Şimdi Ara

MİT e girmek için ne lazım ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
12.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • milli istihbarat teşkilatına girmek için bir sınav yada testten geçiliyomusun??

• hayır. duyduğum kadarıyla deliyüreği ve kurtlar vadisini 5 er kere izleyeni hemen alıyolarmış
  • g.ö.t.

güven-özveri-tecrübe
  • quote:

g.ö.t.

güven-özveri-tecrübe

• BU KONUYU YAZMAK,SİZE BİLGİ VERMEK BU SABAH AKLIMA GELMİŞTİ,TEMİZ KALBİMİZ VARMIŞ Kİ AYNI ANDA AÇMIŞIZ BU BAŞLIĞI.

Teşkilâta Kanun ve Yönetmelik ile verilen görevlerin çağın gereklerine uygun olarak yürütülmesi açısından, İstihbarat Görevlisi alımında; yüksek öğrenim görmüş, en az bir yabancı dili iyi derecede bilen, istihbaratçı olabilme koşul ve niteliklerini taşıdığı yapılan bazı testler ile tespit edilen gençleri seçmeyi hedefleyen bir personel politikası uygulanmaktadır.

Böylece 21 inci yüzyılın gelişmeleri çerçevesinde Devletin istihbarat ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılayacak profesyonel bir istihbaratçı kadrosu oluşturulması amaçlanmaktadır.

PERSONEL İHTİYACININ BELİRLENMESİ VE ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR
    1. Personel İhtiyacının Belirlenmesi

Millî İstihbarat Teşkilâtı’nın faaliyet alanı, personelin çok çeşitli akademik geçmişe ve kabiliyete sahip olmalarını gerektirmektedir.

Etkili bir şekilde faaliyet gösterebilmek için Teşkilât, yalnızca İstihbarat Görevlilerine değil aynı zamanda; Bilgisayar Uzmanlarına, Mühendislere, Teknikerlere, Mütercimlere de ihtiyaç duymaktadır.

Teşkilât, gelişme hedeflerini gerçekleştirme amacına yönelik olarak personel politikasını planlı bir şekilde uygulamaktadır. Bu çerçevede, belirtilen görevlerde en uygun kişilere ulaşabilmek amacıyla, ihtiyaç halinde gazete ilanı yoluyla duyurularda bulunulmaktadır. Ayrıca bu duyurular Web Sayfamız aracılığı ile de yapılmaktadır.

İlan yoluyla belirtilen branşların dışında da ihtiyaç duyulduğunda personel alınmaktadır. Yaygın bir alım olmadığından ilan ile duyurulmaya gerek görülmeyen branşlar, başvuru adresimize gönderilen iş isteklerini havi dilekçelerin değerlendirilmesi suretiyle karşılanmaktadır. Her Türk vatandaşı Anayasanın 74 üncü maddesinde belirtilen dilekçe hakkına sahiptir. Bu hak çerçevesinde, Millî İstihbarat Teşkilâtına dilekçe ile iş müracaatında bulunan her şahsa başvuru sonucu, elektronik ortamda veya posta yoluyla bildirilmektedir.

2. Adaylarda Aranan Şartlar

Teşkilâtımızda istihdam edilecek adaylarda aşağıdaki nitelikler aranmaktadır.

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde öngörülen genel şartları taşımak,

- Teşkilâtımız mevzuatına göre atanmaya engel hali bulunmamak,

- Fakülte ve yüksek okul mezunları için 30 yaşını doldurmamış olmak, (Dalında doktora veya lisans üstü eğitim yapmış olanlar için 32 yaş esastır.)

- Asgari bir yabancı dili iyi derecede bilmek,

- Erkek adayların askerlik hizmetini yapmış olması tercih edilmektedir.

- Eğitim Durumu;

İstihbarat Görevlisi; Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme ve İktisadi ve İdari Bilimler ile bu konularda eğitim veren ve denkliği onaylanmış yabancı öğrenim kurumlarından mezun olmak,

Mühendis; Mühendislik Fakültelerinin Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümleri ile bu konularda eğitim veren ve denkliği onaylanmış yabancı öğrenim kurumlarından mezun olmak,

Mütercim-Tercüman; Yabancı dil eğitimi verilen yüksek öğrenim kurumlarından mezun olmak.

NASIL BAŞVURACAKSINIZ
    Başvurunuzu aşağıdaki belgelerle birlikte, bildiğiniz yabancı dil ve ayrıntılı özgeçmişinizi içeren dilekçeyle "P.K. 955 Ulus / ANKARA" adresine gönderiniz. İletişimin rahat kurulabilmesi amacıyla, yazışma adresi, telefon numarası, elektronik posta adresinizin dilekçede belirtilmesi gerekmektedir.

Dilekçenize Eklemeniz Gereken Belgeler :

Nüfus hüviyet cüzdanı fotokopisi veya sureti,

Vesikalık Fotoğraf,

En son mezun olunan okula ait mezuniyet belgesi veya diploma fotokopisi,

Yabancı eğitim kuruluşlarından mezun olanlar için, onaylı denklik belgesi fotokopisi ( Yüksek Öğrenim Kurumlarından mezun olanlar denklik belgesini, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’ndan; Lise ve dengi okul mezunları ise Millî Eğitim Bakanlığı’ndan alacaklardır.)

Erkek adaylar için askerlik terhis belgesi fotokopisi

Önemli Uyarılar

1- İş başvurularının mutlaka posta yoluyla yapılması gerekmektedir.

2- Eksik bilgi ve belgelerle yapılacak olan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

3- Başvurularında elektronik posta adresini belirten adayların müracaatları, öncelikli olarak elektronik ortamda yanıtlanacaktır.

SINAV VE ATAMA AŞAMALARI
    MİT Personeli olabilmek için, yapılacak sınavları kazanmak ilk aşamadır. Bu sınavlar yazılı ve sözlü olarak yapılmaktadır.

Teşkilâtımızda sınavlar personel ihtiyaçları çerçevesinde belirli dönemlerde toplu olarak yapılmaktadır. Ferdi sınav uygulaması bulunmamaktadır.

Sınavların içeriği, başvurulan branşın özelliğine göre değişmekte olup, genel olarak aşağıda belirtilen aşamalardan oluşmaktadır.

Lisan Sınavı: Adayın lisan seviyesinin tespitine yöneliktir. Bu sınav İstihbarat Görevlisi, Mühendis, Bilgisayar Uzmanı ve Mütercim-Tercüman adaylarına uygulanmaktadır.

Mesleki Yeterlik Sınavı: Adayın öğrenim gördüğü branştaki bilgisinin tespitine yöneliktir. Bu sınav Mühendis ve Bilgisayar Uzmanı adaylarına uygulanmaktadır.

Yazılı Sınav: Adayın genel bilgi seviyesini ve genel yetenek düzeyini ölçen sorulardan oluşmaktadır. Ayrıca, Türkçe'ye hakimiyetini ölçmek amacı ile Kompozisyon uygulaması da yapılmaktadır. Bu sınav tüm adaylara uygulanmaktadır.

Sözlü Sınav: Adayın Türkiye ve Dünyadaki güncel gelişmelerle ilgili bilgi düzeyinin ve kişilik özelliklerinin kurumumuza uygunluğunun tespitine yöneliktir. Sözlü Sınav iki aşamadan oluşmaktadır. Bu sınav tüm adaylara uygulanmaktadır.

Sağlık Muayenesi: Adayın dikkat çekici bir fiziksel bozukluğunun olmaması gerekmektedir. Görevini her türlü şartlar altında yerine getirmeye engel sağlık sorunu bulunmadığını resmi Sağlık Kuruluşlarından alacağı Sağlık Kurulu Raporu ile belgelendirmesi gerekmektedir. Ayrıca tüm adaylar, kendi sağlık ünitemizde uzman doktorlarımız tarafından detaylı bir muayeneye tabi tutulmaktadır. (Adaylarda aranacak sağlık koşulları Sağlık Yönergesinde belirlenir.)

Teşkilâtımızda istihdam edilecek adaylarda görev yapacakları branşlara göre görme bozuklukları konusunda da belirlenmiş kriterler mevcut olup, daha önce LASIK (Laser in Situ Keratomileusis) operasyonu geçirmiş olunması yapılacak muayene sonuçları esas alınmak kaydıyla, Teşkilâtımızda görev almaya engel bir husus değildir.

Atama Aşaması: Atamalarda Teşkilât’ın ilgili mevzuatı ve personel ihtiyacı esas olduğundan, tüm aşamalar olumlu sonuçlansa dahi belirlenen kontenjan dışında kalan adayın ataması yapılmaz.

EĞİTİM FAALİYETLERİ

İstihbarat özel ya da resmi, herhangi bir eğitim kurumunda öğretimi yapılamayan tek konudur.

Bu nedenle, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı'na giriş sınavında başarılı olan gençler, adaylık safhasında MİT Eğitim Merkezi'nde 23-24 hafta süreli temel eğitime alınmaktadır.

Temel Eğitim, iyi bir istihbaratçıda bulunması gereken niteliklerin ve becerilerin, adaylara kazandırılmasına yönelik olarak, teorik ve pratik alanda yapılmaktadır.

Eğitim, MİT'in değişik konu ve kademelerinde uzun yıllar görev yapmış, bilgi ve becerisi yüksek kadrolar tarafından verilmektedir.

Başlangıçta, MİT'e özgü yöntem ve prensiplerini öğrenerek İstihbaratçı nosyonunu kazanan adaylara, daha sonra görev alanlarını içeren değişik konular tanıtılmakta, haber toplama ve haber değerlendirme ile silah kullanma, hedefi izleme, terör eylemlerine karşı bireysel önlem geliştirme/ korunma ve kendilerine yönelik izleme ve kontrol girişimlerine karşı davranış yöntemleri de öğretilmektedir.

Eğitimin bir bölümünde de bilgisayar ve benzeri teknik cihazların İstihbarat çalışmalarındaki kullanımına ilişkin uygulamalı dersler yer almakta, eğitimde çağdaş/teknolojik imkanlardan azami ölçüde yararlanılmaktadır.

Teşkilat personeli, görev alanlarına göre zaman zaman uzmanlık eğitimine tabi tutulmaktadır.

MİT'te işe yeni başlayan kişi ne kadar maaş almaktadır?

Millî İstihbarat Teşkilâtı'nda çalışanlar, sözleşmeli personel hariç, devlet memurudur. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36. Maddesi (A) bendinin (8/a) fıkrası ve (F) bendi uyarınca, MİT'te görev alanına göre "İstihbarat Uzman Yardımcısı" veya "Uzman Yardımcısı" kadro unvanlarına atanan memur, emsallerine göre bir üst dereceden göreve başlar. 4 yıllık bir yüksek öğrenim bitiren kişi, devlet memuriyetine 9. derecenin 1. kademesinden başlarken, aynı kişi MİT'te 8. derecenin 1. kademesinden işe başlamakta, maaş bakımından emsallerinin 3 yıl önüne geçmektedir. Ayrıca, MİT mensuplarının büyük bir çoğunluğu, kadro karşılığı sözleşmeli memur statüsündedir ve bu statü, MİT mensuplarına Sermaye Piyasası Kurulu, Hazine Müsteşarlığı ve bazı kamu bankalarında olduğu gibi normal devlet memuru maaşının üzerinde bir aylık ücret ödenebilmesi imkanını sağlamaktadır. Maaş dışında 4 ikramiye ödenmekte, emsallerine göre daha başarılı görülen personele ise "teşvik" adı altında yılda iki maaş tutarında ek ikramiye verilmektedir. Bu maaşlara, görevin özelliği nedeniyle ek tazminatlar ilave edilmektedir.

• enteresan bir olay da şu, gerekli koşulların öğrenilmesi için ilgili kurumun sitesine girip araştırmak çok mu zor anlayamadım?
    tabi artık gerek kalmadı,
    sitedeki bilgiler direk buraya kopyalanmış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: everythingbutthegirl

sen bilmemkaçbin kişinin girdiği foruma ben mit olmak istiyorum yazarsan biraz zor girersin

he hee ağzımdan aldın lafı... hakikaten bence baştan kaybettin hiç o şartları yerine getirme bile :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30000 e girmek zor mu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu kurtlar vadisi çok kötü etkiledi bizim çocukları...yazık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanisilak -- 11 Şubat 2006 14:39:14 >
  • git ben mit olcam de oo sei beklioduk der alırlar hemen

(kendi adamlarından seçiolar elemanlarını bekçisinden tut polisine kadar )
  • quote:

Orjinalden alıntı: pew

git ben mit olcam de oo sei beklioduk der alırlar hemen

(kendi adamlarından seçiolar elemanlarını bekçisinden tut polisine kadar )

arkadaşa katılıyorum.eğer bir kaç siyasi kitap okuduysan onların içeriklerindede görmüşsündür.ataları bu işle uğraşanları eğitip kendilerine seçiyolar genelde.örnek DEDE YAKUP CEMİL VE TORUN YAKUP CEMİL GİBİ
    tabi istisnalar kaydeyi bozmaz.illada sülalenin geçmişinde bu tür işlerde çalışmış olan olması gerekmez sanırım

• en önemli şeyi unutmuşsunuz...

TORPİL
  • mit nedir nasıl bir kurum girince ne olur maaşı mı yüksek neden girmek ister bu arkadaş bunları söylermisiniz bana
  • geçmiş senelerde sınav açıyorlardı,ben girmiştim ama ingilizceden çuvallamıştım benim bir arkadaş girmişti.
    ayrıca emekli subay astsubay vs.lerden de uygun görülürse ya da işine yarayacak birisi olursa kendileri teklif yapıyor sanırım.
    ayrıca yedi sülalenizinde temiz olması lazım vs vs...

• quote:

Orjinalden alıntı: landon

g.ö.t.

güven-özveri-tecrübe

• ilk önce ğüzel bi BİT lenıyosun sora İT lenıyosun sonra bu testlerı geçersen artık sende bi MİT oluyosun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.