Parasını verip satın aldıgın bir makinaya çevirdigin elektirigini internetini bakım onarım maliyetleri ve işletim işçiliğini karşıladıgın br aletin çalışması karşılıgı aldıgın paranın haram o düşüncesi çok güzel kafalar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD (7. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: showshowYasak olan birşeyi niye yapıyım dostum biz illegalci miyiz ?
Diyanet hangi bilgiyle diyor kardeşim, bi konu hakkında hüküm vereceksen o konu hakkında bilgin olması gerekiyor.Ben caizcoin çıkardılar diyorum dalga geçiyorum bak o caizcoin dediğim saadet zinciri evet.
Sizin cevaba hiç birşey diyemedim derken hocam 3 sayfa yazı yazdım sana ve hala ısrarlı aynı şeyleri yazıp duruyorsunuz.
50 tane kart almanın yasal olmadığını belirten kanun var mı diyorum hala yasal değil diyorsunuz sadece varsa çıkartın vurun masaya bizde doğru diyorsunuz diyelim.
İnsanların yaptığı işleri robotların yapmaya başlayalı 100 seneye yakın oldu.Devir değişiyor diyorum aynı kefeye koyuyorsun diyorsun.
Estafurullah kimse kimseye akıl vermiyor.
Herkes yorumunu yazar kiminin sizin yazdıgınız mantıgına sığar kiminin benim yazdığım.
Ben Diyaneti savunmuyorum.Diyanete soruyorlar fetva makami olarak görüş bildiriyor.
Bilen varsa kanunu anlatsin.Yurticinden 50 kart alip bireysel olabiliyor muyum? Akla,mantiga sığmıyor.Ama kanun diyorsa ki pasa gönlü bilir eve 100 kart alip dizebilir bu bireyseldir.O zaman kanuna uygundur deriz.
İnsanlari yaftalamanin anlami yok.Hakkini verin,acik fikii olun vb
Para satan banka 10 lirana 2 lira vermiyor , sanal para kripto para hiçbir karsiligi olmadan suruluyor ve spekulasyonlarla 5 kat 10 kat cosuyor.Bu cagin sistemi mi yoksa sistemde bir ariza mi var?Buna hizmet eden mining vs
Ortada ne idigu belirsiz bir durum var.Yasal mi degil mi?Yasalsa caiz mi degil mi?Devlete dogru olmayan beyanda bulunarak bu rig leri kurmak karsiliginda kazanc elde etmek dogru mu degil mi?Hersey soru isareti...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
LHR muhabbeti tamamen 2.el piyasasına yönelik bir strateji, firmalar daha çok malı nasıl götürürüm derdinde.
LHR kartlar ile mining yapılmıyor değil mi 11500 3070 satılırken 9900 tlye LHR 3070 satılıyor miningin etkisi 1500 tl mi?
LHR kartlar ikinci el satılırken ciddi değer kaybı yaşayacak.
Değer kaybedeceğini bildiğin ürüne mi para yatırırsın değeri yükselen yada daha az zarar edeceğini düşündüğün ürüne mi ?yani duz 3070'e
-
İşte bende onu diyorum diyanete neden soruyorlar kardeşim, diyanetin bu konu hakkında ne gibi bir düşüncesi olabilir ?
Benim şimdi aşılardan örnek vereyim, corona aşısı hakkında ne gibi bilgim olabilir abi ben cıkıpta ne yorum yapabilirim.Bana söylenenler dışında.
İnsanları yaftalamıyorum açık fikirli olup gerektiğinde eleştirmek gerektiğin de destek vermek kötü birşey değil.Sizi başarıya giden yola götürür.
Ortada aslında iduğu belirsiz bir durum yok bu madencilik 10 seneden fazladır var, insanlar yatırım yapıyorlar, gelişeceğini düşünüyorlar hergecen gün de gelişiyor ve sektör büyüyor.
Şuan devletler sadece bu pastadan payını nasıl alacağını hesaplıyorlar.
Mesela diyanet boşa para harcayacağına,
Teknolojik ürünlerin dini açıdan araştırılması komisyonu gibi birşey kursun, işin eğli insanları işe alsın teknik acılardan inceleyip değerlendirsinler sonra bana desinler ki caiz değil bende eyvallah diyeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 4 Ağustos 2021; 13:30:4 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-84B7F5BB9Alıntıyı editledim ama bana şu LHR muhabbetini anlatırmısınız. Neden böyle bir yola başvuruldu, nedir bu LHR neden madenciye bunu yapıyorlar?
Miningcinin sucu yok.
Tir larla fabrika onunden Nvidia,Amd,Asus,Msi,Gigabyte kartlari bilim adamlari,bireysel kullanici topladi.
Ayrica balik bastan kokar.Hepsi para kazanmak icin hashrate dedi,madenci icin dedi hepsi ozel anakart,ekran karti,hdd vb cikardi.Asil tesvik eden ve yemisim son kullaniciyi diyen uretici ve partnerlerdi.
Su kitligindan,enerji kıtlığından,emisyondan,Co2 salinimindan onlar da sorumlu sen dersen ki adama sana ozel kart urettim al elektrigin dibine vur,bu kripto para denen ve neye gore 21 milyon uretilen zincire sen de katil hem sen kazan hem ben kazanayim Dunyaymis,Hukumetmis,Enerjiymis,Arastirmaciymis Son kullaniciymis bosver biz dalgamiza bakalim diyen zaten uretici ve partnerler...
LHR de ayri komedi cikarsana Zero Hashrate kazim mazim yok ki kazma kurek de ayri komedi ama başta bunlar bu isin icinde...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 4 Ağustos 2021; 13:29:24 >
-
1070 serisi kartların piyasa sürülme tarihinde (haziran-2016)dolar kuru 2.89 günümüzde 3 katından daha yüksek bir kur var
Covid sebebiyle insanlar evlere kapandı ekran kartlarına ve oyun konsollarına olan rağbet katlandı (ps5 de yaşananlar ortada)
Covid sebebiyle chip krizi peydah oldu üreticiler bırak artan taleple üretim kapasitesini arttırmayı normal üretim adetlerinden daha düşük sayıda kart üretti
Bunlara ilaveten evlere kapanan ,işsiz kalan yada ek gelir elde etmeye çalışan insanlar ve kripto para madenciliginin gelirlerinin artması Kripto para madenciliginin popülaritesini arttırdı ama bu demek değildirki tüm piyasanın kötü olmasının sebebi madencilerdir demek olmuyor bir laf konuşuyorsunuz altı üstü boş sadece laf olsun torba dolsun diye konuşuyorsunuz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eline sağlık dostum.
-
LHR kimin için çıkartıldı yahu
?
Oyuncunun LHR ile işi yok ki...LHR fikri neden çıkmış GPU üreticisi nelerle uğraşır olmuş...
" Lite Hash Rate (LHR) olarak bilinen ve kartın hash oranı yeteneklerini sınırlama fikri, Ethereum gibi madencilik para birimleri için ekran kartının çekiciliğini azaltacak ve ekran kartını oyuncular için öncelikli tutacak bir özellik olarak ortaya çıkmıştır."
Rendercıları etkilemese bari... Yoksa adamlar boşuna mağdur olacak.
-
quote:
Orijinalden alıntı: showshowİşte bende onu diyorum diyanete neden soruyorlar kardeşim, diyanetin bu konu hakkında ne gibi bir düşüncesi olabilir ?
Benim şimdi aşılardan örnek vereyim, corona aşısı hakkında ne gibi bilgim olabilir abi ben cıkıpta ne yorum yapabilirim.Bana söylenenler dışında.
İnsanları yaftalamıyorum açık fikirli olup gerektiğinde eleştirmek gerektiğin de destek vermek kötü birşey değil.Sizi başarıya giden yola götürür.
Ortada aslında iduğu belirsiz bir durum yok bu madencilik 10 seneden fazladır var, insanlar yatırım yapıyorlar, gelişeceğini düşünüyorlar hergecen gün de gelişiyor ve sektör büyüyor.
Şuan devletler sadece bu pastadan payını nasıl alacağını hesaplıyorlar.
Mesela diyanet boşa para harcayacağına,
Teknolojik ürünlerin dini açıdan araştırılması komisyonu gibi birşey kursun, işin eğli insanları işe alsın teknik acılardan inceleyip değerlendirsinler sonra bana desinler ki caiz değil bende eyvallah diyeyim.
Nereye soracak? Fetva makami görüş makami Diyanet icin de bir suru konulara hakim insan var,vardir.
Bu is helal mi haram mi, caiz mi degil mi?İslam Dinine uygun mu degil mi?Yapilir mi yapilmaz mi diye soruyor.
Dine uygunlugunu Diyanete soracak nasil ki hukuki bir sorunu Avukata danisiyorsan Din le alakali durumu da Diyanete soracak.
Ayrica farkli dusunen taraf ne dusunuyor acaba?Sanal Para,Kripto para nasil bir dumendir?Arka planda kimler var?Karsiliksiz,merkezsiz 21M para neye göre basiliyor?
Kim yatirim yapıyor?Darkweb de ne oluyor?Neye göre ucuyor kim ucuruyor?Amaclanan ne?
Devlet olmasın,sinir olmasin,netten evlenilsin vb ne amaclaniyor?
Bunlari bilmek lazim asil...
-
Firmalar ticari işletmelerdir.
Herkesime hitap etmeye çalışıyorlar.
LHR kartlar ikinci el piyasasına doğrudan etkisi var.Ama oda muhtemelen pek tutulmayacak.
Zero Hash Rate çıkarsın yiyorsa bakalım kaç kişi alacak.
-
Miningci de bi nevi bilim adamı sayılır, hesap bilimi üzerine. Miningcinin pardon hesap bilimcinin hedefi nedir? Blockchain ile ne amaçlanmaktadır?
Cevap: Kısa yoldan zengin olmaksa eğer buda saadet zinciri benzetilebilir.
-
söyledim gayet teknolojik ürünlerin dini açıdan araştırılması komisyonu ve benzeri bi uygulama yapılması lazım.
Standart bi cami hocasının blockchain teknolojisinden anlaması pek beklenilemez.
Diyanetin içinde teknolojik acıdan bilgili diyebileceğiniz kim var yazın buraya bende bakıyım araştıralım.
Darkweb'de neler oluyor diyene kadar ensar vakfında neler oluyor diye sorguladınız mı hiç ?
Sorduğunuz tüm soruların cevapları mevcut, araştırabilirsiniz.
Ve tekrar söylüyorum bitcoini yasa dışı işlerde kullanılan para birimi olarak yaftalamayın.Dolar hepsinden çok daha fazla kullanılıyor.
-
Güneş panelleri de çevreci değil bilginiz olsun. Çünkü güneş panelleri de ısı yayar ve akülerin belli bir ömrü vardır.
Ama mining yapılmalı mı, bence yapılmalı ama akıllı bir şekilde yatırımla yapılmalı.
Misal bende 8 tane 3080 var şuan genel olarak TL ye vurursak en fazla 10000 TL ödemişimdir. Genelde 8000-10000 TL arası aldım hepsini de. Şubattan bu yana kartlarımın hepsi amorti etti. Şimdi satsam bu kartları yine zarar etmeden satıyorum hatta Türkiye ye gelsem kartları 15 binden okutabiliyorum. :)) Türkiye de sattığım fiyatla şuan gidip 4 tane daha üstüne ekleyip 12 tane üst seviyesi olan 3080 ti ekran kartı alabiliyorum. :)
6.5 ayda amorti ettim tüm sistemi.
-
Dostum ben ... etmekten bıktım ama sen doyamadın yaw.
Miningci bilim adamımı benim ağzımdan öyle birşey cıkmadı tam tersi eleman yazdığım bile olmuştur.
Mining ile sizin yaptığınız para transferi aktif pclere dağıtılır yani sistemde 500 milyon pc varsa hepsi sizin işleminiz için kullanılır.Bu sebepten dolayı hacklenmesi aşırı maliyetli ve zordur yani güvenlidir.
Bir diğer konu bankadan bankaya yüklü miktarda para göndermek zaman alan işlemlerdir.Ethereum ile 360 milyon dolarlık transfer 2 saniyede yapıldı gecen gün.
Dahasını git biraz kendin araştır boş boş aynı şeyleri sorarak insanlarında kafasını bulandırma.
Herhangi bir ticari işletme ne amaçlıyorsa odur.
Blockchain ile ne amaçlandığını defalarca yazdım onceki yazılarımda.
Kısa yoldan zengin olmak bu kadar kolaysa hadi ol bakalım olabiliyormusun.
-
edit
2018 yılı ağustos ayında yeğenime gtx1060 6gb ekran kartını 1999tl'ye almışım dolar da 5,30tl imiş
Şimdi soru şu:
2021 yılında güncel versiyonu olan 3060 kaç liradır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 4 Ağustos 2021; 13:57:26 > -
Güneş panelleri hakkında söyledikleriniz mantıksız değil teşekkürler. :)
-
miningcilerin elektrikleri kesilsin- sistemleri yansın diyorum başka bir şey demiyorum. ekran kartı piyasasının ebesine çöktüler.
burada 3-4 ekran kartı alıp kendini miningci sananlara bir şey demiyorum, bu insanlar son çare bir şey yapmaya çalışan kurnaz tilki gibiler, kendi hallerinde takılıyorlar. asıl sorun fabrika kurup içine mining sistem dizenlerde. geçenlerde burda veya ekşide okumuştum, doğuda bir kapalı fabrika kurulmuş, kaçak elektrik çekilmiş ve içinde neredeyse 1000'e yakın ekran kartlı rig kurmuşlardı, klima filanda hep çalışıyor yine elektrik harcıyor ama kaçak elektrik olduğundan ödeme yapmıyorlar. sabah akşam sistemi çalıştır, klimayı çalıştır, elektrik faturası ödeme. durum böyleyse insanlar kızmasında ne yapsın? benzeri çinde de var izlandada da ama oralarda takibi yapılıyor işte. bir fabrikada 5-10 endüstriyel klima ve 1000'e yakın ekran kartlı rig ne kadar harcar aylık bilmiyorum ama elektrik faturası ödemiyorsa her ay ekran kartı eklemesi yapar.
-
Benim her yaptigim dogrudur a getiriyorsun isi...
Diyanet in yapisini bilmiyorum.Ama gorus bildirmesi icin bilgi sahibi olmak zorunda, bunun icin de yetkili kurullar ve kisiler olmali kafasina gore hukum veremez.
Tarikat in benim bildiğim anlami Allah a ulasma yollaridir.
Bu yoldan sapan varsa o onlarin gunahidir,sucudur.
Cikis amaci bellidir.Derin bilgisi olan yazar.Benim pek yok.
Teknolojik bir gelisim mi yoksa bir oyun mu kripto er gec ilerde ortaya cikar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
neden kızılmasın
-
İllegal kaçak elektrik ile yapılan herşeye karşıyız.
Ama bahsettiğiniz gibi doğuda elektirk kullanımı genelde kaçak yapılıyor.Bu genel sorun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X