Şimdi Ara

misvak mı diş fırçası mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
13.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hangisi daha iyi diş temizleme açısından ve diğer açılardan misvağın yararları nedir zararları nedir diş fırçasının yararları nedir zararları nedir ?

• Misvak hazmı kolaylaştırır yani mideyede iyi gelir...Ben bunu biliyorum.
  •  misvak mı diş fırçası mı

Geleneğinizden kopmadan yenilikten vazgeçmeden de dişlerizi fırçalayabilirsiniz. Hemde %25 daha fazla ve aile boyu.

Biraz reklam kokan bir hareket oldu sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 29 Şubat 2008; 21:18:34 >
  • düş macununu hesaba katmadan değerlendirme yaparsak misvak mı diş fırçası mı daha iyi olur ?
    eğer misvak daha iyi oluryorsa insanoğlunun teknolojisi bir dal parçasından daha iyi bir şey yapamayacak durumda mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: El-Cezeri

misvak mı diş fırçası mı

Geleneğinizden kopmadan yenilikten vazgeçmeden de dişlerizi fırçalayabilirsiniz. Hemde %25 daha fazla ve aile boyu.

Biraz reklam kokan bir hareket oldu sanki

Biraz Mı

• Bu konu hakkında bilimsel bir araştırma olduğunu sanmıyorum. Dolayısıyla bence bunu tartışmak biraz saçma. Ayrıca misvak özlü diş macunlarının sömürüden başka birşey olduğunu da pek düşünmüyorum. Peygamber a.s.m. diş temizlemek diye bir kavramın olmadığı bir dönemde buna en uygun nitelikteki hurma dalını bu maksatla kullanmıştır. Bunu şimdi yaparsan elbette sevabı vardır. Fakat diş macunu kullanmanın faydalarını gözardı etmek saçma olur.

Şahsen evimde her ikisi de var. Fakat misvağı düzenli olarak kullanamıyorum. Ama devamlı olarak dişlerimi fırçalamaya özen gösteriyorum. Fakat bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama diş macunlarının dişlere zararı var gibi geliyor bana. Çünkü bir iki gün fırçalamayınca hemen siyah noktalar oluşabiliyor. Sararması ayrı birşey.. O bakımsızlığı gösterir ama siyah noktaların hemen oluşması dişin zayıfladığını gösteriyor.
  • diş macunu tabiki eskiden misvak varmış şimdi diş macunu denen birşey var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Misvak VS Diş Macunu
    10 yıl önce açıldı
    Diş Telimi? Diş yaptırmak mı?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Diş macunu tabiiki misvakmı kalmış ...
  • "At arabası mı otomobil mi?" sorusuyla büyük oranda aynı.
  • eskiden misvak varmıs onunla diş fırcalanıyomus simdide dis macunu var onunla fırcalıyoruz dişlerimizi anlamadım farkı ne hani kocakadın ilacları iyidir derler ona mı inanıyosun ? o nedenlemi şey gibi bu eskiden çalı süpürgesi varmıs ama şimdi elektrikli cıktı onunla süpürülüyo yeri geldimi de çalı süpürgesi kullanılıyo misvakı sende istersen kullan zararı olmaz yani :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: El-Cezeri

misvak mı diş fırçası mı

misvak mı diş fırçası mı

• sağlıklı olan sünnet olan dişleri temiz tutmak tutta nasi tutarsan tut
  • yanlız diş macunundaki floristat kansorejen bir maddedir oyüzden üzerinde kesinlikle yutmayınız ve 6 yaş altı çocuklardan uzak tutunuz ve çocuklar büyüklerinin gözetimi altında diş fırçalasın uyarıları var

amerikada diş macunu ilk kullanıldığında floristatın etkisi bilinmediği için 1400 küsür kişi kansere yakalanmıştı sonra diş macunu üzerine uyarılar yazılmaya başlandı

diyeceğim diş macununu yanlışlıkla yutabilecek küçük çocukların misvak kullanması daha sağlıklı olabilir
    ayrıca diş macunlarında dişleri beyazlatmak için kulanılan aşındırıcılar dişleri zayıflatıp zarar verebiliyor tamamen zararsız süper diş macunlarına sahip değiliz
  • Colgate bu miswak macunlarını Batı ülkelerinde de üretiyor mu acaba? Hiç sanmıyorum. Müslüman parasını kazanmanın bir başka yolu. Gerçek din sömürüsü bence.
  • quote:

"At arabası mı otomobil mi?" sorusuyla büyük oranda aynı.

asla kelimesiyle eş anlamlı yazdığın. misvak sadece diş temizleme faidesi olan bir şey değil. diş macununun kesinlikle faidesi var, ama zararı olmayan tek diş temizleme aracı misvaktır. diş macunun kemik erimesine neden olabileceği konusunda yazılar denk gelmişti.
    bir şeyin yeni olması onun daha iyi olduğu anlamına gelmez. Hz.Ali den bir söz okumuştum. aklı ve zihni geliştiren 3 şey olduğu, bunlardan birinin misvak kullanmak olduğu yazıyordu.

yine misvak ile ilgili bir aktarım yapayım. ne olduysa diş eti hastalığına yakalanan bir memleketlimizin yabancı bir doktor tarafından heralde kendisine benzettiği için "müslümanların kullandığı kazıktan kullan" önerisi geldiğini okumuştum.

yine peygamberimizin şöyle buyuruyor; eğer ümmetime ağır gelmeyeceğini bilseydim, onlara misvak kullanmayı emrederdim."

• Çok saçma bir konu....

Tabiki diş fırçası.Peygamber efendimizin misvak kullanmasını değil ağız ve diş sağlığına önem vermesini ders olarak almalıyız.

islam mantıklı bir dindir bu yüzden mantığımızı kulanarak bazı bariz noktaları değerlendirmeliyiz.

Efendimiz (s.a.v.) şuan yaşıyor olsaydı diş fırçası kullanırdı diye düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zengin_47

Colgate bu miswak macunlarını Batı ülkelerinde de üretiyor mu acaba? Hiç sanmıyorum. Müslüman parasını kazanmanın bir başka yolu. Gerçek din sömürüsü bence.

@zengin_47
    Bütün olayı özetlemiş esasında.

Misvak'ın dişler üzerindeki yararına ilişkin yapılmış bilimsel bir çalışma olmamasından bahsediyordu bilim adamları.
  • aslında keşke yapılsa belki diş macunundan daha iyi çıkar böylelikle konu sonsuza kadar açıklığa çıkmış olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: zengin_47

Colgate bu miswak macunlarını Batı ülkelerinde de üretiyor mu acaba? Hiç sanmıyorum. Müslüman parasını kazanmanın bir başka yolu. Gerçek din sömürüsü bence.

Katılıyorum. Tıpkı mekke kola gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ß.m.Ø -- 7 Mart 2008; 7:44:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Misvak'ın dişler üzerindeki yararına ilişkin yapılmış bilimsel bir çalışma olmamasından bahsediyordu bilim adamları.

aslında yapılmış bir çalışmayı okumuştum ama şu an çalışmanın kimler tarafından hangi üniversite yada kurum tarafından yapıldığını hatırlayamıyacam ama yabancı kaynaklı bir çalışmaydı

misvak hazmı kolaylaştırıyor,dişleri zedelemeden temizliyor, ve vücüda herhangi bir zararı yok doğal bir şey olduğu için kansorejen madde felan içermiyor

peygamber efendimiz(s.a.v.) misvakı günde en az 6-7 kere kullanıyordu ama günümüzdeki hayatta biz diş temizliğine bu kadar zaman ayıramıyoruz o yüzden bende diş macunu kullanıyorum

peygamber efendimiz(s.a.v.) yaşasaydı ne kullanırdı bilmiyorum neticede diş macununun bilinen bazı zaraları var

ama temel mesele diş temizliğine dikkat edilmesi peygamber efendimiz(s.a.v.) 1400 yıl önce dünyada kimsenin diş temizliğiyle ilgilenmediği bir dönemde buna bu kadar dikkat etmesi ve önemle tavsiye etmesi çok önemli birşey bence

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.