Şimdi Ara

misvak mı diş fırçası mı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
13.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: homo_sapiens

"At arabası mı otomobil mi?" sorusuyla büyük oranda aynı.

nedemek şimdi bu küçümseme ayıp olmuyormu cahilliğine veriyorum
  • Dişlerinizi macun ile fırçalayın sonra macunsuz fırçalayın.Acayip bir ağrı oluyor bunun sebebi diş macunundan mı kaynaklanıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAKANOGR

quote:

Ne demek yani otomobil varken ata mı binerek bir şehirden diğerine gidiyorsunuz? Meslek jokeylik mi?
    Küçümseme niye ayıp olsun ki? 21. YY da misvak kullananlara az bile demiş arkadaş! Ama at yerine deve demesini tercih ederdim ben olsam!
    Misvak hakkında Suudi Arabistan kökenli " bilim insanları " veya bir şekilde Suudi Arabistanla ilgili " bilim insanları " haricinde bir tek ciddi araştırma olduğunu duymadım, odundur, 21. YY da ağızın yakınından bile geçmemeli!

• diş macununun hiç bir işe yaramadığından bahseden bilim insanları olduğunu hatırlıyorum..bütün mesele mekanik temizliktir ..diş macunu psikolojik etkidir. misvak karşıtı olanların onu neden kabullenemedikleri zaten yazılarından belli oluyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Orijinalden alıntı: HAKANOGR

quote:

Ne demek yani otomobil varken ata mı binerek bir şehirden diğerine gidiyorsunuz? Meslek jokeylik mi?
    Küçümseme niye ayıp olsun ki? 21. YY da misvak kullananlara az bile demiş arkadaş! Ama at yerine deve demesini tercih ederdim ben olsam!
    Misvak hakkında Suudi Arabistan kökenli " bilim insanları " veya bir şekilde Suudi Arabistanla ilgili " bilim insanları " haricinde bir tek ciddi araştırma olduğunu duymadım, odundur, 21. YY da ağızın yakınından bile geçmemeli!

odun...neommy demek odun demek hiç araştırma duymamış mış mışşşşşşş

seni gidi seni

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3053508/

kaynaklı haaa

iyi oku belki ihtimal koyunun olmadığı yerde abdurrahman çelebi misali gezmezssin

ulen nedir sizden çektiği bu forumun kininiz gözünüzü kör etmiş..

vah size vahh

tenezzül bile etmezdim link eklemeye lakin diğer arkadaşların senin kindar görüşlerin ile sözüm ona çağdaşşşşş bilimsel lagalugalarına kulak kabartmalarına içim elvermedi

arkadaşlar ben kullanıyorum 16 senedir bir tane dişim dahi çürümedi inanılmaz faydalı ve yararlı bir bitkidir

şiddetle tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

diş macununun hiç bir işe yaramadığından bahseden bilim insanları olduğunu hatırlıyorum..bütün mesele mekanik temizliktir ..diş macunu psikolojik etkidir. misvak karşıtı olanların onu neden kabullenemedikleri zaten yazılarından belli oluyor..

İnsan Bilimlerinin kapısında " mühendisler giremez " yazar! ( yok yazmaz tabii ama her az çok tıp veya tıbba yakın eğitim almış kişinin genel eğilimini belirtmek ve mühendislerin çok dar kalan bakış açılarıyla insan sağlığı gibi çok sayıdaki faktörün etkili olduğu çok zengin bir alanda görüş yürütmelerinin yetersiz kalacağını ifade etmek istedim yalnızca, görüş benimdir! ).
    Arabanızı temizlerken bile olanakları varsa deterjan kullanıyor insanlar suyun ve fırçanın yanında. Vücudunuzu da yalnızca keselemezsiniz ( mekanik temizlik anlamında kullandım keselemeyi ) sabunu da süngeri de kullanırsınız.

" Bütün mesele mekanik temizliktir " derken sanıyorum şayet bunu her kim eğer diş macununa karşı dediyse diş macununun içeriğinden habersiz birisiymiş. Neredeyse tüm diş macunlarında diş fırçasının mekanik temizliğini kolaylaştıran öğütücü tanecikler bulunur. Mekanik temizliği dişe odun sürerek iyi ve sağlıklı şekilde yapamazsınz çünkü sertlik katsayılar çok farklıdır ve odun çok yetersiz kalır mekanik temizlik için diş üzerinde. Diş macunu içeriğindeki öğütücü tanecikler ise mekanik temizliği fırça hareketi yardımıyla diş yüzeyine sürtünerek ( rahat anlaşılması açısından diş yüzeyini aşındırarak deyim ) diş yüzeyini çok iyi bir biçimde gerçekleştirirler.
    Ağızda dişlerin temizlenirken diş fırçasının uç ve ulaşımı zor noktalara ulaşabilmekteki kıvraklığı ile odunun buralara ulaşmaktaki kabalığı karşılaştırılamaz bile. İyi seçilmiş bir diş fırçası ve iyi seçilmiş diş macunu bu açılardan oduna fark atarlar, sanırım kimse hayır diyemez buna.

Genel olarak konuşursak dişlerde problemler ( farklı nedenlerle başlıyanlar haricinde ) en çok dişlerin birbirine değme noktalarında ve dişin üst görünür yapısında diş etinin dişi çepeçevre kavrarken tutunduğu diş dokusuna bitişik oluşturduğu oluk boyunca başlarlar veya görülürler. Odun dişlerin birbirine temas noktalarına sokulamaz burada mekanik temizlik yapamaz çünkü odundur! ( Başka ne deyim yavv! ) Diş fırçası ve diş macunu ( veya kullanma alışkanlığınız varsa diş ipi ) bu işi oduna kıyasla çok daha iyi yaparlar tabii ki. Odun yine diş-dişeti arasındaki oluk bölgesini temizleyemez çünkü odun bu bölgeye sokulursa diş etini yırtar ve problemlere kendisi yol açar!

Diş macunu içindeki köpük yapıcı ve yemek artıklarını vs. diş yüzeylerinden-aralarından uzaklaştıran maddeleri saymaya ve bunların dişler üzerindeki temizlik etkisini yazmaya gerek bile duymuyorum, yine ağız florası üzerinde etkili antiseptik maddeleri de, ve diş minesinin sertliğinde etkili olabilen flor'u da, açıkça diş fırçası- macunu ikilisi oduna fark atarlar!

Yukardaki saydığım nedenlerle diş macunu " yalnızca psikolojik etki " den çok daha fazlasıdır!
    Misvak karşıtı olarak ben ılımlı miktarda alkol almanın yararlarını savunduğum aynı gerekçelerle, ve domuz etinin yenilmesinde sakınca olmadığını savunduğum aynı gerekçelerle diş fırçası ve macunun yanındayım ve Misvak a karşıyım!

Şunu merak ediyorum. Misvak hiç kullanmadım, kullanmayı da düşünmüyorum. Ama Alt-üst çenelerdeki en arka dişlerin yine en arkaya bakan arka yüzeylerini bununla nasıl temizlemeyi başarıyorsunuz? Kullanan birisi tercihan resimli anlatırsa memnun olurum!
    Sonradan ekledim biraz açıklayayım; İyi seçilmiş bir diş fırçası ve diş macunu bu en arka dişlerin en arka yüzeylerini temizler. Ama Misvak ın yukarda belirttiğim bölgeler dahil, bu bölgeye de ulaşabilmesi bana imkansız görünüyor, bunu merak ettiğimden sordum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 19 Mayıs 2012; 19:58:27 >

• hiç kullanmadığını anladık! Hiç görmemiş olduğunuda odun benzetmenden anlıyoruz.
    Alkol ve domuz eti örneklerinle ne anlatmak istiyorsun?
    Misvak kullananları 1400yıl öncesinde yaşıyorlar gibi göstermek egonumu tatmin ediyor,yoksa birilerine hizmet mi ediyorsun.
    Bu kadar aşağıladığın odunu hayatından çıkar bakalım ne hale geleceksin.kürdan pardon odun kullandığını görmeyelim !!

• quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

hiç kullanmadığını anladık! Hiç görmemiş olduğunuda odun benzetmenden anlıyoruz.
    Alkol ve domuz eti örneklerinle ne anlatmak istiyorsun?
    Misvak kullananları 1400yıl öncesinde yaşıyorlar gibi göstermek egonumu tatmin ediyor,yoksa birilerine hizmet mi ediyorsun.
    Bu kadar aşağıladığın odunu hayatından çıkar bakalım ne hale geleceksin.kürdan pardon odun kullandığını görmeyelim !!

Zaten kürdan kullanmam, kullanımda basit bir hatada sivri ucun diş etlerine verdiği zarar çok fazladır!
    Bu arada misvak'ı yalnızca internet resimlerinde görebildim bir kaç defada baharatçılarda filan. Belki bir eksiğim olabilir diye resim istemiştim ama iyice anladığım ve tahmin ettiğim gibi herşeyiyle yetersiz bir odun parçası! En önemli yerleri temizlemekte, 4 dişin arka kısımlarını, diş eti-diş birleşim yerlerini, ve diş birbirlerine temas noktalarını ve genel olarak mekanik temizlikte başarısız. Açık olarak ortada çünkü benim anlatımımdaki hiçbir noktaya cevap verilmemiş, bunun yerine genel yaklaşımlarla konu sulandırılmaya çalışılmış.
    Ve belli değil mi ne anlatmaya çalıştığım, bilime karşı 1500-2000 yıl önceki dini alet ve malzemeleri ileriye sürerseniz bilimsizlik yaşınız biraz ilerleyince dişsiz kalmanıza neden olabilir, yalnızca bunu önlemek istiyorum!

• Ben bu sene kullandım misvak, macunun yanında 0 kalıyor.
  •  misvak mı diş fırçası mı

resme dikkatle bakarsan açılan ucun tel tel olduğu ve kullanım şekline göre ağızda ki tüm bölgelere rahatlıkla ulaştığını görebilirsin neommy

hiç kullanmadığın hakkında en ufak tecrübe ve fikre sahip olmadığın bir nesne hakkında nasıl bu kadar önyargılı ve yanıltıcı olabiliyorsun şaşmamak elde değil diyeceğimde şaşmıyorum ..zira seni ve zihniyetini biliyorum ideolojiye ters ise at çöpe dimi ama hatta karala karalaya bildiğin kadar ..bildiklerini gizle çarpıt ve yanılt

plastik diş fırçaları ile mineyi zedelemeye devam et

ha bak eklediğim linki görmezden gelmişssin bilimselllll hemide

alıntılayım

quote:

In vitro antibacterial effect of miswak pieces without extraction has been found most pronounced on P. gingivalis, A. actinomycetemcomitans, and H. influenzae, less on Strep. mutans, and least on L. acidophilus. Miswak embedded in agar, or suspended above the agar plate, had strong antibacterial effects against all bacteria tested. The antibacterial effect of suspended miswak pieces suggested the presence of volatile active antibacterial compounds.[18]

Miswak (S. persica) extract inhibits the growth of some dental plaque bacteria, and antibacterial effect of the herbal toothpaste was significantly greater than that of the placebo.[19]

quote:

A clinical study was conducted using patients’ saliva and measuring the effect of miswak (chewing stick), miswak extract, toothbrush, and normal saline on mutans and lactobacilli by Almas and Al-Zeid. The results showed that there was a marked reduction in Strep. mutans among all groups. When the groups were compared, the reduction in Strep. mutans was significantly greater using miswak in comparison to toothbrushing and there was no significant difference for lactobacilli reduction. The investigators concluded that miswak has an immediate antimicrobial effect. Strep. mutans were more susceptible to miswak antimicrobial activity than lactobacilli.[36] Persica mouthwash significantly lowers the gingival index, plaque index, and bleeding index in case group without any reported side effects.[37]

quote:

Antiulcer activity

The antiulcer activity of decoction of S. persica has been reported against ASA-induced ulcer in rats. The ulcer index significantly decreased after the treatment with a lyophilized decoction of S. persica (500 mg/kg, os), once daily for 7 days, with respect to controls. Moreover, S. persica decoction possesses significant anti-inflammatory activity.[40] The other study was designed to confirm the antiulcer activity of S. persica decoction using optical microscopy. The elements of gastric mucosa tended to be reestablished normally in treated rats.[41]

ülser konusunda da faydalı imiş bak sennn

quote:

It is concluded that miswak (S. persica) reduces the microbial count in different groups and improves the oral health. The extract possesses antibacterial and antiplaque property and it can be used effectively as a natural tool for teeth cleansing and as a natural analgesic for the disturbing toothache. The drug is also reported to possess anti-inflammatory, anticonvulsant, sedative, antiulcer, hypolipidemic, and hypoglycemic activities. The present review showed that it is useful in a number of diseases. Therefore it is imperative that more clinical and pharmacological studies should be conducted to investigate unexploited potential of this plant. The research workers have isolated many phytoconstituents from the plant. Nevertheless further investigations are required to isolate and purify novel pharmacologically active and industrially important compounds.

oku okuda ufkun genişlesin bilimsel neommy

bilimi ağzına sakız eden aklı sıra islama ait değer olduğu için misvağı yermeye çalışan sana verdiğim BİLİMSEL araştırma da kar etmemiş anlaşılan

neye kızıyorum biliyormusun

ikiyüzlülüğe bilim bilim diye ortalığı toza dumana katıyorsunuz ama iş ideolojinize ters noktalara dayandığında somut veriler ile ortaya konulduğunda "bilimi " kolaylıkla kenara atıyorsunuz

yani sözün özü sizin bilim umrunuzda bile değil taa kii...ideolojinize payanda olduğu sürece ...

dava başka yani

neyse bu kadar bilim yeter

al kullan inanılmaz etkiye sahiptir ama taze olanını tercih et ..pişman olmazsın seni temin ederim

1400 sene öncesinden ağız sağlığına önem veren bir peygambere sahip olduğum için nasıl mutlu oluyorum anlatamam

siz diş fırçasını ve ağız sağlığını daha 100 sene öncesine kadar tınmıyordunuz arada 1300 senelik fark var

eh farkı fark edebilmekde mesele

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 20 Mayıs 2012; 14:18:09 >

• Hatırları kalmasın, misvak kullanan birini buldum YT'da! Hiç olmazsa İngilizcesi fena değil, tipi nedense tanıdık geldi , ama en önemlisi bu vatandaş neyi nasıl yaptığının görülmesine izin vermiş! YT'daki diğer din pazarlamacıları sahtekarlar ve sahtekar pazarlamacılar odunu ağızları içinde kaybetmeyi başardıklarından dolayı ne yaptıkları ve daha doğrusu misvak 'ın ağızda hiç bir halt etmeyi başaramadığını izleyemiyoruz, ama alttaki video da herşey bir körün bile görüp anlıyacağı kadar açık;
    Diş fırçası ve macun alt-üst çenede dişlerin iç yüzeylerini, kesici ve öğütücü yüzeyleri, ve en arka dişlerin en arka yüzeylerini iyi bir fırçalama tekniğiyle temizleyebilirken, odun bunu başaramıyor ( yukarda kısmen kabaca saydığım başka eksikleri yanında )! Ağzınızda diş kalmasını istemiyorsanız Misvak kullanın!

Misvak;

Diş fırçası, macunu;

• o adam sadece tanıtımını üstün körü yapmış

ben de diyorum ki her yönden her açıdan rahatlıkla kullanırsınız ..plastik diş fırçalarını dizayn edilebilir yapıları görünürde üstünlük sağlıyor gibi görünsede misvakda aynı temizliği sağlıyor hatta bilimselllll araştırmalar senin plastik parçasında çok daha etkili ve faydalı olduğunu ortaya koyuyor

nedensseee eklediğim linkteki veriler üzerinde konuşmuyor basit birçizgide seyrediyorsun

niçün neomyy niçünn de bakim niçin heee

• Elbette temizlik konusunda da diğer bir çok konuda olduğu gibi modern teknikler kullanılmalıdır.

Peygamberimiz hiç kimsenin akıl edemediği, önemsemediği çok önemli bir konuyu 14 asır evvel insanlar arasında yaygınlaştırmış. Sadece ağız bakımını değil ayrıca insanlara pek çok konuda temizliği emretmiştir, bunun yaygınlaşmasını sağlamıştır. Bu konuda pek çok hadis vardır.

Yani burada temel fikir temizlik ve temiz olmak hususudur. Bunun için kullanılan araç ve yöntemler değil. Peygamber efendimiz zamanın koşullarında ağız temizliğini olabilecek en iyi araç olan misvak ile yapıyordu. Fakat günümüzde aynı işi daha iyi gören diş fırçaları ve macunlar var.

Ayrıca belirtmek gerekiyor ki misvak kullanım şekli sevgili @Neommy'nin paylaştığı videodaki gibi değil. Yani evet eğer o "odunu" ağzınıza o şekilde sokarsanız mutlaka diş etlerine zarar verir. Ama misvakın asıl kullanım şekli farklıdır. Her namazdan önce (beş ayrı vakitte) ağzın her iki yönüne birer defa, yatay şekilde sürülüp çıkartılır. Öyle diş fırçası gibi ileri geri, enine boyuna hareketler kesinlikle yapılmamalıdır. Misvağın ucu önceden suda bekletilip iyice yumuşatılmalıdır. Misvak özünün bu şekilde dişe uygulanması ayrıca dişe fayda sağlar.

Bu şekilde kullanıldığında misfağın dişe hiç bir zararı olmaz. Fakat dediğim gibi yinede daha iyi, daha etkili çözümler bulunduğuna göre misvak yerine mutlaka diş fırçaları ve macunlar kullanılmalıdır. Eğer kişi sırf sünnet sevabı için bunu yapmak istiyorsa uygun şekilde misvağı kullanmalı. Her namazdan önce yumuşak başlı misvağı basit-kısa iki hareketle ağızında dolaştırabilir. Fazlası değil. Ayrıca diş fırçası ile her gün dişini fırçalamayı sürdürmelidir.

Ek; Ayrıca şunu belirtelim; Ameller niyetlere göredir. Yani eğer kişi sırf peygamber efendimiz dediği için bir işi yapıyorsa o hareketi sünnettir. Misvak kullanan kişi sırf ağız bakımı için misvak kulanıyorsa onun yaptığı sünnet değildir. Ama bir başkası eğer peygamber efendimiz emrettiği için ağız bakımına dikkat edip diş fırçası kullanıyorsa onun yaptığı halis sünnettir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 20 Mayıs 2012; 14:52:40 >

• @Sky;
    Diş hakkındaki çok basit temeller rahatça anlaşılsın önce, ortalığı karıştırmaya çalışanlara sonra gelirim, stres yapmıyalım biz buradayız!
    Var mı yukarda yazdıklarıma ve videoya bir diyeceğiniz?
    Dişeti ile dişin arasında bir oluk olduğunu bile ilk defa duydun di mi, itiraf et!
    Bu arada " not iron sky " yerine " iron " yazdım, nezaketime de dikkatinizi çekerim, sakın bana hakaret ediyor demeyinde!
  • @El Cezeri;
    Nihayet normal bir ses, dinden hiç anlamasam da ilk 3 paragraftaki görüşler olması gereken doğru genel bir platform.
    Doğrusu detaylı bir video bulamadım misvak hakkında, bulduklarımda ya ağız içinde hiç birşey görünmüyordu ya da din eşliğinde satıcılık kokuyordu bu yüzden de onları koymadım.
    Diş fırçası ve macun kullanılmalı yetti bana! Dileyen dikkatlice ve El Cezerinin tarif ettiği şekilde dini görüşüne uygun kullanabilir tabii, ve kullanım tarifinde de zararlı birşey göremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

@Sky;
    Diş hakkındaki çok basit temeller rahatça anlaşılsın önce, ortalığı karıştırmaya çalışanlara sonra gelirim, stres yapmıyalım biz buradayız!
    Var mı yukarda yazdıklarıma ve videoya bir diyeceğiniz?
    Dişeti ile dişin arasında bir oluk olduğunu bile ilk defa duydun di mi, itiraf et!
    Bu arada " not iron sky " yerine " iron " yazdım, nezaketime de dikkatinizi çekerim, sakın bana hakaret ediyor demeyinde!

Demek ayrintilara sonra gireceksin ..iyide ben girdim bile bilimsel teknikle hatta girmem yetmedi alıntı yapmak durumunda kaldım

Nereden... misvak uzerine yapilan bilimsel arastirma sonuclarindan

Kaynaklı ve itibar edilen site uzerinden

Sen verdigim linki bi cesaret oku alintilara bak en azindan belirgin hale getirdigim noktalara nazar et

İdeolojini bir kenara birakda oyle yaklas meseleye

Cezeri mesele sadece ibadet boyutundan ibaret degil

Bu bitki basta agiz ve kacinilmaz olarak sindirim sistemine olaganustu fayda ve katki sagliyor

Verdigim linki oku ne demek istedigimi anlarsin

Neommy okudu isine gelmedi aksi yonde bilgi belgede bulamadi kaynagada itiraz edemiyor

Kalkmis laf kalabaligi ile ...neyse

Neommy misvak bir cok acidan faydalidir kullanman icin musluman olman sart degil sagligin icin temin et kullan duzenli kullanim sonrasi ne kadar faydali oldugunu anlarsin

Birak su anlamsiz garezi yahuu bilimsel olarakda kanitlamis bir konu hakkinda nedir bu cekimserlik

Ah su nefsi emmare..

• diş ipliği kullanımı, gargara için sıvı kullanımı, günde kaç kez ve nasıl diş fırçalanacağı, şu alt ve üst çenede en arkada bulunan azı dişlerine diş fırçasının ne derece etkili kullanılabildiği, yine yirmilik dişlerin durumu ile 3/6 ay'da bir diş doktoruna gidilerek diş taşı, diş eti hastalıklarına karşı tedbirlern alımının konuşuluyor olması gerekir. velhaıl diş macunu kullanıyor olmak tek başına yeterli değil bu zamanda. sadece diş macunu ile hareket etmek olur mu, olabilir belki ama teticede konu sağlık olunca eksk kalıyor. düzenli fırçalama yapılıyor olsa bile fırçanın erişemediği noktalar kalıyor.

sonuç: misvak için dal parçası diyen enflasyon, diş fırçası ile misvağı karşılaştırırken aslında misvak kullananı eleştirmeyi hedeflemiş. daha kendisi diş bakımı için nasıl hareket edilmesi gerektiğini bilmiyor. ama 4 sene geçmiş, belki öğrenmiştir birşeyler. öğrenememişse 4 sene iyi bir süre. gitsin diş doktoruna, bir temizlik yaptırsın anlar olayı.

• @neomyy
    seni tatmin edeceğini hiç sanmıyorum ama isveçli araştırmacılar yapmış , misvakın antibiyotik etkisinden bahsediyor,
    siteye girip 2008 ağustos ayı içinde "miswak" diye araştır.

Strong Antibacterial Effect of Miswak Against Oral Microorganisms Associated With Periodontitis and Caries
    Abier H. Sofrata, Rolf L.K. Claesson, Peter K. Lingström and Anders K. Gustafsson
    Journal of Periodontology Aug 2008, Vol. 79, No. 8, Pages 1474-1479
    http://www.joponline.org

Background: The chewing stick (miswak) is used for oral hygiene in many parts of the world. In addition to the mechanical removal of plaque, an antibacterial effect has been postulated; however, tests of miswak extract from Salvadora persica (Arak) ...

burada da faydalı etkisinden söz ediliyor.
    http://www.nlm.nih.gov/hmd/arabic/prophetic_med1.html
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20563361

http://www.sizinti.com.tr/konular/ayrinti/dis-hekimliginde-misvagin-yeri.html

• nedir bu dişlerden çektiğimiz. zengin olursam hepsini söktürüp vidalatacağım böyle en sağlamından. diş derdi de kalmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

nedir bu dişlerden çektiğimiz. zengin olursam hepsini söktürüp vidalatacağım böyle en sağlamından. diş derdi de kalmayacak.

Abi dikkat etmek lazim dis ve agiz bakimi cok onemli butun vucudu etkiliyor

Peygamberimiz dis ve agiz bakimina onem vermeyen sahabelere sitem etmis bu konuda ciddi uyarilarda bulunmustur

Yaniii misvak ve agiz temizligi nerede ise farz hukmunde olacakti ama ummetime zahmet olur dusuncesi ile misvak kullanimi muekked sunnet mertebesinde kaldi

Peygamberimiz sabah kalkinca ve aksam yatmadan muhakkak agiz bakimi yapardi namaz oncesi ve yemek sonrasida

Vefat ederken bile ummetim diye aglayan onlarin dunyevi uhrevi rahatini dusunen bizlere 1400 sene oncesinde agiz temizligini ogreten tavsiye eden sultanima selam olsun

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.