Şimdi Ara

Minix Neo X8 + mi yoksa Tronsmart Draco AW80 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satin almayi dusunuyorum da lutfen yardimci olur musunuz?

• http://www.aliexpress.com/item/MINIX-NEO-X8-H-Plus-Android-TV-Box-Amlogic-S812-Quad-Core-2-0GHz-2G-16G/32237713904.html

MINIX NEO X8-H Plus , bu ürünü alın x8 den sonra H'ı daha sonra da plus versiyonu çıktı. 150 dolar üstüne 5 dolar mağaza kuponuyla 155 dolara gelir size.

M1 air mouse da hediye ki onuda 25- 30 dolar arasına satıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakieryigit -- 3 Aralık 2014; 13:03:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bakieryigit

http://www.aliexpress.com/item/MINIX-NEO-X8-H-Plus-Android-TV-Box-Amlogic-S812-Quad-Core-2-0GHz-2G-16G/32237713904.html

MINIX NEO X8-H Plus

CPU: Amlogic S812 2.0GHz (Quad-Core Cortex A9r4)

GPU: Octa-Core Mali-450

eski teknoloji, bence alma....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 3 Aralık 2014; 16:19:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NONAM2

quote:

http://www.aliexpress.com/item/MINIX-NEO-X8-H-Plus-Android-TV-Box-Amlogic-S812-Quad-Core-2-0GHz-2G-16G/32237713904.html

MINIX NEO X8-H Plus

eski teknoloji bence alma....

Neye göre eski teknoloji. Android 5.0 yazılımını hangi ürün verecek ona bakacağız. Yazılım benim için daha önemli :) belli segmentin üstü cihazlar sonuçta hepsi. Amaç oyun falansa appstore daki oyunların hepsini çok daha uyduruk gpu'lar çalıştırıyor. Ben daha 2 gün önce bütün cihazları inceleyerek bu ürünü sipariş geçtim mesela. Bu biraz tercih meselesi. Sizin 4-5 ay önceden Rk3288 cihazı alıp sırada beklediğinizi de biliyorum. Isınamadım o cihazlara

• quote:

quote:

quote:

MINIX NEO X8-H Plus

Neye göre eski teknoloji. Android 5.0 yazılımını hangi ürün verecek ona bakacağız. Yazılım benim için daha önemli :) belli segmentin üstü cihazlar sonuçta hepsi. Amaç oyun falansa appstore daki oyunların hepsini çok daha uyduruk gpu'lar çalıştırıyor. Ben daha 2 gün önce bütün cihazları inceleyerek bu ürünü sipariş geçtim mesela. Bu biraz tercih meselesi. Sizin 4-5 ay önceden Rk3288 cihazı alıp sırada beklediğinizi de biliyorum. Isınamadım o cihazlara

donanıma göre görmüyormusun (yeni teknoloji donanımın yazılımıda yeni olur bilmiyormusun (en azından bunu öğrendin)), mesajdada belirtmişim, hem sana yazmamıştım zaten....

yalnışlıkla sana bildirim olarak gelmiş olabilir, bende yalnış göndermiş olabilirim, cevap hakkı doğmuştu kullandın, evet tekrar ediyorum (düzeltiyorum) cevabım sana değildi....

not: bu arada mesajındaki 4kelimelik ilk cümlenden başkasını anlamadım, ne demişsin, ne demek istemişsin, amacın ne, yada varmı bir amacın bu konuda, başkalarının mesajlarından alıntı yapmış gibisin, bir davan var ama neyin davası bu belli değil, mesajın gibi bunuda anlamadım, sorun mesajda yada sahibinde, neyse allah yolunu açık etsin....

not:lütfen muhalefet olmak için mesaj atmayın (herkes için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 3 Aralık 2014; 18:42:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bluecry2000

Satin almayi dusunuyorum da lutfen yardimci olur musunuz?

bu iki modelden daha yeni teknoloji olan Tronsmart Draco AW80 öneririm....
  • Bu cihazları almadan önce hangi yazılımları çalıştıracağınızın önceden bir hayalini kurun, sonra işinizi görüp görmeyeceğine karar verin. Oyun müptelası falan değilseniz Mali 400'den fazlasına ihtiyacınız yoktur. Bu cihazlar gereğinden çok fazla güçlendiler. İş cep telefonuna dönmeye başladı. Millet 2500 - 3000 TL para verip en iyisini alıyor ama iki önceki model de aslında onun işini görüyor. Arkadaşın dediği gibi, en önemlisi yazılımdır. Alet istediği kadar güçlü olsun, eğer çalışırken takılıyorsa, film oynatırken atlamalar yapıyorsa, seslerde sorun varsa gücü bir işe yaramıyor. Zaten normalde o gücün. %10'unu bile kullanmıyorsunuz. Yazılım oturmadıktan sonra "almışken en iyisi olsun" demenin bana göre bir gereği yok. Oturmasını bekleyecek zamanınız varsa alın. Bence iki cihazın da başlıklarını okuyun, sorunlarını görün, ona göre karar verin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler. Valla benim için en önemli şey film arsivimi xbmc de görebilmek ve imdb listemi stream edebilmek. En fazlada haber okurum. Ama film konusunda en iyi performansı en iyi ciktiyi ve decode özelliğini vermesi gerek. X8h alicaktim sonra bu diğer aleti gördüm sormak istedim işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluecry2000 B kullanıcısına yanıt
    Film konusunda bana göre en iyisi Himedia'dır ama Himedia'da XBMC'den ben memnun değilim. Bir başka Himedia kullanan arkadaşımız var, o memnun...
  • quote:

quote:

quote:

MINIX NEO X8-H Plus

Rockchip RK3288 de Ubuntu 14.10 lü ROM lardan sonra Lollipop lu ilk tablet çıktı bile

http://armdevices.net/2014/11/14/rockchip-rk3288-runs-android-5-0-lollipop/

Rockchip RK3288 için Lollipop ve Chrome OS için çalıştıklarını açıkladı zaten...

"The RK3288 will supported by android lollipop and Chrome OS"

http://armdevices.net/2014/11/14/149-rk3288-chromebooks-from-lenovo-and-asus-coming-soon-according-to-digitimes/

Mali T764 den sonra Mali 450 devri kapandı zaten. Kısıtlı HEVC tarama hızı desteği ile Amlogic S812 chipinin de çok bir ömrü yok.
    Limitli H.265 desteği var. 4K da 60hz desteklemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 6 Aralık 2014; 12:13:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: racerant

quote:

quote:

quote:

MINIX NEO X8-H Plus

Rockchip RK3288 de Ubuntu 14.10 lü ROM lardan sonra Lollipop lu ilk tablet çıktı bile

Rockchip RK3288 için Lollipop ve Chrome OS için çalıştıklarını açıkladı zaten...

"The RK3288 will supported by android lollipop and Chrome OS"

http://armdevices.net/2014/11/14/149-rk3288-chromebooks-from-lenovo-and-asus-coming-soon-according-to-digitimes/

Mali T764 den sonra Mali 450 devri kapandı zaten. Kısıtlı HEVC tarama hızı desteği ile Amlogic S812 chipinin de çok bir ömrü yok.
    Limitli H.265 desteği var. 4K da 60hz desteklemiyor.

1- 4K yani H265 ile riplenmiş piyasada henüz film mevcut değildir.

2- 4K'larda @30 dediği 30 fps , 4K bir film için yeterlidir. Şu ana kadar dünyada yapılmış bütün filmler 23.976 25 fps ile çekilmiştir. 29 Fps'li filmler bile çok azdır.

Sadece geçen yıl Hobbit filmi 48 Fps ile çekildi ve vizyona girdi. Buradan yola çıkarak 4k@30fps tanımı şuanda vizyona çıkmış , çıkacak , blurayi , dvd si piyasaya sürülmüş bütün filmler için yeterlidir.

Şuan piyasadaki 1200- 1400 dolarlık ekran kartları bile 4k@30fps olarak oyunları oynatmakta zorlanmaktadır. Andoid bir TV'de 4K kullanma amacımız demekki oyun falan değil. Hdmi 2.0 bağlantısı 60 fps versin! şuan sadece göstermelik ugoos ut3'de bu var ki hiçbir işe yaramaz. Sen Mali t700 serisiyle 4K oyun oynayamayacağına göre , e piyasada çekilen 30 fps üstü hobbitten başka doğru düzgün filmde olmadığına göre bu rk3288 cipsetindeki 60fps'yi nerede kullanacaksın. 4K filmler için 30 fps değeri yeterlidir. Ve çokta iyi h265 4K filmleri oynatır.

Demek ki Hdmi 2.0 ve 4K 60 Fps dalgasına takılmamamız gerekiyormuş. Günlük hayatta şuan benim bu saydıkların hiçbir işime yaramıyor. 2 yıl sonra filmleri yüksek fps'de çekmeye başlarlarsa belki işimize yarar. O zamanda ben zaten yeni , işlemci ve gpu anlamında daha gelişmiş bir cihaz alırım.

Yazılımsal olarak minix şuan hepsinden önde bunu kimse inkar etmesin lütfen. XMbc desteği olsun launcheri olsun. Minix daha üstün bir cihaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakieryigit -- 6 Aralık 2014; 19:36:58 >

• 48 fps dediğiniz Hobbit, 'interlaced' yani 24x2 satır taramalı, yoksa şu anda progresiv olarak 48 fps 4K üstesinden hiç bir işlemci gelemez.
  • selamlar, Tronsmart Draco AW80 yeni bir cihaz cok fazla firmware sorunu var beklerim sabrederim diyorsaniz alin ama en az 3 ayi var. yok ben custom romlar ile bogusurum birazda embedded sistemlerden anlarim diyorsaniz tavsiye ederim.

minix ise daha stabil ve kullanicisi bir hayli fazla olan bir urun. firmware destegi cok iyidir. ben bir sikinti yasamadim. bu arada eski teknoloji diyenler olmus komik olmayin yeni tekneloji ne? bu cinlilerin takdigidir. yeni chipsetler ile cihaz sunmaya bayiliyorlar. x8-h plus in tek espirisi gigabit ethernet olmasi usb3.0 bile koyamadilar cunku chipset desteklemiyor. 4k h265 bunlara takilmayn arkadaslar daha cok zamani var, su an film de yok zaten. mevcut cihazlarda berbat performanslar sergiliyor hepsi h265 ve 4k dan eksi puan aliyorlar.

minix X8 ve X8-h arasindaki tek fark audio codeclerin yani DTS/DD software render edilmesi. s802-h chipsetinde hardware decode yetenegi var ama avr cihaziniz varsa onemli degil.
  • Aslında Dts seslere meraklı olan herkesin evinde ses sistemi olduğu inancındayım.Bu durumda kimse cihazın dts sesleri işlemesini beklemez.
    "Sesleri passthrough yapsın yeter" beklentisindedir ki zaten dts sesi kendi dekoderine çözdürüp 5.1 ya da 7.1 kolonlardan dinleyerek izlemek
    ister ki normal olan durum budur.

Bu nedenle cihazlarda dts sesi işlemesini beklemek mantıksız olur, evinde ses sitemi olmayan neden dts sesli bir film indirsin ki, zaten filmlerin
    boyutu fazla, Dts sesli indirende cihazın steryo çıkışına niye mahkum kalsın ki? Önemli olan cihazın optik bir çıkışa sahip olması ve dts yi harici
    bir cihaza işlemeden aktarabilmesi.
  • ben draco aw80 kullanıyorum, uğraşmayı ve kurcalamayı seviyorum o yüzden nerdeyse 2 güne bir başka bir rom yükleyip denemeler yapıyorum. ama sıkıntı hep aynı xbmc de 1080p dts çözerken takılmalar olması.
    ben uğraşamam bekleyemem diyorsan direk minix almanı öneririm bende.
  • merhaba,

6 ay önce minix x7 aldım. şu an x6-H plus çıkardılar.

Bu sebepten dolayı tronsmart öneririm. Donanımı çok iyi, yazılımı şu an biraz sıkıntılı ancak oraya da ciddi destek vermeye başladılar.
  • Arkadaşlar bu konu 3 ay öncede kalmış derya deniz bir işmiş bu antroid tv media player olayı , sizce bugün en iyisi hangisi , yazılımsal olarak beni yormayacak , torrentden film indirip izleyebileceğim
  • 5 aydan beri Tronsmart orion r28 kullanıyorum çokda memnunum,aldım alalı bir kere online update yaptım
    artık klasik yöntemle yazılım atmaktan nefret eder oldum, kabloyu sök,taşı, kur gibi olaylardan bıktım.. O yüzden
    Online update yaptım ve şimdiye kadar yazılım olarak sıkıntı çıkarmadı.. Yani aylarda n beri torrentden ortalama her biri 21 GB mkv
    filmler indirdim ve hala da indiriyorum..4-5 tane filmi ekliyorum onlar inerken açıyorum bir 1080p dts li film sorunsuz izliyorum.

Ondan önce yine tronsmartın 3188 işlemcili modeli vardı, performans anlamında çok sıkıntı yaşatmıştı, daha sonra orion r28'i
    kullanmaya başlayınca sıkıntı kalmadı.4K videoyuda oyantıyor ama tv 1080 panel olduğu için 1080 upscale yaparak oynatıyor.

@panama
  • quote:

Orijinalden alıntı: nodar

5 aydan beri Tronsmart orion r28 kullanıyorum çokda memnunum,aldım alalı bir kere online update yaptım
    artık klasik yöntemle yazılım atmaktan nefret eder oldum, kabloyu sök,taşı, kur gibi olaylardan bıktım.. O yüzden
    Online update yaptım ve şimdiye kadar yazılım olarak sıkıntı çıkarmadı.. Yani aylarda n beri torrentden ortalama her biri 21 GB mkv
    filmler indirdim ve hala da indiriyorum..4-5 tane filmi ekliyorum onlar inerken açıyorum bir 1080p dts li film sorunsuz izliyorum.

Ondan önce yine tronsmartın 3188 işlemcili modeli vardı, performans anlamında çok sıkıntı yaşatmıştı, daha sonra orion r28'i
    kullanmaya başlayınca sıkıntı kalmadı.4K videoyuda oyantıyor ama tv 1080 panel olduğu için 1080 upscale yaparak oynatıyor.

@panama

Yorumunuz için teşekkürler , sizin ki draco aw 80 modelimden daha mı sonra çıktı ?
    Tronsmartta wd gibi harici harddiskleri kullanabiliyormuyuz ? Minix te root gerektiğini ifade ettiler , torrent indirimi ve depolama benim için önemli sonuçta bilgisayarın yerine düşünüyorum.
    Ayrıca yazılım da uygulama üstünden update ile kablo vs uğraşmamız iyi olmuş
    Xbmc uygulamalarını sorunsuz destekliyor mu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: panama

Yorumunuz için teşekkürler , sizin ki draco aw 80 modelimden daha mı sonra çıktı ?
    Tronsmartta wd gibi harici harddiskleri kullanabiliyormuyuz ? Minix te root gerektiğini ifade ettiler , torrent indirimi ve depolama benim için önemli sonuçta bilgisayarın yerine düşünüyorum.
    Ayrıca yazılım da uygulama üstünden update ile kablo vs uğraşmamız iyi olmuş
    Xbmc uygulamalarını sorunsuz destekliyor mu ?

Zaten bu cihazlar genelde rootludur, benim kullandığım cihazlar hep rootlu geldi.Draco aw-80'den önce çıktı ama öyle aylarca önce falan değil, her ikisi
    bence aynı performansda bana göre..

Zaten bu cihazlar harici diskle kullanıma uygun olarak üretiliyor.Bende hem hazır harici disk var hemde 2 adet daha kutusuz harici disk var ki
    Çinden kutularını getirttim ve öyle kullanıyorum..Zaten harici bir hdd takılamayacak olsaydı bedava olsa bile kullanmazdım.

Ben orion R28'i genelde kapatmıyorum sadece pc de çalıştığım zamanlar kapatıyorum, onun haricinde downloadları hep R28 üzerinden
    torrentden yapıyorum.Gece uyurken zaten açık, gündüz açık.Film izlerken açık.Performans anlamında şimdiye kadar ciddi bir sıkıntı çıkarmadı.

Özellikle 3188 den 3288'e geçtiğimden aradaki performans farkını çok açık bir şekilde görmüş ve çok memnun kalmıştım, benim cihazdan memnuniyetim
    hala sürüyor ama herkesin beklentisi farklı tabi, işin içine oyun felan girince ne olur bilemem çünkü oyun oynamayı sevmediğimden hiç denemedim.

Wifi çekim alanı bence yeterli ve modemle cihaz arasında 2 duvar ve yaklaşık herhalde 6 metre var sinyal hep yukarda gözüküyor.
    yazılım olarak hiç sıkıntı çıkarmamıştı ama wasser 2.0.7 yeni romunda youtube 1080p desteklediği için üşengeçliğimi yendiğim anda
    o yazılımı deneyeceğim.

Kısaca 1080p, dts li film izlemek ve torrent amaçlı kullanıyorum ve memnunum cihazdan 99 dolara aldığım zaman aw-80 ve minix modelleri 150 dolar
    civarındaydılar, iyiki de fazla para vermemişim, diğer modellerin orion r28'in yapamadığı neyi yapıyorlar, bende merak ediyorum?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.