Şimdi Ara

Minix neo x7 aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
1
Favori
11.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cihaz çinden 18 gün gibi bir sürede geldi.

cihaz 1980x1080 p destekli ama son update i yapmanızı tavsiye ederim ( 01.01.2014) 1080 performansı önemli ölçüde artıyor. performansından oldukça memnun kaldım 2 gb ram olduğundan alet yığılıp kalmıyor ısınma problemi yok dün asphalt 8 i dedim takılma yok ve ve büyük ekranda gayet oyun konsolu tadında oluyor..

Cihaz hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere cevap vermeye çalışırım...

bloğumda yazdığım inceleme yazısı:

Merhaba bu yazımda yeni aldığım ve Türkiye'ye distribitör aracılığı ile gelmeyen bu nedenle hiç bir yerde incelemesini bulamayacağınız bir aletten bahsedeceğim.

Evinde smart tvsi olmayan veya olsa bile smart tvlerin hantal, ve uygulama sınırı yüzünden smart tv yerine bilgisayar fonksiyonları taşıyan bir hale getirmek için alınacak bir ürün, cihaz kasa itibari ile çakma bir apple tv olsa da evat olarak apple tvden büyük ancak apple tv den çok daha fazla fonksiyonu içinde barındırıyor, şöyle ki apple tv platformu tamamen smart tv ve media tv fonksiyonlarında öne çıkarken minix android işletim sistemi ile küçük bir bilgisayar niteliğinde bir ürün, kurduğunuz oyun ve uygulamalar dahilinde günlük işlerin yapılabileceği bir bilgisayar olarak dahi kullanılabilecek bir yapısı var.

Honkonglu Minix firmasının en son çıkarmış olduğu tv box Minix Neo x7 android deneyimini HDMI girişi olan tüm televizyonlarda yaşamanızı sağlıyor. üzerinde Android 4.2.2 işletim sistemi olan cihaz için firma 4.4 çalışmalarının sürdüğü ancak işlemci üreticisinin henüz tv box SDK larını sunmadığını sunduğu taktirde 4.4. e geçişin yapılacağını söylemekte.

Öncelikle şunu söyleyebilirim minixin ürün gamının az olması sık sık güncellenen firmware desteğini beraberinde getirirken özellikle facebook üzerinde gerçekten hızlı ve güzel kullanıcı destek sunmaktalar bu konuyu daha sonra değineceğim .

Öncelikle cihazın donanımına bir bakalım.
    Cihazda ARM Cortex A9 mimarili 4 çekirdekli Rokchip RK3188 işlemci mevcut.
    3d hızlandırma için mali 400 gpu ya sahip alette, 2 gb ram 16 Gb dahili hafıza bulunmakta.
    3 Adet tam boy usb girişi olan cihazda ayrıca bir micro usb girişi 1 adet hdmi çıkışı, 10/100 rc 45 network girişi 1 adet optik ses çıkışı ve analog ses giriş ve çıkışlar, dual band wireless, bluetooth, sd/mmc kart okuyucu bulunmakta.
    cihaz 1080p 60 fps ye kadar desteklemekte yanında basit bir kumanda da mevcut. Ancak rahat kullanım için kablosuz klavye mouse yada air mouse kullanmanızı tavsiye ederim.

Gelelim cihazın kullanım alanlarına, öncelikle u aleti bir medya box olarak tanımlamak oldukça yanlış olacaktır, zira google play storeden indirebileceğiniz yazılımlar ve kendi üzerinde gelen yazılımlar ile günlük işlerin yapıldığı bir bilgisayar olarak bile rahatlıkla kullanılabilinir.

işletim sistemi bunu bir tablet olarak algıladığı için yatay görüntüye optimize edilmiş bir android kullanıyorsunuz 1080p yani 1920 x 1080 çözünürlükte internet sayfaları gayet düzgün şekilde görünülenebilmekte ancak androidin default browserin ayarlarında masa üstü sürümü iste seçeneğini seçmeyi unutmayın. wen siteleri işletim sistemi dolayısı ile mobil sürüm siteleri gönderebildiğinden bu sayfalar 42" lcd de çok saçma görünmekte :) ancak masa üstü sürümü geldiğinde bilgisayar browserinden bir fark kalmıyor.

üzerinde wireless için anten bulunması dolayısı ile wifi kuvveti oldukça başarılı, ayrıca kasası büyük ve soğutma sıkıntısı olmadığınan Android için en talepkar oyunlarda bile ısınmaya bağlı performans kayıplarına uğramıyorsunuz.

3 adet usb girişinin 1ini kablosuz klavye mouse için kullandığınızdan kalan 2 usb portuna web cam ve joypad takabilisiniz. en kötü ihtimalle usb çoklayıcı ekstradan takmak isteyeceğiniz flash disk veya hdler için gerekli olabilir.

Hd demişken ntfs formatlı harddiskleri rahatlıkla okuyabilmekte ancak doğal olarak bu hdlere birşey yazamazsınız, ancak flash disklerde yazamama gibi bir problem mevcut değil, 16 gb hafıza yetmez ise 32 gba kadar destekli sd/mmc kart yuvası imdadınıza yetişmekte.

cihaz cep telefonlarında wifi hot spot desteğni sunmakta yani kablo ile bağlantı yapmanız durumunda wifi router olarak evinize wireless yayını yapabiliyor olması da yine güzel bir işlev.

medya formatları ile ilgili bir sıkıntısı mevcut değil üzerinde gelen 3 ayrı video gösterim programı var bunlardan herhangi biri ile hd filmler izleyebiliyorsunuz benim tv 3d olmadığından 3d film desteğini test etmedim.

Android uyumlu 3d dongle ile internete 3 g üzerinden de çıkmanız mümkün.( wınn jet v.s.)

2 gb rami kolay kolay dolmadığı için ram azalmasına bağlı takılmalarla karşılaşmanız zor .

Gelelim oyun işine. Çok fazla oyun testi yaptığımı söyleyemeyeceğim Ancak 4 5 saat aralıksız Asphalt 8 oynadığın cihazda oyun oynamak gerçekten keyifli Asphalt 8 in bir çok telefonda oynanamadığını düşünürsek performans konusunda 1080 de dahi bir problem görmedim, PS4 olmasada konsol tadı veriyor, denemdiğim ancak makalelerden gördüğüm kadarı ile play station joypadleri ile uyumlu ancak pc joypadleri ile değil ancak 12 tl ye satılan joyctick center adlı yazılımın bu işi gördüğü söyleniyor tam anlamıyla başarıya ulaşamadım demo versiyonu ile bu konuda bir gelişme olursa yazıda güncellerim. Ancak Minixde oyun oynamak için joypad e ihtiyacınız da yok, tek ihtiyacınız olan şey android bir telefon.

Minixin resmi sitesinde bulunan remote app oldukça gğzel düşünülmüş bir program ( google play de yok) bu programı cep telefonunuzu kurduğunuzda cep telefonunuz miniz için klavye, mouse, touchpad, joy pad, ve direksiyon olabiliyor :) ben Asphalt 8 oynarken bu yazılım ile telefonun sağa sola çevirerek oynadım aynı zamanda ekrana basarak oyunları nitro ve fren fonsiyonlarıda sorunsuz şekilde çalıştı oldkça da eğlenceli oldu :)

kısacası gerek geniş bağlantı soketleri, ısınma problemi olmaması ve iyi donanımı ile televizyonunuz hem hd medya centre, oyun konsolu, ve bilgisayara dönüşüyor . Yurt dışından 140 dolar civarında olan cihaz ali express de 2 adet alınması durumunda 80 dolara da bulmak mümkün.

Kısacası almak isteyenlere tavsiye edebileceğim bir ürün...

Not: 2014 yılı itibari ile güncellemeler direkt cihaz üzerinden otomatik olarak gerçekleşmekte ancak burada şöyle bir sorun var serverler Honkong da ve Türkiye'nin uzak doğu ile İnternet hızı düşük bu yüzden otomatik güncelleme neredeyse imkansız. Peki ne yapmalı yukarıda da belirttiğim gibi konuyu Facebook sayfasına yazdığımda firma gerçekten ilgili davranarak bana facebook sayfası üzerinden direkt download bağlantısı gönderdiler:
    http://minix.com.hk/firmware/009-1.0.1-full-x7.zip
    adresinden en son firmware yi (24.01.2014) indirebilirsiniz. yalnız bu eski firmwareler gibi yüklenmiyor firmwareyi yükleyebilmek için inen dosyanın adını update.zip olarak değiştirip Minix'in root una atıyorsunuz cihazı açtığınızda cihaz güncelleme bulunduğunu söylüyor tamam derseniz kuruyor ve güncelleme işlemi tamamlandı hayırlı olsun :)

http://ontec.blogspot.com.tr/2014/02/minix-neo-x7-inceleme.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 18 Şubat 2014; 15:58:10 >

• Hocam nekadar ve hangi siteden aldınız? Bende almayı düşünüyorumda ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali expressten aldım ancak tavsiyem 2 li bunle alın bir arkadaşınızla ortak,75 euro yu geçip gümrüğe takılmayın...
  • ürünü kaç liraya aldınız ve hangi satıcıdan adlınız. araştırıyorum ama güvenilir satıcı bulmak gerek
  • s_tem S kullanıcısına yanıt
    http://www.aliexpress.com/item/With-RC11-keyboard-Minix-neo-x7-android-tv-box-mini-pc-Quad-core-rk3188-android/1316357906.html

aldığım satıcı bu.

Bu arada asphalt 8 oynadım dün 3 saat kadar.

1920 x 1080 30 fps ayarında oynadım grafikler en son ayarda idi, bu süreç zarfında takılma, donma, yavaşlama gibi bir sıkıntı olmadı standart usb joypad aldım ama doğru çalışmadı onun için minixin kendi cep telefonu uygulaması ve var bu uygulama sayesinde cep telefonunun gyroscob u devreye girebiliyor ve cep telefonunu sağa sola çevirerek oyunu oynayabiliyorsunuz. yanlız rc11 air mouse takılı iken oyuna girerseniz oyun bunu game controller olarak görüyor ve saçmalıyor bu nedenle asphalt 8 de en azından rc11 i söküp telefona kurduğunuz uygulama ile oynarsanız gayet keyifli bir oyun deneyimi sundu. Oyun görüntü kalitesi ise 4.7 inc telefondan sonra 42 incte gayet güzel. playstation 3 standartlarını zorluyor diyebilirim. cihaz mutli medya fonksiyonlarının haricinde consol olarak da gayet yeterli...

• Mali 450 li bekliyorum
    Hala mi 400

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım Minix'ini hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
    Ben de 1 haftadır kullanıyorum. Ürün gayet fonksiyonel ve hızlı. Ağırlıklı olarak webde sorf, sosyal ağlar ve görüntülü konuşmada kullandım. Oyun olarak ise henüz grafik gücü isteyen oyunları oynamadım, bilemiyorum.

Son güncelleme 1.1.2014 (008 firmware) demişsiniz, düzelteyim son güncelleme (009 firmware) 24.1.2014 tarihinde çıktı. Bana gelen cihazda 006 sürümü vardı. Ben de 008 sürümüne yükselttim. 24.1.2014 tarihli 009 firmware için biraz bekleyeceğim, Minix'in forumundaki yorumları takip ederek stabil ise kuracağım. Her güncellemeyi hemen kurmayı düşünmüyorum.

Cihazla ilgili pek bir sıkıntım yok. Sadece size bir iki soru sormak istiyorum.
    1) Web kameranız var mı, Skype kullandınız mı? Ben Logitech C270 modelini almıştım. Görüntülü konuşma başladıktan birkaç dakika sonra makine kapanıyordu.

2) Chrome ya da kendi web browserinden Face ye girdiniz mi? Fotoğraflar çok büyük gösteriyor, görünümü küçültmenin bir yolu var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boleros -- 8 Şubat 2014; 16:30:58 >

• Boleros kullanıcısına yanıt
    firmware doğru opa da mevcut ama bende 10 k ile indirmeye çalıştığından inmedi zaman ayıtıp pcden indirip upgrade yapmadım...
    açıkçası logitec cam var ama görüntülü sohbet etmedim ama taktım çalıştı o kadar..
    görüntü büyüklüğü ile iligli olarak da denemedim ancak ayarlarda ekran ayarlarında ekran boyutu seçeneği var ekran çözünürlüğü ayarının üzerinde bu ortada duruyor muhtemelen bunu küçülttüğünüzde resimler daha küçük çıkacaktır.
    ayrıca browserde masa üstü sürümü iste diye bir seçenek var. cihaz mobil o0larak göründüğünden mobil sitelere göndeiryor buda devasa resimler görmenizi sağlıyor,onu da etkinleştirmeyi deneyin facede ben app kullandığımdan browseri denemedim ama başka sitelerde bu sorun oldu masaüstü sürümü isteyince problem kalmıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 10 Şubat 2014; 9:30:22 >

• Tv izlemeyi denedinizmi hiç? İptv performansı nasıl hd yayın izlemek mumkun mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgw7 -- 11 Şubat 2014; 1:35:53 >
  • Ontec arkadaşım; cihaz o kadar seçici ki belirli marka webcamleri ve modelleri destekliyormuş. Örneğin satıcı bana Logitech C170 ve üzeri webcam önermişti. Ben de almışken daha iyisi olsun diye C270 olanını almıştım. Ama cihaz birkaç kez Skype'te kilitlenince şok oldum. Bu kilitlenmenin webcam'den başka diğer olasılıkları da Skype sürümü ile alakalı olabilir, forumunda okuduğum kadarıyla eski bir sürüm olan 3.2 sürümü stabil deniliyor. Diğer bir olasılığım da kullandığım Mele F10 Fly Mouse diye düşünüyorum. Bir ara onu devreden çıkarıp sadece normal mouse ile deneyeceğim. Sonunda bu sorunu tespit edeceğim.

Browserdeki görüntü konusunda da kendi browseri olan Boat Android Browseri kullanınca fotolar normal gözüktü, Chrome ya da Dolphinde olmuyordu.

Yardımınız için teşekkürler, benim size yardımcı olabileceğim bir konu varsa yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boleros -- 11 Şubat 2014; 11:45:45 >

• izledim ncak genelolarak uzu doğu serverleri ancak uzak doğu ile olan bağlantıız gerkten yavaş bir şey izlenmiyr avrupda kanalları oldukça az ama onlada hd gzel çalıştı yerli bir pakete aboneliğim yok o yüzen tr dek durumu ilemeyeceğim..

bedendeki c160mış ama hala denemedim skype yi...
  • buyincoins de 128 dolar..başka sitelerde değişik kumandalar gördüm..fiyatları değişiyor..109 dolara da satılıyor..hangisini almalıyım..gerçi aynı gözüküyor resimlerde ama..kumanda farkı mıdır acaba..tavsiyeniz nedir..bi de..kullandığım kredi kartıyla güvenli alışveriş yapabilir miyim..sanal kart diye bi şi varmış..siz onunla mı alıyorsunuz..cahilin sorusu bu kadar olur işte..
  • 2odel var biri /x7 mini diğeri x7 wireless anten ve ram farkı var ona dikkat edin bende sanal kredi kartı kullanıyorum tavsiye ederim yurt dışında.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

2odel var biri /x7 mini diğeri x7 wireless anten ve ram farkı var ona dikkat edin bende sanal kredi kartı kullanıyorum tavsiye ederim yurt dışında.

Sayın OnTEC, ben de bu cihazdan düşünüyorum, ama ben ethernet bağlantısı yapacağım. O yüzden mini modelini düşünüyorum. Bir de arada 30 $ fark var, x7 ile x7 mini arasında. Performans konusunda fark olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

2odel var biri /x7 mini diğeri x7 wireless anten ve ram farkı var ona dikkat edin bende sanal kredi kartı kullanıyorum tavsiye ederim yurt dışında.

Bir de firmanın bu 2 modele vereceği yazılım desteğinde fark olur mu? x7'ye daha mı çok önem verirler?
  • Hocam merhaba cihazınız hayırlı olsun oncelikle. Ben de android tv box arıyorum bu aralar, forumda konu açmıştım iki arkadaş bu modeli önerdi. Ben de kendi konumda yazmış olduğum soruları size de sorayım:

quote:

1- Cihaz 7/24 acik durumda ve aga/internete bagli durumda stabil olarak calisabilmeli, donma takilma reset vs. gibi kronik problemleri olmamali

2- Google storedan indirdigim appler ile ftp sunucuma baglanabilmeli ve mkv avi mpeg dosyalarini ve turkce altyazilarini sorunsuz calistirabilmeli

3- Ftp'den 1080p ve harici altyazili videolari takilmadan akici olarak oynatabilmeli

4- Youtubedan, internetten ve dizi applerinden sorunsuzca HD videolari oynatabilmeli

5- Digiturkplay'i (hd ve sd'sini) sorunsuz calistirabilmeli

6- Asiri derecede isinmamali ve cok gurultulu calismamali

7- Ethernet girisi olmali (mumkunse gigabit). Aga ethernet ile tam verimde ve stabil olarak baglanabilmeli

Hocam madde madde cevap verebilirseniz minnettar olurum gerçekten.

• apple tv eglence icin bana daha fonksiyonel geldi
    pc yi tv ye baglasak zaten sorunlarin cogu cozulur(fazla mi basite indirdim)
    yazinizi okudum da anlattiginiz detay ve incelemeye sozum yok elinize saglik fakat kullanici olarak cok bisey yok gibi beklentilerim farkli sanirim
    hayirli olsun bu arada

• 1- Cihaz 7/24 acik durumda ve aga/internete bagli durumda stabil olarak calisabilmeli, donma takilma reset vs. gibi kronik problemleri olmamali
    Bu durum cep telefonlarında bile gerçekleşebiliyor ve yüklenen programlarla alakalı da olabiliyor ben bir sıkıntı görmedim ana kesin bir yargı için uzun süre kullanmak lazım...

2- Google storedan indirdigim appler ile ftp sunucuma baglanabilmeli ve mkv avi mpeg dosyalarini ve turkce altyazilarini sorunsuz calistirabilmeli
    ne demek istediğiniz anlamadım ftp sunucusuna bağlanıp dosya mı download etmek istiyorsunuz ? ftp programları torrent çalışmakta windows paylaşımlarını görebilmekte. dosya formatı ile alakalı problemi yok AVI/RM/RMVB/MKV/WMV/MOV/MP4/WEBM/DAT(VCD format) VOB(DVD format)/MPEG/MPG/FLV/ASF/TS/TP/3GP destekliyor ki zaten üzerinde kurulu olarak xbmc ile geliyor. ayrıca airpin özelliği ile bilgisayarınızdan cihaza web arayüzü ile bağlanıp mp3 resim ve video dosyalarını kolayca gönderebiliyorsunuz)

3- Ftp'den 1080p ve harici altyazili videolari takilmadan akici olarak oynatabilmeli
    ftp stream nasıl yapılıyor anlamadım duymadım da ftp windows paylaşımı gibi bir yapı değil bunu windows bile yapmıyor ekstra bir app bu işi beceriyorsa onu bilmiyorum...

4- Youtubedan, internetten ve dizi applerinden sorunsuzca HD videolari oynatabilmeli
    oynatıyor

5- Digiturkplay'i (hd ve sd'sini) sorunsuz calistirabilmeli
    digitürk aboneliğim yok ancak uygulama destekliyorsa çalışır ben tvyo yu denedim sorunsuz çalışıyor ama uygulaması iyi değil webden daha bağarılı çalıştı.

6- Asiri derecede isinmamali ve cok gurultulu calismamali
    aşırı derecede serin yani dün tekrar 4 saat asphalt 8 oynadım banamısın demedi ki çözünürlük 1080 ve oyun grafikleri yüksek ayarda idi . Alette fan yok dolayısı ie hiç ses yok çalıştığını üzerindeki mavi ledden görüyorsunuz.

7- Ethernet girisi olmali (mumkunse gigabit). Aga ethernet ile tam verimde ve stabil olarak baglanabilmeli
    ethernet var ancak gigabit değil zaten local ve 2 - 3 cihazın bağlı olduğu sistemlerde bu size bir avantaj ya da dez avantaj sağlamaz aslında ( bunu bir sistem yöneticisi olarak söylüyorum, gigabit ethernet sistemi aynı havuzun yoğun kullanıldığı networklerde avantaj sağlıyor mesela çalıştığım şirkette 200 pc remote desktop rdp protokolü kullanıyor burada 100 ve 1000 de bir fark oluşuyor)

• Hocam ftp streamden kastım şu; örneğin ben windows bilgisayarıma bir ftp server programı kuruyorum (filezilla server mesela). Bu programa bilgisayarım içindeki filmleri atıyorum ve paylaşıma açıyorum. 192.168.2.x gibi bir ip adresi üzerinden bu ftp sunucusuna ulaşıyorum. Açmak gerekirse: android tv box'a google marketten bir ftp client yüklüyorum, bu ftp client app'i ile windows pc'ye kurmuş olduğum ftp sunucusuna bağlanıyorum. Tabi tüm bu cihazlar aynı ağdalar. Bu bağlantıyla android cihazımdan ister sunucuya yüklemiş olduğum filmleri sizin dediğiniz gibi android cihaza download ediyorum ister stream ediyorum. Yani DLNA gibi kullanıyorum ftp'yi bir nevi. Sormak istediğim ftp üzerinden 1080p mkvleri stream ederken kasma donma takılma olup olmadığıydı. Umarım anlatabilmişimdir, profesyonel değilim bu konularda yanlış terimler kullanmış olabilirim.

Böyle bir şeyi test etme imkanınız yoksa cihaz normalde 1080p tr altyazılı filmleri kasma donma olmadan oynatabiliyor mu ve tr altyazılarda türkçe karakter sorunu var mı?

Bir de digiturkplayi benim için test etme imkanınız var mı? Cihazı almak istememin nedeni %50 bu. Giriş üyeliği ücretsiz uğraşmak istemezseniz kendi üyeliğimi verebilirim özelden denemeniz için.

Cihazın sizin gördüğünüz eksikliklerini yazarsanız da çok yardımcı olmuş olursunuz gerçekten

Bu arada çok teşekkürler cevaplarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Praeceptorem -- 22 Şubat 2014; 12:45:51 >

• UAngelo ,

Bende bu cihazdan aldım, sırf yardımcı olmak için yazıyorum

Digitürk gayet güzeli ve akıcı. ben laptopu lcdye bağlayarak izliyordum,buna göre görüntü kalitesi çok daha iyi. Ancak LCD ekran büyük olduğu için digitürt playi lcd den izlemek herhalde görüntüyü bozuyor,tabi bu laptop/tablet - lcd arasında yaptığım karşılaştırmaya göredir.

Ftp denemedim, zira modemim 5ghz değil, biliyorusnuz minix 5ghz destekliyor uygun modemeniz varsa ftp üzerinden 1080p izlemenizde sorun olacağını sanmam.Zaten ethernettten bağlacağım demişsiniz 5ghz modeme de gerek yok (tabi server olarak bağlayacağımız masaüstü pc/cihaz da ethernetle bağlı olmalı)

Cihaz ısınmıyor,

Youtube üzerinden rahatlıkla 1080pler dahil video izlersinizi

Benim takıldığım nokta, 1080p leri akıcı oynatmakla beraber malesef ( evde ayrıca WD Player kullanıyorum) WD playere göre bir miktar karanlık, açıkçası hd film performansı özellikle bu iş için üretilmiş cihazlara göre geri (ancak bu sorunun tüm ağ iletişimli android tabanlı cihazlarda aynı olduğunu düşünüyorum)

Cihazın ciddi yazılım desteği, forumu var, ingilizcem iyi olmadığı için burdan takip ediyorum.
    http://translate.google.com/translate?depth=1&hl=tr&ie=UTF8&langpair=auto|tr&rurl=translate.google.com&sandbox=0&tbb=1&u=http://www.minixforums.com/forums/neo-x7/

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.