Şimdi Ara

misvak mı diş fırçası mı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
13.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Iron Sky

quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Orijinalden alıntı: HAKANOGR

quote:

Orijinalden alıntı: homo_sapiens

"At arabası mı otomobil mi?" sorusuyla büyük oranda aynı.

nedemek şimdi bu küçümseme ayıp olmuyormu cahilliğine veriyorum

Ne demek yani otomobil varken ata mı binerek bir şehirden diğerine gidiyorsunuz? Meslek jokeylik mi?
    Küçümseme niye ayıp olsun ki? 21. YY da misvak kullananlara az bile demiş arkadaş! Ama at yerine deve demesini tercih ederdim ben olsam!
    Misvak hakkında Suudi Arabistan kökenli " bilim insanları " veya bir şekilde Suudi Arabistanla ilgili " bilim insanları " haricinde bir tek ciddi araştırma olduğunu duymadım, odundur, 21. YY da ağızın yakınından bile geçmemeli!

odun...neommy demek odun demek hiç araştırma duymamış mış mışşşşşşş

seni gidi seni

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3053508/

kaynaklı haaa

iyi oku belki ihtimal koyunun olmadığı yerde abdurrahman çelebi misali gezmezssin

ulen nedir sizden çektiği bu forumun kininiz gözünüzü kör etmiş..

vah size vahh

tenezzül bile etmezdim link eklemeye lakin diğer arkadaşların senin kindar görüşlerin ile sözüm ona çağdaşşşşş bilimsel lagalugalarına kulak kabartmalarına içim elvermedi

arkadaşlar ben kullanıyorum 16 senedir bir tane dişim dahi çürümedi inanılmaz faydalı ve yararlı bir bitkidir

şiddetle tavsiye ederim

diş macunu kimyasaldır. Yararıda yoktur. Askerde bir arkadaşım sürekli misvak kullanırdı dişleri bembeyaz ve hiç çürük yoktu.

• Herşeyden öte Peygamberimiz Hz Muhammed sav. in sünnetidir. Kullanmak için bu bile yeter.

Misvak karşıtlarının esas sorunu. Yok bu çağda teknoloji bilim falan bunların arkasına saklanıyorlar gerçek amaç islam karsıtı olmalarıdır.
  • quote:

Herşeyden öte Peygamberimiz Hz Muhammed sav. in sünnetidir. Kullanmak için bu bile yeter.

Misvak karşıtlarının esas sorunu. Yok bu çağda teknoloji bilim falan bunların arkasına saklanıyorlar gerçek amaç islam karsıtı olmalarıdır.

Evette ne alakası var?

deve idrarı olayını biliyorsundur inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Misvak içeriğinin anti-bakteriyel etkileri olduğu yönünde bilimsel çalışmalar mevcut ancak şunu unutmamak lazım bu çalışmalarda misvak bitkisi özel işlemlere tabi tutulup içeriğinde kimyasallar ortaya çıkarılmış ve saflaştırılarak kullanılmış. Bitkiyi alıp basitçe dişlere sürtmenin aynı etkiyi yarattığına dair bir çalışma göremedim.

Zaten diş doktorları da diş macunu olmasada olur yeterki diş fırçası ile diş üzerinde kalan yiyecek artıklarını uzaklaştırınki bu artıklarda bakteri üreyip dişlere zarar vermesin diyor. Yani diş fırçası, misvak, sünger ne kullandığınız çok önemli değil önemli olan dişlerde bakteri oluşumuna olanak veren yemek artığı kalmaması.

Misvak diş fırçasının değil klorheksidin gibi ağız yıkama sıvılarının alternatifi olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

quote:

Herşeyden öte Peygamberimiz Hz Muhammed sav. in sünnetidir. Kullanmak için bu bile yeter.

Evette ne alakası var?

Uydurma yani mevdu hadis denen olaydan haberin varmi

Hadis fikhi terimlerini ogrenin lutfen

Onunuze konan her metne itibar etmeyin ilgili hadisin tahricini isteyin

Hadis tahrici iletilen haberin uydurma olup olmadigini ortaya koyar

Piyasada bi suru uydurma hadis fink atiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 21 Mayıs 2012; 10:40:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 31.taner

Misvak içeriğinin anti-bakteriyel etkileri olduğu yönünde bilimsel çalışmalar mevcut ancak şunu unutmamak lazım bu çalışmalarda misvak bitkisi özel işlemlere tabi tutulup içeriğinde kimyasallar ortaya çıkarılmış ve saflaştırılarak kullanılmış. Bitkiyi alıp basitçe dişlere sürtmenin aynı etkiyi yarattığına dair bir çalışma göremedim.

Zaten diş doktorları da diş macunu olmasada olur yeterki diş fırçası ile diş üzerinde kalan yiyecek artıklarını uzaklaştırınki bu artıklarda bakteri üreyip dişlere zarar vermesin diyor. Yani diş fırçası, misvak, sünger ne kullandığınız çok önemli değil önemli olan dişlerde bakteri oluşumuna olanak veren yemek artığı kalmaması.

Misvak diş fırçasının değil klorheksidin gibi ağız yıkama sıvılarının alternatifi olabilir.

Pmc den ekledigim linkte goremediginiz calismaya ait bilgiler mevcut dikkatlice bakarsaniz gorursunuz

İcerigi itibari ile misvak fircadan kat kat daha ustun neticeler vermekte

Haa ihtimal firca kullanmak isteyen olursa misvak bitkisinin toz-macun terkibinide kullanabilir

Belirttigim gibi pmc linki kafi derecede bilgi iceriyor

• quote:

quote:

quote:

Evette ne alakası var?

Senin gibi fıkıh alimi olmadığım için bilemiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evette ne alakası var?

Abi caka satmak icin belirtmedim ilgili konuyu ama ortada bir vakia var ve uydurma hadisler ile insanlari etkilemeye calisan zumreler mevcut

Yani dusun agiz sagligina bu kadar onem veren bir insan idrar icermi aklen mantiken mumkun degil

Yani amac baska ve bilgisiz insanlari kolayca kandiriyorlar

Herneyse

Konuya donecek olursak ilk misvak tecrubemde bende bitkiyi ve kullanim seklini garipsedim ancak kullanmaya baslayinca faydasini gordum sonuc dehset

Sigara kullandigim halde dislerim inanilmaz saglikli dis etlerim hakeza muthis balgam sokturuyor hazma yardimci oluyor vs

Cekinmeyin kullanin sagliginiz icin yalniz taze olanini tercih edin

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evette ne alakası var?

Abi caka satmak icin belirtmedim ilgili konuyu ama ortada bir vakia var ve uydurma hadisler ile insanlari etkilemeye calisan zumreler mevcut

Yani dusun agiz sagligina bu kadar onem veren bir insan idrar icermi aklen mantiken mumkun degil

Yani amac baska ve bilgisiz insanlari kolayca kandiriyorlar

Herneyse

Konuya donecek olursak ilk misvak tecrubemde bende bitkiyi ve kullanim seklini garipsedim ancak kullanmaya baslayinca faydasini gordum sonuc dehset

Sigara kullandigim halde dislerim inanilmaz saglikli dis etlerim hakeza muthis balgam sokturuyor hazma yardimci oluyor vs

Cekinmeyin kullanin sagliginiz icin yalniz taze olanini tercih edin

Merak ettiğim sahih hadisle sahih olmayan hadisleri nasıl ayırıyoruz.

• quote:

Pmc den ekledigim linkte goremediginiz calismaya ait bilgiler mevcut dikkatlice bakarsaniz gorursunuz

Haa ihtimal firca kullanmak isteyen olursa misvak bitkisinin toz-macun terkibinide kullanabilir

BElirttigim gibi pmc linki kafi derecede bilgi iceriyor

Yanlış görmüyorsam pmc linkinde ki referansların hepsi extract ile yapılmış çalışmalar. Tek bir çalışmada deneklerin salyasına misvak çubukları konularak etkileri gözlenmiş ancak o deneyde fırçalamanın etkilerini göstermiyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

nedir bu dişlerden çektiğimiz. zengin olursam hepsini söktürüp vidalatacağım böyle en sağlamından. diş derdi de kalmayacak.

Abi dikkat etmek lazim dis ve agiz bakimi cok onemli butun vucudu etkiliyor

Peygamberimiz dis ve agiz bakimina onem vermeyen sahabelere sitem etmis bu konuda ciddi uyarilarda bulunmustur

Yaniii misvak ve agiz temizligi nerede ise farz hukmunde olacakti ama ummetime zahmet olur dusuncesi ile misvak kullanimi muekked sunnet mertebesinde kaldi

Peygamberimiz sabah kalkinca ve aksam yatmadan muhakkak agiz bakimi yapardi namaz oncesi ve yemek sonrasida

Vefat ederken bile ummetim diye aglayan onlarin dunyevi uhrevi rahatini dusunen bizlere 1400 sene oncesinde agiz temizligini ogreten tavsiye eden sultanima selam olsun

Öhhö, yıl 2012 bir hatırlatayım dedim!
    Misvak'ın eski dönemlerdeki yerini El Cezeri gayet güzel açıklamış, benimde buna bir itirazım olmadı zaten. Benim itirazım bugün hala aynısını yapan kullarına!
    Vücuda yabancı madde girişi olan az sayıdaki yerden birisi olduğundan diş ve ağız bakımı gerçekten çok önemlidir, ve tüm vücudu etkiler.

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: homo_sapiens

"At arabası mı otomobil mi?" sorusuyla büyük oranda aynı.

nedemek şimdi bu küçümseme ayıp olmuyormu cahilliğine veriyorum

Ne demek yani otomobil varken ata mı binerek bir şehirden diğerine gidiyorsunuz? Meslek jokeylik mi?
    Küçümseme niye ayıp olsun ki? 21. YY da misvak kullananlara az bile demiş arkadaş! Ama at yerine deve demesini tercih ederdim ben olsam!
    Misvak hakkında Suudi Arabistan kökenli " bilim insanları " veya bir şekilde Suudi Arabistanla ilgili " bilim insanları " haricinde bir tek ciddi araştırma olduğunu duymadım, odundur, 21. YY da ağızın yakınından bile geçmemeli!

odun...neommy demek odun demek hiç araştırma duymamış mış mışşşşşşş

seni gidi seni

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3053508/

kaynaklı haaa

iyi oku belki ihtimal koyunun olmadığı yerde abdurrahman çelebi misali gezmezssin

ulen nedir sizden çektiği bu forumun kininiz gözünüzü kör etmiş..

vah size vahh

tenezzül bile etmezdim link eklemeye lakin diğer arkadaşların senin kindar görüşlerin ile sözüm ona çağdaşşşşş bilimsel lagalugalarına kulak kabartmalarına içim elvermedi

arkadaşlar ben kullanıyorum 16 senedir bir tane dişim dahi çürümedi inanılmaz faydalı ve yararlı bir bitkidir

şiddetle tavsiye ederim

diş macunu kimyasaldır. Yararıda yoktur. Askerde bir arkadaşım sürekli misvak kullanırdı dişleri bembeyaz ve hiç çürük yoktu.

Herşey kimyasaldır!
    Yani bu yaşınıza kadar ( askerlikten bahsetmişsiniz de ) ilaç hiç kullanmadınız aspirin dahil, hastaneye yatmadınız ve sağınıza solunuza borular vs. takılmadı, iğne yapılırken yapılacağı bölge kimyasalla temizlenmedi, çamaşırlarınızı detarjanla değil ama 85'inde ölen halamın anlattığı gibi odun külü ile ve odunla vurarak temizlediniz, ellerinize hiç sabun değmedi, banyo yapmadınız, evinizde sivrisinek-hamamböceği vs. varsa ilaçlamadınız, trafikte eksoz kokusu almadınız vs.
    Valla helal olsun, bu durumda bile çok uzun yaşamışsınız!
    Umarım arkadaşınızla uzun yıllar arkadaşlığınız devam eder, dişleri dökülmüş ve misvak'a selamlar yollayacağı yaşlarda da görüşürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 21 Mayıs 2012; 15:22:55 >

• quote:

Hayır buradaki sıkıntı dini söylemlerin Bilime sokulmaya çalışılması, bunu da yapan ben değilim! İslam ( veya din veya Allah ) karşıtı olmam ayrı konudur, önce verdiğim bilgilere ve bilimsel temellerine bir göz atında onları çürütmeye çalışın lütfen!
  • quote:

Misvak içeriğinin anti-bakteriyel etkileri olduğu yönünde bilimsel çalışmalar mevcut ancak şunu unutmamak lazım bu çalışmalarda misvak bitkisi özel işlemlere tabi tutulup içeriğinde kimyasallar ortaya çıkarılmış ve saflaştırılarak kullanılmış. Bitkiyi alıp basitçe dişlere sürtmenin aynı etkiyi yarattığına dair bir çalışma göremedim.

Diş doktorlarının o söylemi sanıyorum yalnızca bizim toplumumuz gibi, cahil, ağız-diş bakımından habersiz, günde 2 defa diş fırçalaması gerektiğini bilmeyen topluluklar için geçerli gazetelerde yer bulabilen bir sosyal söylemdir. Bir önceki sayfadaki uzun mesajıma göz atarsanız mekanik temizlikte fırçanın ve diş macununun birbirlerini tamamlayıcı olarak mekanik temizlikte önemli olduklarını rahatlıkla anlıyabilirsiniz.

• quote:

quote:

BElirttigim gibi pmc linki kafi derecede bilgi iceriyor

Yanlış görmüyorsam pmc linkinde ki referansların hepsi extract ile yapılmış çalışmalar. Tek bir çalışmada deneklerin salyasına misvak çubukları konularak etkileri gözlenmiş ancak o deneyde fırçalamanın etkilerini göstermiyor.

Bu kadar hızlı gitmeyin yavv! Bırakında biraz keyfini çıkartayım konunun!
    Ben hala arkadaşlara sorduğum soruların cevabını alamadığımdan YT videolu ve çizgi roman tadında sürdürüyorum konuyu, arkada konuyu doğru dürüst ve önyargısız okuyan herkesin anlıyacağı basitlikte bir konu olmasını istediğimden.
    Verilen " bilimsel " linklere de bakacağım sırası gelince, meraklanmasınlar!
    Hem neymiş o " extract ile yapılmış çalışmalar " vs. demek? Şimdi sözlük karıştırtacaksınız arkadaşlara!
    Ek: Yani aralarında bir fark yok ha o ha bu gibi bir cevap alabilirsiniz demek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 21 Mayıs 2012; 15:59:10 >

• quote:

misvakın toz macun terkibini nereden bulabiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mpower14

quote:

misvakın toz macun terkibini nereden bulabiliriz?

Burası aktar değil, PM ile sorun veya gidin forumun sağlık bölümünde sorun! Ama yine de önce bu konuyu ve gelişimini okuyun diyeyim!
  • hayırdır kardeş bi sıkıntın mı var ?

sanırım sen nerede bulacağımızı bilmiyorsun, o zaman bilen arkadaşlar belki cevaplayabilir acele etme

relax
  • quote:

Orijinalden alıntı: mpower14

hayırdır kardeş bi sıkıntın mı var ?

sanırım sen nerede bulacağımızı bilmiyorsun, o zaman bilen arkadaşlar belki cevaplayabilir acele etme

relax

Icindeki nefreti tam kusamadi daha. @neommy dogal gida yillar oncesinde kalmadi mi ? Hadi yumulalim gdoya. Yeni teknoloji nede olsa.

• Misvak mı diş fırçası mı?
    Cevap Diş fırçası.

Çünkü misvakın kullanımı ve muhafazası zordur. Diş fırçasının kullanımı ve bakımı daha kolaydır.
    Misvak konusuna önemli olan Hz. Peygamberimizin ağız sağlığına, temizliğine verdiği önemdir. O dönemde diş fırçası olsaydı, diş fırçası kullanırdı Allahualem. Müslümanın her yeri ve anı temiz olmalıdır. Mis gibi kokmalıdır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.