Şimdi Ara

Mısır tanrısı Set ve Satan, isim benzerliği mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tarihte böyle isim benzerliği olan kişiler aynı kişi çıkabiliyor ya, hani Odin güya Oğuz Kağan mış güya falan. Yani arapça Saitan, şeytan demek. Seth, Seth,Sethek ise Mısır tanrısı, kötü bir tanrı. Yani insanlar onun tanrı olduğuna inanıyorlardı, ki zaten şeytan da kendisini tanrı olarak inandırmak istemiştir. Düşününce acaba bunlar aynı varlıklar olabilir mi? Yani burada müslümanım veya mısır tanrılarına inanıyorum manasında değil, bağımsızca değerlendiriyorum. Diğer Ra gibi tanrılar ise belki de gerçektir, uzaylılardır bunlar belki. Belki de bu mitolojik tanrıların bir kısmı, uzaylılar olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 24 Mayıs 2020; 19:44:59 >

• Odin'in kökeninin Asya'dan gelen Türkler olduğu konusunda İskandinav tarihçiler arasında çalışmalar yapanlar var kitaplar yazanlar var. Bunu dayandırdıkları şey de İsveç'in Sturlaugs saga starfsama adlı destanı.

Bizim İskandinavya'yı İsveç'i bırak daha dibimizdeki milletlerin tarihlerini adam akıllı araştıran tarihçilerimiz bir elin parmağını geçmiyor. Biz Türkçe ile İsveççe'nin benzerliğini, Divan-ı Lügatit Türk'te İsveç dili ile binlerce benzer kelime olduğunu İskandinav tarihçilerden öğrendik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski Mısırcada şeytanın yazılışı, yazdığın gibiyse Eski Mısırcanın, Arapçanın Hami-Sami dil olmasından kaynaklanıyordur.
    Bir de Gustav Jung'un kollektif şuuraltı meselesi var her ne kadar üzerine çok okumasam da eğilmesem de. İki uzak memleketin insanlarının aynı, benzer şeyleri tasavvuru tesadüf değilmiş ona göre. Bunları yazınca merak ettim araştırmayı ha. Netten bir PDF indireyim. Okurum bir ara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 27 Mayıs 2020; 14:53:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitoloji bir taslağın etrafında oluşmuştur.Yani karakter ve olaylar hemen hemen aynı sadece isimlendirmeler farklı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.