Şimdi Ara

MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
514
Cevap
4
Favori
17.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Terör örgütü sempatizanları benimle beraber askerlik yapıyor.

Aynı otobüse biniyoruz.

Aynı iş yerlerinde çalışabiliyoruz.

Yani kötüler yapıyor diye iyiler yapmayı mı bıraksın.

• 2-3 sene önce 1k ya aldığı kartı miningci sayesinde 5 e satıp yeni kart alacağı zaman pahalılığa laf eden amipler yüzünden bir gariplik olusuyor tabi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 21guns 2 kullanıcısına yanıt

Koca koca insanların çocuklar gibi davranmasını anlamıyorum.Çağımız geliştikce daha geç olgunlaşıyoruz sanırım.

• Öyle olmaz füze atsaydınız :)

• Doğrudan doğaya zarar veriyorlar, milli servete. Yasadışı işler için kullanılan para birimini destekliyorlar. Ekran kartlarını toptan aldıkları için karaborsaya bir tane kart alacağı halde fahiş fiyatlara maruz bıraktırıyorlar. Nerden baksan her şeye zararlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 4 Ağustos 2021; 12:42:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hayatımda hiç bir zaman mining yapmadım hiç bir zamanda yapmayacağım ama dediğinize harfiyen katılıyorum. talep olursa bir malın fiyatı artar insanlar oyun oynamayı bileceği kadar az biraz bu konularıda bilse kalkıp taşlamazlar önceden bunun olacağını farkedip erken davranırlar. konuyla alakasız olacak ama kripto yatırımcılarının elon muskı eleştirmesinide son derece saçma buluyorum manipülasyon ile fiyatları yukarfı taşırken iyiydide adam elindeki malı satıp paraya çevirince mi düşman oldu. sat tuşu senin içinde var vaktinde satmasını bilseydin sende kar ederdin.

• Milli servete katkıları var, sen oyun oynamak için aldığın ekran kartı dolar bazında ülkeye geri dönmüyor.Ya da almış olduğun oyun dolar bazında ülkeye geri dönmüyor.

Ama mining yapanlar ethereumlarını satıp dolar bazında ülkeye para sokabiliyor.

Dolar, TL, Euro, Papua yeni gine kinası, yasa dışı işlerde kullanılmıyor mu ?

Ülkede tl ye güven çok düşük insanlar, ya ev, ya araba, ya altın, ya dolar vb tarzı varlıklara yatırım yapıyor sebebi tl'nin değer kaybından en az zarar almak.

Düşünsene 2 sene önce ki 100bin liran ile 20-25 bin dolar alabiliyorken(varsayım yapıyorum), şuan 10-11 bin dolar alabiliyorsun where is the enflasyon ?Yani hiç birşey yapmadın bankada paranı tuttun.Senin koca para şuan %50 değer kaybı yaşamış.

İnsanlar da yükseleceğini düşündüklere şeye doğal olarak yatırım yapıyorlar, bu ekran kartı olur, araba olur, ev olur, altın olur, dolar olur, kişilerin özgür düşünceleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: 21guns

2-3 sene önce 1k ya aldığı kartı miningci sayesinde 5 e satıp yeni kart alacağı zaman pahalılığa laf eden amipler yüzünden bir gariplik olusuyor tabi.

Yani 1K' ya aldığı ekran kartını kullanılmış olduğu için yarı fiyatına filan miningciye satıp sonra 9,5k üstüne ekleyip 10K'ya yeni kart mı alsın?

Sonra da miningci 0,5K' ya bu aldığı ekran kartını elinden çıkarmak istediğinde üstüne 4,5K ekleyip 5K' ya mı satsın? Miningci kar üstüne kar etsinMININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD 

Normalde oyuncu, kartını zaten uyguna satıp üstüne bir miktar ekleme yaparak yeni ekran kartını msrp fiyatına göre alacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 4 Ağustos 2021; 12:55:19 >
  • abil13 kullanıcısına yanıt

Aynen öyle düşük eğitim seviyesiden kaynaklı aslında.Nedenler sonuçlarını göremiyoruz.Kartlar çok yükseldi lanet olsun miningcilere dostum.

Elon Musk konusunda ben kızmıyorum aslında bu yaptığı hareket ile merkeziyetsizleşmenin önünü daha da çok açtı.

Bitcoin üzerinde manipülasyon yapılma durumu azaldı bu hareketlerinden sonra.

• Parası imkanı ortamı vs vs uygunlugu olsa kendiside mining yapacak insanlar dahi miningçilere lanet okuyor insanımız değişik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onr1818 kullanıcısına yanıt

Adam gelmiş caiz değil diyo ya neymiş, Diyanet söylemiş.

Abi diyanetin bu teknolojiyi anlayabilmesi için ne gibi bir araştırma ekibi var.

Ne gibi bir teknolojik bilgi birikimi var ?

çok komik ya

Getirin ordan harcırahlı salavat projesini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 4 Ağustos 2021; 13:2:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: showshow

Super mantıgın var bravo muhtesem...

Sen 60 tane 600 tane 6000 tane Ekran kartıyla oyun oynayan gordun mu?Super mantıgın var.

"Dostum ekran kartı oyundan ibaret değil, kaldı ki bu ülkede enflasyon var.Tl olarak param sürekli değer kaybediyor.Hiç bilgisayardan anlamıyorum ama finans köşe yazıları vs açtım okudum ekran kartları yükselicek bende yatırımımı ekran kartına yaptım.

Bu kimi ilgilendirir ?"

"Devlet bana yurt içinde 5ten fazla alamazsın demiyor.Doğal olarakta illegal iş yapmış olmuyorum."

İllegal is evet dogru orada da haklısın.Cunku yurticinden alınca bireysel kullanıcılar 100 tane kart alıyor.1 dakika bir monitore diger dakika obur monitore sonra digerlerine bakıyor.Cok haklısın.50 tane kartı yurticinden alınca bu stokculuk,toptancılık olmuyor mantık olarak baktıgında her bireysel kullanıcı 50 tane karta ihtiyac duyuyor cunku...

Bak tekrar söylüyorum, devlet 1 den 5 ten 10dan fazla alınmasını istemezse kimse alamaz zaten.O kadar saçma cevaplar veriyorsun ki mantıklı cevap vermek istiyorum ama çok kapalı bakış açın.

"Yurt dışından getirilen ürünlerin bir çoğunda trick hile yapılıyor.Bu kişilerin tercihi, kanunların eksikliği gibi gibi."

Kanunların eksikligi olabilir peki burada dogru soylemekten kacınmak var, devleti kandırmak var,vergi kacırmak var.Bunu yapanların vicdanını,ahlakını vb sorgulamak geekmez mi?

Olayı sadece Kanun eksikligine baglayıp cıkmıssın.Yine muhtesem bir bakıs acısı...

TRT vergisi olarak bile bu ülkeye dünyalar kadar vergi ödüyoruz.Ama hala daha halkımız vergi ödemelere doyamıyor.Devlet istediği zaman eksikliği de kapatır fazlalığıda.Kimse devleti kandırmıyor ortaya yeni çıkan bir teknoloji ve bunun sonucu olarak devletler doğru vergilendirme vb. gibi çalışmalarına başladılar.

Yine muhtesem bir yaklasım, o kisi calısıp para kazanıp sonra 100 kisilik bir uretim tesisi kurup hem isverenlik yaparken hem istihdam saglarken yatmıs oluyor.

Sen yasal bosluktan dolayı,kartları yurtici/yurtdısı toplayıp dogru beyan etmeden bir kurus vergi de vermeden makinayı aga baglayınca ikisi aynı oluyor.Yİne super bir yaklasım...

Bende çalışıp kazandığım para ile gidip kart alıyorum.O zaman insanlar yerine iş yapan makineler, robotlar hepsine ölüm? Arabaya binme at arabasıyla git sağa sola.

"24 saat çalışıyor, ne için?Senin küçümsediğin bilgilerin güvenli bir şekilde depolanıp korunabilmesi için.

Aynı şey sende burda Coin satan insanların, bilgilerinin depolanması ve güvenliğini sağlıyorsun.Yarın öbürgün evler arabalar bu sistem üzerinden satılacak? onların güvenliğini sağlayacaksın."

Cok haklısın.Bankada Mevduatı olan Devlet Guvenceli Para,Tahvil,Altın vb degerli maden ile Ureticisi,Neye gore basıldıgı,Darkweb de islemlerin yapıldıgı Diyanetin Saadet Zinciri dedigi parada olması gereken ozellikleri barındırmayan sey ile ikisi aynı sey aslında cok haklısın.

Bunu belki 5.ye yazıyorum ama kardeşim devlet regülasyon yapıcam demiyor mu zaten ? Devlet güvencesi altında yapılacak demiyor muyuz zaten?

Bitcoinin darkwebte kullanılması, doların ya da tlnin darkwebte kullanılmasından bir farkı yok.

Hele hele diyanet dediğin kurum ne iş yapıyor ? 100 metrede bir cami açmak dışında ? Hangi teknolojik bilimsel birikimle, bir teknolojiye saadet zinciri diyebiliyor?

Diyanet bu zamana kadar ne üretmiş ? Dünyalar kadar bütçe alıp üstüne birde her cuma cıkışı para istenmesi dışında ne değişiyor ?

Ben sana asıl saadet zincirini söyleyeyim mi ?

Cemaat ve tarikat adı altında şeyhlerinin özel jetleri, milyonluk araçları ve araç konvoyları olanları.Günah diyip jetskiye binenler.Asıl burda saadet zinciri.(işini gerçekten allah için, iyilik için yapanlardan allah razı olsun)

Hala uste cikma derdindesin.

Gidip Araba ile klima ile rig i ayni kefeye koyup bir de gelip mantiktan bahsediyorsun.

Sen yatirim yap.Devlet yasaklasa,agir vergi ve para cezalari koysa o zaman da senin tabirinle riske girecek misin bakalim, 2m kefenle obur tarafa gideceksin .Herkes para kazanmak ister mesele legal,helal yoldan para kazanmak yok makinalarinizin hakkini verin vs

Sen mi karar vereceksin nasil hakkinin verildiğine, Diyanet Saadet Zinciri diyor sen gelip helal coin diyorsun.Obur tarafta da anlatirsin ben soyle girisimciydim boyle acik fikirliydim, krizleri fırsata cevirirdim diye...

Bizim cevaba hicbirsey diyemeden gecistirip kendi yazdigin cevaplara bak.

50 tane kart al yasal de bireysel de , dunyanin icine et, merkez,karsilik ve degisim parada olmasi gereken özelliklerin hicbiri yokken yasadisi islerle kara para aklamak icin balon gibi sisirilen ne idigu belirsiz seyi savun.100 kisiye istihdam saglayip,uretim yapan fabrika sahibi ile rig i ayni kefeye koy.

Bir de verilen cevaplara laf et.De ki yattigim yerden para geliyor, evi doldurmusum devlet karismiyor,kartlari bir sekilde topluyorum kendi adima 3,5 faturalı kart var para nerden gelmis onemi yok,vergi yok algi yok...

Tarikat falan diyorsun.Tarikat in anlamını biliyor musun?

Yazdigin her mesajda Devlete agir elestiri var.50 kart al,sat gizle,eve santraller kur bir de Devleti elestir.O da guzelmis.

Devlet senin yatirimina goz yumuyor.Risk aliyorsun karismiyor.Daha ne istiyorsun?

Birak akil verme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 4 Ağustos 2021; 13:8:0 >

• onr1818 kullanıcısına yanıt

Evga 1070ti FTW ekran kartını zamanında ~3000tl ye alan günümüzde ki eşdeğerini 3070ti FTW' yi ~13000tl'ye almak zorunda kalıyor

Düz 1070 ise ~2000 iken günümüzde ki 3070 ise ~9000tl

Üstelik LHR muhabbeti var ve bu bile yani mining için kırpılmış mı kırpılmamış mı durumu bile fiyat belirleyici oluyor. LHR olup olmaması bile fiyat belirleyici olduğuna göre kimse miningcileri boşuna suçluyor veya miningci suçsuz hele mağdur hiç diyemezsiniz...

MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 4 Ağustos 2021; 13:12:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: APOLL0

Kedi uzanamadığı ciğere mındar dermiş.

Ve son olarak:

Sizde uzanamayacaksınız artık ? Etherium 2.0 bilmem gelince miningi yapmayı çok zor hale getiricek. Yani atılan taş ürkütülen kuşa değmeyecek kadar düşük bi hacme düşecekmiş kartlar açısından. O yüzden mi madenci kartları rekor seviyede 2. El mağazalarında satışa çıkıyor her geçen gün. Adamlar ellerinden çıkarıyor kartları

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• huso kullanıcısına yanıt

Yasak olan birşeyi niye yapıyım dostum biz illegalci miyiz ?

Diyanet hangi bilgiyle diyor kardeşim, bi konu hakkında hüküm vereceksen o konu hakkında bilgin olması gerekiyor.Ben caizcoin çıkardılar diyorum dalga geçiyorum bak o caizcoin dediğim saadet zinciri evet.

Sizin cevaba hiç birşey diyemedim derken hocam 3 sayfa yazı yazdım sana ve hala ısrarlı aynı şeyleri yazıp duruyorsunuz.

50 tane kart almanın yasal olmadığını belirten kanun var mı diyorum hala yasal değil diyorsunuz sadece varsa çıkartın vurun masaya bizde doğru diyorsunuz diyelim.

İnsanların yaptığı işleri robotların yapmaya başlayalı 100 seneye yakın oldu.Devir değişiyor diyorum aynı kefeye koyuyorsun diyorsun.

Estafurullah kimse kimseye akıl vermiyor.

Herkes yorumunu yazar kiminin sizin yazdıgınız mantıgına sığar kiminin benim yazdığım.

• Ekran kartı piyasasını batırdılar bak ben 2060 ekran kartlı sistem alıyordum onların yüzünden apu sistem alıcam yani basit oyunlar oynayacam buda mining yapanların suçu stok ta ekran kartı kalmadı ihtiyaç için almıyorlar para için alıyorlar ihtiyaç sahibi olanlarda onların yüzünden alamıyor bu sebep ile de mining yapanlara kızılıyor.

• Dolar, enflasyon, chip krizi vs ısrarla anlamak istemiyorsunuz.

• showshow kullanıcısına yanıt

Alıntıyı editledim ama bana şu LHR muhabbetini anlatırmısınız. Neden böyle bir yola başvuruldu, nedir bu LHR neden madenciye bunu yapıyorlar?MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD 

• quote:

Orijinalden alıntı: showshow

Fikrinizi önemsiyor ve katılıyorum.Umarım daha çevreci enerji kaynakları kullanmaya başlarız.

Editlemeniz üzerine bende değiştirme gereği duydum.

ampüller,beyaz eşyalar,klimalar,arabalar hergün daha az enerjiye ihtiyaç duyuyacak şekilde geliştiriliyor.bunun asıl amacı son kullanıcının cebinden az para çıksın diye değil.asıl amacı mevcut nüfusa kaynaklar yetmemeye başladığı için kişibaşı tüketimi azaltma zorunluluğu.mining açık ara en müsrif,en duyarsız teknoloji

Daha önce postlar da belirtmiş olduğum gibi, çevreci enerji kaynakları lazım hatta mining bitse bile lazım fakat en müsrif, en duyarsız teknoloji demek doğru değil.

Biraz araştırırsanız kat ve kat müsrif duyarsız teknolojiler olduğunu görebilirsiniz.Mesela bu mantıkla savaşlar için harcanan bütçeler, alt yapıları, üretilen bombalar, tüm teknolojilerin çıkış noktası ilk olarak savunma sanayileridir.Bizim gibi son kullanıcıya daha sonra gelir teknolojiler.

Zaten miningin daha çevreci olması için ciddi çabalar mevcut. Chia en basitinden bir örneği. Kazım HDD ile yapılıyor. Hali ile elektrik tüketimi bir ekran kartı rigine oranla 30'da 1'i kadar.

Mining'in ne kadar çevreci olduğu olmadığı, doğrudan coin'in değerini etkileyebiliyor. Birisinin çıkıp bir şey söylemesine veya bir ülkenin çıkıp önlem almasına bakıyor. Dolayısı ile coin geliştiricileri otomatikman, coinlerinin değerini korumak ve yükseltmek için daha çevreci alanlara kayıyorlar.

Bu konudaki hız ile otomobil sektörünün salyangoz hızındaki değişimi kıyas dahi kabul etmez.

Daha ortada Dünyanın karbon salınımının %7'sini tek başına yaparak, otomobillerden sonra ikinci sıraya yerleşen Çimento sektörü var. Çimento sektörü, 100 yıldır kabaca aynı üretim mantığı ile üretim yapıyor. Değişime son derece kapalı. Günümüz teknolojileri çimento üretimi sırasında oluşan karbon emisyonunu %20 kısmaya imkan tanıyor. Üstelik bu teknoloji çimento maliyetini de DÜŞÜRÜYOR. Buna rağmen, üreticiler buna yanaşmıyorlar. 7/24 üretim yapan bir tesis çimento tesisi. Rekabet de inanılmaz fazla. Tesisi kapatıp revize etmeye yanaşmıyor adam. O yüzden, kimsenin çevreci olmadığı gerçeği ile yüzleşin. Halk çevreci olabilir. İş dünyası çevreci falan değil. Sıkış o iş.

Çevrecilik namına yürütülen işlerin çoğu da öyle ya da böyle bir hibinoluğa bağlanıyor. Avrupa çevrecilik diye inliyor. Merco 2 ton ağırlığında 6 litre arabasına start stop takıyor. "Bluezort" diye amblemi yapıştırıp çevreci olduğunu iddia ediyor falan... Avrupa'dan devlet yönetim kadrolarından bir Allahın kulu da çıkıp "naapıyon aga sen? Buna çevreci diyemezsin. Araç 2 ton 500 beygir. Kafayı mı yedin?" demiyor.

Hala arabalara ağırlık ekliyor olmalarına rağmen araçları büyütme derdindeler. Motor teknolojisindeki gelişimlerin çoğunu aracın hantallığına büyüklüğüne kaybediyoruz. Günümüz teknolojisinde 900 kilo C sınıfı araba yapmak mümkün. Ama bildiğimiz klasik şase teknolojisini çöpe atmak gerekiyor. Milyar dolarlık döküm tesisini de kimse çöpe atmak istemiyor. Dolayısı ile bir büyük kısır döngüde takılıyorlar. Git gide montofon ineğine dönen ruhsuz, birbirine benzeyen arabalar. Yalan dolan imajlar, yalan dolan ifadeler. "Çevrecilik" iddiaları falan... Çevrecilik mi? 1990'lardan bir Honda alıp LPG taktırsam 2021 üretimi çoğu benzinlinin içinden geçerim çevrecilik namına. MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD Dalga geçmiyorum. Çok ciddiyim.

Bu bağlamda kripto paranın çok kısa sürede çevreci olma ihtimalini otomotiv, çimento veya benzer üretim sektörlerinden çok çok çok daha büyük ihtimal olarak görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 4 Ağustos 2021; 13:21:35 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.