit upload paketi dahil. Büroda sabit hat şart. İnanmazsınız. Faks hala kullanılıyor. Ben de inanamıyorum. Ama kullanılıyor.  Bir de internet sitende cep telefonu numarası yazmak falan... Amatör işi biraz. O yüzden sabit hatta mahkumuz zaten. Hepsini tek paket olarak düşününce de Türksat bayağı bir ucuz oluyor.

Ev kullanıcısına ise akıllı sınırsız gelmez. Ev kullanıcısına gerçek 100mbit şart. Çünkü gündüz zaten iştesin. Akşam hız 24mbit'e düşüyor. Olmaz yani. Gerçek 100mbit de artık çok pahalı. Sanıyorum 130-140TL falan olmalı. Televizyon ve telefonla kombine ederek toplam maliyet aşağıya çekilebilir gerçi. 1972'den beri kullanılan telefon numarasını iptal etmeye kıyamıyorsun biliyon mu? Yoksa yirmibirinci yüzyılda sabit hat komik oluyor. Evde elbet bir televizyon var. Onda da digiturk değil, Teledünya kullanıver falan... Oradan da bir maliyet kısıyorsun. 100mbit kablonet imkansız olmaktan çıkıyor böylece...

---------------

Ben online platformlar mükemmel çalışsa da, online platformlara bel bağlamamak gerektiğini söylüyorum zaten bu arada. Göz göre göre adamların kucağına düşmenin anlamı yok. Ama internet iyi ise, kriz çözülene kadar geçici olarak idare etme yöntemi olabilir.

Özellikle oyun fiyatlarının kontrol altında tutulması için korsan şart.   "Korsan kullanın" demiyorum. "Korsanın varlığını sürdürmesi gerek" diyorum. Online platformlara geçiş korsanın dibine darı eker. Aynı şekilde, ekran kartlı baba sistemlerin de varlığını sürdürmesi şart. Herkes online sistemlere dönerse, hoplatırlar. İnek gibi sağmaya başlarlar. Ekran kartı üreticileri karta ihtiyacı olan tasarımcıları, rendercıları ayrı hoplatır. Online server'lar oyuncuları ayrı hoplatır. Her türlü hoplatılırız yani.  

O yüzden bu tuzağa düşmemek, akıllıca davranmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 4 Ağustos 2021; 11:50:53 >

• dünyanın,hele ki türkiye'nin kısıtlı enerji kaynaklarını haddinden fazla tüketiyor.bu yüzden karşıyım.enerji dağıtım altyapıları da bu denli tüketimi kaldıracak kapasitede değil.aynı bölgeye hergün ilave 1000 kişi taşınıyor gibi bir yükü kimse karşılayamaz.karbon ve su ayakizi denen birşey var.kişi başı ayakizini en fazla yükselten uygulama.sırf mining yaygınlaşması yüzünden bile kuraklık olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 4 Ağustos 2021; 11:40:21 >
  • aycibin A kullanıcısına yanıt

Fikrinizi önemsiyor ve katılıyorum.Umarım daha çevreci enerji kaynakları kullanmaya başlarız.

Editlemeniz üzerine bende değiştirme gereği duydum.

ampüller,beyaz eşyalar,klimalar,arabalar hergün daha az enerjiye ihtiyaç duyuyacak şekilde geliştiriliyor.bunun asıl amacı son kullanıcının cebinden az para çıksın diye değil.asıl amacı mevcut nüfusa kaynaklar yetmemeye başladığı için kişibaşı tüketimi azaltma zorunluluğu.mining açık ara en müsrif,en duyarsız teknoloji

Daha önce postlar da belirtmiş olduğum gibi, çevreci enerji kaynakları lazım hatta mining bitse bile lazım fakat en müsrif, en duyarsız teknoloji demek doğru değil.

Biraz araştırırsanız kat ve kat müsrif duyarsız teknolojiler olduğunu görebilirsiniz.Mesela bu mantıkla savaşlar için harcanan bütçeler, alt yapıları, üretilen bombalar, tüm teknolojilerin çıkış noktası ilk olarak savunma sanayileridir.Bizim gibi son kullanıcıya daha sonra gelir teknolojiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 4 Ağustos 2021; 12:7:26 >

"Blockchain teknolojisinin amacı zaten merkeziyetsiz olması" deniliyor. Böyle bir gücün, sahipsiz bırakılabileceği fikrine bir ara ben de kapıldım ama sonra çok saçma geldi.

Yaklaşık 100 yıl kadar önce bakın Atatürk ne demiş: "Kesin zaruret olmadıkça piyasalara karışılmaz; bununla beraber hiçbir piyasa da başıboş değildir."

Hakikaten de öyle bu uğurda gerekirse savaşta çıkacaktır.

rüzgar,güneş gibi enerji kaynaklarının üretim kabiliyetleri malesef teknoloji kazanımlarından dolayı çok kısıtlı ve yatırım maliyetleri de yüksek.uzun süre yeraltı kaynaklarına muhtacız.tabi bunlar sınırlı.yetmediği yerlerde nükleer santral gündeme geliyor.ama nükleer işletme tehlikesi yanında,atıkları yüzünden denizleri zehirliyor.

ampüller,beyaz eşyalar,klimalar,arabalar hergün daha az enerjiye ihtiyaç duyuyacak şekilde geliştiriliyor.bunun asıl amacı son kullanıcının cebinden az para çıksın diye değil.asıl amacı mevcut nüfusa kaynaklar yetmemeye başladığı için kişibaşı tüketimi azaltma zorunluluğu.mining açık ara en müsrif,en duyarsız teknoloji

günü karneyle 25lt suyla ve 5 saatlik elektrikle geçirmeye zorlanınca,o mining pc'leri su karşılığı karaborsacılara satılmak zorunda kalacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 4 Ağustos 2021; 11:59:18 >
  • Böyle bir gücü sahipsiz bırakmaktan çok sahibi olmaya çalışmak daha zor gibi geliyor.

En ufak bir müdahele de piyasa ve yatırımın yıllarca vermiş olduğun emekler yalan olur.

Ethereum'un sahibi Vitalik şuan Ethereum ile ilgili mudahelede bulunsa Ethereum bu piyasadan silinir.

Ama Bitcoin devam eder.

Satoshi bir mudahelede bulunsa Bitcoin değer olarak silinir.Ethereum devam eder yada x bir coin devam eder.

Korku ile tüm coinler düşer ama bitcoin dışındakiler tekrar toparlar.

Devletler karşı taraftan güclü olduğunu hissettiği ve sonuçlarına katlanabileceğini düşündüğü an harekete geçer.Bu sadece bitcoin için değil genel olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 4 Ağustos 2021; 11:59:56 >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

Hoplayan hoplayana desene tövbe tövbe

EN BÜYÜK GÜNAH ŞİRKyoutube
    sözde Müslüman Yahudi zikir benzerliği
    https://www.youtube.com/watch?v=DMQZJjH8aJI&ab_channel=ENB%C3%9CY%C3%9CKG%C3%9CNAH%C5%9E%C4%B0RK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 4 Ağustos 2021; 12:5:51 >
  • :D bu tarz videolara hep gülmüşümdür.

Terör örgutu sempatizanlarida bu işi yapiyor ve elektiriğe bir kuruş ödemeden.

Özet; hem doğaya hem de cebimize zarar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.