Şimdi Ara

Minix neo x7 aldım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
1
Favori
11.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dts ve ac3 ne durumda ?

test etme olanığınız oldu mu?
  • Tiésto kullanıcısına yanıt
    ses de sorun yok ses çıkıyor ( format ayırd etmiyor) ama tüm tüm kanalların çalışması için ses sistemi optik çıkışı kullanmak lazım öyle bir ses sistemi yok bende...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Gümrük sıkıntısız alabileceğim bir site varmı?
    fiyatlar ne alemde..

Ben geekbuying.com dan aldim 140$'a.
    Gumruge girdi ama ek bir odeme vs. olmadan cikti, yine de sans isi. Aldigim sitede online supporttan 20$ gift olarak paketlemelerini istemistim belki faydasi olmustur.
    Aliexpresste daha ucuz fiyatlara da bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok da farklı değil tekli lot olarak air mouse ile birlikte 137 dolara aldım ben de... ama ikili lot yani aynı anda 2 tane alırsanız bazı satıcılarda 80 dolar civarında...
  • @Orijinal rom la pek bir şey yapamadım, custom rom u deneyeceğim, (custom rom orijinal rom gibi mi yükleniyor) xbmc için yardım istiyorum nasıl bir şeyler izleyebilirim. Air Mouse şart gibi, cihazı etkin kullanmak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzakuzay -- 28 Nisan 2014; 13:03:58 >
  • uzakuzay U kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar merhaba,
    Minix X7'yi ilk alanlardan biriyim sanırım. Uzun süreler değişik ROM'lar ve uygulamalar ile denemelerim oldu.
    Özetle şunu söyleyebilirim, donanımı çok kaliteli ama başlangıçta yazılımsal çok sıkıntıları vardı ve çok keyifli değildi.
    Son ROM'lar ile oldukça düzeldi, bugün akşam yeni bir official ROM çıkması bekleniyor, pek çok konu çözülecek diye bekliyorum.
    Değişik XBMC'ler ile denemeler ve sıkıntılar yaşadım ama son olarak çıkan Gotham RC1 çok iyi gözüküyor. Özellikle MX Player'ı external player olarak tanımlayınca çok keyifli hale geldi.
    Bu arada cheapcast uygulamasını a mutlaka tavsiye ederim. Evinizde bir başka android cihaz (Tablet, telefon) varsa kullanımı çok verimli olabiliyor.
    XBMC ile ne tip bir sıkıntı yaşadığınızı söylerseniz yardımcı olabilirim sanırım.
  • Arkadaş yardımcı olacağını söylemişsin.Bende cihazdan aldım 9 mayısda elime geçecek.Formlarda xbmc ile ilgili pek bilgi yok.
    Bir klavuz hazırlarsan Bizlerde öğrenmiş oluruz teşekkürler
  • sinot S kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olmak için bir doküman hazırlamayı çok isterdim ama kısa sürede o kadar vakit ayırabileceğime emin değilim.
    Ama sorunlarınızı yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
    Öncelikle minixforums.com adresi çok faydalı ve pek çok konuda yardımcı olacak bilgiler mevcut.
    Cihazı alınca son official fw yüklemenizi tavsiye ederim. FW 010.
    XBMC olarak da bahsettiğim gibi gotham RC1 kullanıyorum şu anda ve bence çok başarılı.
    external player olarak MXPlayer tanıttım ama default olarak internal player bıraktım. Böylece dosyaya göre istediğim player'ı seçebiliyorum.
    Internal player'da hardware accelaration ve libstagefright seçili olduğuna, ama mediacodec'in seçili olmadığına emin olun.
    Onun dışında eğer passthrough ihtiyacınız var ise biraz daha ayar yapmanız gerekiyor, ben stereo dinlediğim için ihtiyaç duymuyorum.
  • Neo X7'yi kullanan arkadaşlar. Cihaz çıkalı 4-5 güncelleme çıktı ama sanırsam güncellemeler insanları tam memnun etmedi (minixforuma göre).

Cihaz zevkle kullanıyorum, bir tek şey dışında. Sık sık bazı uygulamalar bir anda kapanıyor (örnek bazı web browserlar). Tekrar giriş yaptığımda ise kaldığım yerden devam etmiyor ve işleri tekrar yapmam gerekiyor.
    Bu açıkçası canımı çok sıkıyor. Bu durum acaba yüklediğim bazı uygulamalardan (antivirus, ram hızlandırıcılar, cleanerler) kaynaklanabilir mi? Ya da bu durum direk cihazın sürümüyle mi alakalı?

Bu yüzden root yapmayı bile düşünüyorum. Belki rootla istemediğim uygulamaları kapatıp denemeler yapabilirim. Minix Neo X7'ye root yapmayı düşünen oldu mu acaba? Rootla cihaz çok değişir mi, herhangi bir tehlikesi olur mu?

Bu konuda tavsiyeleriniz var mı?
  • Merhaba herkese, minix 7 yi bende bir haftadır kullanıyorum. Üzerinde Android Hardware Guru romu var sanırım.Hollanda dan aldım. Xmbc ,Netflix bütün repo lar, programlar yüklü olarak aldım.Aynı zamanda Netflix abonesiyim. Genel olarak çok memnunum. Ancak gün içinde 5-6 saat kesintisiz kullanımamı bağlı bilmiyorum, cihaz reset atıyor. Tekrar açılıyor, kaldı?ğı yerden devam ediyor. Bu şekilde problem yaşayan varmı? Yada bu bir problemmi? Ayrıca utorrent den harici diskime 3D film indirmeye çalıştım, malesef olmuyor. Malesef yazdırılamıyormuş harici diske. En kötü 3D bluray filmlerin boyutları 10gb .Bende filmleri önce 32gb lık sd karta sonra harici diske kopyalıyorum. Biraz uğraştırıyor ama 3D film keyfi gibiside yok. Konuyu açan arkadaş WD player a göre minix 7 nin HD performansı olarak videoları biraz karanlık bulmuş .Fakat aksine bende aynı zamanda bir WD player kullanıcısı olarak Minix in HD performansını WD player a göre daha iyi bulduğumuda ekleme isterim.

• Ek olarak ,Cihaza Norton yükledim. Netflix için açıklamalarda kötü amaçlı program diyor. Netflix i bilenler bilir dünyada milyonlarca abonesi olan Film ,Dizi, Belgesel vb her türlü videoların izlenebildiği bir portal olmasına rağmen ,Norton neden böyle bir uyarı veriyor anlamadım. Ek olarak cihazın oyun performansı açısından bazı ek programları indirdikten sonra PS3 controler ını cihaza usb ile bağlayınca çalışıyor bilmeyenler açısından eklemeknistedim.

• Arkadaşlar merhaba,

bende avusturyadan bir adet minix X7 aldım. XBMC gotham versiyon kullanıyorum. Internet hızım 25 mgb fiber...

Ancak avusturyada XBMC kullanırken film açılmasında bekleme yada ara belleğe yükleme yapmıyordu. Ancak turkiyede sürekli olarak "ara belleğe yükleniyor" şeklinde mesaj vererek filmi durduruyor.

Bu konu için önerisi olan var mıdır?

Kullandığım rom: Quickshot V2
  • Selam Arkadaslar. Bende Almanyadan katiliyorum. Bu cihazla Digiturkplay calisiyormu, yani Spor paketini satin alip maclari seyredebilirmiyim. Digitirkun ip kutusunu almak istemiyorum. Malesef baska türlüde Ligtv bakma imkanim yok sade iptv üzerinden.
  • XBMC ile ilgili bir bilgim yok daha önce kullanmadım, nerden başlayabilirim bunu kullanmak için. orjinal rom mu önerirsiniz custom rom mu. saygılar

• Arkadaşlar selam. Acaba bu ürün başka bir odadan av recivera bağlı iken, ben diğer odadan telefondan kontrol edebilir miyim? Dts sesleri hdmi üzerinden veremeyip ekstra optik çıkışa mı ihtiyaç duyuyor? Sonuçta bilgisayar gibi bir hadise olduğundan sanırım altyazı boyutunu konumunu ayarlayabiliriz. Bu arada internetten download yapan ve harici hddye yazdırabilen bir cihaz var mı? Teşekkürler.
  • -spawn- kullanıcısına yanıt
    açıkçası dts yi bilmiyorum ancak alt yazı konumu xbmc de ayarlanabiliyor. internetten download yaptım ama harici ntfs hd ye kayıt etmeyi denemedim...
  • XBMC'de 1080p goruntu almak istiyorsanız custom rom kullanmanız zorunlu...

Ancak geçtiğimiz hafta yeni bir official surum yayınlandı. Onu henüz inceleyemedim.
  • yeni çıkan yazılımı cihaza attım ama cihaz hiçbir işlem yapmadı. daha önce beta olan yazılımı yüklemiştim. başka nasıl yazılım yükleyebilirim cihaza? miracast özelliğini çalıştıramadım s4 var connect diyor sonra kopuyor. xbmc de nasıl izlenecek şeyleri ekleyebilirim. ön ce bunu yap sonra şöyle devam et diyebilecek var mı. minix a2 air kumanda sipariş verdim. gelince daha etkin kullanabilirim cihazı galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzakuzay -- 9 Mayıs 2014; 2:30:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzakuzay

yeni çıkan yazılımı cihaza attım ama cihaz hiçbir işlem yapmadı. daha önce beta olan yazılımı yüklemiştim. başka nasıl yazılım yükleyebilirim cihaza? miracast özelliğini çalıştıramadım s4 var connect diyor sonra kopuyor. xbmc de nasıl izlenecek şeyleri ekleyebilirim. ön ce bunu yap sonra şöyle devam et diyebilecek var mı. minix a2 air kumanda sipariş verdim. gelince daha etkin kullanabilirim cihazı galiba

Son güncellemeler çok kolay olmakta. Minixin forumundan indirdiğiniz "NEO_X7_20140430_010_OTA.zip" dosyanın ismini "update.zip" (tırnaklar yok) olarak değiştiriyorsunuz. Sonra bu dosyayı Minix'in SDkart kısmının ana dizinine kopyalıyorsunuz (bunu dosya yöneticilerle yapabilirsiniz; örnek ES dosya yöneticisi). Kopyalama bittikten sonra sistem dosyayı fark ediyor ve kurmak isteyip istemedimizi soruyor. İnstall tuşuna basınca da kendisi herşeyi hallediyor, kuruyor, restart yapıyor, siz sadece bekliyorsunuz.

• yükledim sonunda ama miracast i çalıştıramadım bir türlü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzakuzay -- 11 Mayıs 2014; 17:37:34 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.