Şimdi Ara

misvak mı diş fırçası mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
13.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bahtiyar0011
    ...peygamber efendimiz(s.a.v.) 1400 yıl önce dünyada kimsenin diş temizliğiyle ilgilenmediği bir dönemde buna bu kadar dikkat etmesi ve önemle tavsiye etmesi çok önemli birşey bence

Tebrikler hocam. Ben şahsen diş fırçası kullanıyorum. ama miswak'ın da faydalı olduğuna inanıyorum.
  • Üşenmiyorsan Misvak kullan derim bu zamanda gerek gıda yönünden gerekse sağlık yönünden her şeyin doğalını kullanmaya çalışmalı insan yapımı şeyler içinde bin bir türlü kansorejen madde var

Peygamberimiz (s.a.v) boşu boşuna bu kadar övmezdi Misvak ı demekki gerçekten büyük yararı var insanlığa imkanın varsa Misvak kullan her zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çöl Gezer -- 9 Mart 2008; 16:33:57 >
  • quote:

peygamber efendimiz(s.a.v.) 1400 yıl önce dünyada kimsenin diş temizliğiyle ilgilenmediği bir dönemde buna bu kadar dikkat etmesi ve önemle tavsiye etmesi çok önemli birşey bence

Evet gerçektende ilginç ve üzerinde durulması gereken bir nokta.
    Tebrik ederim.İnce fakat gözden kaçırılan bir noktaya temas etmişsiniz...
  • Misvak özlü kullanıyorum bende.Gayet güzel.Ama ayrı ayrı kullanınca daha temiz oluyor dişler...
  • KESİNLİKLE MİSVAK.BAŞTA MİSVAK KULLANMAK SÜNNETTİR AYRICA YAN ETKİSİDE YOKTUR DİŞ MACUNUNU YUTMAMAK GEREKİR VE EN FAZLA NOHUT TANESİ KADAR SÜRÜLEBİLİR FAZLASI DİŞ ETLERİNE ZARAR VERİR.MİSVAK AĞIZ KOKUSUNU ALIR,MİDEYİ RAHATLATIR VE DİŞ ETLERİNE ZARAR VERMEZ KISACA BU KADA.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemram

KESİNLİKLE MİSVAK.BAŞTA MİSVAK KULLANMAK SÜNNETTİR AYRICA YAN ETKİSİDE YOKTUR DİŞ MACUNUNU YUTMAMAK GEREKİR VE EN FAZLA NOHUT TANESİ KADAR SÜRÜLEBİLİR FAZLASI DİŞ ETLERİNE ZARAR VERİR.MİSVAK AĞIZ KOKUSUNU ALIR,MİDEYİ RAHATLATIR VE DİŞ ETLERİNE ZARAR VERMEZ KISACA BU KADA.

sağlık açısından evet
  • Gecmıste dıs macunuve fırcasu yapılamamasından da kaynaklanıyo olabılır. Nıhayetınde mısvak yapımı oldukca kolay.

Ama gunumuzde herseyınının dogal olmasına ozen gosteren ınsanlar ıcın oldukca ıyı bı secım olabılır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arthur

Çok saçma bir konu....

Tabiki diş fırçası.Peygamber efendimizin misvak kullanmasını değil ağız ve diş sağlığına önem vermesini ders olarak almalıyız.

islam mantıklı bir dindir bu yüzden mantığımızı kulanarak bazı bariz noktaları değerlendirmeliyiz.

Efendimiz (s.a.v.) şuan yaşıyor olsaydı diş fırçası kullanırdı diye düşünüyorum.

Dinin en büyük sorunu da bu zaten.
    Gelişime, akla, mantığa, bilime kapalı olması...

Bunun da tek bir sebebi var; GÜÇ ve İKTİDAR.
    Eğer toplumun gelişimini önler, geri bırakırsanız. Onları daha rahat güder, yönetir, her istediğinizi yapar-yaptırırsınız. Yoksa halk bilinçlenir. İşine gelmeyen şeylere karşı çıkar, ayaklanır, sizin yönetiminiz beğenmez değiştirir.

Anladınız sanırım

• quote:

Orjinalden alıntı: metalok

quote:

Orjinalden alıntı: Arthur

Çok saçma bir konu....

Tabiki diş fırçası.Peygamber efendimizin misvak kullanmasını değil ağız ve diş sağlığına önem vermesini ders olarak almalıyız.

islam mantıklı bir dindir bu yüzden mantığımızı kulanarak bazı bariz noktaları değerlendirmeliyiz.

Efendimiz (s.a.v.) şuan yaşıyor olsaydı diş fırçası kullanırdı diye düşünüyorum.

Dinin en büyük sorunu da bu zaten.
    Gelişime, akla, mantığa, bilime kapalı olması...

Bunun da tek bir sebebi var; GÜÇ ve İKTİDAR.
    Eğer toplumun gelişimini önler, geri bırakırsanız. Onları daha rahat güder, yönetir, her istediğinizi yapar-yaptırırsınız. Yoksa halk bilinçlenir. İşine gelmeyen şeylere karşı çıkar, ayaklanır, sizin yönetiminiz beğenmez değiştirir.

Anladınız sanırım

biz anladıkta....

keşke sizde anlasanız

"Dinin en büyük sorunu da bu zaten.
    Gelişime, akla, mantığa, bilime kapalı olması..."
    şeklindeki yorumlarınızın objektif ve rasyonel olmadığını

bu tür söylemler acaba arkadaş düşüncelerinimi paylaşıyor yoksa dine saldıracak yer mi arıyor diye düşünmemize neden oluyor

• misvak daha yararlı diye duydum
  • diş fırçası...... bir dal parçasına tercih ederm sonuçta hangisi daha teknolojikse o yararlıdır gbi geliyor bana.
  • ben misvak kullanıyorum uzun zamandır...

diş macununa nazaran kullanımı daha kolay ve pratik, örneğin tvnin karşısına geçip bi yandan dişlerimi temizleyebiliyorum diş fırçası su macun biraz üşeniyorum... bvence misvak daha iyi
  • yaban armutu

gülmeyin gerçekten dişleri bembeyaz yapıyor :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

yaban armutu

diğer adı ahlatmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yacag -- 17 Mart 2008; 19:32:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yacag

quote:

yaban armutu

diğer adı ahlatmış

misvak mı diş fırçası mı

evet doğru özellikle tam olgunlaşmamışken toplama fırsatınız olursa üst tarafını kesin ve çıkan sütü ile dişlerinizi ovun mükemmel beyazlatıyor :)

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yacag

quote:

yaban armutu

diğer adı ahlatmış

misvak mı diş fırçası mı

evet doğru özellikle tam olgunlaşmamışken toplama fırsatınız olursa üst tarafını kesin ve çıkan sütü ile dişlerinizi ovun mükemmel beyazlatıyor :)

nerden bulcaz?

• bence peygamber efendimizin ağzında bir tek çürük diş dahi yoktu , tabi bilmiyorum ama inancım bu yönde.
    ben her sabah düzenli olarak dişlerimi fırçalamama rağmen diş etlerimde hala problem var ama misvakın diş etlerine de iyi geldiği söyleniyor, bence diş hekimlerimiz bu konuda çok tembel ve batının onlara hazır sunduğu şeyi hiç irdeleme ve araştırma zahmetine katlanmadan kullanıyorlar.
    Misvak araştırılması ve hizmet olarak halka sunulması gereken tiacari olarakda çok büyük bir potansiyele sahip bir ürün bence!
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Cezeri

misvak mı diş fırçası mı

Geleneğinizden kopmadan yenilikten vazgeçmeden de dişlerizi fırçalayabilirsiniz. Hemde %25 daha fazla ve aile boyu.

Biraz reklam kokan bir hareket oldu sanki

tek kelimeyle berbat bir tadı vardı, tavsiye etmiyorum

misvak dediğin odun tadı verecek

• Misvak odundur ! Ağziniza sokarsaniz dişsiz kalirsiniz yaşlaninca!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diş fırçası ama kaliteli olanından, teknolojiye ayak uydurmak lazım...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.